ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איסנטבול בינואר

פורום אירופה
    איסטנבול
    7
    15
    1901
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נועה_3365472
      נועה_3365472 נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה כבר הרבה זמן  לנסוע לאיסטנבול ותורכקיה בכלל אבל קצת חוששת מבחינה ביטחונית. האם יש לחשש שלי בסיס? או אפשר לנסוע בכיף…?
      משה 22 Eytanin אלי מלול_4091494 חה חה20 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 @נועה_3365472 נערך לאחרונה על ידי

@נועה_3365472

תורכיה נמצאת זמן רב תחת אזהרת מסע של המטה לביטחון לאומי המגגיר את האיום גרמה של איום קונקרטי גבןה !!!

אזהרת המסע היא כמובן לא מחייבת אבל יש לה השלכות במידה וכן יתממש האיום על אזרח ישראלי שנסע ושהה בתורכיה למרות האיום.

כל אחד יעשה כראות עיניו ויקבל החלטה מושכלת ואחראית.

אני אישית לא מכניס עצמי למיטה חולה.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • משה 22
          משה 22 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

לשימושך מצרף את אזהרת המסע מהאתר של המועצה לביטחון לאומי.

תורכיה

לאור רמת האיום הגבוהה בתורכיה, עולים סיכונים מיידיים למימוש פיגועים. 

האיום תקף לכל מוקדי התיירות במדינה.  

המלצת המטה ללוחמה בטרור

המלצת המטה ללוחמה בטרור הינה להימנע מביקורים במדינה ולצאת בהקדם האפשרי

התיירים הישראלים השוהים כעת בתורכיה מתבקשים להימנע מהגעה לאתרי תיירות הומי אדם, להישמע להוראות גורמי הביטחון המקומיים ולתקשורת ולצאת משם בהקדם האפשרי.

מבני משפחות התיירים הישראלים השוהים כעת בתורכיה נבקש לעדכנם אודות חידוד אזהרת המסע כאמור.

רמת האיום היא אחת לפני הגבוהה ביותר וכמוה יש במדינות מוסלמיות באפריקה ובאסיה.

מקווה שהמסר ברור 😐

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Eytanin
            Eytanin @נועה_3365472 נערך לאחרונה על ידי

@נועה_3365472

בטורקיה (ובאסטנבול בפרט) יש מיליוני מבקרים בשנה. באופן מעשי, כולם תחת איום טרור, אבל, אמצעי הבטחון שופרו מאוד בעיר וסביבתה. בעקרון, אם את ‘נבלעת’ בין המיליונים, אינך לובשת חולצת ‘סוף מסלול’ של גולני, לא יוצאת בקבוצה ישראלית, לא שרה את התקווה על מדרגות המסגד הכחול, אף אחד לא יתנכל לך באופן אישי. רמת איום הטרור כנגד תיירים בכלל, הייתי משווה לארץ. אם אינך חוששת מטרור בארץ, הרי בטורקיה תרגישי בדיוק אותו דבר. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • משה 22
              משה 22 @Eytanin נערך לאחרונה על ידי

@eytanin

איזה אומץ צריך בשביל להמליץ למישהו לבקר במדינה תחת איום טרור !!!

אני מבין שאתה יודע ומכיר בוודאות את סוגי אמצעי הביטחון ש ” שופרו מאוד בטורקיה”.

וכנ”ל יכולות המודיעין והאיסוף .

זירת טרור אינה פוגעת רק בישראלים שמזדהים בקבוצה או כפרטים אלה מעגלי ההשפעה של אירוע יפגעו גם במעגלים רחוקים הן פיזית והן מנטאלית.

אם כולם קופצים ממגד גבוה אז גם אני אקפוץ ?

“ היית משווה לארץ " - ” בתורכיה תרגישי אותו דבר "  - האם אתה משווה את רמת המניעה / סיכול /ניסיון/יכולות אופרטיביות גלויות / סמויות/ טכנולוגיות בן ישראל לתורכיה ?מידיעה והכרות אישית ?

האם רמת המענה הרפואי באר”ן / מגיבים ראשונים בתורכיה מסוגלת לתת מענה הולם לאירועי טרור ברמת איום כזו ?

אני שואל שאלות אלו וישנן עוד הרבה שאלות קשות לשאול, מכיוון שאני אינני יודע כלום מעבר להסתמכות על מוסדות הממשל הישראלי האמון על נושא הביטחון וקטונתי מלהעביר ביקורת על אנשים המבינים יותר.

