מצאתי את האתר הזה. הוא נראה קצת מסורבל כי צריך לדעת את שם הכביש אבל אולי עם גוגל מאפס תצליחי להסתדר
http://www2.tocoo.jp/en/contents/highway_sim/main?csv_name=h igashi_1&area=higashi
מצאתי את האתר הזה. הוא נראה קצת מסורבל כי צריך לדעת את שם הכביש אבל אולי עם גוגל מאפס תצליחי להסתדר
http://www2.tocoo.jp/en/contents/highway_sim/main?csv_name=h igashi_1&area=higashi
נתחיל עם הסאקורה. לפי הזמן הממוצע הסאקורה מתחילה לפרוח בהירושימה וטוקיו פחות או יותר באותו זמן ובקיוטו בערך יומיים אחרי. בהתחשב בשנים האחרונות ובתאריך שאתם טסים (כמובן שזה תמיד יכול להשתנות) הסיכוי שלכם לראות סאקורה זה בעיקר בטוקיו. להירושימה ושאר המקומות זה יכול להיות מעט מוקדם מידי.
לגבי הסומו, את בטוחה שזה בערב ולא בבוקר, צהריים? אם זה בצהריים הייתי נשארת באוסקה.
חשבתי שאספיק לכתוב הכל אבל חייבת להפסיק...אמשיך מאוחר יותר
מסלול טאטיאמה קורובה אמור להיפתח השנה ב 15.04
לא קראתי עד הסוף...סליחה
השאלה הזאת עלתה לאחרונה בפורום. אכן צריך להסתכל על ה TOTAL. מה שהיפרדיה מכנים SEAT FEE זה בעצם תוספת תשלום עבור נסיעה ברכבת מהירה.
דרך אגב, תחת העמודה של ה SEAT FEE אתה יכול לשנות את סוג המושב למשל ל UNRESERVED SEAT ולראות מה ההבדל במחיר. (לא רלוונטי אם יש לך פאס)
לא. אי אפשר להשתמש בפאס בתחתית. בתוך טוקיו ניתן להשתמש ברכבות של חברת JR. אלו רכבות רגילות ולא תחתית. רוני הזכיר 2 מהקווים שאולי יותר שימושיים בטיול אבל בעיקרון ישנם עוד קווים של JR.
אם אתה בוחר ללכת על ה Alpine Route ביום אחד, אתה יכול להקדיש את היום הבא למשל ל Kiso Valley. הרכבות ממאטסומוטו לנאגויה עוברות ב Nagiso ו Nakatsugawa ומשם אפשר לקחת אוטובוס לאזור. יכול להיות שצריך לעשות החלפה של רכבת בדרך. בנאגויה אפשר להחליף לשינקנסן עד לקיוטו/אוסקה/הירושימה.
אפשרות נוספת היא Kamikochi. לקמיקוצ'י אפשר להגיע מטקיאמה או ממאטסומוטו. מתאים בקלות כיום טיול עם הליכה קלה. יש באזור גם מסלולים ארוכים יותר שיצדיקו יומיים. השלכת שם באוקטובר.
תחבורה יש, היא פשוט יכולה להיות קצת מעיקה. רכבת ממטסומוטו לNagiso. לא כל הרכבות המהירות עוצרות בתחנה הזאת מה שמצריך החלפה לרכבת מקומית בדרך. מ Nagiso אוטובוס לטסומגו. מטסומגו אוטובוס למגומה ומשם אוטובוס ל Nakatsugawa. משם רכבת לנאגויה ושם החלפה לשינקנסן לקיוטו. הבעיה העיקרית שהאוטובוסים הם בתדירות נמוכה יחסית ולכן צריך לתכנן טוב את לוח הזמנים.
אם זה שווה או לא, זו העדפה אישית. העיירות נחמדות אבל לא בטוחה שהן שוות את כל הטרחה של התחבורה.
לדעתי יותר פשוט לטייל בעיירה בשם Narai. גם היא עיירה נחמדה, קרובה יותר למטסומוטו. זוהי עצירה נחמדה לשעה שעתיים, תלוי בקצב שלכם. שאני הייתי באמצע שבוע היא הייתה די שקטה לעומת 2 האחרות.
אפשרות אחרת, שונה לחלוטין ולא בעמק קיסו היא נאגויה. אבל זו עיר גדולה ולא עיירה.
השתתפתי בטיולים מאורגנים של יום עד יומיים שמיועד בעיקר ליפניים. לא בטיול ארוך. חלקם היו מעולים חלקם היו לא משהו.
לטיול ראשון, אם יש לך זמן שבועיים שלושה לפחות. אם יש יותר אז כמובן עדיף.
תאריכים:
היום של נארה והירושימה באמת מהיר. קחו בחשבון שזה 2.5-3 שעות נסיעה.
לפחות באזור של הקופים אמורה להיות מצלמה (הייתה שאני נסעתי). תנסה לראות אם זה עדיין קיים.
אמורים להיות אוטובוסים ב 31 במרץ. תבדקי באתר של Nohi Bus.
שירקווה גו זה לא קמיקוצ'י או מסלול האלפים. הכפר פתוח כל השנה
אני הייתי מאחדת את הלילות של אוסקה וקיוטו. זה סתם בזבוז אנרגיה להחליף עוד מלון.
לגבי מאטסומוטו, אם אתם נוסעים לאלפים תעברו שם כי הטירה שווה ביקור רק תבדקו שיש לכם מה לעשות שם כל כך הרבה זמן. אם אתם לא עוברים באלפים הייתי שוקלת לבקר בטירת הימג'י. טיול קל של כחצי יום מאוסקה/קיוטו ואז החזרה היא בשינקנסן מקנאזווה. זה נראה לי הרבה יותר נוח
לפי מה שקראתי אפשר להחליף את הפאס בשדה התעופה עד 21:45. אחרי השעה 20:00 אפשר להחליף ב Tickt office.
קשה לדעת בדיוק ללא מסלול מדויק אבל אם אתה עושה את המסלול שכתבת ב 3 שבועות סביר להניח שפאס לא משתלם.
אם יש לך סבלנות נסיעה באוטובוסים וטיסה בחזרה יכולים להוזיל עוד יותר את הנסיעות ולפעמים זו יכולה להיות אופציה טובה יותר כמו למשל מנגאנו לטקיאמה. אבל שוב, צריך לדעת מה המסלול...
תלוי בתאריכים. אני מאוד אהבתי את קנאזווה בזמן הסאקורה.
לגבי קמיקוצ'י. שימו לב שהאתר בדרך כלל סגור במחצית הראשונה של אפריל. לא יודעת מתי יפתח שנה הבאה.
ודרך אגב, לא צריך להטעין את הסויקה כל יום. מטעינים בסכום שרוצים ומשתמשים עד הוא נגמר
הבנתי נכון, אתם נוסעים לאוסקה תהיו שם כחודש , משם שבוע לפוג’י ומשם חודש לטוקיו? אם כן, אין פאס אחד שמתאים לכל המקומות לכל התקופה.
כמו כן, ביפן אין חופשי חודשי אזורי כמו אצלנו. כרטיסים ארוכי הטווח הם מתחנה מסויימת לתחנה מסויימת ומיועדים לאלו שגרים שם ועושים מסלול קבוע. לא לתיירים. כדי שהפאסים האלו יהיו משתלמים צריך לנסוע די הרבה באותו המסלול.
מן הסתם, רוב הפאסים לתיירים הם קצרים, יום עד שלושה ימים.
לגבי אוסקה קיוטו. יש לכם 2 אפשרויות לפאסים אזוריים:
Kansai Thru Pass ו JR Kansai Area Pass תבדקו ב Japan Guide לגביהם, משום מה, שאני מנסה לצרף קישור ההודעה נמחקת לי.
מכיוון שהדרך המהירה להגיע מנמבה לתחנה קיוטו היא שילוב של תחתית ורכבת של JR, אני מניחה שאף פאס לא ישתלם אבל אם תמצאו שילוב אחר להגיע לתחנה אחרת בקיוטו, ללא שימוש ברכבת JR, אני מניחה שהפאס הראשון כן יכול להשתלם.
אתם יכולים גם לקנות כרטיסים בודדים כפי שהצעתי ופאס לאוטובוסים או אוטובוסים משולב תחתית בקיוטו.
את הכרטיסי הבודדים אפשר לשלם בכסף או בעזרת סויקה, איקוקה ודומיהם. מדובר בכרטיס נטען שלא נותן הנחה אבל הוא יותר נוח משימוש במזומן. ניתן להשתמש בו לא רק בתחבורה ציבורית אלא גם בהרבה חנויות, כמובן כולל חנויות הנוחות, וזה תחליף מאוד נוח למזומן לדעתי. למה יש כל כך הרבה סוגים? בעבר היה בניהם הבדל. למשל בסויקה היה אפשר לנסוע רק ברכבות של JR באזור טוקיו, סנדאי ונייגטה, למטרו בטוקיו היה פאסמו , באזור קנסאי זה אייקוקה ועוד משהו. לפני כמה שנים איחדו את האזורים וניתן להשתמש בכרטיסים הנטענים השונים ברוב התחבורה הציבורית. מה לעשות, יש מדינות שחושבות על נוחות התושבים...סוף לשיעור ההיסטוריה.
אם אתם מתכוונים לנסוע לא בJR אלא בהאנקיו למשל ולהגיע לא לתחנת קיוטו עצמה אלא לתחנה אחרת בעיר אתם יכולים לשלב פאס יומי של הרכבת הזאת עם פאס של קיוטו ולחסוך עוד כמה ינים.
יש גם פאס באוסקה שעולה 3,000 יין ומאפשר נסיעות בשווי 3,300 יין ועוד כל מיני פאסים רק לאוסקה.
בקיצור, צריך לבדוק כל פעם איזה שילוב הכי מתאים למסלול.
אני לא חושבת שהמסלול של האלפים אפשרי בתחבורה ציבורית במסגרת הזמן שהקצבתם. כל נסיעה לוקחת כמה שעות טובות. דרך אגב, להגיע מטאקיאמה לנגאנו לוקח יותר זמן מאשר מטוקיו לנגאנו. לא לשכוח גם שלא מדובר בטוקיו והרבה מקומות נסגרים מוקדם. אני הייתי ממליצה לרווח ולהוסיף לפחות עוד יום. למשל
1. קיוטו-טאקיאמה.לינה בטאקיאמה.
2. השלמות טאקיאמה ונסיעה לנאגויה.
3. עמק קיסו ולינה במאטסומוטו או נגאנו.
4. עמק הקופים וחזרה מטוקיו.
לגבי עמק הקופים. צריך לראות אם עדיין יש שלג. זה מה שהופך את המקום למיוחד. שאני הייתי לא היה הרבה שלג וקצת היה לי חבל אבל מצד שני הטיפוס היה לי קשה ולא בטוח שהייתי מצליחה לעשות אותו אם היה הרבה שלג.
דרך אגב, אני עשיתי את הטיול כיום טיול מטוקיו.
אם אתם צפופים בזמן רכב יכול להיות פיתרון טוב אבל רוני יכול לעזור לכם בזה יותר