טיול זוגי קצר למזרח
-
אנחנו זוג מתכננים טיול קצר למזרח בסביבות ינואר-פברואר.
היינו במזרח רק בתאילנד.
המחשבה היתה לטייל בקרלה כ7-8 ימים נטו על בסיס הטיסות הישירות לקוצ׳ין, אבל פתאום עלו לי מחשבות על יעדים אחרים.
מקריאה כללית הבנתי שסין הקלאסית ודרום קוריאה פחות מתאימות מבחינת מזג אוויר (אכן?) הונג קונג בעייתית בימים אלו . האם טאיוואן יכולה להיות מתאימה מבחינת מזג אוויר ומסגרת הזמן? סינגפור? רעיונות אחרים?
-
טיוואן וסינגפור מתאימות מבחינת מזג האוויר
-
-
7-8 ימים קצת ארוך לסינגפור כנראה וקצר לכל האי טיוואן
-
לטעמי אלו טיסות ארוכות מדי בשביל 9-10 ימים אבל אם זה לא מפריע לכם, טייוואן קטנה אז אפשר להרכיב מסלול למסגרת זמן כזו (כמובן שאפשר גם לטייל יותר, אבל מסתדרים עם מה שיש). זו עונת החורף בטייוואן, אז יהיה קר, ולפעמים גשום, אבל בגלל שזה אי טרופי תמיד יש סיכוי לגשם וזו יחסית העונה הפחות רטובה. הטיסות לטייוואן יקרות יחסית, שימו לב.
נדמה לי שהמדינות באזור תאילנד (מיאנמר, וייטנאם, קמבודיה, לאוס, סינגפור) יכולות להתאים יותר לעונה אם אתם מחפשים מקום חם יותר. בדרום קוריאה יהיה קפוא ולא נעים. -
קרלה זה מצויין.מקוצ’י אפשר לנסוע נסיעה קצרה לאלפוזה (אלפי) ולשוט שם יום או יומיים עם לילה על הספינה בבקווטרז.
מאלפי אפשר לשוט במעבורת ולהמשיך באוטובוס לקומילי, עם גני תבלינים, אחוזות תה וקפה ושמורת טבע די מעניינת.
לחליפין אפשר לנסוע נסיעה ארוכה לורקלה, עיר מקדשים עם אזור תיירות על החוף – הצוק ולהנות מים ומתרבות מקומית.
-
תודה.
נראה לי שבאמת נשאר בסוף בתכנית של הודו.
האם כדאי להתמקד באמת באזור קרלה או באזור מומבאי (הטיסות של אל-על לבומביי מאד אטרקטיביות) או לשלב את שניהם עם טיסה פנימית ?
-
בזמן כזה קצר לא כדאי לעבור ממקום למקום.עדיף טיסה ישירה ולהשאר באזור אחד.
במומבאי ופרבריה יש מה לעשות גם במשך כל הזמן שתכננתם, אפשר גם לצאת קצת למהרשטרה.
בקרלה שבוע זו טעימה שיכולה להיות מהנה מאד, אבל בלי ספק אפשר לבלות הרבה יותר זמן במדינה זו.