ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

12 יום ברוטו. נחיתה וינה, חזרה בודפשט

פורום אירופה
    בודפשט וינה
    11
    40
    5986
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמיחי13
      עמיחי13 @may east נערך לאחרונה על ידי

@may-east

לא יודע לענות לך מניסיון

אבל אם אתה מוכן להשקיע קצת, לחפש קצת ולא ללכת רק אחרי המוכר והידוע, אני בטוח שתוכלו לתכנן ולבצע טיול טבע נחמד באזור שממש מחוץ לוינה, רדיוס של 2-3 שעות נסיעה. 

מתוך סקרנות, ניסיתי לחפש מקומות מעניינים מחוץ לוינה. למשל מצאתי את המקום הזה: Ötscherlift-Gesellschaft m.b.H. שעתיים נסיעה מוינה. לפי האתר, פתוח שם באוקטובר בסופי שבוע במוד קייץ. הפארק הזה: Naturpark Sparbach פתוח עד נובמבר. המוזיאון הפתוח Museumsdorf Krumbach פתוח לפי האתר עד סוף אוקטובר, הרכבל הזה יעבוד בסוכות: Rax-Seilbahn, מערת נטיפים פתוחה באוקטובר: Hermannshöhle, וכן הלאה. אלה באמת רק מדגם קטן של מקומות. 

באתר הזה תוכלו למצוא המון רעיונות:

https://www.niederoesterreich-card.at/

may east תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • may east
        may east @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

המון תודה על ההשקעה !
        מתחיל לשבת על מה שכתבת פה.
        בינתיים קראתי את הבלוג של צביקה על טיול מוינה לכיוון זלצבורג וחזרה לוינה. וזה כל כך הביא לי רצון לצאת לכיוון הטבע.
        אז לקחתי משם שני רעיונות: MelK  (ולינה באיזור), ו seegrotte (מכרה הגבס).
        כמובן שבבלוג הוא ממשיך ל הר שאפברג Schafberg  ועוד ועוד… שזה מתחיל לחלחל את המחשבה האם כדאי לחתוך יום מוינה ויום מבודפשט ולנסוע לשם…
        או להשאיר לשנה הבאה...

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Rivkahovav
          Rivkahovav @may east נערך לאחרונה על ידי

@may-east

היי, לפני 3 ימים נסענו עם האוטובוס של החברה הנ"ל, בין וינה לבודפשט.

הנסיעה קלה ופשוטה מאוד(!!!) ויצאה מתחנה

Südtiroler Pl., 1040 Wien-אוסטריה והגיע לתחנה Budapest, Kelenföld vasútállomás, 1115-הונגריה. 

התחנה בוינה מאוד מרכזית ופשוטה להגעה כך שאפשר להגיע לשם בתחבורה ציבורית(שלא נדבר על כלל התחבורה בוינה שהיא פשוט חלום:) ).

התחנה בהונגריה מאוד ישנה ולא ברורה. מי שצריך להגיע לאיזור מרכז העיר(רובע 2) מוזמן לקחת טראם 49(ממש צמוד למקום ההורדה של האוטובוס)ולקנות כרטיס בדלפקים ממול(350 פורינט לאדם) ולרדת בתחנת אסטוריה-תחנה מרכזית מאוד ובה מטרו.

may east 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • may east
            may east @Rivkahovav נערך לאחרונה על ידי

@Rivkahovav

תודה !
            אני מתכנן לקחת את האוטובוס משדה התעופה בוינה (נראה לי שעדיף להחזיר את הרכב בשדה, במקום להכנס לעיר, והנסיעה משם יותר קצרה).
            חושב האם כדאי לקחת את האוטובוס לשדה בבודפשט או לתחנה שאת הגעת אליה… 
            בכל מקרה לא ניקח טראם. אנחנו 4 עם מזוודות וניקח מונית.

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ח.ג
              ח.ג @may east נערך לאחרונה על ידי

@may east 

החלטתם לא להשאר בבודפשט? אחרת אני   לא מבינה  למה  לנסוע  מוינה לשדה התעופה בבודפשט,  לדעתי הוא לא ממש קרוב לעיר.

אני מבינה שאתה שוכר רכב בוינה ולא רוצה להכנס לעיר בחזור, אלא להחזיר ולהמשיך משדה התעופה שלה . נשמע הגיוני.

