מאיפה להתחיל.. דולמיטים או גארדה?
-
נחיתה בונציה חזרה ממילאנו.
בתכנון 3 לילות בדולמיטים, 7 לילות בגארדה.
האם החלוקה נכונה? במה עדיף להתחיל?
( 5 משפחות עם ילדים בגילאי 5-20.)
בנוסף, מתלבטים אם ללון בקנזיי או אורטיזי.…
תודה לעונים
️ -
לא היינו בגארדה אלא רק בדולומיטים. מקום מדהים !
אורטיזיי הרבה יותר יפה! רק שאם אתם רוצים לטייל גם בדולומיטיים המזרחיים- אזור קורטינה ד'אמפציו- זה המון נסיעה..
אז קודם תחליטו איפה לטייל, ולפי זה איפה ללון
-
ולגבי שאלת החלוקה- זה אינדוידואלי ותלוי מה אתם אוהבים.
דולומיטים זה יותר טבע עוצמתי , מסלולי טיול ושלג.
גארדה- יותר אטרקציות ועיירות ( כמובן יש גם טבע, אבל ההרים בדולומיטים הרבה יותר מרשימים)
-
לדעתי קודם דולומיטיים ואז לגרדה שם זה יותר אטרקציות ו”נופש”. אבל הייתי מוסיף עוד יום לפחות לדולומיטיים -
הייתי עושה 6 ימים דולומיטים ו 4 ימים גארדה.
לישון את יכולה בשניהם, אני מעדיפה את אורטיזיי.
הייתי מתחילה עם גארדה, כיוון שבדולומיטים נופים הרבה יותר יפים ודרמטיים ויהיה קשה להתרגשמגארדה אחרי דולומיטים.
תהנו.
-
-
פוסט זה נמחק! -
אנחנו ישנו בקאנזיי, וזו הייתה נקודת כוכב מצויינת. אבל מראש ויתרנו על כל האזור של אורטיזי.
מציעה לך למפות את כל האטרקציות שמתחשק לכם לעשות בדלומיטים, ולקבוע מקום לינה בהתאם.
אפשר גם להאריך את מספר הלילות בדלומיטים על חשבון גארדה, ואז לקבוע 2 נקודות כוכב בדלומיטים. -
אנחנו ישנו בדולומיטים בעיר אראבה (ליד קאנזיי).
אם הגילאים שלכם יותר לכיוון הקטנים, אז החלוקה סבירה, מתוך הנחה שיש לכם 3 ימי טיול מלאים בדולומיטים (הנסיעות שם בכבישים צרים ומפותלים).
-
הייתי מתחילה בדולמיטים בגלל הילדים.
כי בהצחלה יש להם הרבה יותר סבלנות לטבע וטיולים ( בהנחה שזו הכוונה ) ולקראת הסוף פחות.
דולמיטים זה טבע ( למרות שיש פארקי חבלים וכו )
גארדה זה הרבה נופש אגם, פארקים למינהם אטרקציות וכו -
תודה רבה. יש לכם תכנון טיול של 4 ימים בדולמיטים? גם טבע וגם אטרקציות (פארק חבלים/מגלשת הרים)
-
אנחנו נחתנו במילאנו, היינו חמישה לילות בגארדה ואפילו אפשר יותר, ואכ”ח עלינו לדולמיטים לעוד 2 לילות. בדיעבד הדולמיטים איזור מהממם, בכיף היינו נשארים לעוד מס’ לילות. -
מחפשת גם המלצות .. עוקבת כאן עכשיו -
לדולומיטים אנחנו הקדשנו 4 ימים
לאגם גרדה יום אחד ועוד אחד מצפון לאגם עד הדולומיטים.
מעבר לזה הכול תלוי כמה טיולי הליכה ארוכים בדולומיטים וכמה נופש את רוצה לעשות
באגם גרדה. אני לא קובע לך את זה אבל מבחינת תיור נטו ללא פעילויות מיוחדות
מומלץ להקדיש חלק מהימים לאגמי קומו או מג’יורה או לשניהם ובטח כשהחזרה שלך היא
ממילנו.
קבלי קישור לשרשור שעשיתי ב- 2008 על טיול לאגם גרדה והדולומיטים שגם הסתיים במילנו
אבל כלל רק קצת מקומו.