התלבטות עם אתר למביני איטליה
-
אהלן,
אנחנו גולשים בינוני מתקדם כבר 20 שנה והכי אוהבים את איטליה. היינו גם באתרים הידןעים באוסטריה ובאיטליה צרווניה עם זרמט היה אללה אך הכי אוהבים את הסלה.
חשבנו לגוון השנה ולהכיר מקום חדש ( חשוב שיהיה עם הרבה קילומטראז שלא נתאכזב). מה אומרים למשל על via latte? מבחינת קמ יש שם סביב 400 קמ. המלצות אחרות באיטליה יתקבלו בברכה..
חורף מושלג לכולם
-
אני פחות אהבתי את שביל החלב אבל זה היה ב98. לא אהבתי את הקישוריות וריבוי מעליות גרר ומעליות כיסא מיושנות.
מציע לך לנסות את האתר לה טויל. גדול ומגוון.
-
סקי ספארי רלוונטי? אפשר לעשות סקי “כוכב” כפי שאני עושה כל שנה. לישון באאוסטה, לדוג’, ולגלוש במונטה רוסה (אתר מאתגר ומיוחד), פילה, שנמצאת באאוסטה, צ’רביניה-צרמאט, לה טוויל כפי שהציע יוחנן, שהוא אתר עם מגוון המסלולים ואפילו קורמאיור למרגלות המון בלאן. אני אוהבת את השיטוט הזה, והכבישים סבירים מאד. גם במזג אוויר מושלג הם בסדר גמור. -
תומך ומסכים עם החבר'ה שרשמו לפניי. קילומטרז' זה כיף רק כשאתה לא נאלץ להגרר ממקום ממקום.
מלבד ההמלצה המעולה של rozmar, מה עם arabba? ממוקמת מעולה לטובת סלה רוהדה/מרמולדה
-
ארבה נפלאה. גישה מצויינת גם לול גרדנה “למעלה” וגם למרמולדה ולגצוי “למטה”
-
את הסלה טחנו מכל הכיוונים כבר. השאלה אם יש עוד אתרים ברמה הזאת?
-
סקי ספארי אחלה כי יהיו לנו עשרה ימים. כבר עשינו את הצעתך. אין על אאוסטה :). מחפשים גיוון השנה. אם לא זו בהחלט אופציה. סוס מנצח
-
אני סקרן – אם כבר טחנתם כל כך את איטליה ואוסטריה, מדוע לא צרפת?
עמק הtarentaise עם הmega resorts:
EK/3V/paradiski
-
למה אוסטריה? היופי הכפרי האותנטי, תשתית הרכבלים המתקדמת, לינה מפנקת בסטנדרט גבוה ואנשים נחמדים ביחס למקבילים מצרפת.
-
תודה. גלשתי עד עתה בעיקר בצרפת ומאוד נהנתי כמובן. באוסטריה רק ארלברג הרשים אותי כדי שאחזור, השאר היוו פתרון לתחילת עונה.
אנסה יותר בעונות הקרובות, כבר שמתי לב לכמה אזורים מקושרים היטב ומענינים. יש לך לבטח המלצות לאתרים גדולים יותר ומאתגרים.
-
קיצביל+סקיוולט 450 קמ מקושרים.זלבאך+זל אם זי, כ-300 קמ מקושר.
סרפאוס במערב טירול 200 קמ מקושר.
צילרטל שלושה אתרים נפרדים כ-200 קמ כא.
סקי אמדה לא מעט אתרים נפרדים, כולל שלדמינג ועמק גשטיין כ-200 קמ כא.
מרחב הגלישה סלה רונדה בדולומיטים (איטליה).
ברוב המקרים לא תמצא את אפשרות הגלישה מפתח מקום הלינה.
-
למה לא אוסטריה או צרפת?
פחות מתחבר לאנשים שם ולאוכל לעומת איטליה.. מניח שזה עניין של טעם אישי.
בכל מקרה כבר יש טיסה למילאנו
קיוויתי שיש באיטליה עוד אתרים באמה של הסלה אבל כנראה שסלה יש רק אחד

-
אופציה מעניינת לדעתי עמק שאמוני עם נגיעה גם באיטליה. שעתיים וחצי נסיעה ממילאנו
-
ויה לאטה פצצה
הייתי לפני 10 שנים בססטרייר אתר גדול מאוד מקושר היטב , אם זכרוני אינו מטעה אותי מקושר גם לעיירות צרפתיות.
-
לדעתי via laite מצויין. הייתי פעמיים בססטרייר ונהנתי מאד. אפשר להתמקם גם בעיירות אחרות כמו
San sicario ולהיות ממוקמים יותר באמצע המרחב.
סה"כ יש שם כ 450 קמ וחלקם בצרפת, ניתן לגלוש גם שם עם הסקי פס המתאים. נסיעה ממילאנו כשעתיים .בכל מקרה מספיק בהחלט ל6 ימים , לא תגיעו לכל מקום…
אם אתם בססטרייר, נצלו יום יפה לגלישה לכיוון צרפת בערך שעה וחצי בגלישה ישירה לאזור הזה צריך גם לחזור בזמן כדי לא לפספס מעלית אחרונה
חיי לילה, לא משהו.. בלשון המעטה