בודפשט בטרום כריסמס – דצמבר 2019 - חגיגה נהדרת
-
אכן בניין הפרלמנט מרהיב והוא מרהיב אף יותר כשמסתכלים מרחוק.
יצאנו לתור תצפיות יפות. תראו כמה יפה הוא שמסתכלים עליו בגובה העיניים מהצד של בודה.

ותראו כמה אפילו יותר, מאותה הנקודה אבל בלילה ככולו מואר.

בהמשך נשקיף על הדנובה והפרלמנט גם מעוד כמה נקודות, אני יכולה להקדים ולומר שלדעתי זו הנקודת תצפית היפה מכל.
מדובר בתחנת Batthyány tér M+H של המטרו
איך מגיעים? או ברגל מהמלון , כחצי שעה הליכה (יורדים לדנובה, חוצים את גשר השלשלאות והולכים ימינה), או 2 תחנות במטרו בקו האדום. מתייחסת לתחנת Deák Ferenc tér.
בטיול הקודם עם הילדים בבודפשט ראינו את הפרלמנט מואר מהגלגל הענק ומהשייט על הדנובה אבל איך שהוא לא הגענו לנקודת ציון הזו. הפעם הגענו ואף 3 פעמים

ועוד קצת דנובה מוארת להשלים את התמונה

בהמשך תעלו איתי לבודה לעוד תצפיות מדהימות על הפרלמנט בפרט ועל הדנובה ופשט בכלל
-
אז יאללה, בואו נעלה לבודה
שתי נקודות עניין משכו אותי לעלות לבודה. האחת היא מצודת הדייגים הנהדרת שבה גם ביקרנו בעבר אבל כל כך יפה פה שרציתי שוב והשניה היא התצפית מגבעת גלרט שבה טרם ביקרנו.
מבדיקה מקדימה שעשיתי אין מעבר ראוי בין שתי הנקודות ולכן צריך כל אחת בנפרד (לא חייב באותו היום) או מונית. הכנתי את האופציות לפני וזרמנו שם.
על בודה כן אכתוב קצת כרונולוגית כדי לעזור למטיילים הבאים מבחינת נקודות ציון.
מחר יומנו האחרון בעיר וצפוי גשם. כרגע ערפילי עם תחזית להתבהר אז היום ואת שתי הנקודות. עולים קודם לבסטיון הדייגים ואחר זה נחליט איך מתקדמים.
עמ"נ להגיע לבסטיון הדייגים לקחנו אוטובוס קו 16 מכיכר Erzsébet (3-4 דקות הליכה מהמלון). יורדים בתחנת כיכר .Szentháromság térמול הכנסיה.
בהתחלה אכן הנוף ערפילי. קצת מתבאסת אבל יחד זאת הבטחתי לעצמי (לקראת טיול מתקרב לסקוטלנד) לנסות לקבל את הערפל ואף לראות את יופיו.

המקום יפיפה, תמיד. פוטנציאל מצוין לשוק כריסמס שלא ממומש. 2 דוכנים אומללים. כמובן שבשמחה רבה דגמנו את היין החם שלהם

הסתובבנו באזור הבסטיון, נכנסו לכנסיית מתיאש (יפה מאוד!), טיילנו בסמטאות המקסימות של בודה. אפילו הצלחנו למצוא עץ אשוח אחד.

טיול רגוע ונעים. כשחפצה נפשנו בקפה, חזרנו לבסטיון לבית קפה עם הנוף הכי יפה בבודפשט. יחד אתנו צצה גם השמש. איזו הפסקת קפה מאושרת זו היתה

-
לימור, כיף שאת ממשיכה
בסופש טרום כריסמס שלנו , לא הגענו לצד של בודה ותהיתי מה וכמה פספסתי שם , ואיך היו השווקים שם
אז עכשיו אני מרגישה יותר טוב עם ההחמצה.
בבודה תמיד יפה והנוף משגע. משתדלת כן לעלות לשם בכל הזדמנות , ואיכשהו אף פעם לא עליתי לגלרט...
-
עדי, כיף שאת ממשיכה ללוות אותי.
הצד של בודה יפה תמיד, התצפית מגלרט גם היא מקסימה ביותר. לא היו יותר מדי סממני טרום כריסמס בהם כך שלא החמצת כלום. בטוחה שאת עוד תגיע גם לגלרט
פעם שעברה חזרנו מבודה באוטובוס, הפעם החלטתי מראש שיורדים ברגל דרך המדרגות מהמצודה למטה לכיוון גשר השלשלאות.
לשמחתי מזג האוויר גם אפשר זאת והיום התבהר ונהיה מקסים. במקום לעלות על הגשר ולהמשיך ישר לפשט, אני מבקשת ללכת שמאלה עד קו ישר מול הפרלמנט. כך הגענו לראשונה ל Batthyány tér M+H ולתמונה שהעלתי קודם לכן באשר לתצפיות על הדנובה ועל הפרלמנט

