ברלין ל 7-8 ימים
-
היי. מתכנן להגיע בפעם הראשונה לברלין. ל – 8 ימים ברוטו , באזור חודש ספטמבר הבא אשמח לעצה בנוגע ליציאה מהעיר לטיול של יום עד יומיים לראות טבע. יש אפשרות ריאלית כזו? תודה לעונים

-
אני הייתי נשאר בעיר כל השבוע, לא מכיר מישהו שהשתעמם בברלין.
-
-
אז עכשיו אני מכיר (וירטואלית) אחד...
-
יום טיול או עצמאי או מודרך במסגרת קבוצה לעיר פוטסדאם כולל לארמון .
יום טיול כאמור אפשרי גם לזרזדן או לייפציג .
אם תרצה טבע אז נסיעה עצמאית להרי ההרץ והכפרים אשר יש בהם מעט מן ההגדות המפורסמות של האחים גרים ( היסטוריה וגם אזור כפרי יפה לטיולים).
נסיעה לצפון גרמניה שלזוויג וכד’ לכיוון גבול דנמרק משלבת אזורי טבע יפים אבל זה יחייב טיול נפרד של מספר ימים.
ברלין כעיר לטעמי עדיין לא יצאה לגמרי מהתחושה שלפני המלחמה במיוחד בשכונות עם מראה ישן של הגוש הקומוניסטי ומאידך מרוצפת מבנים מרשימים והיסטוריה של העם היהודי כולל מוזיאון השואה והאנדרטה המפורסמת ליד שער ברנדבורג.
צודקים החברים אשר לא מתחברים לעיר כי זו לא עוד עיר קלאסית אירופית מערבית , יש שאהבו ויחזרו ויש שלא התלהבו והסתפקו בטיול של עד 3 ימים.
בכל מקרה ממליץ ולו רק בשביל להבין על מה מדברים כשאומרים ברלין .
-
גם אני מכיר מספר זוגות (3 אם לדייק) שלא אהבו את ברלין כלל
וגם הסקר שעשיתי בזמנו נתן לה ציון בינוני
-
-
*הסקר נערך בקרב הקוראים שהסכימו להשתתף.
אפשר לשהות גם שבועיים, הכל תלוי באופי ובתחומי העניין של המטייל.
-
-
סטטיסטיקה, היא לא מדע מדוייק (התוצאות יכולות להיות מוטות בשל סיבות רבות) ולפי הסקר שערכת:חלק אהבו וחלק לא.
...והרשות נתונה(עדיין)

-
-
רק הערה לגבי שפרוואלד. היינו שם בקיץ האחרון. מקום מופלא, דומה מאוד לחיטהורן בהולנד. אבל טבע זה לא – זה אזור כפרי ויש בתים.
השאלה היא אם אתם מחפשים טבע (נחלים, מפלים?) או לראות קצת ירוק מחוץ לעיר.
אם תחלקו את הביקור חצי חצי, כלומר 4 ימים בברלין ו4 ימים מסלול מחוץ לברלין, יהיו הרבה יותר אפשרויות.
-
@עמיחי13 אמר:
רק הערה לגבי שפרוואלד. היינו שם בקיץ האחרון. מקום מופלא, דומה מאוד לחיטהורן בהולנד. אבל טבע זה לא – זה אזור כפרי ויש בתים.
Spreewald Biosphere Reserve - יש קצת יותר מכמה בתים בשטח הגדול (מפה).
)