ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול טיול לפורטוגל במאי

פורום אירופה
    טומר
    10
    30
    2961
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמילני
      עמילני נערך לאחרונה על ידי

זוג גילאי 62 בתאריכים 19/5-3/6 סה”כ 15 יום נטו 

(נוחתים בשעת לילה מאוחרת) מתכוונים לשכור רכב. אשמח לחוות דעתכם על מסלול הטיול

מס 

יום

מסלול

לינה

1.  

ג 19/5

נחיתה

לינה ליד שדה התעופה

1.  

ד 20/5

קאשקיש, אשטוריל, קאבו דה רוקה סינטרה

סינטרה

1.  

ה 21/5

סינטרה

סינטרה

1.  

ו 22/5

מסינטרה אובידוש ,נזרה, פטימה

פטימה

1.  

ש 23/5

מפטימה, טומר  קוימרביה

קוימבריה

1.  

א 24/5

מקומבריה יער בוסקו אויירו קומבריה

קוימבריה

1.  

ב 25/5

מקוימבריה כפרי הצפחה Piódão, Foz de Égua, TORE  בלמונטה

בלמונטה

1.  

ג 26/5

מבלמונטהPeso da Régua Lamego, פינאו עמק הדואורו

לינה בפינאו

1.  

ד 27/5

פינאו, פרובסנדה ביקור ביקבים שיט על הדואורו

פינאו

1.  

ה 28/5

מפינאו וילה ריאל גיימריש Bom Jesus do Monte,  פורטו

פורטו

1.  

ו 29/5

פורטו

פורטו

1.  

30/5ש

פורטו

פורטו

1.  

31/5 א

פורטו ליסבון ברכבת

ליסבון

1.  

1/6 ב

ליסבון

ליסבון

1.  

2/6 ג

ליסבון

ליסבון

1.  

3/6 ד

ליסבון הביתה

נוסע מתמיד יונית ח.ג 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נוסע מתמיד
        נוסע מתמיד @עמילני נערך לאחרונה על ידי

@עמילני

אני מנחש שכרטיסי הטיסה כבר מוזמנים ומשולמים, אבל טרם הכנתם מקומות לינה. אני מנחש גם שהחלטתם לשכור רכב בליסבון ולהחזירו בפורטו, ויתכן שתצטרכו לשלם דמי החזר. 

נראה שיש לכם ימים עמוסים מידי ולצידם ימים מבוזבזים. למשל, יום הנסיעה ברכבת מפורטו לליסבון נראה לי מבוזבז.

קראו כאן את תאור טיולנו עם הרבה תמונות וטיפים ונסו לבנות תכנית יעילה יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית @עמילני נערך לאחרונה על ידי

@עמילני

לדעתי התוכנית מאוזנת למדי- אם כי יש ימים עמוסים .

יום 21.5 מקווימברה- דרך כפרי הצפחה-טורה-בלמונטה- ואל פינאו ---זה יום שנראה לי עמוס באופן לא ריאלי.

אבל הרציונל נכון, ואני מניחה שקראתם הרבה על היעדים כאשר בחרתם ביעדים אלו ולא באחרים.

בעיניי  אלקובסה הוא המכלול המרשים בין שלשת המנזרים. 

בעיניי אפשר לוותר על קווימברה (“עוד “ עיר אבל זה רק בעיניי).

ניצול יום ראשון למעבר בין פורטו לליסבון הוא נכון, בעיניי.

ח.ג עמילני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ח.ג
            ח.ג @עמילני נערך לאחרונה על ידי

@עמילני

לא ברור מה תחומי הענין שלכם לכן קשה להתייחס.

לטעמי אובידוש, נאזרה ופטימה זה לא מספיק ליום אחד. נדמה לי שאם אתם מתכוונים ללון בפטימה אתם רוצים להיות בה בטקס ערב.

יש את peniche, את גן בודהה שבו לא היינו ויש את מנזר Batalha. תבחרו.

יום אחד מפיניאו לפורטו צפוף. 

אני מוסיפה קישור לספור הטיול שלנו בזמן אמת. אולי קראת.

ואם לא תוכל להעזר בו לקבלת מושגי זמן ותוכן.

yaffabe תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ח.ג
              ח.ג @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יונית, נדמה לי שיש לך טעות. ב25.5 מקוימברה עד בלמונטה ולמחרת דרך למגו לפיניאו. אני לא מכירה את הדרך מבלמונטה ללמגו לכן קשה לי להתייחס. נסעתי דרך גוארדה וטרנקוסו.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • יונית
                יונית @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

אני מתייחסת לתכנים שרוצים להכניס לתוך היום הזה- כל המסלול ביום אחד, בעיניי- יותר מדי, גם להביא בחשבון את תוואי הכבישים כאן.

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ח.ג
                  ח.ג @יונית נערך לאחרונה על ידי

אין לי מושג מה סגנון הטיול של השואל אבל לפי ספורי טיול של מטיילים מהירים (שקראתי) ומטיילים שפגשתי בפיאודאו  שעשו סבוב גדול מקובילה דרך torre , ואם הבנתי נכון הגיעו לפיאודאו דרך seia ומשם תכננו להגיע לfoz de egua וחזור לקובילה באותו יום,  וכיון שאנחנו נסענו מcerdeira למפל לידbenfeita, טיילנו, המשכנו לפסגה, עם עצירות בדרך,הגענו למפל ליד מנטייגאס ובשעה די מוקדמת ללינה במנטיגאס נשמע לי שיש מטיילים שיכולים לצאת בבוקר מוקדם מאיתנו ולהגיע מקוימברה ועד בלמונטה שלא מאוד רחוקה ממנטיגאס, אם לא מתכוונים לטייל ברגל מפיאודאו לפוז דה אגואה ולא לבקר במפלים.

עמילני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • עמילני
                    עמילני @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה על התגובות, אכן הכרטיסי הטיסה ניקנו כבר אבל עדיין לא הזמנתי מלונות. יונית את מציעה לחלק את  את את המסלול בתאריך 21.5 אל כפרי הצפחה + המסלול לSerra da Estrela ליומיים? אולי אפילו לישון באחד הכפרים בשמורה? לגבי קוימבריה בחרתי בה כי היא נוחה ליציאה לטיולים באזור, יש לך הצעה אחרת? והאם ללון באלקובסה במקום פטימה? אלקובסה אכן מכלול מרשים ביותר. תודה . עזרת לי מאוד.

• עמילני
                      עמילני @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

הכוונה היא לנסוע מפידאו לפוז דה אגואה ושם להסתובב בתוך הכפרים. אני אכן שוקלת לחלק את המסלול ליומיים כדי לראות גם את המפלים.

יונית ח.ג 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • עמילני
                        עמילני @עמילני נערך לאחרונה על ידי

@עמילני

התכוונתי בתאריך 25/5

• יונית

@עמילני

כן. הייתי מפצלת את היום הזה ל-2 ימים. 

• עמילני
                            עמילני @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה רבה

• נוסע מתמיד
                              נוסע מתמיד @עמילני נערך לאחרונה על ידי

@עמילני

כמה דברים, מכיון שהטיול שלנו עדיין טרי בראשי, חזרנו רק לפני כשבועיים.

א. אתם נוסעים בעונה עמוסה. ראו את תאור הטיול של ח.ג. שהיה גם הוא במאי. תהיו חייבים לקחת זאת בחשבון מבחינת חניה, תיעדוף יעדים, תורים אינסופיים, מהירות נסיעה וכד’. אנחנו היינו באוקטובר וגם כן היה מאד עמוס במקומות המתויירים, שהם לא בהכרח המקומות המעניינים/יפים. לדוגמא, אובידוש היתה מוצפת בתיירים, ואני מציע בחום לוותר עליה, אין בה כלום!

ב. אנחנו עם בעיות נגישות ואני מקווה שאתם דווקא קלי רגלים. זה בודאי יקל עליכם. ועדיין, גם בפורטו וגם בליסבון כדאי לתכנן היטב את מסלולי ההליכה ואיפה שאפשר לחסוך הליכות מיותרות. עשו זאת בעזרת סטריט ויו, ובחרו לכם את המסלולים המעניינים. גם כשהולכים “בטבע” כדאי לשקול אם השקעת הזמן שווה את הוויתור על דברים אחרים. לדוגמא, כפרי הצפחה (לא היינו) – למדנו את הנושא ביסודיות לפני הנסיעה והחלטנו לוותר. תראו בסביבה הרבה בתי צפחה, ובלי להעליב, ראיתם אחד, ראיתם את כולם. אבל זה עניין של טעם אישי.

ג. כמו שכבר אוזכר, לא ציינתם את תחומי ההתעניינות שלכם. למשל, האם שווקים מעניינים אתכם? תהיו לפי תכניתכם ביום רביעי בשבוע בקשקאיש. האם אתם יודעים על השוק המעניין שם? 

ד. לא ציינתם את שעת הטיסה שלכם בחזרה מליסבון. אם היא בערב, אפשר לנצל את חצי היום הראשון גם כן. ראו מה כתבתי בסעיף הבא.

ה. נראה לי שלא נכון לוותר על הרכב השכור בפורטו ולנסוע ברכבת לליסבון.  אל תחסכו כמה ימי שכירות רכב. תשאירו את הרכב איתכם עד הסוף וכך תוכלו לנצל יותר טוב את זמן הטיול. למשל, לנסוע בצורה מתוכננת עם הרכב מליסבון צפונה נניח בפנים הארץ ולחזור על החוף או להיפך. במסלולכם אתם עוברים בין החוף לבין פנים הארץ שוב ושוב וזה גורם לנסיעות מיותרות.

ו. שימו לב להערתה הנכונה של יונית בנוגע לזמני הנסיעות. זה הולך הרבה יותר לאט ממה שחושבים.

ז. מיפיתי כמה ימי טיול שלכם והם נראים לי קשים עד בלתי אפשריים. למשל 25/5 שכבר הוזכר קודם – https://goo.gl/maps/JZMNWAWHuwU4HR579,    אבל גם 26/5 (במסלול הנסיעה ההגיוני, לאמגו היא לפני פסו דה רגואה) – https://goo.gl/maps/psLUb9UvxxTXzAuJ6,                                                                  וגם 28/5 – https://goo.gl/maps/wEsNUWZdiosK4dBEA. 

ח. “ביקור ביקבים” – כמה זמן תקדישו לזה? האם כולל טעימות? תוכלו לנהוג אחר כך? אם כבר, אז אפשר לבקר ביקב אחד בגאיה, בצד השני של הדואורו מול פורטו, ובזאת למצות את העניין. שייט על הדואורו – נראה לי בזבוז זמן. אם כבר, אז תעשו שייט כזה בפורטו, שם הנופים יהיו יותר מרשימים, אבל לא יותר משעה.

ט. אני שב וממליץ שתקראו בקפדנות את התאור שלי. אפשר לשלב כמה מקומות מעניינים שמחוץ למסלול השחוק למרות זמנכם הקצר. בתקופה שתסעו יהיו לכם יותר שעות אור משהיו לנו, נצלו אותן. אבל המנעו לחלוטין מנסיעה בחשיכה!

ח.ג עמילני yaffabe 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ח.ג
                                ח.ג @עמילני נערך לאחרונה על ידי

@עמילני

1. האמת שאני התאכזבתי ממנזר אלקובצה, נכון שהמבנה גדול , ארוך אבל רק בשביל לראות את מימדיו מקרוב לא ממש חובה בעיני, אולי כי הגענו בשעת מיסה ולא יכולנו להכנס. לא ראיתי שיש אפשרות להכנס למנזר. ליד הכנסיה כל הדלתות היו נעולות. וכל הסביבה נראתה לי יחסית עלובה. בכנסיה, מלבד גובה, לא ראיתי משהו מיוחד. אני שמחה ש על מנזר ז'רונימוס בליסבון לא ויתרנו. הגענו די מוקדם בבוקר בעצת יונית. הוא מרשים וגם הקומפלקס בBatlha.

אם את רוצה להגיע גם למפלים אז זה הגיוני לפצל את הלינה, שאלה על חשבון מה אבל אולי כדאי להגיע ללינה ב   vide. לא בדקתי אם יש בה איפה לאכול בערב ולמחרת להגיע צפונה מבלמונטה

• ח.ג
                                  ח.ג @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע מתמיד 

הנוף באזור פיאודאו יפה וגם הטיול בסימטאות בה היה מעניין. כך שאני לא פוסלת אותה. כתחנה בדרך. אני לא מצליחה להשוות עם ישוב אחר בו בקרתי, ולהגיד שאפשר לותר כי במקום אחר במסלול המתוכנן תראו את אותו דבר. אולי יש קוים משותפים עם מונסנטו שלה יש בנוסף את הסלעים- יחודיות משלה. 

נדמה לי שהדרך שאתם עשיתם לTua והדרך שלנו אל הנהר מצידו הדרומי די ממצים את נופי עמק הדורו, באזור פיניאו במיוחד בטיול קצר, מבט נוסף על האזור יש בדרך לגוימארס.(או מזרחה בכוון ספרד, מה שלא נכנס לטיול קצר.

כמוך חושבת שאם נוהגים, הבקור ביקבים לטעימות מיותר אלא אם כן אף פעם עוד לא בקרת ביקב, או שהיין חשוב לך מאוד.

השייט לא היה אצלינו בעדיפות גבוהה והחלטנו לותר עליו כבר אחרי הטיול ברכב אל הנהר, לא הרגיש לנו נעים בחום ששרר.

• עמילני
                                    עמילני @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

לפי ההמלצות  בפורום שיניתי את המסלול לכפרי הציפחה נתחיל מפידאו כפר הציפחה הראשון. החלטנו לוותר על אביירו ולהתחיל ביום לפני ב24/5 מקומבריה ליער בוסקו ונסיעה עד פידאו שבה נלון. אנחנו מאוד אוהבים שווקים ובהחלט יודעים על השוק בקשקאיש  והוא חלק מהתוכנית. עקבתי בעיון רב בפוסט שלך בזמן הטיול און ליין ורשמתי לפני את השווקים שביקרתם בהן. כפרי הציפחה מאוד מענינים  אותנו  (2 כפרים בסה”כ) והם חלק מהמסלול בסיירה דה אסטרלה. ב22/5 בעקבות ההמלצה שלך החלטנו לותר על פטימה ונלון בנזרה. בפינאו אנחנו לנים 2 לילות בQuinta . פינאו נראית לי מאוד נוחה ומרכזית לעמק הדאורו. טעימת היין תתקיים במקום הלינה שלנו לכן אין חשש מנהיגה בשכרות. היום השני בפינאו לא סגור עדיין והחשיבה היא בעיקר לסייר בעיירות באזור ולבלות יום רגוע. הסיבה שהחלטנו להחזיר את הרכב בפורטו היא בעקבות המלצות של חברים שתארו את הנסיעה בתוך ליסבון כסיוט, ובעיקר קושי במציאת מקום חניה בעיר. החלטנו לקחת מלון  במיקום מרכזי בפורטו ובליסבון ולהימנע מנהיגה בעיר. אנחנו חוזרים ביום האחרון בטיסת ערב כך שיש לנו עוד חצי יום לליסבון. המסלול עדיין לא סגור ואני עדיין עובדת עליו בעזרת ההמלצות בפורום. בגדול הכוונה היא לבקר בפורטוגל הקלאסית לשלב כפרי אנוסים כמו טומר ובלמונטה  שמורות טבע ולתת זמן גם לפורטו וליסבון. אנחנו קלי רגליים (עדיין) ולכן שיטוט בעיר אמור להיות מהנה. אנחנו גם מתכוונים לקחת בליסבון סיור עם מדריך כדי להבין ולמפות טוב יותר את העיר. תודה על העצות החכמות והמועילות.

• יונית

@עמילני

תמיד לקחת בחשבון שכל עיצה שניתנת לך היא מנקודת המבט האישית לגמרי, והחוויה (או החלטה לוותר עליה) של הכותב.

בעיניי אובידוש- מומלצת.

בעיניי כפרי הצפחה מומלצים.

בעיניי לא הייתי מוותרת על אביירו (לטיול קצר לפחות)

אבל (ושוב רק בעיניי) הייתי מוותרת על נאזרה או מסתפקת בתצפית אליה בלי לרדת לעיר עצמה.

כלומר -3 אנשים ולפחות 4 דיעות.

נ.ב. אני גם חושבת שפינאו הוא מיקום נכון ללינה לטובת דוארו.

• yaffabe
                                        yaffabe @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג אמר:

“נדמה לי שאם אתם מתכוונים ללון בפטימה אתם רוצים להיות בה בטקס ערב.”

סליחה על הבורות, אנחנו רק בתחילת תכנון ליוני, על איזה טקס מדובר? איפה ובאיזו שעה?

• yaffabe
                                          yaffabe @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

הי

אשמח לשמוע היכן לנתם במהלך הטיול (אנחנו מתוכננים ליוני 2020), אני עדין בחיתולי התכנון.

• יונית
                                            יונית @yaffabe נערך לאחרונה על ידי

@yaffabe

טקס דתי לפטימה-בשעות הערב (מזכיר את הטקס בלורד-צרפת, אם היית)

ב1917  התגלתה מריה אמו של ישו לעיניהם של 3 ילדי איכרים מקומיים.

לכן הקימו במקום -2 כנסיות

וזהו אתר צלייני.

ריקי 5 4muki5 yaffabe 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון