טאיוואן או יפן
-
טוב קופצת למים ! לא עובדת לא תלויה בזמן – רק בכסף 🤪.
יש לי הזדמנות לטרק ביפו את טרק ה kanasendo ++ עוד אתרים …
הסתכלתי קצת על טאיוואן – והטבע שלה הרבה יותר פראי …
לקחת בחשבון שאני ״קצת״ מנוסה בטרקים בהימליה – אמנם לא מחפשת את הקושי – הגיל – אבל בכל זאת קצת אתגרים…
אז טאיוואן או יפן ????
️

-
לא עשיתי טרקים ביפן. בטייוואן הלכנו על מסלולי הליכה יומיים, בדרך כלל לארוכים יותר מיום צריך פרמיט והבנתי שזה מחייב ביורוקרטיה מעצבנת כלשהי.
טייוואן ללא ספק זולה יותר. גם קומפקטית. וגם כדאי להשוות לפי העונה המבוקשת, איפה יהיה מזג אוויר סביר יותר ושאר צרות (צרות=הקיץ הנוכחי ביפן, עם אולימפיאדה על הראש, מצד שני טייוואן בקיץ זה חום ולחות מהגהינום פלוס גשם).
-
קפוץ לטיולים מחוץ לטייפה, יש כל מיני טיולי יום שאפשר לעשות לטבע, להרים, למקדשים, עיירות וכו’. ואפילו אפשר להתאוורר מהעיר בתוך העיר: יש את האתר המפורסם והעמוס של הר הפיל, שזו תצפית על טייפה בהליכה של כ-20 דקות – אבל אפשר ממנה להמשיך הלאה לכמה שעות של הליכה בכל ההרים ליד בתוך ג’ונגלים (הרבה מדרגות ועליות), עם פה ושם מקדשים, פרפרים וכו’.
-
תודה – אנני בדרך כלל מעדיפה אביב כך שהמחשבה היא על מאי – קראתי שזה חודש סביר לטייל בו … ראיתי גם שמסלולי טרק הם ליומיים שלושה ולא מצאתי טרקי9 ארוכים יותר -
טוב נחשוב …
-
צילה
הייתי בטייואן במאי יוני והיה מזג אוויר מצויין.
תוכלי לטרק במקומות יפים כגון
פארק טרוקו ,סביב אגם סן מון לייק ועוד.
ממליצה
-
תודה צביה …
-
צילה
תשתדלי לעשות סיבוב מקיף ולדווח על החוויות

צביה
טיילת גם ביפן?
אולי סתם יש ליפן יחסי ציבור טובים אבל יש משם תמונות מפורסמות יחודיות. הר פוג׳י ,פריחות דובדבן, עגורים וכו.
-
@cillam אמר:
kanasendo
צילה אם את מחפשת טרק קצת יותר מאתגר יש כמה מסלולים לאורך רכס האלפים היפניים, אפשר לישון בבקתות.
אבל לדעתי הייחוד של יפן הוא לא בטרקים ובנופים, אלא בתרבות, המשלבת מסורות עתיקות של שינטו ובודהיזם עם אולטרא-מודרניות. היפנים באמת מופנמים ולא קל לשוחח איתם, אבל כשבכל זאת מצליחים זה מאוד מעניין.
לא הייתי בטיוואן כך שלא יודע להשוות.
-
צביקה ; כן מצאתי כמה מענינים ומאתגרים- ונכון יפן זה תרבות הסטוריה והטרק זה רק השביל בכל ה״תמונה״ היפנית …
תודה …
נראה ?
-
-

תודה רוני 
-
דווקא לא בהכרח תמונות מפורסמות ייחודיות הדוגמאות הללו: הפוג’י מפורסם, אבל הוא לא היחיד שנראה כך (הרבה מהמטיילים לא יבדילו בינו לבין טאראנאקי בניו זילנד ללא מאפיינים יפניים בתמונה), ואת הפריחה המפורסמת אפשר לראות במדינות השכנות כמו קוריאה וטייוואן. לעגורים גם ככה לא מגיעים כמעט תיירים, אם כבר יותר מפורסמים הם קופי המקוק בשלג.
באופן כללי בעיניי יפן חזקה יותר בתרבות ובאוכל המיוחדים לה מאשר בטבע, למרות שיש גם ממנו.
-
בכל מקרה, אם תחליטי על טייוואן, יש כמה מסלולי יום או שעתיים-שלוש חביבים באזור טייפה שאוכל להמליץ. לא הייתי במאי.
-
תודה כבש

-
פוסט זה נמחק! -
תודה צביה
איפה התמונה מטיוואן מצולמת?
השרשור הזה שכנע אותי שהכותרת לא מקרית וכנראה כמו שיש ״דמיון״ בין הונג קונג לסינגפור, ישנה איזושהי הקבלה בין טיוואן ליפן שאף פעם לא דימיינתי.
-
lukang dragon boat festival
-
תודה
-
@dregev03 אמר:
תודה צביה
איפה התמונה מטיוואן מצולמת?
השרשור הזה שכנע אותי שהכותרת לא מקרית וכנראה כמו שיש ״דמיון״ בין הונג קונג לסינגפור, ישנה איזושהי הקבלה בין טיוואן ליפן שאף פעם לא דימיינתי.
הדמיון נובע מהשליטה היפנית האכזרית בטייוואן מסוף המאה ה19 ועד סוף מלחמת העולם 2 עם הגעתו של שננג-קאי-שק.
השוני כי הטייוואנים הם בסופו של דבר סינים ולא יפנים.
זה מתבטא נהדר במטבח הטייוואני.
חבל שרועי לא כותב יותר. היה מלמד אותנו פרק מעניין.
-
לטעמי אין הקבלה כל כך. גם קוריאה היתה תחת כיבוש יפני, אבל כל אחת מהמדינות הללו היא בעלת אופי שונה לגמרי ותרבות אחרת. הטייוואנים הרבה יותר קרובים לסין, אם כבר. השילוב של השתיים בטיול אחד (שגם אני עשיתי באחד הביקורים בטייוואן) נובע בגלל הקרבה הגיאוגרפית – טיסות זולות.