חזרנו לגשר ופנינו לפשט. עדיין יש בכוונתנו לעלות שוב לבודה היום, לגלרט, אבל מה בוער ואיזה יום יפה.
שוטטונו לנו. עברנו דרך שוק הבזיליקה המהממם. אכלנו שם מרק גולש בלחם טעים מאוד מאוד מאוד (מה הקטע של שאר המקומות למכור גולש בלחם ללא מרק?!). המשכנו בשווקים. הגענו ל Deák Ferenc tér וממנו עלינו למלון לפיפי שמיפי (איזה כיף שקרוב) וירדנו חזרה, הפעם הכיוון הוא גבעת גלרט
כדי להגיע לתצפית מגבעת גלרט יש 2 דרכים עיקריות. האחת, שרבים עושים אותה, היא לעבור ברגל את גשר השלשלאות (לא בעיה) ולעלות ברגל בשביל יפה עד התצפית בראש הגבעה (בעיה קשה. אין מצב!). הדרך השניה היא לקצר דרכים באמצעות התחב”צ. כמובן שבחרנו באופציה השניה.
נוסעים לבודה בחשמלית 49 או 47 מכיכר Deak Ferenc Ter יורדים תחנת Moricz Szigmund Korter. יורדים ועוברים לצד המקדונלד. הולכים פחות מ 100 מטר ברחוב ברטוק בלה לכיוון אוטובוס קו מס 27. יורדים בתחנת הסיטטלה Citadela. גם משם יש הליכה של כמה דקות אבל זה עדיין לא לעלות ברגל את כל הגבעה.
הנופים מלמעלה מדהימים, על אף שמזג האוויר נהפך חזרה לקצת ערפילי. למעלה קר. לפחות יש שם דוכן אחד של כריסמס ואנחנו מתחממים עם היין החם ונהנים מהתצפית

את השביל הנפלא העולה / יורד מגלרט על תצפיותיו אנחנו עושים בירידה מקסימה. וחוזרים לפשט. הירידה קצת דרומית ואנחנו מנצלים אותה כי לחזור לאורכו של הואצי אוצה התוסס והמקושט לחג, ממנו לכיכר Vörösmarty החגיגית, דרך ה Fashion Street הנוצץ – חגיגת כריסמס בעיצומה – וממנו בדקותיים למלון.
-
תודה לימור על הדווח החינני

איזה יופי של תמונות.

בודפשט היה יעד הכריסטמס הראשון לנו לפני 5 שנים ואהבנו אותה מאד. היא נהדרת בכל עונה. ביקרתי בה כבר 3 פעמים , בכל פעם בעונה אחרת.
ניכר שנהנתם וזה מה שחשוב!!

-
אני עדיין פה.. כיף של טיול.
גם אנחנו הגענו לגלרט בתחבצ כמוכם... מצטרפת להמלצה והתצפית יפהפיה.
היה לכם באמת מזג אויר מושלם!
-
איריס, פנינית – תודה רבה יקירות
️

בפינה הפעם עוד מקום שהוא פסיעה וחצי מהמלון (אמרתי שמיקום מנצח?!) = הרובע היהודי.
מה יש בו ברובע היהודי?
הבית כנסת – אתר חובה לדעתי אבל אנחנו כבר היינו בביקור הקודם.
שפע של בתי קפה – הכנתי לי רשימה של בתי קפה מומלצים אבל לא ממש יישמנו מאחר והיתה ארוחת בוקר במלון.
חיי לילה – בודפשט ממש חיה בלילה ויש המון מקומות בילוי. מי שמחפש, זה המקום. רב מקומות הבילוי מתרכזים ברובע היהודי. מבחינתנו, נכנסנו פעם אחת לפאב, העלנו פלאים את הגיל וויתרנו.
חצרות גוזדו - Guzsdu Udvar – פסג' המחבר בין הרחוב שלנו קיראלי לרובע היהודי עם שפע בתי קפה ומסעדות. וגם הם התקשטו קצת לחג. בימי ראשון יש שוק אומנים במקום.

מסג' – עשינו מסג' נהדר אצל Lian Thai Massage & Spa , היה מוצלח מאוד.
גרפיטי – יש ברובע היהודי המון גרפיטי. עשינו סיבוב עצמאי וגרפיטי נגלה כמעט מכל פינה. קשה לבחור את התמונות אז קבלו לא מעט…

ויש עוד...
-
ביום האחרון שלנו עשינו גיחה עצמאית לסנטאנדרה = Szentendre
יש סיורים נהדרים ל"ברך הדנובה" הכוללים את Szentendre ולא רק. אני החלטתי שנסתפק בה. גם לא רציתי להתחייב מראש לסיור. החלטנו שנזרום ונחליט באותו היום אם מתאים לנו לנסוע.
כדי להגיע עצמאית ל Szentendre יש להגיע לתחנת Batthyány tér M+H מעבר לדנובה. אותו ספוט שהזכרתי מעבר לדנובה מול הפרלמנט. אפשר 2 תחנות במטרו האדום מתחנת Deák Ferenc tér. שוב אנחנו בוחרים ברגל. צריך להוריד את ארוחת הבוקר המופלאה. בתחנת Batthyány tér M+H אנחנו עולים על רכבת הפרברים H5 ל Szentendre. מציגים את כרטיסי התחבורה שקנינו ומקבלים הנחה בנסיעה. הנסיעה לא ארוכה מדי ואי אפשר לטעות. תחנה ראשונה ואחרונה הן בודפשט ו Szentendre. בתיכנון הטיול קראתי על נופים מדהימים מהרכבת. כנראה שההגדרה שלי קצת שונה...
סנטאנדרה התגלתה כעיירה צבעונית חמודה ואף מקושטת לכריסמס. היה ממש ממש כיף להסתובב בה וזאת למרות הגשם הקל שירד. אנחנו מאוד שמחנו שנסענו

-
מצאנו בסנטאנדרה חנות חג מולד נהדרת, מזכירה מאוד את החנות המפורסמת של ריקווייר (אלזס).

-
הפינה האחרונה – אוכל!!
אכלנו ארוחות בוקר נהדרות ונישנשנו לא מעט בשווקים (בלי קשר לכמויות היין החם והמחמם). בנוסף היינו ב 5 מסעדות: 4 המלצות ואחת דיס המלצה.
מסעדת comme chez soi הידועה בכינויה המסעדה של רוברטו. זממתי עליה עוד מהביקור הקודם. צריך להזמין שולחן כמה חודשים מראש. מסעדה נהדרת! וכמו שתיארו לפני, אירוח יוצא מן הכלל. רוברטו מפנק בהרבה פינוקים ע"ח הבית והשירות בכלל נהדר. כמובן שאכלתי את מנת הדגל שלו - כבד אווז על פירה עם תפוחים מקורמלים - מעדן!!!! גם המרק בצל היה מעולה. קינחתי בטירה מיסו שהיה טעים אם כי אכלתי טעימים ממנו. סה"כ מומלץ מאוד.
מסעדת פסטה בסטה בואצי אוצה. הפסטה היתה ממש ממש מצויינת.
מסעדת מנזה Menza הידועה – אני לא חובבת מרק שום אבל אחרי כל התשבוחות הייתי חייבת. המרק בשילוב עם הלאנגוש היה פשוט נפלא. כבד הברווז עם הפירה היה גם מצויין!!!.
מסעדת Hot Stone Steakhouse – מסעדת בשרים מצויינת. מקבלים את הנתח שמזמינים לשולחן לא מבושל. מגיע עם אבן רותחת ועליה הסועדים מכינים את הסטייק במידת עשייה שבא להם. גימיק נחמד. בשר מצויין. החיסרון היחיד זה החום של האבן.
רציתי גם מסעדה מקומית. הזמנתי את Ruben עליה שמעתי נפלאות בביקור הקודם. קצת פישלתי שלא קראתי את המייל שהתקבל שהיה סירוב הזמנה ולא אישור. גיליתי את זה ברגע האחרון ולא היה להם מקום באף יום. אז הזמנתי את Café Kör שגם אותו זכרתי לטובה מהסיפורים של אז. ופה היתה אכזבה ודיס המלצה. לא אהבנו לא את המקום ולא את האוכל.
זהו – להתראות בטיול הבא! לחיים!!

לימור
-
הי לימור,
כרגיל היה ממש כיף לטייל איתך. תודה רבה על השיתוף, התמונות ובעיקר הדרך החיננית שאת מספרת את הסיפור.
קראתי מול המחשב כדי ליהנות מהתמונות על מסך גדול. התמונות מהממות!!!
ממש עשית לי חשק לטייל בבודפשט שעדיין לא היינו בה בטרום כריסמס.
כמה זמן נמשך כל סבב של מופע אורקולי על הקתדרלה? כמה דקות? נראה מקסים! זה בשילוב מוסיקה קלאסית?
לגבי ההשוואה בין הקור של ניו יורק לקור של בודפשט, אני יכולה להעיד רק על הקור של ניו יורק ולהגיד שברוב הימים כשהסתכלתי בגוגל על תחזית מזג האוויר, ברוב המקרים מה שהופיע בטור של “תחושה” (feels) היה נמוך בכמה מעלות ממה שהופיע בטור של טמפרטורה, והסיבה לדעתי היא הרוח החזקה. האם בבודפשט אין רוח חזקה בחורף?
תודה על הטיפ בעניין הנעליים מדקטלון. אשתדל לדגום את אחת החנויות באירופה בביקור באביב או בקיץ בתקווה שהם מחזיקים סחורת חורף כל השנה.
תמשיכי לטייל, ליהנות ולספר כאן.
דבורה
-
דבורה, בוקר טוב ותודה רבה רבה !!!
המופע האורקולי על הבזיליקה ממש מקסים. הוא נמשך כל פעם כמה דקות טובות ואכן מלווה במוזיקה. יצא לנו לעבור כמה פעמים וזה כל פעם מופע אחר ומוסיקה שונה. מומלץ!
לא יהיה אובייקטיבי מצידי להשוות לקור של בודפשט כשנפלנו על מזג אוויר יחסית חמים לעונה. אמש קראתי שבימים הקרובים יהיה בבודפשט מינוס מעלות... רוח יש יותר כשיוצאים מבין הרחובות ומטיילים לאורך הדנובה. בכל מצב, אם מצטיידים טוב אני לא רואה בעיה (אבל אולי אחרי 4 טרום כריסמס קצת התחסנתי לקור...)
יום טוב
לימור
-
-
התגעגעתי אז באתי! הנציגות הרשמית של בודפשט איי אל התרגשה לקרוא את הפרגון. איזה כיף שנהנית, בואי שוב!
אגשגדרה (לחיים) לטיולי טרום כריסמס
️ -
ליידי די הדוכסית המהממת
איזה כבוד / הישג לי שהצלחתי להביא אותך לפה ולו רק לרגע קט
בודפשט שלך מהממת ותודה רבה על העזרה
-
לימור
איזה כייף להיכנס ולקרוא על הטיול שלך בבודפשט !!
אנחנו נהיה במרץ בבודפשט.נישן גם במלון קאראט .
איזה כייף לשמוע שהמלון מוצלח !!
איזה כייף שנתת כל מני ציוני דרך לתצפיות יפות
מחכה לטיול הבא

יעל
-
ללא ספק העניין בניו יורק הוא הרוחות. זה ידוע .
גם בבודפשט יכולה להיות רוח , אבל אני לא חושבת שזה ניתן להשוואה .
כנראה שלא יהיה מנוס ואצטרך לבדוק את זה בעצמי....
-
לימור יקרה,
תודה על השיתוף.
שמחתי לקרוא שנהניתם אצל רוברטו ושהוא שומר על הרמה ובעיקר על האירוח הלבבי ( משוריינת לי באפריל ארוחת ערב שם ) וגם מהספא , שהיו עליו כמה המלצות אבל בכל זאת קצת חששתי כי זכרתי שהיתה מישהי שיצאה משם עם דיס המלצה...
Cafe Kor היה מקום נהדר פעם , אבל לפני כשנה חזרתי לשם , אחרי הרבה שנים , וזה היה שונה לגמרי אז מבינה למה כתבת ככה.
אמנם לא כתבתי סיפור משלי, אבל אם אין התנגדות אני יכולה להוסיף כמה תמונות משלי לאווירה ..?
הוספתי אחת מהשוק כריסמס בכיכר הגיבורים, כמובן עם יין חם ( בכוס פלסטיק... )
-
את מוזמנת יקירה להוסיף בכיף עוד כמה תמונות לאווירה החגיגית
-
היי לימורוש!
כיף של אשכול!!!
תמונות נהדרות, נהדרות!!!
אני לא חובבת חורף, לא כאן ולא באירופה… אבל מקווה שחלק מן המידע ישמש את בתי.
המון תודה עבור השיתוף!!!
נילי