ואמוס ! מדריד !!!!
-
תודה על הפרגון יקירה
-
-
במקור תכננו לנסוע באפריל ( לפניך ) אבל היה במדריד איום שביתה בשדה התעופה , אז נאלצנו להחליף תוכניות.
כנראה שעלמות החן היו הפיצוי שקיבלנו על הדחייה .
ואיך היה לכם במדריד ???
-
מזל שלא פספסת.
ולגבי חוסה... זה רק כי לא שמעת אותו מנגן.
אבל זה בסדר, עניין של טעם, ובמדריד כל אחד ימצא משהו לטעמו.
-
-
יום ראשון הגיע ממש מהר, והיה היום האחרון לסופ"ש שלנו , עם טיסת ערב לארץ .
ומה כולם עושים ביום ראשון במדריד ? הולכים לשוק אל רסטרו !
אז בהמלצתה של פנינית נסענו לשוק הפשפשים, שמתקיים בעיר רק בימי ראשון משעה 9 ועד 3 בצהריים.
מדובר בשוק ענק , שמתפרס על כמה וכמה רחובות, מלא אנשים , מופעי רחוב ואווירה .
פשפשים פחות ראינו - זה יותר שוק של דוכנים , והיו ביניהם כאלו מוצלחים באמת , ואפילו יצאנו עם די הרבה רכישות להפתעתנו .
בפינת הטיפ 1 : תצטיידו במזומן . אולי גם אתם תופתעו ותמצאו מה לרכוש - אז כדאי שתבואו מוכנים.
בפינת הטיפ 2: תשתדלו לבוא מוקדם, עד השעה 10:00 . אח''כ השוק הופך צפוף .
בפינת הטיפ 3 : אחרי השוק כולם ממשיכים לסיבוב בברי הטאפאס שברובע לה לטינה , אז תזרמו לשם גם אתם.
זה חלק מהכיף !
לנו היו עוד כמה תוכניות , וחיכתה לנו טיסה בערב , אז ויתרנו על הניסיון הנוסף לבדוק את הטאפאס בר של "ג'ואנה המשוגעת", וחזרנו למלון לשים שקיות ( היו הרבה רכישות.. )
בפינת הטיפ 4 : השוק הוא בשיפוע , אז אם אתם רוצים לשוטט בו בירידה , ולא בעלייה תלולה , תגיעו מהכיוון של תחנת המטרו לה-לטינה , או לחילופין כוונו את דרככם לכיכר בשם plaza de Cascorro שתבטיח לכם את הכיוון הנכון.
*
*
*
*
*
*
-
אחרי המולת השוק , והשמש שהפציעה , היה רק טבעי שנמשיך לפארק רטירו .
גיחה קצרה לפארק שבו היו כמה דוכנים , אמני רחוב , ומופעים כמו מופע קוסם לילדים . נחמד .
שוטטנו קצת, נהנינו מהעצים והשלכת,
הצצנו על האגם ( אף אחד מאיתנו לא היה בעניין של חתירה בסירה, אבל היו המון שכן עשו את זה , למרות העונה הקרירה ) ועל ארמון הקריסטל.
*
*
*
*
*
*
*
-
ו.... נהיינו רעבים…
באמת מזמן לא אכלנו משהו..
נכנסנו לסניף של רשת בשם סטייק בורגר .
מדובר ברשת בסגנון אמריקאי ובחרנו מהיצע ההמבורגרים פרימיום שלהם .
היה מוצלח - טעים, לא יקר , אווירה טובה ושירות מצויין.
אין תמונות ..לא להגזים.. סה"כ סלט והמבורגר...
וזה מביא אותי לעוד טיפ :
לא באמת חשבתם שאכלנו רק במסעדות יוקרתיות , נכון ?
אז לשם האיזון , ולמען חובבי המטבח האיטלקי , אנחנו ממליצים גם על רשת פיצריות מוצלחת - Papizza.
יצא לנו לטעום שם פיצה טעימה במיוחד עם מוצרלה וקרם פטריות טרטופו , והעלות : 2 וחצי יורו.
*
*