אולם להעברת מסר מרגיע “ שיהיה בסדר " משמעותו לקבל סוג של אחריות . 

סיכום – כשמדובר על נושא שמהותו נוגע לאפשרות של סכנת חיים, היית ממליץ לפעול בהתאם להמלצות של גוף רגולטורי האמון תחת חוק להעביר את המלצתו לאחר שגוף זה ביצע מספר רב של פעולות במישורים השונים והיגיע למסקנה שהיגיע.

yushon ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • yushon
                yushon @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

יש יותר פיגועים בירושלים מאשר באיסטנבול. זאת עובדה.

האם אני אישית חושש לנסוע לטורקיה? לא.

יש אזהרת מסע גם לירדן, מלזיה ואינדונזיה.

יש הבדל גדול לטעמי בין אזהרה ספציפית כמו חבל קשמיר בהודו, או אזור ספיציפי בפיליפינים לבין התראה כללית על מדינה שלמה.

אין פה לקיחת אחריות על כן או לא ללכת, יש פה שיתוף של תחושות וכל אחד ייקח את המידע הזה לאן שהוא רוצה.

• ?
                  משתמש שנמחק @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

"האם אתה משווה את רמת המניעה / סיכול /ניסיון/יכולות אופרטיביות גלויות / סמויות/ טכנולוגיות בן ישראל לתורכיה ?מידיעה והכרות אישית ?" - כן.

יש גם בתי-חולים ברמה גבוהה. 

* ובשנים האחרונות ביקרתי יותר באיסטנבול מאשר בירושלים (לא חשבתי לבקר בעה"ק, בשנים האחרונות ולא רק בגלל הליכלוך והתחבורה), לצערם של רבים(בפורום), חזרתי שלמה ובריאה (חוץ מצינון קל). 

• משה 22
                    משה 22 @yushon נערך לאחרונה על ידי

@yushon אמר:

יש יותר פיגועים בירושלים מאשר באיסטנבול. זאת עובדה. – אתה אמרת …..
                    האם אני אישית חושש לנסוע לטורקיה? לא –  אשריך צדיק אתה בוחר את מעשיך כפרט.
                    יש אזהרת מסע גם לירדן, מלזיה ואינדונזיה. יש הבדל גדול לטעמי בין אזהרה ספציפית כמו חבל קשמיר בהודו, או אזור ספיציפי בפיליפינים לבין התראה כללית על מדינה שלמה – לא מדובר על אזהרה כללית על מדינה אלה מדרג אזהרה ממוקד וגבוה ביותר כמעט ברמה הגבוהה ביותר.
                    אין פה לקיחת אחריות על כן או לא ללכת, יש פה שיתוף של תחושות וכל אחד ייקח את המידע הזה לאן שהוא רוצה – מדבריך בפוסט עולה כי הכל בסדר ואפשר לנסוע לטייל בתורכיה בכיף וללא פחד וממול עומדת ותלויה אזהרת מסע – זה לא מסתדר במקביל ולכן לא הייתי ממהר להמליץ במרחב הציבורי ללכת בניגוד להמלצת גוף ממשלתי 

yushon תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • yushon
                      yushon @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

רמת האזהרה לא רלוונטית. למה? כי גם ברמת האזהרה של ירדן/אינדונזיה/מלזיה רשום לא לבקר ולא לשהות במדינה. ולכן אזהרה היא אזהרה. 

אז המטה ללוחמה בטרור אומר לא לשהות במלזיה ואינדונזיה שהן בין היעדים הפופולריים ביותר במזרח. אנחנו אמנם פחות מכירים אותם בגלל ענייני ויזה אבל מבחינת אירופאיים/אמריקאיים הן הרבה יותר מתוירות מיעדים רבים שאטרקטיבים לישראלים).

אז אי אפשר לומר אני מתייחס רק לחלק מההמלצות. אם אתה כל כך רציני לגבי ההמלצות, וזה בסדר, אז גם רמת איום נמוכה יותר צריכה למנוע ממך לבקר בכל המדינות הללו.

ולגבי אחריות, לדעתי המלצה לטייל בויאטנם על אופנוע היא מסוכנת הרבה יותר מלבקר באיסטנבול.

הפורום הוא לא פורום מקצועי, הוא פורום של מטיילים שרוצים לשתף את ניסיונם וכל אחד ייקח את המידע ויעשה איתו מה שהוא ימצא לנכון.

אתה לוקח את הממלצה של גוף ממשלתי כאמת מוגמרת, מהיכרות עם גופים ממשלתיים הלוואי והייתה לי אותה רמת ביטחון כמו שלך בגופים אלו.

למי שהעלתה את השאלה יש חשש ולכן רוצה לשמוע דעות של אנשים. 

אם הייתה שואלת לגבי איראן מניח שכולם באופן גורף היו אומרים לה להימנע. טורקיה יש כאלו שיאמרו להימנע ויש כאלו שיאמרו שאין בעיה. מה זה אומר? שהיא צריכה לקבל החלטה.

לי אישית אין בכלל חשש, אבל המלצתי האישית למי שכן מקנן בו החשש, לחשוב אולי על יעד אחר כי לא צריך להכריח את המציאות. ויכול להיות שאין טעם ללכת לטייל ביעד מסוים אם אתה מרגיש לא בטוח (זה יכול להיות טרור באיסטנבול או שוד במקסיקו).

• משה 22
                        משה 22 @yushon נערך לאחרונה על ידי

@yushon

האמן לי שלא סתם אני מנסה להסביר ומנמק את הטענות שלי למול תורכיה או כל מדינה שקיימת לגביה אזהרת מסע בכל רמה.

לצערי אין זה המקום לפרט מעבר לכך.

וכן אני סומך על גוף ממשלתי או בטחוני כזה או אחר שאם לא כן נהיה לעדר ללא רועה .

זה שישנם אנשים שרצים לסיני כאילו מחלקים שם זהב זה בכלל מזעזע אבל זה כבר קשור לתופעה חברתית אחרת.😢

• אלי מלול_4091494
                          אלי מלול_4091494 @נועה_3365472 נערך לאחרונה על ידי

@נועה_3365472

אין מה לחשוש בארץ יותר מסוכן

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • משה 22
                            משה 22 @אלי מלול_4091494 נערך לאחרונה על ידי

@אלי-מלול_4091494

אני חושב שנועה  הבינה וקראה בין השורות.

ציטוט – “ בארץ יותר מסוכן” -  אז אפשר לנסוע למקומות פחות מסוכנים כמו תורכיה , סוריה ואיראן – חלילה לא למדינות שבהם אין אזהרות כלל.

דרך אגב היא לא מבקרת בארץ, כך ש”הסיכון בארץ “ ( לדבריך ) לא רלוונטי לגביה, היא מחפשת מדינות לא מסוכנות.

אפשר לוותר על תורכיה יש עוד 195 מדינות שיכולים לבקר ולהנות בהם פחות אלו שקיימת לגביהם אזהרת מסע .

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ?
                              משתמש שנמחק @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

יש בעיה בהצהרה שלך:

"...אפשר לוותר על תורכיה יש עוד 195 מדינות שיכולים לבקר ולהנות בהם פחות אלו שקיימת לגביהם אזהרת מסע" .

• שכחת את "אזהרות המסע" שלך והחוק בישראל שאינו מאפשר כניסה לכמה מדינות מתוך ה-195(גם המספר לא מדוייק).  

* כל אדם חופשי לבחור את יעד חופשתו (אם אתה רוצה לוותר, בבקשה). 

• משה 22
                                משה 22 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

תקראי שוב את המשפט הבא ולאט :

“אפשר לוותר על תורכיה יש עוד 195 מדינות שיכולים לבקר ולהנות בהם –   פחות אלו שקיימת לגביהם אזהרת מסע” .

אז כנראה שכן התייחסתי לנושא אזהרת המסע.

195 או 150 או 100 מדינות –  " וואָס טוט עס ענין? “  ( היידיש שלי חלודה ) אמירה שמתארת שיש עוד הרבה, הרבה מדינות אחרות נחמדות ומתקדמות מלבד מדינות “ ארגזי חול “ למינהם.

• חה חה20
                                  חה חה20 @נועה_3365472 נערך לאחרונה על ידי

@נועה_3365472

חזרתי השבוע מאיסטנבול אין מה לפחד אנשים מקסימים רק תגידי שאת מישראל יפרגנו לך סעי בלב שלם  אם תירצי פרטים נוספים  כתבי לי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון