המרת כסף לקראת הטיול בבודפשט
-
היי,
בעוד שבוע אני טס לבודפשט עם החברה, ויש לי כמה שאלות:
- אני רוצה להמיר כסף, עכשיו אני מתכנן להמיר בסביבות ה1200 שקל, ואני ראיתי פה באתר שהרבה ממליצים להמיר שם פשוט. ושלקחת קצת פורינט מפה, עכשיו אני לא יודע איפה המקום הכי טוב להמיר כסף בארץ(דואר/צ’יינג וכו’), וגם האם להמיר פה ליורו ושם לפורינט? או לקחת בשקלים ולהמיר שם לפורינט משקל? אני חייב עזרה בזה כי הלכתי לאיבוד עם זה רצח..
- איך עובד השכרת רכב שם? (מאיזה גיל/הרשיון הישראלי תופס?/חוקים שונים?/ וכו’)
תודה מראש!
-
לטעמי הכי נוח למשוך שם מזומן מכספומט. יש שפע כספומטים (כולל בשדה), בטוח שיהיה שם מטבע מקומי, לא צריך לפחד מרמאויות (כספומט בבנקר או בשדה נחשב דבר אמין) ולא נדרש מאמץ מיוחד.מבחינת עלויות – אם תבחר חיוב במטבע מקומי ולא שקלים/אירו/דולר הרי שהעמלה שתשלם לחברת האשראי לא כזו גבוהה (סביבות 3% אם אין לך הטבות בכרטיס האשראי). זה אותו סדר גודל של עלות שתשלם על המרה כפולה.
בכל מקרה לגבי עלויות – לא מדובר על סכומים גבוהים של עמלות. איזה פתרון שלא תבחר יעלה לך 1-6 אחוז בקירוב (אם לא ירמו אותך). על הסכום המדובר זה יוצא עשרות שקלים בודדים. ברור שכיף לחסוך גם 30 ש”ח, אבל לא בהכרח שווה להתרוצץ בשביל זה.
-
לגבי רכב, בבודפשט אין צורך ואף רצוי ללא רכב. התחבורה הציבורית מצויינת ונוחה, וניתן להגיע גם ברגל להרבה מקומות עניין אם ישנים במרכז.
אם מעוניינים ביום מחוץ לעיר אפשר גם בתחבורה ציבורית, או כפי שאנחנו עשינו לקחת סיור עם מדריך מקומי שלקח אותנו עם רכב שלו.
לגבי המרת כסף - אני אוהבת להגיע עם לפחות מעט כסף מקומי. קל ונח להזמין מראש דרך בנק הפועלים בנתב"ג ולקחת את הכסף לפני הטיסה (יש סניפים בדיוטי פרי גם בטרמינל 1 וגם ב-3). https://join.bankhapoalim.co.il/reg/MatachInvitation/index.html?utm_source=google&utm_medium=search&gclid=Cj0KCQjwuZDtBRDvARIsAPXFx3CaU070zpAgRsEDpGZJLGtSsYCTP9V2su9ZO4-gMGSqmU8R_ntbTGIaArOLEALw_wcB
-
@צפנת-לוינשטיין
בשנים האחרונות אני נוהג להזמין מראש פורינט הונגרי [כפי שצפנת המליצה] ואוסף אותם בסניפי בנק הפועלים בטרמינל 1 או טרמינל 2. הרכישה
דרכם יותר זולה מאשר כל חלפן באזור מגוריי. אתה גם רוכש בשקלים וגם נמנע מהמרה כפולה [המרת יורו או דולר בהונגריה ]
אגב את הקנייה ניתן לפרוס גם בתשלומים [בתוספת רבית ]
-
נכון לבדיקה שעשיתי באתר ,תמורת 1200 ש”ח אתה אמור לקבל 96074 פורינט. -
באופן קבוע, לפי סקירות שעושים מפעם לפעם, כספומטים של בנק לאומי הכי זולים בארץ למשיכת אירו או דולר.
מעבר לזה, קח אולי סכום מזומן קטן באירו, ותמשוך שם מכספומטים (כמובן וודא שהכרטיס האשראי הוא בינלאומי לפני הטיסה לחול).
השירות של בנק הפועלים הוא נוח, אבל לא בטוח שהכי כלכלי, אם זה שיקול מבחינתך. (קיימת עמלת פקיד שמיקרת, ושער גרוע יותר)
באוגוסט האחרון אירו אחד היה שווה 325 פורינט (אולי טיפה פחות) מבחינת החלפה זה בטווח 315 בערך
-
רשימת צ׳יינג׳ים ושערים מתעדכנים.
-
נראה לי מיותר ויקר למשוך כסף ב ATM ואחרי כן לשלם איתו בבית העסק.יותר זול ונוח “לגהץ” כרטיס בבית העסק, כמובן אם ניתן.
אמת שבכל מיני עסקים קטנים כמו אוכל רחוב לא ניתן לשלם בכרטיס אשראי, אבל מדובר בסכומים פעוטים יחסית.
-
לא יותר משתלם להמיר את הכסף שם?
-
אז מה אתה ממליץ?
-
@צפנת-לוינשטיין
אז מה בנוגע לשאר הכסף? נניח ואזמין 500 שקל לפורינט דרך בנק הפועלים, ואת שאר הכסף איך? אמיר ליורו פה ואחליף שם? אקח בשקלים ואמיר שם?
-
המרה כפולה..
להזמין דרך גרופון מט”ח-מאוד נוח
להשתמש שם בכרטיס אשראי.
להוציא שם בבנקט שם ישירות פורינט.
לקחת 100 יורו “לכל צרה”
-
@23שי23 אמר:
אז מה בנוגע לשאר הכסף? נניח ואזמין 500 שקל לפורינט דרך בנק הפועלים, ואת שאר הכסף איך? אמיר ליורו פה ואחליף שם? אקח בשקלים ואמיר שם?
דיברת על 1200 ש”ח הכל ביחד נעגל ל 10,000 פורינט.משיכת מזומן בכספומט בהנגריה עם כרטיס של כאל ללא הטבות תעלה לך 2000 ש”ח (הנה המחשבון) ואולי תוספת של עמלה מקומית קטנה (אני לא שילמתי בכספומטים בבודפשט עמלה נוספת אבל אולי דברים השתנו)
כרטיסי אשראי אחרים בארץ לוקחים עמלות טיפה שונות. אבל ההבדלים לא דרמטיים.
המרה כפולה (בארץ לאירו ושם לפורינט) תחסוך טיפונת ותוריד אותך לבערך 1980 ש”ח
בנק הפועלים בנתב”ג יקח ממך טיפה יותר – 1250 ש”ח.
פיצול חצי מהסכום בנתב”ג וחלק בהמרה כפולה יעלה לך 1222 ש”ח.
אם החלטת ללכת על פועלים בנתב”ג – לך על זה על כל הסכום. בשביל 30 ש”ח שווה לך להוסיף עוד התרוצצות (בארץ לאירו ובהונגריה לפורינטים?)
ובכל מקרה – מדובר על סכומים לא דרמטיים. תעש מה שאתה רוצה
סתם שאלה – כשהזמנת טיסה ומלון, בדקת לפי איזה שערים אתה מחוייב? איזה עמלות אתה משלם? אז למה פה לחרוש כלכך? אם היה מדובר על 100,000 ש”ח זה דיון אחר, העמלות מצטברות לאלפי שקלים. אבל ל-1000 ש”ח?
-
@23שי23 אמר:
אז מה אתה ממליץ?
להנפיק כרטיס אשראי חינמי (אין עלות חודשית) ולוקח עמלות המרה נמוכות, נניח 1% משער יציג של יורו/דולר,למשל כמו כרטיס האשראי הזה:
https://www.max.co.il/cards/card/2867
(לא חייב דווקא את הכרטיס הזה, זו רק דוגמה)
ולשלם איתו ב”גיהוץ” בכל מקום שרק ניתן, כולל מלון וטיסה אם אתה מזמין ישירות מחו”ל, נניח ישירות מחברת תעופה זרה ומאתר הזמנות כמו BOOKING או ישירות מהמלון.
במקום להתרוצץ בין חלפנים, בתקווה שווא שאולי תחסוך כמה שקלים כי ממילא תוציא אותם על עמלת פעולה במשיכת השקלים להמרה בכספומט, נסיעה אל החלפן, חניה (אם רלוונטי), ועמלות המרה של פורינטים שישארו לך בחזרה לשקלים.
ובנוסף תמיר סכום קטן לפורינט להוצאות קטנות כמו אוכל רחוב. אין לי מושג אילו הוצאות קטנות אתה מתכנן אז נניח שווה ערך ל 300 שקלים.
ואם יקרה הנורא מכל, תצטרך עוד קצת פורינט מעבר לסכום הקטן שהבאת איתך, תיגש ל ATM ותמשוך קצת, בטח יעלה לך 12 שקלים.
-
על איזה כרטיס אז אתה כן הכי ממליץ?
-
קצת בלבלת אותי עם המספרים בהתחלה, לא הבנתי איך הגעת למספרים כאלה..
לפי המחשבון מה שרשום זה העמלה שאני צריך לשלם? או כל הסכום כולל העמלה?
למשל הכנסתי 95000 פורינט וקיבלתי 1132 שקל, זה אומר ש1132 שקל זאת העמלה? או ש1132 שקל זה הסכום שהוצאתי כולל העמלה?
כי אם זה רק העמלה אז 1132 שקל עמלה זה ממש מטורף..
-
@23שי23 אמר:
על איזה כרטיס אז אתה כן הכי ממליץ?
לצרכי עסקאות במט”ח, כולל צרכי תיירות בחו”ל על כרטיס שאין עליו עמלה חודשית, אף פעם ולא רק לשנה.כרטיס שגובה מינימום עמלות המרת שער.
ואם יש עוד תנאים שרלוונטים לך ויתנו לך יתרון, למשל אשראי של תאריך חיוב + 30 יום או כריך ושתיה בחינם בנתב”ג – למה לא.
היתרון בכרטיס הזה שאין עליו תשלום חודשי, הוא נותן עמלת המרה של שער יציג +1% (הכרטיס שיש לך בטח נותן משהו כמו יציג + 2.5-3%) ויש לו כל מיני צ’ופרים, תבדוק בלינק שרשמתי כמה מהם רלוונטים לך.
מרבית הסיכויים שהכרטיס הזה כלכלית טוב לך יותר מהכרטיס שיש לך היום בארנק ולכן אני ממליץ לך לשקול להנפיק את הכרטיס הזה או אם תמצא אחר טוב כמוהו או יותר טוב – אז כמובן את היותר טוב.
התנאים היחידים קבלת כרטיס כזה הוא שיש לך כבר כרטיס אשראי בין לאומי אחד אחר חברות בפייסבוק וחברות בדף הפייסבוק שנמצא בלינק.
יש כרטיסים מעניינים אחרים אבל יש להם תנאי קבלה אחרים, למשל חבר לאנשי קבע וכו’. לא יודע אילו כרטיסים אחרים יש לך זכאות.
הבהרות:
- אין לי שום אינטרס בחברת אשראי כזו או אחרת
- אני לא איש מקצוע, אני מסביר מה אני למדתי כאדם מהרחוב ומה אני הייתי עושה. הקורא צריך לוודא את המידע וכל השימוש בו על אחריותו.
-
אם אתה מדבר על בנק הפועלים בנתב"ג, אין עמלה ( רק שער המרה שמתעדכן כל יום). מה שכתוב זה מה שאתה צריך לשלם סופית.
-
אז אתה ממליץ לי לעשות את הכרטיס הזה, ופשוט להיות איתו שם ולגהץ בו? ושזה משתלם יותר מאשר להמיר מזומן ולסחוב אותו איתי?
-
בעיקר משגעים לך את השכל.
לשאלתך-
95000פורינט=1132 שקל ( סכום בשקלים כולל קצת עמלה)
'אנשים טובים' כנראה התבלבל במספרים, כי במשיכת מזומן בבודפשט תשלם 30 שקל (על שווה ערך ל1200שקל), איך הגיע ל2000שקל אני לא יודע.
כמו שאמרת- קח קצת אירו מזומן לגיבוי, ותמשוך שם או תעשה עסקאות באשראי.
בארץ, למשיכת אירו/דולר, כספומט של לאומי הכי זול (4 או 5אגורות פער משער יציג), אחריו כנראה דואר ישראל (7 אגורות פער משער יציג), השירות של בנק פועלים תבדוק, אבל אם להסתמך על חישוב שניתן פה קודם, אז יקר יותר.