• יונית
                יונית @may east נערך לאחרונה על ידי

@may-east

זיגרוט- קרוב לוינה, אפשרי על בסיס תחבורה ציבורית מהעיר-גם

מלק- עיירה ומנזר יפה מאד -השאלה אם המסלול לאורך הדנובה רלוונטי לצעירים שאיתך?

היומיים האלו , באזור וינה, בעיניי “לא לפה ולא לשם”. נכון-יש סיכון בטיולי סתיו באזורים לא עירוניים---

אבל מצד שני אם אתם לא עכברי עיר, כפי שהעדת בהתחלה--- אז יש לך 9 ימים בשתי ערים גדולות, לא בטוחה שזה מה שרצית.

• may east
                  may east @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

הכוונה כפי שכתבת בסיפא, היא לקחת רכב בוינה, לעשות טיול, ולהחזיר את הרכב בשדה התעופה במקום בעיר. ומהשדה, יש אוטובוס לבודפשט.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • may east
                    may east @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

נראה לי שבסופו של דבר 4 לילות וינה (ההגעה בצהריים, אז תכלס 3 ימים מלאים, שמתוכם רוצים לבלות גם בתרמה), + 3 לילות בטיול לכיוון זלצבורג (זה נותן לנו 3.5 ימי טיול), חזרה לשדה בוינה, ומשם באוטובוס של 7 בערב לבודפשט, ושם 4 לילות (3 ימים מלאים), --- זוהי תוכנית שמשלבת גם עירוני וגם קצת טבע..
                    אמנם יהיו נסיעות , אבל נראה לי סביל.

שוקי3 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • שוקי3
                      שוקי3 @may east נערך לאחרונה על ידי שוקי3

@may-east

נראה בסדר

• may east
                        may east נערך לאחרונה על ידי

התיעצות חוזרת…
                        אז אחרי שהשקעתי ולמדתי ובניתי לי מסלול,
                        מסתכל על מזגר האוויר ל 4 ימים המתוכנים לצאת לכיוון זלצבורג, ורואה שהתחזית היא גשם. עם סיכוי של 50%.
                        האם לדעתכם זה deal breaker ? זה אמנם עוד 10 ימים, אבל האם לתכנן משהוא חלופי ? 
                        ח.ג יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ח.ג

@may-east

קשה לענות. עוד חזון למועד.

לכן אני בעד הכנת אלטרנטיבות...

לפני הטיול שלנו לאזור אגם גרדה היה צפי לגשם רק לואל די ג'נובה ביום השלישי שלנו באזור.יום לפני הגעתנו התחזית השתנתה קצת. בפועל היה שמשי רק ביום הראשון, שלא לדבר על ריבה דל גרדה שבכלל לא היה צפוי בה גשם ליום השני, אלא באחוזים נמוכים , לשעות הבוקר והערב. בפועל ירד גשם רצוף, בלויווי רעמים בשעות הבוקר, מהלילה עד 15:00 בערך.

• may east

@ח-ג אמר:

ה היה צפי לגשם רק לואל די ג'נובה ביום השלישי שלנו באזור

מבין. 

אבל זה גורר אותי לא להזמין לינה באיזור האגמים ליד זלצבורג, כי הכל שם ללא החזר (גם בוקינג גם airbnb לדירות שמתאימות לנו).
                            אז נצטרך לאלתר בימים האחרונים לפני המועד 😞

• יונית
                              יונית @may east נערך לאחרונה על ידי

@may-east

אין שום אמינות למזג אוויר עתידי לעוד 10 ימים.

תקח שלשה ארבעה מנועי מזג אוויר- גם תקבל תוצאות שונות

תבדוק בעוד יומיים-שוב תקבל תוצאות שונות

ובסופו של דבר--- המציאות תהיה בכל מקרה אחרת.

אני אפילו לא סומכת על תחזיות לעוד יומיים...בקושי של יום למחרתו.

ח.ג may east 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • ח.ג
                                ח.ג @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

למעשה בכל יום בכל מקום  יכול לרדת גשם ובאותה מידה השמש יכולה לחייך. אין אלא לקוות לטוב בעונה זו. גם בקייץ גשם יכול לשבש תכניות באזורים אלה.

נזכרתי בטיול שלנו בזמן מלחמת לבנון השניה. מלונות לא הוזמנו מראש... רצינו לטייל בדרך הזכוכית בגרמניה. לנו במלון קטן מזרחית לרגנסבורג. קמנו ליום גשום ובמקום לנסוע צפונה נסענו מזרחה ללינץ, והמשכנו לצ'סקי קרומלוב. לא היה קל למצוא מקום לינה אבל בסופו של דבר מצאנו צימר..

החלטת על חלוקה מסוימת  לך על זה. תלון באזור זלצבורג וכל הסיכויים שתמצא מה לעשות.(עליה להרים, טיול לאגמים, אתרים היסטוריים).

אתה חושש כי זה רחוק מוינה?

אולי תמצא יעד קרוב יותר ללינה.

איני יודעת איפה כבר טיילתם אבל פתאום חשבתי שבעצם גם לינץ יכולה לספק יעד לינה לטיולי כוכב, לכוון צ'כיה, פסאו שבגבול גרמניה ואפילו לאזור זלצבורג.

• may east

@ח-ג

החשש הוא מ:

1. הזמנת מקומות לינה שאכן הם ללא החזר
                                  2. לגבי הרכב זה לא בעיה, אפשר לבטל עם קנס זניח
                                  3. באם יוצאים לדרך (כן, כיוון זלצבורג) המטרה זה אגמים, הרים ונופים – מה שלא ככ מתאפשר במזג אוויר סגרירי…
                                    ולעשות נסיעה ככ ארוכה, בשביל להתאכזב.. לא ככ כיף

לכן מסתכל במקום לנסוע מערבה מוינה, אולי מזרחה לסלובקיה. חיפוש של מזג האוויר בברטיסלבה לאותה תקופה, במקום 50-60% גשם, רק 20% ו partly cloudy….

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • ח.ג

@may-east

נדמה שלי שאם החשש כל כך כבד תשארו באזור וינה ובהתאם למזג האויר תצאו לטיולים מחוץ לעיר, בתחבורה ציבורית.

ברטיסלבה לא רחוקה, בטח אפשר גם להגיע גם צפונה לעמק הדנובה.

נדמה לי שכדי להגיע למיקולוב והסביבה צריך רכב. עד כמה יפה הטבע בזמן הטיול המתוכנן?

דרומית לוינה יש איפה לטייל ואני מקוה שבמלון ידעו להציע לכם.

• may east
                                      may east @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

אז נשארנו אופטימיים 🙂
                                      מזג האוויר לסופש הקרוב לזלצבורג וסביבתה נהייה הרבה יותר ידידותי 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • may east
                                        may east @Rivkahovav נערך לאחרונה על ידי

@Rivkahovav

תודה רבה על העזרה לגבי האוטובוס.

אנחנו לקחנו אותו משדה התעופה (העדפנו להחזיר את הרכב בשדה ולא בעיר), ואכן מגיע לתחנה ב kelenfold.
                                        אנחנו הגענו ב 9 וחצי בערב, אז אין דלפקים לקנות כרטיסים. אפשר ללכת כ 100 מטר לתחתית ושם יש מכונות, אבל אני כבר העדפתי להזמין ב BOLD מונית XL, למלון (עלה 3000 פורינט שזה ממש גרושים, לעומת 4 כרטיסים ב 350).

• may east
                                          may east נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכולם על העזרה והתגובות.

מזג האוויר היה מושלם לאורך כל החופשה 20-23 מעלות במשך היום, ושמשי.
                                          אני אנסה לכתוב סיכום מפורט יותר מאוחר.
                                          אבל היינו 4 לילות בוינה , בדירה במעטפת של המרכז. היה מעולה ולא צריך להיות באמצע של האמצע שהרבה יותר יקר.
                                          לאחר מכן לקחנו רכב מסיקסט (הנחה של 100$ תמורת נקודות אלעל) ונסענו ל 3 לילות ב GOSAU, משם חזרה לשדה בוינה, ואוטובוס לבודפשט, 
                                          שם היינו בדירה ליד בית הכנסת הגדול לעוד 4 ימים.

חושב שמכל הטיול, החלק של איזור זלצבורג (האלשטאאט וכו) היה הכיפי ביותר… נחזור שוב לשם.

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • עמיחי13
                                            עמיחי13 @may east נערך לאחרונה על ידי

@may-east

יש המלצה לדירה בוינה?

• 1
                                            • 2
                                            • 2 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון