צפון מזרח ארהב בסוף יולי - חישוב מסלול מחדש
-
@karnielr אמר:
לפני שאתה רוכש קרוז לאלסקה, ממליצה לך בחום לשקול טיול ברכב באלסקה. רואים הרבה יותר, עושים הרבה יותר וכל כך לא קשה לתכנן ולבצע...
גם אנחנו לא מאנשי הקרוזים, ונכנסנו לאלסקה מקנדה ברכב.
ישנו בקמפינג למול קרחון. משום מה, זה נשמע לי משהו שמתאים לכם (אם הקרחון עוד קיים...)
-
מסכימה עם כל מה שקודמיי כתבו, שהתכנון הינו בסגנון אירופה ושאם כבר טבע, אז עדיף במערב.
מהיכרות חד צדדית עימך, סמויה ואחרי שהעתקתי ממך המון טיולים באירופה וקראתי המון סיכומי טיולים שלך, מבינה מאד את הסגנון שאתה מחפש.
יכולה להעיד על עצמי שגם אני פריקית של אירופה ולאחר המון טיולים ביבשת, טסנו לפני שנתיים לראשונה לארה"ב ובחרנו במערב. אני כמעט בטוחה שתאהב מאד את הפארקים הלאומיים שם ואדיס תעוף על סן פרנסיסקו, ווגאס. תוכלו גם לשלב את הדיסני והיוניברסל סטודיוס המקסימים.
אנחנו גם מתוכננים בקיץ 2020 להגיע לחוף המזרחי, אבל מרגיש לי שהחוף המערבי הרבה יותר עוצמתי בחווית הטבע שלו (אולי טועה).
הקצב בארה"ב שונה מאשר באירופה, אם באוסטריה התמקדת באיזשהו עמק שבוע ויצאת ממנו לטיולים ועוד חזרת בצהריים לשנ"צ, בארה"ב כדי לחוות את ההיצע הרב חייבים לשנות קצב.
בהצלחה!
-
אני לא רואה בעיה אמיתית לעשות טיול “בסגנון אירופה” בארה”ב.
אז נכון, כרטיסי הטיסה יקרים יותר, השהות יקרה יותר ולכן הטיול יקר יותר – אבל אלה עניינים כספיים נטו, וכל אחד יכול לעשות לעצמו שיקול אם זה מה שהוא רוצה. ואכן הרוב, מעדיפים “להספיק” בגלל העלות הגבוהה. אבל אם גיל מודע לעלויות, ועדיין מחליט לעשות טיול רגוע, למה לא?
-
ברור לי שכל אחד ומה שמתאים לו.
אנחנו כאן על תקן להמליץ, לייעץ, לחשוף.
אני העליתי כאן את שלד הטיול שלי ובזכות הקבוצה, נחשפתי למקומות שלא חשבתי עליהם ושיניתי את חלקו השני של הטיול.
לא שוללת, רק מביעה את דעתי.
ההחלטה הסופית שמורה לו בלבד, גם אם תהא שונה מדעתי.
-
אני מסכימה לגמרי עם עמיחי. גם בארה”ב העצומה מותר (ולטעמי, מומלץ!) להתמקד באזור מסוים, להקדיש זמן למנוחה, לחוות את הערים והאתרים לעומק. אם מצליחים להתנתק מתחושת הפספוס, אפשר להרוויח טיול מהנה מאוד. אישית אני נהנית הרבה יותר מסגנון הטיול הזה גם בארה”ב.
-
גליה, ליהי, עמיחי וגנית –
תודה לכולם על הדאגה שלא נהנה מספיק בחוף המזרחי
(ולא – אין פה ציניות, אני בהחלט קורא בעיניין רב את דעתכם...)אז קודם כל עד שלא נרכוש כרטיסים (אחרי סוכות נטפל בעניין הויזה ואחרי זה כרטיסים) אז תאורטית גם האופציה של המערב פתוחה…
אבל נראה לי שכרגע החוף המזרחי יותר מתאים לנו כי
א. זה הטיול הראשון שלנו עם ילד מחוץ לאירופה והדלתא של עוד שעות הטיסה למערב מרתיעה אותנו
ב. רוצים ניו-יורק (אני יודע שאפשר לשלב ניו יורק עם חוף מערבי, לא רוצים טיסה פנימית ארוכה)
ג. טיול למערב שכולל את הפארקים שאני באמת רוצה: ילוסטון, וגליישר פארק, נראה לי כרגע כמו הפקה מורכבת מידי מבחינת שעות נהיגה/טיסות פנימיות.
ד. אני לא מרגיש שאנחנו ‘מתפשרים’ עם הטבע של המזרח. וגם לא מטריד אותי לטייל בארה”ב ‘כמו באירופה’… הפורמט של לנסות לעשות ‘כוכבים’ קצרים, ולשלב בכל מקום גם ימים עם מינימום נסיעות, ומקסימום הליכה ברגל/נסיעה באופניים, כולל ימי מנוחה מפעם או, חלילה, חצי יום ‘נופש’ על אגם – זה פורמט שעובד אצלנוו מצויין.