ונציה פברואר 4 ימים מלאים
-
אנחנו 2 זוגות חברים בגילאי 50, נוסעים לונציה בין התאריכים 8-13.2.2020.
אם נוריד את ימי הטיסות, נשארו לנו 4 ימים מלאים.
ב 8.2 מתחיל פסטיבל המסכות שנמשך כשבועיים.
אשמח למסלולי טיול בעיר שימלאו 4 ימים שכאלה.
תודה מראש.
-
אין מסלולי טבע בוונציה. אם אתה רוצה מסלולים בטבע, תצטרך לצאת מחוץ לעיר (ברכב או ברכבת).
אתה יכול לשוט יום אחד לאיים הסמוכים בוראנו ומוראנו, אבל גם שם אין טבע. -
-
-
מאמינים לך!
אבל אפשר למצוא טבע גם בשאר האיים בלגונה.
*אפשר לבקר ב"לידו", ב- Giardini della Biennale (וגם מתקיימת שם ביאנלה לארכיטקטורה + ב- Arsenale).
-
אני דווקא העברתי דם חמישה ימים בלי בעיות התקופת הקרנבל.
-
-
תביא בחשבון כי בימים של הקרנבל המקומות עמוסים מאד, כל מה שאפשר להזמין תור מראש- עדיף.
כל ההתניידות בעיר איטית יותר.
אני מניחה שאחת הסיבות לעיתוי זה הקרנבל- לכן נקודת המוצא בתכנון טיול לתאריכים אלו הוא להתביית על האירועים ומיקומם בעיר -ועל זה הייתי מרכיבה את יתרת המסלול.
מה בעיר חוץ מעצם השוטטות? -תלוי מאד בתחומי העיניין וההעדפות שלכם (חובבי היסטוריה? אוהבי אמנות? מסורת יהודית? )
במרחק נסיעה קצר יש כמה ערים שוות אחרות- אבל תלוי מאד האם מיציתם את העיר קודם לכך.
להלן מודל של מסלול ל4 ימים- ומכאן תוכלו להתחיל להתביית
מציעה כי תתחילו לבנות מסלול- ותתלבטו לגבי המודל שבניתם ,נוכל להתיחס ולטייב אותו.
-
פוסט זה נמחק! -
האמת היא שקשה קצת לדבר על “מסלולי טיול בעיר”, פשוט משום שהכי כיף זה ללכת לאיבוד ולגלות בכל פינה משהו חדש ומפתיע.
מעבר לאתרי החובה שהם בוודאי ידועים לכם, פשוט תנו לעצמכם ליהנות משיטוט שם, בהנחה שמזג האוויר יהיה סביר.
וונציה מפתיעה בכל פינה כמעט, היא קטנה ואין בעיה ללכת אותה ברגל או בוואפורטו, ובתקופת הפסטיבל לא ישעמם לכם, זה בטוח

-
פוסט זה נמחק! -
הי. עשינו ארבעה ימים בזמן קרנבל לפני כשנתיים. פעם ראשונה בוונציה? הינו פעם שניה ושלושה ימים הסתובבנו בעיר. סתם ללא יותר מדי תכנון - עברנו את כולה ברגל בלי למהר. ביום הרביעי שטנו לאיים מוראנו ובוראנו. בוראנו ידוע בתעשיית זכוכית מוראנו אי יפיפה צבעוני. מאוד מומלץ
-
תודה רבה לכולם.
נראה לי שנאמץ 3 ימים בונציה ויום אחד באיים.
מארגן מקומות לביקור, ומקומות לאכול.
נראה מה יעלה בחכה….
-
אנחנו נהננו גם בסיור שיוצא מהמוזיאון היהודי בגטו, סיור בבתי הכנסת שם, אם החיים היהודיים מעניינים אתכם.
מניחה שזה גם עניין של מדריך מוצלח
-
ומזג אויר…
לשוטט מתחת מטריה פחות נעים וקשה במקומות שיש אנשים.
הייתי מציעה להצטייד בבגוד מתאים לגשם.
ולשוטט בכייף.
-
האם הכניסה לעיר בתקופת הפסטיבל כרוכה בתשלום? -
לא.
-
חזרנו זה עתה מונציה היפה
כמה תובנות:
- הימים בחורף קצרים וההתניידות בונציה איטית מאד – בין אם בהליכה או באוטובוס הימי (שייט מאאאד איטי), הוסיפו צפיפות בפסטיבל וקחו בחשבון שתספיקו פחות ממה שמתכננים.
- הזהרו ממלכודות התיירים במסעדות – המסעדות ובתי הקפה בונציה יקרים יותר מבאיטליה בצורה משמעותית, גם דוכן שנראה פשוט ותמים – אם לא מוצגים מחירים – תמרור אזהרה ענק אפילו לפיצה פשוטה או שתייה קלה. בחלק מהמקומות גובים גם “דמי שרות” מעבר לקופרטו כך שצריך לשים לב לכל התוספות
- לטעמי האישי – בוראנו/מוראנו רגשות מעורבים – גוזל יום שלם (בגלל המעברים) – בונציה יש מספיק חנויות זכוכית/תחרה כך שאפשר להתרשם ממה שמוצג באיים. מצד שני יש בהם יופי מסויים- לשיקולכם
- הרובע היהודי מעניין, השתדלו גם סתם לשוטט בסימטאות.
- אם אתם לא לנים בונציה עצמה אלא במסטרה – קחו בחשבון גם את זמן ההעברות ברכבת/אוטובוס.