ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תחבורה ציבורית ביפן הזמנת כרטיסים מראש

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    יפן רכבות ביפן
    3
    10
    842
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יהודית 235
      יהודית 235 נערך לאחרונה על ידי

ראיתי שיש כמה סוגי כרטיסים סגנון רב קו לתחבורה הציבורית של יפן. על איזה הייתם ממליצים ושימושיים בעיקר בנסיעות יחסית קצרות (למשל קיוטו-אוסקה שתהיה נסיעה די תכופה בטיול). רצוי משהו שיכלול גם אוטובוסים. כמובן שקראתי קצת אבל הכל נורא מגוון ומבלבל אשמח להמלצות מנסיון אישי 🙂
      karnielr milly 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr @יהודית 235 נערך לאחרונה על ידי

@יהודית-235

איזו סיבה יש לעשות את הנסיעה מאוסקה לקיוטו לעתים תכופות????

יהודית 235 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יהודית 235
          יהודית 235 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr אמר:

@יהודית-235

איזו סיבה יש לעשות את הנסיעה מאוסקה לקיוטו לעתים תכופות????

אנחנו שוהים באוסקה כחודש כי המחירים שם זולים משמעותית מקיוטו וכן מתוכננים לנו דברים בקיוטו אז בחלק מהחודש הזה אנחנו ניסע לקיוטו. (נהיה במרץ)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • milly
            milly @יהודית 235 נערך לאחרונה על ידי

@יהודית-235

קשה לתת תשובה מהמידע שנתת כי זה תלוי במסלול שאתם עושים.

ישנה אפשרות לקנות פאס מקומי שיכסה גם את הנסיעות בין קיוטו ואוסקה וגם את הנסיעות בתוך קיוטו ועוד. ישנה אפשרות לקנות כרטיס בודד בנסיעות בין קיוטו ואוסקה ו פאס לתחבורה הציבורית בתוך קיוטו ואפשר לקנות כרטיסים בודדים. קשה לי לדעת איזו אופציה  הכי משתלמת בלי לדעת מהי תחנת המוצא, שהרי מחיר הנסיעה משתנה לפי המרחק,  ומה המסלול שלכם. לדוגמה, אם המלון שלכם ליד תחנת אוסקה ואתם מתכוונים להשתמש רק באוטובוסים בקיוטו נראה שעדיף כרטיסים בודדים בין קיוטו ואוסקה ופאס לאוטובוסים בקיוטו אבל אם יש לכם יותר נסיעות יכול להיות שפאס אזורי יהיה עדיף. 

אתם יכולים לברר מחירים של רכבות באתר hyperdia.

• יהודית 235
              יהודית 235 @milly נערך לאחרונה על ידי

@milly אמר:

@יהודית-235

קשה לתת תשובה מהמידע שנתת כי זה תלוי במסלול שאתם עושים.

ישנה אפשרות לקנות פאס מקומי שיכסה גם את הנסיעות בין קיוטו ואוסקה וגם את הנסיעות בתוך קיוטו ועוד. ישנה אפשרות לקנות כרטיס בודד בנסיעות בין קיוטו ואוסקה ו פאס לתחבורה הציבורית בתוך קיוטו ואפשר לקנות כרטיסים בודדים. קשה לי לדעת איזו אופציה  הכי משתלמת בלי לדעת מהי תחנת המוצא, שהרי מחיר הנסיעה משתנה לפי המרחק,  ומה המסלול שלכם. לדוגמה, אם המלון שלכם ליד תחנת אוסקה ואתם מתכוונים להשתמש רק באוטובוסים בקיוטו נראה שעדיף כרטיסים בודדים בין קיוטו ואוסקה ופאס לאוטובוסים בקיוטו אבל אם יש לכם יותר נסיעות יכול להיות שפאס אזורי יהיה עדיף. 

אתם יכולים לברר מחירים של רכבות באתר hyperdia.

היי מילי אנחנו נהיה ממש קרובים לתחנת נמבה מרחק הליכה וזו תהיה נקודת המוצא שלנו בתקופה שם (אנחנו נוחתים בטוקיו ישנים שם לילה ואז טסים לאוסקה טיסה פנימית) אחרי זה פוגי שבוע ואז טוקיו כמעט חודש.. השאלה אם יש משהו שמכסה את רוב הנסיעות או האם כל אזור צריך לרכוש כרטיס אחר? והבנתי שיש את סוויקה ועוד אחד ששכחתי את השם שאפשר פשוט לטעון אותו בסכום כסף כל יום ולהתנייד איתו. השאלה אם הוא מכסה את רוב הנסיעות (רוב החברות כן מקבלות את הכרטיס)?

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • karnielr
                karnielr @יהודית 235 נערך לאחרונה על ידי

@יהודית-235

הסויקה נוח לשימוש אבל לא נותן הנחה. כדאי לבדוק פאסים אזוריים. יש פירוט באתר japan guide וככל הזכור לי יש באתר הזה גם מחשבון שממליץ על הפאס המתאים לפי יעדים שמזינים, מספר ימים וכו'. אני מבינה שמצאתם מגורים זולים באוסקה ולכן היא הבסיס שלכם. כדאי להוסיף לחשבון את עלויות הנסיעות לקיוטו, אולי תגלו שמגורים בקיוטו בסופו של דבר ישתלמו לכם כלכלית, הנסיעות לא זולות. 

