טרום חג מולד בוינה
-
שלום לכולם,
אז אני לא כותב מוכשר כמו החברים כאן בפורום, אז זה לא יהיה פוסט ארוך .
נסענו לוינה (אשתי ואני). זוג שמדגדג את גיל 40 (מלמטה, עדיין).
טיסות
פעם ראשונה שעשיתי טיסה “מורכבת” בלואו קוסט – זמן רב מראש (7-8 חודשים).
הלוך עם וויז אייר, כ- 1000 ש”ח לזוג, כולל מזוודה נוספת, מושבים מועדפים וכו’..
חזור עם לאודה, כ- 750 ש”ח לזוג, כולל מזוודה נוספת ומושבים מועדפים.
רצוי לומר שבוויז מגבלת המזוודה לבטן המטוס היא 32 ק”ג ואילו בלאודה היא 20 ק”ג בלבד.
בהלוך היינו רחוקים מאד ממגבלת המשקל. בחזור, מזוודה אחת חרגה (22) והשנייה הייתה עדיין רחוק מהמגבלה (14 ק”ג) ולכן זה “עבר” את הדלפק של לאודה ללא בעיה.
שדה התעופה
כמה הבדלים מול מידע שקראנו עליו בשדה התעופה של וינה.
ראשית לגבי החזרי המס – הן החותמת של המכס והן קבלת הזיכוי של המע"מ ניתנים לביצוע לפני/אחרי מסירת המזוודות / צ'ק אין במלואם. אם כי השילוט לוקה מאוד בחסר. עמדנו במספר תורים במפוצל כדי לראות "מה נכון" וחסכנו זמן יקר. כל העיסוק בהחזר המס לקח 45 דקות!
שנית, זה לא רק בוינה, אבל הבידוק הבטחוני היה ביציאה מהדיוטי פרי לכיוון הגייט עצמו. לטעמי זה משולל כל הגיון – גם אנשים יזדרזו לשבת ליד הגייט מחשש שלא יספיקו, ולכן יהיה להם פחות זמן דיוטי וגם מכפיל את מספר האנשים שבודקים את הכבודה.
ודבר אחרון, שכבר ציינתי – שימו לב לגבי כדורי השלג היפים שמוכרים בוינה. הם לא ממש עוברים את הבידוק. לקחו דקות ארוכות עד שזה אושר.
המלון
הטיסות היו כל כך זולות שהרשינו לעצמנו להתפנק עם המלון Konig von Ungarn . מלון 4 כוכבים ברמה גבוהה (1000 ₪ ללילה) 200 מטר מכנסיית סט. סטפן. חדר ענקי (30 מטר) מעוצב וינטג' יפה , ארוחת בוקר טובה, צוות נהדר (המלצות טובות, עזרה באופן כללי).
אוכל
רשמתי לי כמה מסעדות שרציתי לדגום בנסיעה.
על plachuttas ויתרנו בסוף (עקב העומס, ועקב דיס המלצה של הקבלה במלון) ואכלנו ב Weibel's Wirtshaus במקום . היה שניצל בקר ומרק מצויין. לתחושתי המנה הזו היא כל כך סטנדרטית בוינה ורמתה תהיה דומה בכל המסעדות הנחשבות (לא מזון מהיר). המסעדה השנייה שאכלנו בה הייתה Schnitzelwirt שאף היא הומלצה כאן באתר. הארוחה בה הייתה נפלאה. הן המקום (חם, עמוס אבל כמעט ולא מחכים בתור, יושבים בשולחן עגול עם עוד אנשים) עם העיצוב ה"פונדקי" הנהדר, הן האוכל (שניצל מחזיר, קורדון בלו נהדר) והן המחיר (זול בצורה מפתיעה). טיפ קטן – לא מקבלים אשראי יש לשלם במזומן בלבד.
לגבי בתי הקפה – לא נהנינו בכלל בקפה מוצרט. שירות נוראי, וגם מהאוכל לא נפלנו. ממש תחושה של מפעל תעשייתי. בית הקפה השני, שאף הוא הומלץ כאן, גרסטנר היה נהדר. השטרודל הכי טוב שאכלנו וגם עוגה נוספת (אסטרהאזי אם אני לא טועה) היתה מעולה. העיצוב של המקום שווה את ההמתנה בתור.
כמו"כ אכלנו כל מה שהיה אפשר לאכול בדוכני חג המולד – יין ופונץ' חם (עם ובלי אלכוהל), ערמונים, סופגניות (בארץ יותר טעים!), נקניקיות (עם גבינה...), ועוד ועוד.
שווקי חג מולד
אז יש המון. וכמו שנאמר אם הולכים ברחוב אז נתקלים בהם גם ללא תכנון מראש. רובם דיי דומים זה לזה מבחינת מה שיש לראות ולאכול. ועם זאת השווקים הבולטים שהיינו בהם היו: סטפנפלאץ – מתחת למלון שלנו, קטן יחסית בתפאורה נהדרת ומכיל את כל מה שצריך, בית העירייה – הכי גדול, הכי נוצץ , אין להחמיץ, קארלספלאץ – במיקום נהדר, שוק שונה ומיוחד ובעיקר חפצי אומנות, שפיטלברג – שוק בכמה רחובות סמוכים, גם מעט שונה במה שיש לעשות ולאכול ובאווירה נהדרת. לצערי לא הגענו לשוק בכיכר מריה תרזה שאף הוא מלא באורות.
קניות
אז וינה לא זולה במיוחד. אבל הצלחנו עם זאת לקנות הרבה דברים. קצת יותר מחצי יום "השקענו" בקניון דונה צנטרום הענקי. מצאנו דברים זולים וטובים ברשת C&A האהובה. וכמו"כ לגו (שעדיין לא התפזר, אבל עוד חזון למועד). כמו"כ קנינו כובעים טובים ומחממים ולא מעט מזכרות , ובעיקר Candle holders יפים (שנמכרים בכל פינה). בסופו של דבר הוספנו לא מעט ק"ג למטען שלנו (ומבלי להגיע לפרימארק)
מזג האוויר
היה קר. אפילו מאוד. כמעט בלי גשם וביום האחרון אפילו ירד עלינו קצת שלג (שלא נערם). הטמפרטורה הייתה סביב 1- ועד 4 במהלך היום. התלבשנו היטב (שתי שכבות במכנס, שני זוגות גרביים, שלוש שכבות בחלק העליון כולל חולצה תרמית, כפפות (עם אפשרות להפעיל טלפון סלולרי), צעיף / חמצוואר, וכובע מחמם. זה מספיק! אבל אחרי 2-3 שעות הליכה בקור בחוץ, כפות הרגליים, קצות האצבעות, האף וכו' - קופאים. הטיפ המרכזי שלי למזג אוויר כזה הוא לתכנן הפסקות חמות כל 2-3 שעות בחוץ (בית קפה, מסעדה, מוזיאון וכו'..).
ואחרון – הטיול עצמו
ביקרנו בארמון בלוודר, כנסית סט סטפן (כולל במגדל – איזה רוח!) , כנסית קארלקירכה, מתחם הונדרוואסר, הרבה שווקי חג מולד (כמפורט מקודם), שיטוט בעיר העתיקה היפה ועוד.
וינה היא אחלה. עיר יפה, מגוונת ועם הרבה מה לעשות. לחובבי האומנות והמוזיקה היא אוצר של ממש. ועם זאת, לטעמי, בשגרה (כלומר לא בחג המולד) היא קצת נופלת מאחיותיה הדומות לה (בודפשט, פראג, פריז ואחרות). בחג המולד היא עולה לליגה של הכי גדולות. ולדעתי, זה הזמן הטוב ביותר של העיר.
-
ועוד תודות לכותבי הבלוגים הנהדרים על וינה בחג המולד
Tair, Tulip123, מיכל בן אריה, רבקה ק, Sancho\, חרפושית, Guest26,
הבלוגים היו אינפורמטיביים ומצויינים.
-
תודה , מידע חשוב בטיימינג מעולה .
-
שמחה שיכולתי לעזור
-
-
תודה על השיתוף ,
אנחנו היינו בדצמבר בשנה שעברה , והתחברתי מאוד למה שכתבת על כך שזוהי שעתה הגדולה של וינה והזמן הנכון לבקר בה .
לא בטוחה אם התחברתי / התאהבתי בוינה , ואם אחזור אליה בעתיד ( ולכן גם לא דיווחתי ולא כתבתי סיפור ) - היא בהחלט עיר יפיפיה , אבל מבחינתי משהו היה חסר באווירה וקצת הרגשתי שהיא קלאסית / קרה מדי , ואני לא מתכוונת לקרה דווקא מבחינת הטמפרטורות .. (היה לנו אפילו יום אחד נעים של 10 מעלות).
למרות ההסתייגויות, בהחלט היה כיף ואי אפשר להתעלם מהיופי של שווקי הכריסמס הרבים בעיר.
וינה בהחלט תהיה יעד מצויין לטרום כריסמס, ואני כן חושבת שכדאי להגיע אליה לטרום כריסמס כמו שכתבת.
אה, ואנחנו הכי אהבנו את קפה סנטרל.
-
@adivelednizki אמר:
לא בטוחה אם התחברתי / התאהבתי בוינה , ואם אחזור אליה בעתיד ( ולכן גם לא דיווחתי ולא כתבתי סיפור ) - היא בהחלט עיר יפיפיה , אבל מבחינתי משהו היה חסר באווירה וקצת הרגשתי שהיא קלאסית / קרה מדי , ואני לא מתכוונת לקרה דווקא מבחינת הטמפרטורות .. (היה לנו אפילו יום אחד נעים של 10 מעלות).
טיילנו בווינה בתחילת אפריל, והרגשתי בדיוק כמוך. משהו בקשם של העיר הזאת לא עבד עלינו.
אני חושבת שזה בגלל העובדה שבווינה יש פחות כבוד לשימור העבר. במרכז העיר העתיקה אפשר למצוא מבנים מודרנים ושלטי פרסומות לרוב. העירבוב הזה בין הישן למודרני פגע לדעתי בתחושת הקסם או הייחודיות שמקומות אחרים כן מצליחים לייצר. -
אמנם לא צילמתי את זה, אבל על כנסית סט סטפן היה שלט ענקי של קוקה קולה!
-
-
@imeshy אכן שלט קוקה קולה