היום השלישי והאחרון: בעצם רק חצי יום נשאר
מול המלון ראיתי מוזיאון שנראה נחמד ובנוי בתוך מבנה תעשייתי ישן:
http://www.muzeumslaskie.pl/en/
חשבתי לתומי לקפוץ לבקר בו או לעשות סיור רגלי לאור יום, אבל לאור החג והעובדה שהחנויות סגורות....נעניתי להפצרותיה של הדגה הקטנה לבלות את היום בניחותא...בג'קוזי. כך עבר לו הבוקר בשלווה ובנחת ובצהריים יצאנו אל עבר שדה התעופה (שעבר שיפוץ מאז הפעם האחרונה שביקרנו בו) ובמטוס מצאתי במושב מאחוריי את סמדרולה ובנות משפחתה המקסימות שלא נפרדנו מהן בצורה ניאותה כדי להספיק להגיע לרכבת תוך 10 דקות מרגע היציאה לשרוול כולל איסוף הרכישה מהדיוטי פרי – המשימה הושלמה בהצלחה ואני מוסרת ד"ש מכאן.
לסיכום:
האם מומלץ לבקר בקטוביץ? התשובה שלי תלויה בשני גורמים
- מחיר הטיסה+מלון
- מטרת הנסיעה.
אפרט מעט:
אם מגיעים על הדרך, בתחילתו או בסופו של מסלול כלשהוא בפולין בהחלט מומלץ לקחת יומיים באיזי אם יש ילדים קטנים שיכולים להנות מהאטרקציות בפארק ו/או מבוגרים שרוצים שופינג (יש שני קניונים, אחד במרכז העיר והשני ליד הפארק) או סתם לנוח בכיף בסוף טיול ארוך. מי שהגיע ל-4 ימים בקראקוב אז חבל לו לבזבז זמן אפילו לדרוך בקטוביץ.
אם מגיעים במיוחד, כמוני, צריך לקחת בחשבון שנופשון בקטוביץ הוא תחליף לנופשון בים המלח או טבריה ולא במקום...נניח פראג או ורשה. למטרת שופינג בלבד (הסיילים הם בינואר או באוגוסט) לא בטוחה שהייתי בוחרת להגיע במיוחד לשם, אלא אם כן יש טיסות במחירים שיגרמו לי לוותר על החן שיש למקומות אחרים להציע.
למי שהגיע עד כאן להלן לינק לאתר הפארק של קטוביץ דרכו אפשר להגיע לכל האטרקציות:
קצר ולעניין ונתראה ב”ה אחרי הביקור בוראצלב

️