ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת רכב - כיסויים

פורום צפון אמריקה
    השכרת רכב
    6
    10
    1103
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • AviorTa
      AviorTa נערך לאחרונה על ידי

שלום,

כאשר אני בוחר רכב, באתר השכרת רכבים, הברירת מחדל היא:

- נהג נוסף ראשון
      - ק"מ בלתי מוגבל
      - הרחבת ביטוח צד ג'
      - כיסוי במקרה נזק/גניבה של הרכב השכור (ללא השתתפות עצמית)
      - מס נמל תעופה
      - מע"מ

האם זה מספיק או שיש נקודות נוספות שיש לשים לב אליהן ?
      האם תוכנת ניווט בפלפון (WAZE) מספיקה או שחובה להזמין גם GPS?

הנסיעה המתוכננת סן פרנסיסקו ← יוסמטי (תלוי מזג אויר) ← כביש 1 עד לוס אנג’לס ← אולי סן דיאגו ← וגאס והפארקים שבסמוך.

בתודה מראש לעונים

ayeletback דור.ד reuben13 dhz hil 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ayeletback
        ayeletback @AviorTa נערך לאחרונה על ידי

@AviorTa

נשמע מספיק לטעמי.
        יש לקחת בחשבון שבחלק מהאיזורים שציינת אין קליטה סלולרית , אבל אפשר להוריד תוכנית ניווט עם מפות או לחילופין להוריד מפות של האיזור הנדרש ב GOOGLE MAPS

תשלום על GPS עם הרכב הוא בזבוז כסף.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דור.ד
          דור.ד @AviorTa נערך לאחרונה על ידי

@AviorTa

בעקרון זה מספיק  ביטוח צד ג בד”כ עד מיליון שח או דולר

שתבוא לעמדת השכרה יציעו לך גם ביטוח דרך זה למקרים שעשית תאונה למשל ונתקעת עם הרכב אז עלות גרירה לא עליך (אם רכב מתקלקל למיטב ידעתי כלול במחיר הרגיל) וביטוח שמשות ואובדן מפתח – אשר בד”כ לא כלול)

כל אחד עושה שיקול שלו אם כדאי –  אנחנו עד היום לא עשינו  

• reuben13
            reuben13 @AviorTa נערך לאחרונה על ידי

@AviorTa

בעיקרון נראה בסדר, אם תציין את שם הסוכנות ואת שם חברת ההשכרה, אהיה יכול לקבוע בודאות אם הכל כשורה.

כפי שמישהו ציין בתגובות, יש ביטוח נוסף, אופצינולי, חלק מהסוכנויות מציעות אותו ואפשר לעשותו גם במעמד החתימה על החוזה בתחנת ההשכרה עצמה: מדובר בביטוח דרך שמקנה גרירה, שכפול מפתחות במקרה שננעלו ברכב, עזרה בדרך, דלק אם אזל, נזק לשמשות ולצמיגים שברוב המקרים לא מכוסים ע”י ביטוחים שציינת. מעולם לא עשיתי את הביטוח הנוסף הזה כי שכרתי רכב אין סוף פעמים ואם הייתי משלם עליו בכל המקרים הייתי פושט רגל, הביטוח הזה נתון לשיקול דעת ולחששות האישיים של השוכר, אם עשייתו מקנה לו שקט נפשי, אז אולי עדיף. ביטוח זה עולה פחות אם עושים אותו דרך הסוכנויות הידועות בארץ במידה שמוצע ע”י הסוכנות.

כרגע יש מבצע באלמו ישראל על הנחה של 14 אחוז לשכירת רכב בארה”ב, מסתיים ב-2/1/2020, כדומני

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dhz
              dhz @AviorTa נערך לאחרונה על ידי

@AviorTa 

אני אזכיר את הכיסויים הלא כלולים ותוכל להחליט אם הם מענינים אותך:

1. Personal Accedint Injury – ביטוח כנגד פגיעה של הנהג בתאונה (אולי גם של יושי הרכב האחרים, אבל אינני בטוח בכך.  יתכן והם מכוסים בביטוח צד ג’).
                לטעמי, זה ביטוח מיותר, שכן יש כיסוי במסגרת ביטוח הנסיעות שאני מניח שאתה תעשה.
              2. Road Service – ביטוח שירותי דרך, כולל גרירה. אם עשית חברות בממס”י, רוב השירותים הכלולים בביטוח זה תוכל לקבל מה- AAA.  ובכל זאת, שירות הגרירה החינמי של ה- AAA (לחברי ממס”י) הוא למרחק של 8 ק”מ, כמדומני, בעוד שביטוח זה מכסה גרירה למרחק רב הרבה יותר.  הייתי שוקל לקחת ביטוח זה אם נוסעים לאיזורים דלילי אוכלוסין, כי שם אם צריך גרירה, היא יכולה להיות למרחק רב של עשרות או מאות קילומטרים.
              3. ביטוח שמשות/גלגלים וגחון הרכב.  זה ביטוח שמוכרים בארץ (אני יודע על חברת שירביט) כהשלמה לביטוח CDW הכלול בהצעות ההשכרה שתקבל בארץ (הכיסוי במקרה של נזק).  התוספת בעלות איננה מאד גבוהה.  לשיקולך.  צריך לשים לב כי חברת הביטוח בארץ גם כן איננה פראיירית ויש מגבלות על השימוש באוטו על מנת שהביטוח יהיה בתוק (למשל, לנסוע רק בדרכים סלולות).

יש הצעות הכוללות מיכל דלק נוסף.  כלומר, ניתן להחזיר את הרכב בלא לתדלק אותו.  לטעמי, לא כדאי כי הסיכוי שתחזיר את הרכב עם מיכל ממש ריק הוא די קטן.  גם עלות הדלק לא בהכרח תחרותית.  במקום זה, דאג לתדלק את הרכב עד הסוף (מלא פלוס) ברדיוס של קילומטרים ספורים מנמל התעופה, על מנת שלא יחייבו אותך על הדלק החסר (במחיר מופקע).

לגבי תוכנת הנווט, אני דוקא מעדיף את Google Maps, שלה ניתן גם לטעון מפות בזמן החיבור ל- WiFi במלון. זה פותר את הבעיה שלא תמיד יש קליטה סלולרית.  לטעמי, זו חלופה מספקת ל- GPS שחברת השכרת הרכב משכירה (במחיר גבוה, לדעתי).  החיסרון מבחינתי היה שהתצוגה היא על הטלפון ופחות נוח לראותה בזמן הנהיגה (כי לא תרצה להחזיק את הטלפון בזמן נהיגה.  זה נחשב לעבירה).   אם אתם שניים או יותר, הבעיה הזו נעלמת, כי הנוסע ליד הנהג יכול להיות הנווט.

hil תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • dhz
                dhz @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13

לגבי ביטוח שירותי הדרך, ולאור המחיר הגבוה של גרירת הרכב למרחקים גדולים, אני הייתי שוקל לעשותו כאשר הטיול מתמקד באיזורים פחות צפופים, כי אז מרחק הגרירה יכול להיות מאד גדול והעלות ברמה של מאות דולארים.   כמובן שאפשר לקחת את הסיכון, וברוב הגדול של המקרים לא יהיה בכך צורך.  בכל זאת, זה משהו ששווה לשקול.  בחוף המזרחי, היכן שהאוכלוסיה יחסית צפופה, לדעתי באמת מיותר.

• hil
                  hil @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

לא הבנתי למה צריך בוויפיי במלון, כשאפשר להוריד אפילו לפני הנסיעה

• hil
                    hil @AviorTa נערך לאחרונה על ידי

@AviorTa

gps לא צריך, ולטעמי גם פחות נוח.

לגבי השכרה, כמובן מהארץ.

בגדול לגבי ביטוחים, זה סטטיסטית כלי הפסדי ולכן בגדול, השאלה היא תמיד שאלת הקיצון.

לגבי גרירה, אני לא עשיתי, אבל פגשתי מישהו שנתקע באזור סולט לייק

וזה היה גם יקר, וגם לא כזה טריוויאלי למצוא גרר.

hil תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • hil
                      hil @hil נערך לאחרונה על ידי

@hil

ושים לב שבמעמד הלקיחה לא דוחפיםצלך דברים שאתה לא רוצה

• AviorTa
                        AviorTa נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה למגיבים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון