התייעצות לגבי נעליים
-
מדדתי נעלי סולומון מדגם x ultra mid 2 gtx והן היו לי סופר דופר נוחות מהדריכה הראשונה (אני מידה 38 אבל 40 היה לי הכי נוח גם יש לי רגל רחבה יחסית ) וקניתי אותן. יש לי יומיים להתהלך איתן בבית ולהחליט אם זה מתאים.. מבחינת נוחות הן סופר נוחות וגם אמורות להיות עמידות לטיולים שאני אעשה לפי מה שהמוכר אמר (פחות משנה כולל עבודה באוסטרליה חצי שנה וטרקים בניו זילנד למשך חודש-חודשיים). האם יש למישהו נסיון עם הדגם הזה ? אשמח לחוות דעת תודה!
נ.ב מדדתי גם נעל של טכניקה שאמורה להיות יותר עמידה, אבל היא ממש קשיחה והיא גם הייתה נוחה אבל טיפונת פחות ואני לא יודעת עד כמה לסמוך על זה שהיא תתרכך עם הזמן..
מה הייתם עושים אשמח לעצה
-
@יהודית-235 אמר:
מדדתי נעלי סולומון מדגם x ultra mid 2 gtx והן היו לי סופר דופר נוחות מהדריכה הראשונה (אני מידה 38 אבל 40 היה לי הכי נוח גם יש לי רגל רחבה יחסית ) וקניתי אותן. יש לי יומיים להתהלך איתן בבית ולהחליט אם זה מתאים.. מבחינת נוחות הן סופר נוחות וגם אמורות להיות עמידות לטיולים שאני אעשה לפי מה שהמוכר אמר (פחות משנה כולל עבודה באוסטרליה חצי שנה וטרקים בניו זילנד למשך חודש-חודשיים). האם יש למישהו נסיון עם הדגם הזה ? אשמח לחוות דעת תודה!
נ.ב מדדתי גם נעל של טכניקה שאמורה להיות יותר עמידה, אבל היא ממש קשיחה והיא גם הייתה נוחה אבל טיפונת פחות ואני לא יודעת עד כמה לסמוך על זה שהיא תתרכך עם הזמן..
מה הייתם עושים אשמח לעצה
ראיתי באתרים אחרים שאנשים כותבים שהנעל לא עמידה לגשם בכלל! אשמח גם לתשובה בעניין הזה
-
מכירה את הנעל, לא היה לי את הדגם הספציפי הזה. מדובר בנעל קלה וגמישה ולכן היא נוחה מאוד כמעט מההתחלה. אם השימוש הוא ליומיום ולטרקים קלים בלי משקל זו בהחלט בחירה מצויינת.
לגבי הגשם: גורטקס= עמידות למים (בטיפול נכון בנעל כמובן)
לא יודעת איזה דגם של טכניקה מדדת, אבל הרבה מהנעליים שלהם אכן “קשות” יותר , ומתרככות רק מעט עם הזמן. לטרקים ארוכים עם משקל כבד זה עדיף כי יש אחיזה יותר טובה בקרסול, אם זו לא התוכנית – חבל...
בגדול אני מאמינה ש2 הקריטריונים העיקריים בבחירת נעל צריכים להיות קודם כל נוחות (ועל זה לא להתפשר!) והתאמה לסוג השימוש.
-
@aviyada אמר:
מכירה את הנעל, לא היה לי את הדגם הספציפי הזה. מדובר בנעל קלה וגמישה ולכן היא נוחה מאוד כמעט מההתחלה. אם השימוש הוא ליומיום ולטרקים קלים בלי משקל זו בהחלט בחירה מצויינת.
לא יודעת איזה דגם של טכניקה מדדת, אבל הרבה מהנעליים שלהם אכן “קשות” יותר , ומתרככות רק מעט עם הזמן. לטרקים ארוכים עם משקל כבד זה עדיף כי יש אחיזה יותר טובה בקרסול, אם זו לא התוכנית – חבל...
בגדול אני מאמינה ש2 הקריטריונים העיקריים בבחירת נעל צריכים להיות קודם כל נוחות (ועל זה לא להתפשר!) והתאמה לסוג השימוש.
בטיפול נכון את מדברת על וקס?? פשוט קראתי המון תגובות מאוד אחידות על הנעל שהיא פשוט לא עמידה בכלל לגשם ושכל הרגליים נהיות רטובות וזה נאמר חד משמעית מהרבה אנשים
למרות הגורטקסאז השאלה אם להחזיר ולמצוא משהו יותר טוב או בגלל שהן סופר נוחות להשאיר
תודה רבה
-
@aviyada אמר:
ובאופן כללי אשמח לקבל ממך המלצה על נעל שהייתה לך נוחה, עמידה (משקלים בינוניים), ועמידה לגשם אם הייתה כזו
-
-
@aljaje אמר:
כן, אם תכנסי לשלולית עמוקה/נחל, יש סיכוי שהמים יחדרו (לא יעזרו וקס ושאר הפטנטים).
יש לך המלצה לנעל טובה? תודה!
-
נשמע מעט מוזר שיש חדירה של מים לנעל עם גורטקס , אבל לא אתווכח עם נסיון של מי שהיה לו את הדגם הזה…

בכל מקרה נעל אולטרה אכן אמורה להיות קלה ואוורירית ולכן אם שיקול האטימות למים הוא קריטי יותר ממשקל וחוזק הנעל היא בחסרון.
לי היו במשך כמה שנים salomon discovery GTX שהיו מצויינות , עברו גם טרקים במשקלים בארץ ובניו זילנד וגם היו נוחות לטיולים קלים יותר. לדעתי הדגם הזה כבר לא נמכר (או שלא נתקלתי בו בישראל ב 3 שנים האחרונות) אבל דגמים כמו Authentic LTR GTX ו QUEST PRIME GTX הם בסגנון מאוד דומה ואולי תאהבי
(טיפול נכון הכוונה לייבוש, וקס וכו’)
-
אין לי עדיין המלצה לנעל אחרת(עדיין מחפשת), הן נוחות מאוד, חוץ מבעיית הרטיבות - גם ווי-המתכת לשרוכים קצת בעייתיים, אם הולכים קצת "עקום" - שרוכי נעל אחת עלולים להיתפס בוו הנעל השניה ו...עפים באוויר.
תנסי את ההמלצות של aviyada - יכול להיות שאני בין חסרי-המזל שהלכו בשלג, נכנסו לשלוליות עמוקות ונרטבו.
-
אני גם פחות מאמין בגורטקס.. אולי בתמימות..
כשיורד גשם – עדיף מכנסי גשם שמכסים גם חלקית את הנעליים
וכשהולכים בשלג או במקום רטוב – סביר שהנעל תירטב גם מחלקה העליון.
-
תודה לכולכם! -