-
ו... זהו בעצם...
ניסיתי למשוך לעוד מקום אחרון ... אבל כולם כבר היו קצת עייפים , אז יצא שסתם שוטטנו לנו במרכז העיר עד לטיסה, נהנים מאווירת יום ראשון ומהרחובות המוארים, ומשלימים מתנות לילדים שנשארו בבית מרשת MUJI ומרשת Ale-Hop הכיפית הפרוסה במדריד .
( כי היתה ילדה שטענה ש flying tiger זה כבר ככ 2018... )
למי שבכל זאת מעוניין לקפוץ לשוק פלטאה :
מדובר באולם קולנוע ישן שהוסב למתחם בילוי ענק שכולל שוק אוכל , הופעות ומסיבות , DJ וכו' . מקום מאוד טרנדי ומומלץ בעיקר בסופי שבוע.
קישור:
לסיכום :
היה ממש טוב ( "מדריד. כמה שזה טוב" )
מדריד עמדה בציפיות ואף יותר ,
ולפעמים כל מה שבאמת צריך זו חופשה זוגית ,
אז תודה לסבתא וסבא - הבייביסיטר הטובים בעולם.
לא הספקנו הכל , השארנו לעצמנו הרבה סיבות לחזור , כולל יציאה לטולדו ולסגוביה בסיבוב הבא.
ויש לי הרגשה שאם אשחק נכון בקלפי הטיסות שחילקה לי עלמת החן... הפעם הבאה תהיה ממש בקרוב .
תודה לכל מי שעקב, הגיב ופירגן.
ולחיי הטיולים הבאים !
עדי

-
-
@adivelednizki אמר:
ויש לי הרגשה שאם אשחק נכון בקלפי הטיסות שחילקה לי עלמת החן... הפעם הבאה תהיה ממש בקרוב
בהחלט!!!!! ממש מאחלת לך.
מדריד שלך היתה מקסימה לאורך כל הסיפור.
האמת שספרד-פורטוגל מתבשלות אצלי על אש קטנה כבר כמה שנים.. אז שומרת. -
תודה פנינית וריני !
( ריני, גם אצלי מחשבות על פורטוגל... )
ולפני שאשכח... שאלו אותי על הצ'ורוס.…
לא כתבתי עליו קודם כי הוא לא היה בין המומלצים שלי...
https://chocolateriasangines.com/#
אז , כן...כמו כולם הלכנו לעמוד בתור ולטעום את הצ'ורוס המפורסם בעיר , בבית קפה שנחשב למוסד מאז 1894... ו... מודה שהתאכזבנו !
אני לא יכולה להמליץ... זה היה נחמד וזהו. השוקולד ליד שמיועד לטבילה היה יותר נחמד מהצ'ורוס עצמו ... וגם הוא - רק נחמד…

אבל אני כן יכולה לתת טיפ, כך שאם כבר אתם מתעקשים לנסות ולבדוק בעצמכם , אז יש דרך לקצר את התור:
לא לעמוד עם כולם בתור העצום לחלון הטייק אווי , אלא להתקדם קצת , ואז תגלו שמתחת לבניין / גג , יש 2 כניסות נוספות לאזורי ישיבה , ושם יש תור קצר בהרבה , וגם אפשרות לתת מנוחה לרגליים...
מזמינים ומשלמים כבר בכניסה ( מנה אחת תספיק , יש שם 6 צ'ורוס. לא לשכוח להוסיף ולשלם גם על שוקולד לטבילה ,זה לא מגיע אוטומטית ) ואז תופסים שולחן פנוי , ומישהו ייקח מכם את הפתק של מה שהזמנתם ויגיש לכם לשולחן.
מצרפת את תמונת הכניסה - באמת רק אם אתם מתעקשים....