שאלות על עמק Aosta
-
שלום,
יש לי מספר שאלות לותיקי Aosta:
היכן בעמק אתם ממליצים להתמקם בהנחה שרוב הזמן מבלים ב- Cervinia (בשקלול מחיר וזמן נסיעה) ? עד כמה ניתן להתרחק מהקרבה לרכבלים, ובכל זאת להגיע בזמן סביר ?
אם לא לנים ממש על הרכבלים, האם קיים שירות שאטלים ?
-
אני בטוח שרוזמאר תענה לך בדיוק ופירוט רב יותר. היא בוודאי תמליץ לך על סנט וינסנט שממנה יש גישה גם לשמפולוק. הבעייה זו נסיעה של חצי שעה לאתר.אם אתה מתכוון להתמקד רק בצ’רביניה, חפש בוולטורננש או בצ’רביניה עצמה. אם אתה מתכוון להגיע ללה-טויל וקורמאיור (מיותר), אז עדיף ללון באאוסטה.
זכור לי סקיבאס בעמק וולטורננש שהסיע גולשים בין צ’רביניה וולטורננש.
-
אם אתה מתכנן לדגום עוד אתרים ( מומלץ בחום), שווה ללון בעיירת ביניים. מסיינט וינסנט או אאוסטה טפשר לנהוג בדרכים הרריות סבירות לחלוטין. אם אתה רוצה רק את צרביניה- תלון בצרביניה. יש מלונות נחמדים ואנשים המליצו על מלונות שונים. אני הייתי מחלקת את ימיי כ 3 ימים צרביניה- צרמאט, יומיים מונטה רוסה הסמוכה, יום אחד ( רצוי אחרון ורצוי לא סופש) פילה, וגם לה טוויל מוצלחת.
-
-
אני לא מכירה. למה לא לקחת רכב? פשוט וקל והכבישים מצויינים ומתוחזקים היטב
-
מכונית תהיה בודאי.
אני נוהג תמיד לפתוח את הרכבלים באתרים בהם אני נמצא. השותפים שלי לעתים מרשים לעצמם להתחיל קצת יותר מאוחר, ולכן השאלה על הגעה ציבורית...
-
אם תישנו בצרביניה ותגלשו בה לדעתי תוכלו להסתדר ולדעתי יש גם שאטלים. מעולם לא ניסיתי אותם כך שאיני מכירה אותם ולא יודעת אם הם קיימים...
-
-
בוקר טוב,
האם יש המלצות על חנות לשכור ציוד בצ'רביניה ?
האם מומלץ לרכוש את הסקי פס מראש באינטרנט, או שאין לכך משמעות ואפשר לרכוש אותו באתר ?
-
הייתי שוכרת קבוע מ pession ski noleggio בתחתית בגונדולה של ואלטורננש. ממש סבבה, יש להם ים של עבודה מהציבור הרחב, והיו תמיד סופר נחמדים. עד שקניתי ציוד שלי, ואז הייתי עושה אצלם טיפולים. גם בזה היו סבבה. מחירים טובים וזולים. סחורה מתוחזקת.
-
מבקשת “להתלבש” על הפוסט הזה לשאול לגבי סדר גודל של מחירים להשכרת ציוד באיזור המדובר (מתלבטים אם להביא את שלנו או להשכיר במקום – מגיעים השנה עם הילדות הקטנות (ציוד יש רק לנו המבוגרים בבית) – כך שנוכל להתפשר על ציוד שכור)? -
העלויות לא זכורות לי כ”כבדות”, אבל מצד שני לא שכרתי המון זמן. אם יש לכם ציוד, ואין עלויות שינוע ציוד, תביאו את שלכם. למה לא להנות מציוד שמתאים למידותיכם, שאינכם צריכים להתאים אותו, אלא פשוט להכנס אליו ולגלוש?
אני הייתי שוכרת רק מגלשיים ומקלות. את הנעליים הראשונות שלי קניתי לפני שנים ואיתן התניידתי לאורך כל השנים. לכן העלויות שלי מלכתחילה היו מופחתות. אני חושבת שכל הציוד קומפלט עלה 25 אירו ליום, ורק מגלשיים היה עולה משהו כמו 15 אירו. אבל 7 שנים, לך תזכור.
-
זה היה המחירים גם להשכרת בורד ונעליים לפני שנתיים.
בצ׳רביניה לנו ב׳קומדו סירקס׳, שזה מלון דירות שהוא חלק משכונה שנמצאת קצת מעל מרכז העיירה. יש שם גם סופר ומסעדה וחנות ציוד והשכרה שגם מוכרת סקי פס, למען האמת אפשר לא לצאת משם (אם כי כדאי).
מה שהכי טוב באיזור הזה, מלבד זה שהוא מחייב רכב כדי לצאת בערב לעיירה, זה שהוא נמצא ממש על מסלול 13 שמשתלב טוב כהמשך למסלול 7, ולמעשה הוא סקי אין סקי אווט !! מאוד מאוד כיפי !!
מול ה׳שכונה׳ (כאמור מלון דירות עם סופר מסעדה בית קפה וחנות ציוד מתחתיו ) יש עוד מעלית קטנה שעולה לנקודה ממנה יש מסלול שחור שהוא למעשה אדום מאוד כיפי ואם סיימתם קצת מוקדם את היום אפשר לעשות עליו כמה סיבובים.
מיקום מומלץ מאוד מאוד מאוד, ואם אתם עם אוטו אז בכלל אין בעיה
השכרנו ציוד בחנות שם והיה מצוין
-
תודה רבה לכל העונים.
מה ההמלצות בדבר רכישת סקי פס. מראש או במקום ?
-
התורים סבירים בכל העמק, פרט לסופ”ש. מדברים אנגלית טובה. אני תמיד קונה במקום.
זכור היום שאדוארדו השכים את כל הכנופיה מוקדם מדיי (מה נקרא בטרם עת) והם ישבו מתחת להר והמתינו לפתיחת האתר. תבדקו מתי הם פותחים...