צפון מזרח ארהב בסוף יולי - חישוב מסלול מחדש
-
שלום לכולם –
אנחנו מתכננים טיול של כ-3 שבועות (פלוס מינוס – טרם רכשנו כרטיסים) שיתחיל בשבוע האחרון של יולי 2020.
אנחנו זוג פלוס ילד שיהיה בן 7 וחצי – אוהבים לטייל לאט, הליכות רגליות, אופניים, מעדיפים לא להחליף לינה כל לילה אלא להשאר, עד כמה שאפשר לפחות 3 לינות במקום, לחוות אותו…
לפני כחודש פירסמתי פה תוכנית ראשונית – וקיבלתי הרבה הארות/הערות ועיצות – אז שוב תודה למי שהגיב אז – אנחנו עשינו איזשהו חישוב מסלול מחדש ויצא לנו מסלול קצת יותר מצומצם גאוגרפית (למרות שיש שטענו שגם הקודם היה די מצומצם ומרווח…

אשמח לשמוע חוות דעת על המסלול הנוכחי (בהחלט יכול להיות שהוא גם עדיין לא סופי...) וכן מספר שאלות:
כעקרון, החלטנו לצמצם מאד את הביקור במדינת ניו-יורק, לוותר על אגמי האצבעות, אגם פלאסיד והניאגרה, לנסות להתחיל בניו-יורק שתהיה גם הפרק העירוני ולסיים בבוסטון מבלי להקדיש לה ימים אלא רק לטוס ממנה חזרה.
התכנון כרגע:
ימים 1-5 – נחיתה פלוס 4 ימים מלאים בניו-יורק
יום 6 – נסיעה לכיוון לייק ג’ורג’ – פארק סיקס פלאגס. לינה באיזור לייק ג’ורג’
יום 7 – יום מלא באיזור לייק ג’ורג’: ראפטינג/אבובים? אופני מסילה
יום 8 – יום מלא נוסף פלוס לינה באיזור לייק ג’ורג’: שייט? מסלול אופניים? מסלול הליכה
יום 9 – נסיעה לכיוון ההרים הירוקים – מסלולי טיול קצרים באיזור ג’מייקה סטייט פארק – הגעה ללינה באיזור stowe
ימים 10-11-12 – 3 ימים מלאים באיזור stowe
ימים 13 – בבוקר השלמות באיזור stowe, או תחילת טיול באיזור ההרים הלבנים
ימים 14 -15 -16 – טיול באיזור ההרים הלבנים, חבל האגמים של ניו-המפשייר, לינה באיזור נורט’ קונווי
יום 17 – בבוקר השלמות באיזור ניו המפשייר, נסיעה לבר-הרבור, לינה בבר הרבור
ימים 18-19-20 מסלולים רגליים ומסלולי אופניים בשמורת אכדיה, לינה בבר הרבור
יום 21: התקדמות חזרה דרומה לאורך החוף לכיוון בוסטון: קמדן? פורט בוטביי? איפה כדאי לעצור לישון?
יום 22: המשך התקדמות לכיוון בוסטון לאורך החוף – ogunquit? marginal way?
אשמח כמובן לכל התייחסות כללית ובפרט לכמה דברים שאנחנו מתלבטים:
- איך לחלק את הדרך חזרה מבר-הרבור לבוסטון? לילה אחד בדרך? שני לילות? איפה? זאת בהנחה שאנחנו מתכוונים להגיע לבוסטון ישר לטיסה ולא מתכוונים לשהות בה…
- אני די סגור שאנחנו על רוב האיזורים העיקריים בגדול. חוץ מאחד שזה לייק ג’ורג’. חיפשנו נקודה ראשונה שלא תהיה יותר מידי רחוקה מניו-יורק ותיתן לנו גם אופציה של אגם, גם קצת טבע וגם קצת אטרקציות וגם תהיה בדרך לורמונט… ברוב האתרים אני קורא הרבה ביקורות שליליות על האיזור… האם כדאי לחפש אופציה אחרת? שתתאים גאוגרפית בין ניו=יורק לורמונט
- האם שווה לנסות להכניס 2 לילות בהרים הירוקים, באיזור מנצ’סטר, אחרי לייק גו’רג או במקומו, או לקצר לילה אחד ממנו כדי לטייל יותר בנחת באיזור?..
תודה רבה מראש לעונים!
-
@gillp2 אמר:
נתקעתי כבר פה – סיקס פלגס זה בשבילכם או בשביל הילד? סיקס פלגס נחשב פארק אקסטרים שמיועד בעיקר לגילאי 16-26 (הכללה גסה כמובן) -
@gillp2 אמר:
ברוב האתרים אני קורא הרבה ביקורות שליליות על האיזור… האם כדאי לחפש אופציה אחרת? שתתאים גאוגרפית בין ניו=יורק לורמונט
זה לא ממש בדרך בין ניו יורק לוורמונט, אבל אתם יכולים להמשיך ישר לsaranac lake / lake placid. זה בערך 5 שעות נסיעה, ולכן מכיון שאח”כ אתם נשארים במקום 3 ימים, זה ממש לא נורא. באזור הזה גם אין בעיה למלא 3 ימים בפעילות בטבע.
לחילופין אפשר להיות 3 ימים בהרים הירוקים , אבל כאן לא הייתי, אז לא יודעת להמליץ מעבר לכך ששווה לעצור בוודסטוק (וורמונט).
-
מה בעניין טיסה מניו יורק לברלינגטון? יש שפע טיסות בקו הזה (למעשה 3 קוים כי יש משלושת השדות של ניו יורק) במחיר של 300-400 דולר לכולכם כולל מזוודות. אם תקחו טיסה של 10 בבוקר בערך (ויש כאלה) ב 3 אחה”צ אתם כבר בסטאו אחרי יום לא קשה בכלל.מבדיקה ראשונית שעשיתי נראה גם שהשכרת רכב מברלינגטון לבוסטון זולה בהרבה מהשכרה בניו יורק והחזרה בבוסטון, ברמה של מאות דולרים אז זה יקזז חלק מעלות הטיסה.
גם אם נוסיף לעלות כמה עשרות דולרים למונית לשדה זה עדיין סכום סביר
מה מרוויחים:
זמן
חוסכים נסיעה קשה
חוסכים נהיגה במנהטן
חוסכים את הבלגן שבלהגיע עם המזוודות לתחנת ההשכרה בעיר, או לחליופין את הסיבוב הכפול עם האוטו לאיסוף המזוודות מהמלון
-
@אנשיםטובים אמר:
לגילאי 16-26 (הכללה גסה כמובן)
נכון שהם נחשבים לפארקים אקסטרימיים, אבל יש שם גם מתקנים יותר ידידותיים לקטנים.
הבעיה בד”כ גם לאוהבי האקסטרים הצעירים ביותר, זה מגבלה של גובה שיש בחלק מהמתקנים, ואפשר לבדוק את זה באתר.
הכי פשוט זה להיכנס לאתר, לראות מה יש בפארק המסוים הזה, ולהחליט.
-
תודה ליהי – זו בדיוק ההתלבטות. כשחיפשתי נקודה פחות או יותר בין ניו יורק לסטאו ‘מצאתי’ את לייק ג’ורג’ –
לייק פלאסיד רחוק מניו-יורק וקרוב יחסית לורמונט –
אני מאד בספק אם אנחנו נראה להגיע (גאוגרפית...) ללייק פלאסיד ואז לעשות ממנו יום נהיגה מלא עד לסטאו – אלא אם כמובן מוסיפים עוד נקודת לינה על הדרך
-
א. בהחלט אבדוק את האופציה של טיסה לברלינגטון – בתודעה שלנו אנחנו מורגלים לחשוב שאנחנו נגד טיסות פנימיות… אבל בהחלט אבדוק את האופציה הזו (מיותר לציין שבכלל לא הייתי מודע לקיומה...)
ב. הסיקס פלאגס הספיצפי של לייק גו’רג’ נחשב יחסית פחות אקסטרימי ויש בו הרבה אופציות שיתאימו לכולנו, בעיקר בזכות הפארק מים שלו
-
אגב, יש גם אפשרות של רכבת לברלינגטון. לא אפשרות מומלצת כי מדובר על נסיעה של 9 שעות מ 11:30 בבוקר ועד אחרי 8 בערב. אבל זו אפשרות ששווה להיותמודעים לה. המחיר שלה זול יותר – החל מ-150 דולר. תצטרכו להוסיף כמה גרושים למונית מתחנת הרכבת בברלינגטון לשדה התעופה (אין השכרת רכב בתחנת הרכבת).לרכבת יש כמה יתרונות על פני טיסה או נסיעה – האחד – אפשר להסתובב בה. לא יושבים חגורים בכסא כמו באוטו, וכמעט לא עומדים בתורים כמו בשדה. רוב הזמן אפשר להסתובב.
יתרון שני – הרכבת יוצאת ממרכז מנהטן ולא משדה מחוץ לעיר. חוסך בלוגיסטיקה ועלויות ניוד.
לגבי פארק שעשועים – אני בטוח שיש עוד אפשרויות. אבל יש למשלאת סטורילנד ליד נורת קונווי שמתאים לילדים קטנים. הרבה משפחות ישנו במלון בנורת קונווי שכולל מגלשות מים בבריכה שלו, יש את פארק המים זנב הלוויתן בהרים הלבנים, ואני בטוח שיש עוד הרבה אפשרויות מעניינות
-
@gillp2 אמר:
בתודעה שלנו אנחנו מורגלים לחשוב שאנחנו נגד טיסות פנימיות
לטיסת פנים יש הרבה חסרונות. גם עניין העלות שלה, גם הסכנה שהיא תבוטל/תאחר וכו’.אם מדובר על טיסת פנים באמצע טיול באוטו – צריך לשקלל את הלוגיסטיקה והעלות של החזרת ולקיחת רכב, אריזה לטיסה וכו’.
אם מדובר על טיסת פנים שצמודה לטיסה הבינלאומית (אבל לא באותו כרטיס) יש את הסכנה שבפיספוס וצריך לקחת ספייר גדול
אבל ספציפית אחרי הפרק העירוני של מנהטן ולפני הפרק של האוטו – הסיכון נמוך. גם ככה יש לכם לוגיסטיקה של לארוז לקראת ההתניידות לרכב, והלוגיסטיקה של ההתניידות לרכב. ולכן באופן יחסי חלק גדול של החסרונות של טיסת פנים פחות רלוונטיים.
-
@gillp2 אמר:
בכל מקרה אם אתם רוצים סיקס פלגס לא הייתי עושה אותו ביום של הנסיעה אלה יום אחרי -
אני מצטרפת להעדפה של איזור לייק פלאסיד על איזור לייק ג’ורג’.
יש שם אגמים, יש שם את wild center ועוד המון מה לעשות.
אמנם זה יום נסיעה ארוך אבל זה לא אחרי הטיסה הטרנסאטלנטית אז שווה להשקיע את היום הזה, בעיקר שתשארו באותו מקום עוד כמה ימים.
באיזור נורת קונווי יש פארקי שעשועים ופארקי מים שמתאימים לגיל של הילד שלכם הרבה יותר מאשר סיקסט פלאגס בלייק ג’ורג’.
בדרך מהאדירונדקס לוורמונט אתם יכולים לעבור ב-Ausable Chasm, כולל רפטינג. -
@gillp2 אמר:
אני מאד בספק אם אנחנו נראה להגיע (גאוגרפית...) ללייק פלאסיד ואז לעשות ממנו יום נהיגה מלא עד לסטאו
משהו לא מסתדר לי.
אני התכוונתי להוריד את לייק ג׳ורג׳ ולהחליף אותו בלייק פלסיד – עוד שעה וחצי נסיעה.
להיות שם 3 ימים , ואז לנסוע לStowe – נסיעה של שעתיים וחצי שכוללת מעבורת. אפשר לשלב ביום הזה גם את Ausable Chasm, עליו המליצה רותי.
-
לייק ג’ורג’ הוא פשוט אגם פסטורלי שמתאים לנופש. אל תחפשי שם אטרקציות אבל
אם את באה לעשות שייט? מסלול אופניים? מסלול הליכה אז שה בסדר.
-
תודה רבה לכל אלו שהגיבו: ליהי, אנשים טובים, עודד וריקי –
אז מה שאתם בעצם אומרים, אם לחדד לעצמי את הנקודה –
זה שאם אני מחפש נקודת עצירה עם לינה בין ניו-יורק לסטואה (ורמונט) – רצוי כזו שתספק לי עניין ליומיים-שלושה, לייק פלאסיד עדיף על לייק ג’ורג’ למרות שמאריך את זמן הנסיעה בקרוב לשעתיים, ומחלק אותה בצורה ‘פחות מאוזנת’? (לייק ג’ורג’ כ-4 שעות מינוס מניו יורק ושעתיים וחצי מסטואה ולייק פלאסיד כ5 שעות מניו-יורק ודי קרוב לורמונט..)
האם יש למישהו רעיון נוסף שגם יהיה נכון גאוגרפית, גם יהיה פחות או יותר באמצע וגם יספק ‘קצת מהכל’ ליומיים שלושה? (אגם נחמד, אפשרויות הליכה/רכיבה, איזשהו אטרקציה מעניינת?
-
Six flags - הילדים שלי נהנו מאוד בגילאים 11-12, ועכשיו (14) כבר לא מתלהבים.
המסלולים שאתם מתכננים כוללים המון טבע ונופים יפים, אבל יש אותם בשפע באירופה. אם אתם מבקרים הרבה באיזור, אז סבבה, אבל אם זה הטיול הגדול, הייתי שוקלת לשלב עם דברים יחודיים לארצות הברית. הטיסות אולי טיפה מיקרות טיול, אבל המלונות יוזילו.
בדרך כלל טיסות פנימיות ללאס וגאס זולות וזה איזור של טבע יחודי ופארקים מהממים. מלון סירקוס בסטריפ עלה לנו 30$.
אורלנדו מהממת. ילדים גדלים מהר ואם לא לעשות בזמן - אחר כך פחות סיכוי שתגיעו. פארקים יקרים , אבל יש שפע אטרקציות מעבר . מלון 4* עם בריכה וארוכת בוקר עלה לנו 35$
קרוזים לאלסקה או לקאריבים יכולים לצאת ממש ממש זולים וכך תבקרו בהמון מקומות מיוחדים. אנחנו שלמנו כ350$ לאדם לקרוז של שבוע. אלסקה זה כלל חדר עם מרפסת. קאריבים יוצאים ב14/10 בחדר עם חלון. הזמנות דרך אתרים אמריקאים ברגע אחרון.
המרחקים בארהב הם גדולים מאוד. הנהיגה מעייפת וטבע מדהים יש שם כמעט בכל מקום בלי להתרחק הרבה.
זה דעתי אישית שלי.
-
נראה לי שאתה קצת עוד עם “ראש של אירופה” במקום “ראש של ארה”ב”
לדעתי, אתה לא אמור לחפש “נקודת עצירה בין ניו יורק לסטואה” אלא לחפש איזורי עניין לטיולוני כוכב, כאשר המרחק ביניהם סביר.
5 שעות מניו יורק זה לא מרחק גדול יחסית לנסיעות בארה”ב, ונסיעה אחת כזו במשך הטיול לא אמורה לפסול את האיזור.
לדעתי באדירונדק יש כל כך הרבה יותר נקודות עניין מאשר בלייק ג’ורג’ ששווה את השעה הנוספת.
אפשר לעשות את הנסיעה הזו לסירוגין ולעצור בנקודות עניין בדרך והן ממש לא חסרות). אפשר גם, למרות שאתה לא אוהב את זה, לצאת מניו יורק ערב קודם ולהתקדם. אם אורזים טרולי אחד ללילה אין בעיה עם אריזות מרובות וזה לא צריך להפסל מראש.
באלייק פלאסיד אתם מבקרים גם באיזור ממערב לו, ובסטואה תבקרו גם באיזורים ממזרח ודרום, כך שהמרחק הגיאוגרפי ביניהן לא גורם לכך שתבקרו באותם מקומות ולא מהווה שיקול לדעתי.
בדרך מהאדירונדק לסטואה אתם יכולים כאמור לבקר ב-Ausable Chasm ו/או במוזיאון הפתוח בשלבורן וגם לעבור את האגם במעבורת הארוכה (חוויה נהדרת) , כך שהיום יהיה מלא למרות שזה רק שעתיים נסיעה. -
@ריקי-5 תודה (שוב...)
אני בהחלט עוד קצת ב-’ראש של אירופה’
אירופה שולטטטתתתת!!!$$$*
ואני מניח שזה ישתנה רק אחרי שאטייל בארה”ב…בכל אופן – יוצא לי השוקה לחקור קצת יותר על אגם פלאסיד! תודה ריקי 5 (אגב, את בקשר עם ה-4 הקודמות?...)
-
הי הינה ותודה על התשובה!
פלורידה על פארקיה בטוח לא בתכנון… כשהילד שלי יגדל ויהיו לו ילדים משלו וכסף משלו הוא יוכל לקחת אותם לשם, עד אז הוא עושה טיולי טבע עם הוריו… אין מה לעשות גם הורים מוצלחים צריך לדעת לבחור
הקרוזים לאלסקה ולקריביים הם רעיונות מעולים שאני מניח שיקרו בגיחה הבאה לנו לצפון אמריקה (ביומולדת העגול הבא – קנדה וקרוז לאלסקה!)
-
כנראה יש עוד זמן אבל אתן לך טיפ חשוב. לפני שאתה רוכש קרוז לאלסקה, ממליצה לך בחום לשקול טיול ברכב באלסקה. רואים הרבה יותר, עושים הרבה יותר וכל כך לא קשה לתכנן ולבצע...
-
@hinna-0 אמר:
המסלולים שאתם מתכננים כוללים המון טבע ונופים יפים, אבל יש אותם בשפע באירופה
זה נכון….
ניו יורק היא אכן משהו מיוחד, ואכדיה גם היא שונה, אבל כל שאר המסלול שלכם הוא אכן “אירופאי” להפליא. כלומר, אלו אזורי טבע עצומים ויפים, אבל לא פלאי טבע כפי שיש בחוף המערבי. חשוב שתדעו את זה כדי להתאים ציפיות.