איזה פסגות בשוויץ הן לדעתכם הכי הכי?
-
בקיץ הקרוב ניסע לשוויץ עם 2 הילדים, שיהיו בני 7 וחצי ו 10.
יהיו לנו כ 3 שבועות ב 3 כוכבים: וילאר, גרינדלוואלד ואזור לוצרן.
רק התחלתי בקריאה וכבר מוצפת בהרבה מקומות שנשמעים כמאסט. אז כדי להימנע מ"רעלת פסגות" (וכנראה גם מפשיטת רגל....) אשמח לשמוע מכם איזה פסגות הכי עשו לכם את זה.
כרגע אשמח אם תתעלמו מהצד הכספי ורק תכתבו לי איזה פסגות הן בעיניכם wow וגם נראים לכם הכי מתאימים לילדים ולא דומים מידי זה לזה.
ממה שראיתי בינתיים:
בוילאר - גליישר 3000
באזור לוצרן - טיטליס, פילאטוס, או ריגי. ואולי פספסתי עוד כמה.
בדרך מלוצרן לגרינדלוואלד - אחד ממסלולי הגמדים במיירינגן.
ה"בעיה" העיקרית שלי היא באזור אינטרלקן. אינספור אפשרויות. גרינדלוואלד-פירסט? יונגפראו? הארדר קולם? שילטהורן? הרכבת מברינץ? וזה לפני שדיברנו על וונגן, מורן וקליינה שיידג.
אשמח אם תתעדפו לי בינהם ותוסיפו מה שהשמטתי, תוך התחשבות גם במה שנעשה לפני כן.
תודה תודה

-
המרשימות ביותר מבחינת שלג ושעשועי שלג הן הטיטליס והיונגפראו.
כמסלולי טיולים בגובה, ללא שלג, אני הכי אהבתי את פירסט ובמיוחד את שיינגה פלאטה
-
לא ראיתי את אזור צרמט וסאאס פה ?
האם זה בכוונה ?
שני מקןמות יחסית סמוכים אבל יש בהם ייחודיות.
ועליה לפסגות מהגבוהות בשוויץ וחלקם מכוסות שלג כל השנה למעט יונגפרואי.
-
ואיך אפשר הר הטובלרון המטהורן אחד מסמלי שוויץ הגבוה ביותר בשוויץ שניתן לצפות עליו מהקרחון הגורנגרט שאליו עולים ברכבת שיניים תלולה.
-
נשמע שתבקרו בלא- מעט פסגות הרים.
אולי לשם גיוון- באיזור אינטרלאקן תצאו לארה- שלוכט (קניון הארה) ולמפלי טרומלבאך.
הייתי שם פעם (לפני שנים רבות מאד) שניהם אתרי טבע יפים ושווים ביקור לטעמי.
-
בהמשך למה שהיצעתי , אזור דרום מערב שוויץ מהווה יתרון בולט למול אזורי שוויץ האחרים בכך שזהו האזור שנושק לאיטליה וצרפת וניתן לשלב טיולי יום לאזורים נבחרים בארצות אלו כמו:
צרפת – שאמוני ושפע האטרקציות מסביבה.
איטליה – עמק האוסטה, קורמאיור והפסגות הגבוהות מסביב.
אזור דרום מערב שוויץ נחשב לפראי יותר ומכיל בתוכו את המקבץ הגבוה ביותר ( עשרות ) של פסגות וקרחונים מעל 4000 מטר, ישנם קרחונים, אגמים וסכרים אשר ניתן לבקר בהם בגובה רב.
לדעתי ניתן לחלק את שוויץ לשלושה:
מרכז – אזור גרינדלוואלד .
דרום מזרח – המעברים המפורסמים של שוויץ – גרימזל, סוסטן, פורקה וניופאן וקרחון 3000.
ודרום מערב – צארמט וסאאס פה כולל גיחות לצרפת ואיטליה.
-
אני קצת חולק עליך שזהו האיזור הטוב ביותר בשוויץ.
הייתי משאיר את איזור האלפים הצרפתיים לטיול ייעודי, כמו גם את עמק אאוסטה.
-
-
בהמשך למה שהיצעתי , אזור דרום מערב שוויץ מהווה יתרון בולט למול אזורי שוויץ האחרים בכך שזהו האזור שנושק לאיטליה וצרפת וניתן לשלב טיולי יום לאזורים נבחרים בארצות אלו כמו..
ואגב, מחכה מאוד לטיול מתישהוא באאוסטה עבורי
-
יתרון בולט – לכל מקום יש יתרונות וחסרונות .יתרון בולט משמעו שיש לאזור זה תיעדוף לדעתי , אבל עדיין יכול לבוא מאן דבעי ולקבוע שדווקא אזור ציריך לדוגמא הוא האזור הטוב ביותר וזכותו.
ד.א. – מה הכוונה “מחכה לטיול מתישהוא באאוסטה עבורי “?
צריך סיוע כל שהוא ?
-
-
בכל מקרה מתחיל לעבוד בקרוב על בניית מסלול ( טיול עצמאי ) בין היתר גם לאזור עמק האואסטה ( והפעם באופן מעמיק ).יוצא מיד בתחילת יוני 2020 עם תחילת הפשרת השלגים לאלפים לטיול עצמאי אוסטריה / צפון איטליה/שוויץ.
מקווה ליישם את התכנון לאוסטה לספטמבר /אוקטובר 2020.
אשמח לסייע לאחר חזרתי עם תובנות לגבי האוסטה והסביבה.
-
ואם אתם כבר באזור ועוד עם ילדים אני ממליצה בחום על חוות הפרפרים שליד ברן. אמנם לא פסגת הר אבל מקום מדהים ומספק גיוון לפסגות.
תהנו.
-
Imeshy, משה, שלום, פו הדוב - תודה על תשובותיכם.
Imeshy - בדיוק מתלבטת אם אפשר להסתפק בטיטליס. מפחדת שהעלייה הארוכה והצפיפות יוציאו לילדים את הרוח מהמפרשים
משה22 - כן, צרמט וסאס פה מחוץ לטיול הזה. אנחנו מטיילים איטיים ורוצים לתת לאזור הזה את הכבוד המגיע לו. ישולב בטיולים הבאים שלנו באזור שבטוח יקרו
שלום - קניון אארה, מפלים ואגמים באזור כלולים בטיול פשוט יש לי פחות התלבטויות לגביהם
פו הדוב - חשבתי שתמליץ על הדובים בברן כיאה לשמך

-
העלייה לטיטליס לא משעממת ולא כל כך ארוכה .היא מגוונות ומציעה נופים מדהימים והיא חלק מהחוויה.
-
התכוונתי לעלייה ליונגפראויוך שהיא ארוכה וצפופה ולכן לוותר ולנסוע במקום לטיטליס
-
העליה ליונגפראו באמת דיי ארוכה ולוקחת זמן.
לא הייתי בטיטליס, אבל ממה ששמעתי – היא פשוטה יותר והנוף למעלה (ושעשועי השלג) טובים מאוד.
אנחנו עשינו מסלול הליכה בשלג ביונגפראו לבקתה הראשונה – שהיה מאוד חוויתי
-
אכן נכון העלייה ליונגפראויך אורכת זמן מעבר לאחוזי הסיכוי לתפוס מזג אוויר בהיר וצלול.דבר נוסף הוא המחיר “הנמוך” לדעתי תצטרכי להיפרד מ 600 יורו בערך למשפחה 4 נפשות , אך אל דאגה הטיטליס זול והמחיר רק 100 יורו בערך לאדם.

אבל זו שוויץ המדינה היקרה באירופה ואחת היקרות בעולם.
-
יש בשוויץ כרטיס פאס לרכבלים?
-
אין לי תשובה מוסמכת בנושא .מניח שיש כרטיסים משולבים עם הנחות כאלו ואחרות .
אני אישית לא מתכנן את הרכבלים/ אטרקציות לפי הכרטיסים / חברי מועדון /הנחות וכד' – מגיע לאתר משלם , עולה, נהנה, יורד וממשיך הלאה, ( לא רוצה להכניס שיקולי עלות בעת הגעה לאתר הבילוי – ( שיקולי עלות יבחנו במהלך שלב התכנון בבית ) יתכן כי אני טועה אבל זה אני.
לא ממליץ על רכישת כרטיסים באינטרנט מראש היות ולא ידוע לנו מה יהיה מז”א ביום העלייה, למרות שייתכן והרכישה המוקדמת תהיה זולה יותר, למעט וקיימת אפשרות החזרת כספים במצב בו לא מימשנו את הכרטיס בשל מז”א ו/או סגירת האתר ע”י הבעלים.