הכנסת מזון בכבודת יד
-
אהלן, אני טס בוייז איר לרומניה רק עם כבודת יד, שאלתי אותם אם אני יכול להביא אוכל כגון מנות חמות קרקרים וכד' והם אמרו סבבה (לטיסה) אבל כשאני ארד מהטיסה יכולים להגיד לי לזרוק את זה או אפילו לקנוס אותי ?
וחוץ מזה לגבי קבנוס אותו דבר - מותר להעלות ככבודת יד וזה סבבה בשדה תעופה או אסור ? כי זה בשר
-
לגבי הטיסה – בטיסה מישראל אין מגבלות על מזון בכבודת היד. בטיסה מאירופה אסור להעביר נוזלים (כולל ג’ל) דרך הבדיקות הבטחוניות. ולכן למשל שתייה לטיסה צריך לקנות בדיוטי פרי.בכל מקרה אין מגבלות על הכנסת מזון מוצק לאף טיסה. הן בכבודת יד והן בתא המטען.
המגבלה היותר מעניינת היא על הכנסת מזון למדינה אחרת. רוב המדינות (כולל ישראל) מטילות מגבלות חמורות על הנושא, בעיקר מטעמים של מחלות חקלאיות לסוגיהן. באופן גס, בשר דגים וכדומה, כמו גם פירות וירקות, פקעות ועוד – אסורים בהכנסה אלה באישור מיוחד. מזון מעובד כבר (כמו קרקר או מנה חמה) לרוב מותר.
הכי נכון – לברר מראש מה מותר ומה אסור.
הכי בטוח – לעבור במסלול האדום במכס (ברומניה), להראות להם מה הבאתם ולשאול האם מותר. במקרה כזה אם אסור פשוט יקחו את זה להשמדה ולא יגרם נזק.
-
אסור נוזלים, משחות,קרמים או כל מה שנראה דומה( גם לא חומוס)
אסור פירות,ירקות, מוצרי בשר, אוכל לא מעובד, אוכל מבושל(לא להביא את הקציצות של הדודה, ולא שניצלים)
מותר- קרקרים,מנה חמה,קופסאות שימורים,קבנוס, מוצרים ארוזים בוואקום- הכול כמובן במצב מוצק ולא נוזלי.
-
מותר להכניס לאיחוד האירופי מזון מעובד או יבש כמו מנות חמות, קרקרים וכו.
אסור להכניס מוצרים מהחי (קבנוס) או מהצומח (פירות וירקות). את אלה מותר לך לקחת מישראל לטיסה אבל חובה לזרוק לפני שעוברים במכס ביעד.
-
אתה יודע שברומניה יש חנויות שאפשר לקנות בהן מזון…?
-
-
בשר מעובד- כלומר נקניק יבש- ארוז בוואקום. למיטב ידיעתי מאפשרים להכניס.
אבל יתכן שיש חוקים שונים במדינות שונות.
בכל מקרה בוודאי לא בשר טרי, מוצרי בשר, בשר מבושל,מטוגן או אפוי בבית.
-
טסתי עשרות פעמים לעשרות מדינות לא בדקו אותי אף פעם זה פחות מעסיק אותם אם תשאל ותרה אוכל יגידו שאסור
תביא יהיה בסדר
-
ואם אף פעם לא תפסו אותך עובר על המהירות – אתה תמליץ לעבור על המהירות המותרת?
-
@T-A אמר:
טסתי עשרות פעמים לעשרות מדינות לא בדקו אותי אף פעם זה פחות מעסיק אותם אם תשאל ותרה אוכל יגידו שאסור
תביא יהיה בסדר
העובדה שהצלחת להבריח מוצר אסור לא אומרת שבפעם הבאה או למישהו אחר גם יצליח.הברחה היא עבירה פלילית שניתן להפעיל בגינה סנקציות פליליות ואני לא בטוח שהתגובה של השלטונות תסתכם ב”יגידו שאסור” ו”יהיה בסדר”.
שלא לדבר על הפן המוסרי, האיסור לא נחקק סתם, הבאת מזיקים יכולה לשבור את מטה לחמם של חקלאים רבים, תשאל בישראל מגדלי תמרים שקיבלו במתנה את חדקונית הדקל או מגדלי פקנים שהענף החקלאי הזה נכחד כמעט לחלוטין בישראל בגלל כנימה צהובה שהוברחה כנוסעת סמויה מארה”ב.
-
וגם לא מאפשרים להכניס פטריה של גפנים, המקובלת בגידול יין באירופה, בגלל השפעה סביבתית
-
בתור שומרי כשרות הכנתי פרגיות, שניצלים וכו' והקפאתי ושמנו במזוודה בצידנית . לא היתה שום בעיה.
כך עושים רבים מחברינו
-
@מטייל_4021722
מה זה להבריח מוצר אסור? מעבירים את זה לצריכה עצמית, לא בשביל לסחור בזה או משהו
-
@מטייל_4021722
אם לא ברור לך, הכנסת מזון ופריטים אחרים מהחי והצומח בניגוד לאיסור הכנסתם זו עברה חמורה.כשפעם אחת לא תצליח, תיתפס ותשב במעצר ואח”כ במאסר או שתשלם אלפי או עשרות אלפי אירו קנס והוצאות משפט, תתחיל לחשוב אחרת כנראה.
-
@מטייל_4021722
זה לא ענין של הברחה בעניני מכס אלא בשל חשש לבריאות החי והצומח.
אני חושבת שהנושא הדתי מוכר ובגלל זה אפשרו לך להעביר מזון מוקפא לצריכה אישית. החשש מזהום מסוכן קטן.
לי הסבירו שברוב המדינות, כיון שמאמינים באמינות תהליכי יצור מותר להעביר, גם במזוודה, קבנוס באריזת ואקום הרמטית מקורית, ואפשר להכניס פירות יבשים רק באריזת יצרן ולא בתפזורת.
לגבי נשיאת אוכל בתרמיל האישי, כל עוד חלה הגבלה על נוזלים ומשחות היא חלה גם על ממרחים למינהם.
-
@מטייל_4021722
אני לא חושב שצריך לנהל כאן בפורום דיון בענייני תברואה או האם באמת יש סכנה למשק החי או לחקלאות באירופה אם אנשים יביאו איתם מוצרים מהחי או מהצומח מישראל. גם לא באמת כדאי לנהל כאן דיון בענייני יבוא לצריכה אישית ולא למטרות מסחר, ובטח לא לנהל כאן דיון אם נימוקים של דת מאפשרים להביא מוצרי מזון שאסורים לפי חוק של המדינה. גם לא כדאי לנהל דיון לגבי מה הסיכון שיתפסו את מי שעובר על החוק.
החוק של האיחוד האירופי מאוד ברור בעניין הזה: אסור להכניס מוצרי מזון מהחי או מהצומח. יש סייגים לגבי מזון מעובד, כדאי לקרוא את לשון החוק (מתפרסם באופן רשמי בכל השפות הרישמיות של האיחוד). מי שמעוניין להביא מוצרים כאלה בכל זאת, בין אם הוא מאמין שזה בסדר מבחינת מוסר, דת, תברואה או כל סיבה אחרת, שיחליט לעצמו מה נכון לו. וכל אחד צריך להחליט מה רמת הסיכון האישית שהוא מוכן לקחת בשביל לעבור על החוק. לא תפקיד הפורום, לדעתי, לקבוע לפרט ברמה האישית.
אבל מפריע לי כאשר גולשים בפורום ממליצים לאחרים לעבור על החוק. הכי נכון, לדעתי, זה להציג את החוקים והכללים, כפי שהם, כי זה דיון ענייני. ומכאן שכל אחד יעשה לפי הבנתו, המוסר שלו ולפי אמונתו.
-
@מטייל_4021722
החוק אוסר על הכנסת מוצרים מהחי והצומח
(גם לישראל אגב)
אין שום כוונה להתחיל להתדיין על המשמעות החקלאית-אקולוגית או אחרת.
החוק אוסר. נקודה.
הפורום ואתר למטייל לא ישמש במה להצעות לעבור על החוק (לא איך נוסעים במטרו בלי לשלם כרטיס, ולא איך מעבירים כרטיס משומש של מוזיאונים וכן הלאה)
הדיון בנושא נסגר .