ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. lady double d
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 8
    • פוסטים 112
    • הגבוה ביותר 8
    • קבוצות 0

lady double d

@lady double d

9
    מוניטין
    38
    צפיות בפרופיל
    112
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3329033 גיל 56

lady double d הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי lady double d

• RE: פולנים ונהנים – נופשון בקטוביץ

היום השלישי והאחרון: בעצם רק חצי יום נשאר  frown מול המלון ראיתי מוזיאון שנראה נחמד ובנוי בתוך מבנה תעשייתי ישן:

http://www.muzeumslaskie.pl/en/

חשבתי לתומי לקפוץ לבקר בו או לעשות סיור רגלי לאור יום, אבל לאור החג והעובדה שהחנויות סגורות....נעניתי להפצרותיה של הדגה הקטנה לבלות את היום בניחותא...בג'קוזי. כך עבר לו הבוקר בשלווה ובנחת ובצהריים יצאנו אל עבר שדה התעופה (שעבר שיפוץ מאז הפעם האחרונה שביקרנו בו) ובמטוס מצאתי במושב מאחוריי את סמדרולה ובנות משפחתה המקסימות שלא נפרדנו מהן בצורה ניאותה כדי להספיק להגיע לרכבת תוך 10 דקות מרגע היציאה לשרוול כולל איסוף הרכישה מהדיוטי פרי – המשימה הושלמה בהצלחה ואני מוסרת ד"ש מכאן.

לסיכום:

האם מומלץ לבקר בקטוביץ? התשובה שלי תלויה בשני גורמים

1. מחיר הטיסה+מלון
      1. מטרת הנסיעה.

אפרט מעט:

אם מגיעים על הדרך, בתחילתו או בסופו של מסלול כלשהוא בפולין בהחלט מומלץ לקחת יומיים באיזי אם יש ילדים קטנים שיכולים להנות מהאטרקציות בפארק ו/או מבוגרים שרוצים שופינג (יש שני קניונים, אחד במרכז העיר והשני ליד הפארק) או סתם לנוח בכיף בסוף טיול ארוך. מי שהגיע ל-4 ימים בקראקוב אז חבל לו לבזבז זמן אפילו לדרוך בקטוביץ.

אם מגיעים במיוחד, כמוני, צריך לקחת בחשבון שנופשון בקטוביץ הוא תחליף לנופשון בים המלח או טבריה ולא במקום...נניח פראג או ורשה. למטרת שופינג בלבד (הסיילים הם בינואר או באוגוסט) לא בטוחה שהייתי בוחרת להגיע במיוחד לשם, אלא אם כן יש טיסות במחירים שיגרמו לי לוותר על החן שיש למקומות אחרים להציע.

למי שהגיע עד כאן להלן לינק לאתר הפארק של קטוביץ דרכו אפשר להגיע לכל האטרקציות:

http://www.en.parkslaski.pl

קצר ולעניין ונתראה ב”ה אחרי הביקור בוראצלב  

פורסם בפורום טיולי משפחות
      lady double d
      lady double d

ביום השני –  נסענו לגן החיות הצמוד ללונה פארק (18 זלוטי לפי מונה) והאמת...נהננו הרבה יותר. מה שכן...השטח עצום ובשלוש שעות הספקנו בערך חצי פארק. הם גם לא משכירים שם אופניים או קלנועיות וחבל. כניסה למשפחה עולה 50 זלוטי, בתוך הפארק יש מיני פארק חבלים שהילדה "עפה עליו" בתשלום של 16 זלוטי נוספים. יצאנו דרך היציאה הצדדית, לא הראשית, במרחק של כקילומטר נמצאת תחנת הרכבל (15 זלוטי למבוגר, 12 לילד להלוך-חזור).  יש ספסלים ויש קרוניות, בשל הקור עלינו לקרונית הסגורה. הפארק עצום בגודלו והרכבל כיפי. ממנו נשקפות שאר האטרקציות של הפארק: גן בוטני של ורדים שלא היתה בו פריחה עדיין, פלנטריום, חוף מלאכותי שנפתח בקיץ ויש בו גם מגלשות ואגם גדול שבקיץ משכירים בו סירות. בסוף הסיבוב של הרכבל יורדים ממנו ועולים בחזרה (כדי להמנע ממצב שמישהו שילם עבור כיוון אחד ונסע הלוך-חזור), אפשר לנצל את הירידה לביקור במוזיאון הפתוח של הפארק ורק אז לחזור. אגב, ליד הכניסה לרכבל יש עוד פארק חבלים שמתאים גם למבוגרים ובתוכו אגף לילדים.

אנחנו חזרנו מבלי להתעכב והלכנו עוד קילומטר לקניון של קטוביץ...אחד הגדולים באירופה. האורך שלו הוא בערך 2 תחנות מטרו....משהו מטורף. כמובן שלפרינססה לא היתה סבלנות כך שנכנסו לביקור קצר בחנות אחת בלבד (וגם זה רק בשביל שהיא תקנה בגד ים לעצמה) והלכנו לאכול. מדד מקדונלד: ארוחת ילדים 10.9 זלוטי. אנחנו לא היינו רעבים מאוד (כי בארוחת הבוקר של המלון טרחתי לדגום ביס מכל סוג של מאפה שמכינים במקום, וזה רק לקינוח. היו בערך 6 סוגים למקרה שתהיתם) ולכן הסתפקנו בנודלס מוקפץ עם ירקות 10 זלוטי למנה.

הצלחתי לשכנע את חסרי הסבלנות שלי להכנס ל-DM   ולקנות קרם פנים מקומי שהומלץ בפייס lierne בעלות של 13 ש"ח בערך...אשתדל לחזור לעדכן אחרי שאסיים את זה שהבאתי מרומניה

בדרך החוצה גנבנו כדור גלידה בקונדיטוריה: 3.5 זלוטי, פרוסת עוגה 5-8 זלוטי. חזרנו במונית למלון ולביקור היומי בבריכה הפרטית. בערב יצאנו לאכול ברחוב הראשי של העיר: העיר עצמה די אפרורית, מאוד אורבנית ודווקא במרכז שלה נמצאים כל הבתים שנראים כאילו נותרו על כנם מתקופת מלחמת העולם. כשמתרחקים מהמרכז נתקלים ברבי קומות מודרניים ומטורפים, אולם יש מדרחוב אחד שוקק חיים בו מרוכזות המסעדות ובתי הקפה, שמתחיל בבזיליקה גדולה ומזכיר בנראות שלו מקומות דומים במזרח אירופה. פיצה משפחתית במסעדה איטלקית נחשבת ולא סתם פיצריה על הדרך:  18 זלוטי. ארוחה במסעדה צמחונית הכוללת תבשיל הודי נדיב+סלטים נהדרים חופשי : 12 זלוטי (הגעתי אליה דרך המלצה ב-katowice in your pocket). כמו בכל פולין, המחירים בחנויות מקומיות נמוכים (בונבוניירה של מרסי עולה 15 זלוטי, Somersby 4 זלוטי, סוכריית משרוקית על מקל חצי זלוטי וכו').

lady double d
      lady double d

איזה כיף שבאתם Smile

חשבתי לתומי שאיש לא יתעניין בשרשור, מלבד אלו שיתחילו לבנות מסלולים לקיץ….

סמדרולה – איזו הפתעה נעימה הייתה להפגש ונוכל לשמור על קשר 

צביקה ושמוליק – אתם חברי אמת והסיפור שלי חיוור לעומת המגה טיולים שלכם

איילה 1 – זכיתי לחדש זה כבר טוב. וזה מזכיר לי חוב לפורום על סופ”ש ביאש ברומניה….

בקיץ בהחלט שווה קפיצה אם מתקיימים התנאים עליהם אפרט בהודעה הבאה

lady double d
      lady double d

שלום למצטרפים; נילי, רובי, מירה ואמה - 

לא כל חופשה צריכה להיות המירוץ למליון

הייתם מאמינים שאפשר לנוח בחו״ל? 😂

lady double d
      lady double d

הנה אני מוסיפה תמונות במיוחד בשביל רחל Smile

מוזיאון סילזיהמגה מתקן בשיפוציםכניסה ללונה פארקסמטאות מרכז העירמדרחוב העיראגם מלאכותי בלב הלונה פארק
      lady double d
      lady double d
    • RE: למה פולין היא לא יעד למשפחות ורומניה היא כן?

קל – כי לא היו טיסות ישירות וזולות ללובלין עד כה….באופן אישי הייתי בקטוביץ עצמה וגם העליתי את הסיפור בדיוק מהסיבה הזו (פולנים ונהנים) מצאתי לפניי שרשור וחצי. ממליצה כקודמיי להיעזר באתרים בפולנית עם תרגום אוטומטי של גוגל

lady double d
      lady double d
      פולנים ונהנים – נופשון בקטוביץ

ביום הראשון, אחרי שאכלנו מכל טוב נסענו במונית ללונה פארק – 25 זלוטי פיקס פרייס וזה עוד בתמחור גבוה עקב החג. עלות כניסה לכולנו היתה 150 זלוטי. הפארק מתאים לדעתי עד גיל 13 בערך. מבחינת המתקנים הוא די דומה ללונה פארק שלנו אבל מעוצב קצת פחות יפה ובנוי סביב אגם גדול כך שיש מרחק ללכת בין המתקנים. המקום נמצא בשיפוצים מאסיביים ולכן חלקים ממנו נראים כמו אתר בניה ולפחות שליש מהמתקנים לא עבדו – ידעתי על כך מראש מהאתר שלהם ומכיוון שמדובר במתקני האקשן שאינם רלוונטיים לטושטוש לא היה אכפת לי. הפרינססה לא נהנתה יותר מדי מכיוון שהיא מסרבת לעלות לבד למתקנים המתאימים לגילה ללא ליווי הורים מצד אחד, ומפחדת לעלות למתקנים טיפה יותר אטרקטיביים בהם גם מבוגר יכול ללוות. משם חצינו את הכביש לסניף של –KFC (פעם ראשונה שאני ניאותה לאכול עוף בחו"ל) ושילמנו על דלי זוגי+2 ציפס+2 שתיה למילוי חופשי 33 זלוטי! (1 שלוטי =0.95 ש"ח לפי השער שהמרתי בו) שוב תלונות, הקטשופ היה חריף למלכה אליזבט המעודנת אולם למרבה המזל לסניף צמוד סופרמרקט קטן כך שקניתי מיד אחד לטעמה.

בפולין לא ניתן לעצור מונית בהינף יד ויש להזמין אחת טלפונית. בעלי שלח אותי לשבת רגע בצד וניגש למונית שעצרה לתדלק בסמוך. 20 זלוטי חזרה למלון, שם נהנינו מבריכה פרטית והג'קוזי....אין כמו אמבט זרמים בסוף יום טיול! התעצלנו לצאת לאכול בחוץ ארוחת ערב והחלטנו להינות ממסעדת המלון היקרה יחסית: 2 ראשונות+2 עיקריות+2 שתיה הסתכמו ב100 זלוטי.

lady double d
      lady double d
    • RE: טיול מטורף עם ילדים מתבגרים ל5 מדינות ב17 יום

מתנצלת, גם לדעתי זה בית משוגעים ולא טיול מהנה, אבל אם זה מה שבא לך בהצלחה.

אתרום עניינית את דעתי לגבי גארדהלנד – יחסית לפארקים אחרים באירופה הוא ממש מעפן ועמוס. פארק אירופה אוכל אותו בלי מלח. פארק הסרטים הפתיע אותנו ביג טיים ואפילו הצטערתי שלא הורדנו כמה שעות מפארק המים הצמוד, לטובתו. ארוחת אבירים : אנחנו נהננו מאוד מהאוירה. מתאים למי שאוהב בלגן, שוק, עידוד במשחקי כדורגל. גם האוכל היה בסדר גמור פלוס ואחלה חוויה. יש שמשחילים את שלושתם באותו יום (מים, סרטים, אבירים)

פורסם בפורום אירופה
      lady double d
      lady double d

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי lady double d

• RE: בודפשט בטרום כריסמס – דצמבר 2019 - חגיגה נהדרת

@myomer

התגעגעתי אז באתי! הנציגות הרשמית של בודפשט איי אל התרגשה לקרוא את הפרגון. איזה כיף שנהנית, בואי שוב!

אגשגדרה (לחיים) לטיולי טרום כריסמס ♥️

lady double d
      lady double d
    • RE: טיול לבולגריה

@נופר-מ אמר:

ה בבניית מסלול מראשון עד חמישי  אני רוצה לקחת מלון בסופיה, מישהו יכול להגיד לי מה המרחק בין סופיה לורנה ואיך מגיעים? אשמח לעזרה

לאאאא ברכב זה איזה 4-5 שעות נסיעה….אנחנו פיצלנו 3 לילות בבורובץ ועוד 2 בסופיה עצמה, שהיא לא להיט מבחינתי אפשר לוותר

(שעה ועשרים נסיעה, יש מלונות עם בריכות וטיולי טבע באזור כולל רכבלים) . לחילופין אפשר לשלב עם מסלול מעגלי מתגלגל עם וליקו טרנובו , מוזיאון פתוח באטרה, שיפקה, פלובדיב/אסנובגרד וחזרה לסופיה.

פורסם בפורום אירופה
      lady double d
      lady double d
    • RE: בולגריה או פולין

היינו גם וגם. בבולגריה הנופים הרבה יותר פראיים, בתוליים ואין אטרקציות מוכוונות לילדים. אפשר בכיף לשלב כשבוע בים השחור בטן גב. לדעתי אפילו יותר זול מפולין.

בפולין אפשר לגוון בין אזורים שונים וכך לחוות גם טבע, גם ערים, גם אטרקציות לילדים (פארקי שעשועים, מים, מגלשות הרים, טירות עם סיורים,שיט ועוד)

תצטרכו לחשוב מה מתאים יותר לסגנון שלכם.

אני למשל, חוזרת השנה גם לפה וגם לשם (ב״ה)

lady double d
      lady double d
    • RE: טיול מטורף עם ילדים מתבגרים ל5 מדינות ב17 יום

מתנצלת, גם לדעתי זה בית משוגעים ולא טיול מהנה, אבל אם זה מה שבא לך בהצלחה.

אתרום עניינית את דעתי לגבי גארדהלנד – יחסית לפארקים אחרים באירופה הוא ממש מעפן ועמוס. פארק אירופה אוכל אותו בלי מלח. פארק הסרטים הפתיע אותנו ביג טיים ואפילו הצטערתי שלא הורדנו כמה שעות מפארק המים הצמוד, לטובתו. ארוחת אבירים : אנחנו נהננו מאוד מהאוירה. מתאים למי שאוהב בלגן, שוק, עידוד במשחקי כדורגל. גם האוכל היה בסדר גמור פלוס ואחלה חוויה. יש שמשחילים את שלושתם באותו יום (מים, סרטים, אבירים)

פורסם בפורום אירופה
      lady double d
      lady double d
    • RE: מפוזנן לפארק אירופה - מה לעשות בדרך - עזרה

הי, מניחה שכבר קניתם את הכרטיסים עם רינאייר ותנחתו בלילה? האמת...לא רוצה לבאס אבל לנסוע 10 שעות לכל כיוון זה גם קשה, גם מיותר כי פארק אירופה לא כזה להיט לחובבי אקסטרים וגם עלות הדלק עצמו מכפילה אם לא משלשת את מחיר הטיסה ואז – מה הועילו חכמים בתקנתם? אני עשיתי את ורוצלאב-ברלין בקיץ, אבל בטיול של שבועיים ועם עצירה של לילה בדרך. ומדובר על נסיעה של 3 שעות, לא 10 🙂 

ממליצה בחום לשנות כיוון. אם יש פה גם שיקולים כספיים אז אין מה להשוות עלות לינה ואוכל בפולין לעומת גרמניה. יש לכם רכבת לברלין, אפילו לא צריך רכב. אם עירוני לא מעניין אתכם תבדקו מרחקים לשפרהוואלד ודרזדן. אם תחליטו להשאר בפולין – תשרקי לי ואנסה לעזור.

lady double d
      lady double d
    • RE: טיול לסלובקיה ודרום פולין בקיץ - כמה שאלות

שלום, איך בין דו. אני פה קודם כל בשביל לספר לך על קטוביץ: העיר עצמה אפורה למדי ולא תיירותית בעליל, הרבה יותר תעשייתית. יש פארק גדול שיכול למלא בכיף יומיים שלושה של בילויים: גן חיות, לונה פארק, רכבל, פארק חבלים אבל הרוב מתאים לגילאים טיפה יותר צעירים ואחרי אנרג’ילנד זה די יאכזב את הבנות. אם אתה ממש רוצה אתה מוזמן לחפש את הסיפור שלי “פולנים ונהנים”.

לגבי אושוויץ – תעשה את השיקול שלך אני לא מתערבת. אני כן יכולה לספר לך שזה מאוד לא קל ודורש הכנה נפשית כלשהיא.לעניות דעתי בגילאים כאלו קשה מאוד לצאת ממקום כזה ולהמשיך את הטיול בנונשלנטיות. מוזיאון שינדלר בקראקוב הרבה פחות טראומתי ועדיין מעביר את מה שצריך. אפשר לקנות כרטיס משולב לבית המרקחת העתיק, במרחק הליכה קצר יש את כיכר הכסאות הריקים ואפשר לראות את שרידי הגטו. זה מה שאני עשיתי בזמנו עם ילדים בני 15,14 ו-5.

אזהרת מסע: יש מצב לגשמים באזור הזה חפש לך פארקי מים מקורים יש המון באזור. שופינג הייתי מתמקדת בבודפשט או בפולין. באזור בודפשט יש את אגם בלטון השופע אטרקציות, לא יודעת אם הוא יושב לך על המסלול. תהנו 🙂 

lady double d
      lady double d
    • RE: כל הדרכים מובילות לאוסטריה (גם זו שיוצאת מפראג)

חיחיחיחיחי כן, כן אני מסתובבת עם הניק הזה. טיפ קטן – אל תאמיני לאף מילה שיוצאת לי מהפה Smile

צ’כיה פרק א’ נשמר במועדפים, תודה !

lady double d
      lady double d
    • RE: כל הדרכים מובילות לאוסטריה (גם זו שיוצאת מפראג)

מצטרפת. מישהו רמז שיש פה סיפור כתוב טוב וגם אני מתכננת לנחות בפראג ולצאת לכיוון.

כלומר, כיוון כלשהוא.

או סקסוניה, או היער הבווארי או שאקבל רעיונות מהסיפור הזה.

את מוזמנת להמשיך your making me smile Smile

lady double d
      lady double d
    • RE: Wizz מס שאלות

אפשר לפנות לבקש מחיר לקבוצה תראה באתר שלהם (וויז)

lady double d
      lady double d
    • RE: לא מצליח להרשם לסיור בבונדסטאג ברלין

בלתק – אם עדיין רלוונטי ההרשמה לאוגוסט נפתחה רק ב-3.7 😉

פורסם בפורום אירופה
      lady double d
      lady double d