טיול פארקים במערב ארה"ב - אוגוסט 2020
-
שלום לפורום הנהדר,
אנחנו מתכננים טיול של שלושה שבועות וחצי במערב ארה”ב בקיץ הבא, עם שני ילדים שיהיו בני 7.5 ו- 4.5.
היינו בעבר תקופה ארוכה יחסית בסן פרנסיסקו והסביבה וגם בלוס אנג’לס ולכן כל האזור הזה (כולל כביש מס’ 1) פחות רלוונטי בטיול הנוכחי, שמתמקד בעיקר בפארקים – ילוסטון, ברייס, זאיון, קניונלנדס וגראנד קניון, מעבר בווגאס (פשוט כי היא בדרך, גם שם היינו) עם סיום מתוק לילדים בדיסני.
הטיסות הן הלוך סולט לייק וחזור לוס אנג’לס.
מאחורינו כמה וכמה טיולים ארוכים ואנחנו לא חוששים מנסיעות ארוכות או החלפת מקומות לינה אבל גם לא רוצים לרוץ רק כדי לסמן וי.
יש לנו שלד מסלול ונשמח מאד לתובנות, הארות והמלצות, כמובן בהינתן ההרכב המשפחתי והעונה (אוגוסט).
תודה רבה!!
מסלול טיול:
יום 1- טיסה לסולט לייק. הגעה אחר הצהריים+ איסוף רכב. לינה: סולט לייק (לילה אחד)
יום 2+3- ילוסטון. לינה: ווסט ילוסטון (2 לילות)
יום 4- מעינות ממות'. לינה: גרדינר (לילה אחד)
*האם כדאי לשנות את המסלול בימים 1-4 לשני לילות סולט לייק ושני לילות בווסט ילוסטון ולוותר על גרדינר? מצמצם מקומות לינה ומאפשר מנוחה אחרי הטיסה. בהנחה שמבצעים את השינוי – האם לוותר על מעינות ממות’ או לנסוע מווסט ילוסטון?
יום 5- עמק הלמאר + גרנד קניון של הילוסטון. לינה: קניון (בתוך הפארק) (לילה אחד).
יום 6- שמורת גרנד טיטון. לינה: ג'קסון (לילה אחד)
יום 7- ג'קסון/דרום גרנד טיטון. התקדמות דרומה. לינה: פארק סיטי (לילה אחד)
יום 8- זאיון. לינה: ספרינגדייל (לילה אחד)
יום 9- זאיון + נסיעה לכיוון ברייס. לינה: פנגוויץ' (2 לילות)
יום 10- ברייס.
יום 11- שמורת קפיטול ריף +מואב. לינה: מואב (2 לילות)
יום 12- ארצ'רס
יום 13- קניונלנדס + נסיעה לעמק מוניומנט. לינה: בלאף (לילה אחד)
יום 14- עמק המונומנט + פייג'. לינה: פייג' (2 לילות)
יום 15- פייג', מסלול פרסת הסוס.
** האם עדיף לוותר על עמק מוניומנט ופייג’ ולשנות את הסדר כך שקודם ניסע למואב, אח”כ לברייס וזאיון ומשם לגרנד קניון? / לחלופין – האם לוותר על יום 15 ולרווח בהמשך?
יום 16- קניון אנטילופ, נסיעה לגראנד קניון. לינה: טוסאיין (לילה 1)
יום 17- גראנד קניון (מצוק דרומי) + נסיעה לוגאס. לינה: וגאס (2 לילות)
יום 18- וגאס
יום 19-אאוטלט + נסיעה לכיוון LA. לינה- ?
יום 20- לה הויה?? לינה- אנהיים, ליד דיסני (3 לילות)
יום 21- דיסני
יום 22- יום נוסף בדיסני (אופציה למקרה שלא נספיק ביום אחד בגלל התורים באוגוסט) או [אופציה חלופית?]
יום 23- טיסה הביתה.
-
לי זה נראה בסדר. יש כמה ימי נסיעות ארוכים ( אבל צריך איכשהוא להגיע ממקום למקום)- זה כבר להתנהלות המשפחתית שלכם- אם זה אפשרי או לא- אנחנו עשינו בארה”ב טיולים עם מגוון גילאים- כולל אלו שלכם ונסיעות לא היוו בעיה. אם אתם יודעים מניסיון שזה עשוי להיות בעייתי- תעשו חושבים מחדש על ימי הנסיעות.לגבי ילוסטון- נראה לי חלוקה בסדר- אנחנו ישנו בקמפינג בפארק- אז הכל היה יותר פשוט וגם חייב פחות תזוזות..
ביום המעבר מברייס למואב- זה יום נסיעה די ארוך- תחשבו על עצירה בגולבנים- אנחנו באותו יום עוד טיילנו עד הצהריים בברייס ועברו שם אחרי סגירת הפארק- נשמע לי כמו פספוס שלנו במיוחד עם ילדים בגילאים שלכם…
יום 19- הייתי כבר לן שוב בוגאס. זה רק 4-5 שעות משעממות של נסיעה עד אנהיים.. תצאו על הבוקר ביום 20.
לגבי דיסני- אם זה בתקציב שלכם הייתי מראש לוקח יומיים-עם הגילאים שלכם הם יתעייפו שם בחום, וככה תוכלו לקחת הפסקת צהריים ארוכה ולחלק ליומיים את השהות , אנחנו עבדנו ככה והיה לנו מצוין. לדחוס יום מלא של עמידה בתורים, בחום וכו’ לא בטוח שלקראת אחה”צ מוקדמים הם עוד יעמדו לכם על הרגליים...
תהנו!
-
סה”כ לחלקים שאני מכיר התוכנית בסדר ויש רק שתי הערות.
הראשונה היא שבילוסטון אפשר להעביר את כול הלינות בווסט ילוסטון.
היא נמצאת 20 מייל מהחיבור של שתי הלולאות שמרכיבות את הכבישים בילוסטון כך
שכול האזורים נגישים במרחק מינימלי.
השנייה היא שלקניונלנדס יש שני חלקים ואין שום סיכוי לעשות את שניהם ביום אחד. לנו שני
החלקים לקחו יום וחצי כולל הנסיעה ביניהם ואם תיקחי עוד נסיעה עד למונומנט וולי אז את מקבלת
כמעט יומיים. כלומר או שתוסיפי יום או שתסתפקי רק באחד החלקים ואם צריך לבחור אני ממליץ יותר על
הצפוני מביניהם שכולל גם את עיקול הנהר המרהיב Dead Horse.
-
גם אני ממליצה על מקום לינה אחד בילוסטון, ווסט ילוסטון מאוד נוחה. -
לרשום ביום ה-2 ילוסטון זה דיי מאתגר יש לכם כ-5 שעות נסיעה ועוד כשעה נסיעה בתוך הפארק, לא נראה שתספיקו יותר מידיי באותו יום, אני חושב שאחרי טיסה ארוכה כדאי להתחיל יותר באיזי או שתתחילו מפארק סיטי שאפשר להעביר בה כמה שעות בכיף או שתתחילו מגרנד טיטון שהוא פארק הרבה יותר קטן ואם עייפים באמצע היום הפארק די קרוב לעיר ג׳קסון
-
אני אגיב רק לחלק האחרון -
לה הויה לא בכיוון, זה חוף בסאן דייגו.
עם ילדים בגילאים שלכם, הייתי עושה יומיים בדיסני עם כרטיס הופר, ועם מלון קרוב לפארקים כך שאפשר לנוח באמצע היום.
לא יודעת אם רלוונטי אבל בלאס ווגאס אפשר לעשות יום בפארק מים בשביל הגיוון מהטבע.
-
-
היי, תודה! כתבת על גולבנים – יכול לתת קצת פרטים? מה בדיוק יש שם ואיך מאייתים באנגלית?
-
יצא לי שגיאת כתיב- גובלניםהנה הקישור לאתר:
שימי רק לב שזהו סטייט פארק- שאינו נכלל בכרטיס של ה-80$ של הפארקים הלאומיים. ככה שצריך לשלם לו כניסה בנפרד ( בד”כ 5-10$).
מהתיאורים של אחרים- נשמע ממש נחמד לביקור, במיוחד עם ילדים...( וכאלו שישבו כבר באוטו מברייס...)
-
היי
ביקרנו בפארק גובלין בדרך מברייס למואב והילדים מאוד נהנו, ביקור של שעה אמור להספיק.
בהצלחה.
-
מסכימה שעדיף להתחיל בג'קסון / גרנד טיטון לפני ילוסטון.
גם אפשרות להתאושש מההגעה והג'ט לג , וגם כי אחרי המראות בילוסטון יש סיכוי שפארק גרנד טיטון יאכזב אתכם קצת…
מוסיפה את הסיפור שלנו , גרנד טיטון וילוסטון בהתחלה .
אולי יהיה לכם לעזר.
-
שני הסנט שלי:
- כדאי לך לשקול טיסה שתקרב אותך לילוסטון ותחסוך לך את הנסיעה הכפולה. נסי למצוא טיסה לבוזמן, ווסט ילוסטון, ג’קסון או גרדינר.
- שימי את כל הנקודות על המפה. לא תמיד המסלול שלך הגיוני.
- אין שום צורך או הגיון לעבור 3 מקומות לינה בביקור של 4 ימים בילוסטון. אפשר לישון בקניון ולטייל לכול המקומות. אני מקווה שכבר הזמנת מקום!!
- לא לוותר על ממות’. אין שום סיבה. תוכלו להספיק את כל המקומות.
- חלוקת הזמן שלך בין זאיון לברייס אינה הגיונית. תשקלי להעביר לילה לטובת זאיון ולהתחיל עם ברייס.
- יום 15- הביקור בסיבוב הפרסה לוקח בערך שעה. מה תכננת ליתר היום, אפשר לבקר גם באנטילופ באותו יום. חשבתם על שייט?
- יש לכם המון פארקים. אני הייתי מוותר על גראנד קניון. מה שתראו בסיבוב הפרסה זה יותר ממה שתראו בפארק עצמו.
בהצלחה ותהנו!!
-
היי ,מסכים שעדיף להתחיל בג’קסון ולחסוך את יום הנסיעה מסולט לייק סיטי.
שימו לב שיש קושי לשכור רכב בג’קסון ולהחזיר במקום אחר ולכן רצוי להסדיר מראש את נושא השכרת הרכב.
בעבר עשיתי מסלול דומה בחלקו ,רק חברה אחת הסכימה להשכיר רכב חד כיוונית ,החזרה הייתה בוגאס.