• יהודית 235
                  יהודית 235 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr אמר:

@יהודית-235

הסויקה נוח לשימוש אבל לא נותן הנחה. כדאי לבדוק פאסים אזוריים. יש פירוט באתר japan guide וככל הזכור לי יש באתר הזה גם מחשבון שממליץ על הפאס המתאים לפי יעדים שמזינים, מספר ימים וכו'. אני מבינה שמצאתם מגורים זולים באוסקה ולכן היא הבסיס שלכם. כדאי להוסיף לחשבון את עלויות הנסיעות לקיוטו, אולי תגלו שמגורים בקיוטו בסופו של דבר ישתלמו לכם כלכלית, הנסיעות לא זולות. 

בתאריכים שמצאנו ההבדלים הם של כמה אלפי שקלים אז אני חושבת שזה די משמעותי וגם לפי מה שראיתי הנסיעות דווקא יחסית זולות אבל אני בהחלט אסתכל באתר ואראה מה יותר כדאי, תמיד אפשר לשנות כשיש אופציה לביטול:)
                  תודה!

milly תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • milly
                    milly @יהודית 235 נערך לאחרונה על ידי

@יהודית-235

הבנתי נכון, אתם נוסעים לאוסקה תהיו שם כחודש , משם שבוע לפוג’י ומשם חודש לטוקיו? אם כן, אין פאס אחד שמתאים לכל המקומות לכל התקופה.

כמו כן, ביפן אין חופשי חודשי אזורי כמו אצלנו. כרטיסים ארוכי הטווח הם מתחנה מסויימת לתחנה מסויימת ומיועדים לאלו שגרים שם ועושים מסלול קבוע. לא לתיירים. כדי שהפאסים האלו יהיו משתלמים צריך לנסוע די הרבה באותו המסלול.

מן הסתם, רוב הפאסים לתיירים הם קצרים, יום עד שלושה ימים.

לגבי אוסקה קיוטו. יש לכם 2 אפשרויות לפאסים אזוריים:

Kansai Thru Pass ו JR Kansai Area Pass תבדקו ב Japan Guide לגביהם, משום מה, שאני מנסה לצרף קישור ההודעה נמחקת לי.

מכיוון שהדרך המהירה להגיע מנמבה לתחנה קיוטו היא שילוב של תחתית ורכבת של JR, אני מניחה שאף פאס לא ישתלם אבל אם תמצאו שילוב אחר להגיע לתחנה אחרת בקיוטו, ללא שימוש ברכבת JR, אני מניחה שהפאס הראשון כן יכול להשתלם. 

אתם יכולים גם לקנות כרטיסים בודדים כפי שהצעתי ופאס לאוטובוסים או אוטובוסים משולב תחתית בקיוטו. 

את הכרטיסי הבודדים אפשר לשלם בכסף או בעזרת סויקה, איקוקה ודומיהם. מדובר בכרטיס נטען שלא נותן הנחה אבל הוא יותר נוח משימוש במזומן. ניתן להשתמש בו לא רק בתחבורה ציבורית אלא גם בהרבה חנויות, כמובן כולל חנויות הנוחות, וזה תחליף מאוד נוח למזומן לדעתי. למה יש כל כך הרבה סוגים? בעבר היה בניהם הבדל. למשל בסויקה היה אפשר לנסוע רק ברכבות של JR באזור טוקיו, סנדאי ונייגטה, למטרו בטוקיו היה פאסמו , באזור קנסאי זה אייקוקה ועוד משהו. לפני כמה שנים איחדו את האזורים וניתן להשתמש בכרטיסים הנטענים השונים ברוב התחבורה הציבורית. מה לעשות, יש מדינות שחושבות על נוחות התושבים...סוף לשיעור ההיסטוריה.

אם אתם מתכוונים לנסוע לא בJR אלא בהאנקיו למשל ולהגיע לא לתחנת קיוטו עצמה אלא לתחנה אחרת בעיר  אתם יכולים לשלב פאס יומי של הרכבת הזאת עם פאס של קיוטו ולחסוך עוד כמה ינים. 

יש גם פאס באוסקה שעולה 3,000 יין ומאפשר נסיעות בשווי 3,300 יין ועוד כל מיני פאסים רק לאוסקה.

בקיצור, צריך לבדוק כל פעם איזה שילוב הכי מתאים למסלול.

milly תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • milly
                      milly @milly נערך לאחרונה על ידי

@milly

ודרך אגב, לא צריך להטעין את הסויקה כל יום. מטעינים בסכום שרוצים ומשתמשים עד הוא נגמר

• יהודית 235
                        יהודית 235 @milly נערך לאחרונה על ידי

@milly אמר:

@milly

ודרך אגב, לא צריך להטעין את הסויקה כל יום. מטעינים בסכום שרוצים ומשתמשים עד הוא נגמר

וואו איזו תשובה מפורטת וכיפית

תודה רבה אני אסתכל באתר לראות את השילובים!! 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון