השכרת קראוון באיטליה
-
אהלן,
אנחנו מתכננים טיול קראוונים משפחתי (פעם ראשונה..מתרגשים..). אנחנו זוג+4. מכל מיני אילוצים אנחנו רוצים קצת מוגבלים בזמן הטיול ומעונינים להתחיל אותו ביום ראשון. בגרמניה (שם ראיתי שמומלץ וגם זול יותר לשכור קראוון) אין השכרה ביום ראשון. יש אופציה לשכור ביום ראשון באיטליה (ברגאמו, מילאנו). מבקש לדעת אם מישהו התנסה בשכירת קראוון באיטליה או אפילו ספציפית במקום הזה. האם מומלץ? או שמא שווה לוותר על יום טיול, להתחיל בשני אחה”צ ולשכור מגרמניה.
כמו כן אשמח לשמוע המלצות למסלול טיול של 10 ימים באזור צפון איטליה, שוויץ ואוסטריה. (אנחנו דתיים אז זה מציב עוד כמה אתגרים בתכנון הטיול – אם למישהו יש טיפים בנושא הזה – נשמח מאוד)
תודה מראש,
צביקה
-
ראשית והכי משמעותי ב10 ימי טיול (כולל שבת באמצע) ממליצה מאד לצמצם את תא השטח משמעותית!
לא צפון איטליה-שוויץ-ואוסטריה אלא רק אחד מהיעדים הנ”ל (אם מתייחסים לגבולות מדיניים).
שנית- ברוב החברות בקיץ השכרת קרוון היא ל14 יום.
שלישית- בקיץ ובוודאי באיטליה לדאוג שהקרוון יהיה עם מיזוג אחורי גם (תא הנהג ממוזג /מחומם תמיד אבל לא תמיד החלק האחורי ואם נופלים על מזג אוויר חם -המשמעות של לינה בקופסת פח….. לא נעים).
רביעית- צריך להיות מודעים ליתרונות והחסרונות של טיול בקרוון, גם תלוי גילאי הילדים, צורות טיול אחרות שטיילתם בהם ועוד.
אחד היתרונות של קרוון היא אופציה לטיול מתגלגל -כל ערב במיקום שונה ולא כוכב שחוזרים לאותה נקודת לינה- אבל להביא בחשבון שיש להגיע אל אתר הקמפינג עד שעה מסוימת (17.00-18.00) למצוא מיקום, ומאותה עת אתם באתר עצמו-כלומר יום הטיול מתקצר (לא משמעותי אם הילדים בגיל 8-2 , הרבה יותר משמעותי אם הם בני 17-13).
אם תפרוט את הרכב המשפחה, ניסיון קודם בטיולים אחרים, הסיבה להעדפת קרוון על אופציות לינה אחרות--נוכל להיות יותר ממוקדים במענה.
-
שלום ותודה על המענה,
הרכב המשפחה הוא זוג וארבעה ילדים: 16, 15, 12, 10. ילדים די גדולים ואוהבים לטייל בטבע.
לא התנסינו בטיול קראוונים, כן טיילנו בעבר (חודש בארה"ב) עם רכב וצימרים/מלונות.
הסיבה לקראוון היא בעיקר היכולת להישאר בטבע ולהרגיש אותו. בלי הצורך להיכנס כל יום לחדר, לפרוק מזוודות ולארוז… וגם הרצון להתנסות בטיול כזה מיוחד..
כרגע מה שמעסיק אותי היא בעיקר השאלה הראשונה, האם יש סיבה משמעותית להעדיף שכירת קראוון בגרמניה על פני איטליה.
אני מקבל מאוד את הצורך בצמצום שטח הטיול ואעשה כך ברגע שאדע היכן תחנת ההתחלה והסיום שלו. כמו כן ביחס לשעת הסיום של הטיול - אכן נקודה להתייחס אליה..
תודה
-
השכרת קרוון באיטליה- המשמעות טיול בצפון איטליה-למשל חבל הדולמיטים והסביבה אולי גם אגמים או אפילו וונציה
השכרת קרוון בגרמניה- (מינכן) לרוב מובילה למסלול באזור חבלי אוסטריה המערביים-זלצבורלגנד וטירול.
יש גם אופציה נוספת לטיול---ולא משנה היעד כרגע
לשכור בית ליד אגם, ביער, בפאתי כפר, או דירה, או בקתה --- ולהתמקם שם (כולל הכשרת מטבח וכל מה שצריך) ולהשתמש במיקום הלינה כנקודת מוצא לטיול כוכב .
יש יתרונות לטיולים כאלו- במיוחד עם משפחה גדולה, בהיבט המרחב האישי.
ככל שתא השטח של טיול קטן יותר -היתרונות של קרוון מתגמדים .
צריך להיות מודעים לכך שטיול בקרוון אינו מאפשר להחנות איפה שרוצים- יש חניוני קרוונים (עמוסים בקיץ) ויש בחלק מהמקומות ובהרשאה-גם חניה יבשה (פחות נוח עם 4 ילדים)
-
אנחנו הזמנו קראוון מגרמניה. באמת יש בעיה עם הזמנה ביום ראשון. אני לא יודעת אם יש הבדל גדול- כן יכול להיות הבדל במחיר...בגרמניה יותר זול. מה שכן- יונית כתבה כאן על קראוון עם מזגן...אני בכל אופן לא מצאתי כזה כשחיפשתי- רק קראוונים שמצריכים רשיון מסוג ג’ היו עם מזגן. יכול להיות שאתם יכולים לשכור כזה...אבל אם לא- אז כדאי לכוון את הטיול להרים- שם מזג האוויר יהיה יותר נעים. למרות- שכל הכיף בקראוון זה שאפשר לשנות מסלול לפי מזג האוויר- ואם חם מידי או גשום...אפשר לחפש אזור אחר ולנסוע אליו. אולי באיטליה כן משכירים קראוונים יותר קטנים עם מיזוג...לא בדקתי.
אני גם הייתי מחליטה על אזור אחד ולא מתפזרת לשלוש מדינות בזמן כזה. לגבי השכרה לעשרה ימים- לפחות מאיפה שאני הזמנתי (דרך חברת בנדנה) לא היו מינימום ימים להשכרה באוגוסט.
-
@Tzvika_3568972 אמר:
שלום ותודה על המענה,
הרכב המשפחה הוא זוג וארבעה ילדים: 16, 15, 12, 10. ילדים די גדולים ואוהבים לטייל בטבע.
היי
לא מנסה חלילה להוריד אותך מהרעיון (כי זה אחלה רעיון!), אבל בדקתם בכלל אם יש קראוונים לכמות כזאת של אנשים?
תחשוב על לדחוס 4 מתבגרים (לא יודע את ההרכב, בנים/בנות) + שני הורים לתוך “בית” שבנוי על בסיס פיאט דוקאטו. זה יכול להיות אחלה גיבוש משפחתי, או מתכון לאסון. תלוי במשפחה הספציפית שלך.
מניסיון אישי, עשינו טיול קראוון (בסקוטלנד) ב-2011 עם 3 ילדים שהיו אז בני 17, 14 ו-12, והיה צפוף. נהנינו מאד, אבל כשבחוץ יורד גשם ואתה צריך להתארגן לארוחת ערב ושינה בתא בגודל של כמה מטרים רבועים, זה אתגר. תצטרכו לעשות טבלה ולשקול את האתגרים מול היתרונות, ולראות אם אתם מעוניינים לעמוד בזה.
ועוד לא דיברתי בכלל על אתגרי שבת בקראוון, או בחניון קראוונים (שזה בכלל תלוי במיקום של בני המשפחה שלך על הרצף הדתי
).בקיצור – בהצלחה
-
לא נראה לי שלהרכב המשפחתי המדובר יתאים קרוון קטן.
ולשואל: האם ניסיתם להתמקם , בארץ, בקראוון ולהבין איך מסתדרים.?
כשילדינו היו קטנים, חלמנו וויתרנו. העלות היתה גבוהה יותר מרכב + לינה, איך העלויות כיום? היתה בעיה בתכנון מסלול שכולל חניית קרוונים(מאז נוספו הרבה אבל בהרבה חניונים צריך להזמין מקום מראש )
מ3 נכדיי, שטיילו בקרוון לפני שנתיים, שמעתי שלא היה פשוט להסתדר. והם היו קטנים/צעירים מילדך.
מאבא שלהם שמעתי שהנהיגה בקרוון בדרכים צרות, ובמיוחד בעקלתונים לא פשוטה. (ואלה מרבית הדרכים בצפון איטליה ).
-
@ח-ג אמר:
לא נראה לי שלהרכב המשפחתי המדובר יתאים קרוון קטן.
ולשואל: האם ניסיתם להתמקם , בארץ, בקראוון ולהבין איך מסתדרים.?
כשילדינו היו קטנים, חלמנו וויתרנו. העלות היתה גבוהה יותר מרכב + לינה, איך העלויות כיום? היתה בעיה בתכנון מסלול שכולל חניית קרוונים(מאז נוספו הרבה אבל בהרבה חניונים צריך להזמין מקום מראש )
מ3 נכדיי, שטיילו בקרוון לפני שנתיים, שמעתי שלא היה פשוט להסתדר. והם היו קטנים/צעירים מילדך.
מאבא שלהם שמעתי שהנהיגה בקרוון בדרכים צרות, ובמיוחד בעקלתונים לא פשוטה. (ואלה מרבית הדרכים בצפון איטליה ).
בשביל קראוון גדול באירופה חייבים רשיון ג’ – אם יש אז מעולה...אם לא אז צריך להסתפק בקראוון קטן- יש כאלה שמספיקים לשישה- אבל הם עלולים להיות צפופים עם מתבגרים...
-
פוסט זה נמחק! -
קרוונים שמתאימים לרישיון רגיל (לא ג) יחסית קטנים- תיאורטית מספיקים ל6 נפשות
רק צריך להביא בחשבון שחלק מהנפשות כאן הם מתבגרים ארוכי רגליים.
המודל של מיטה עילית זוגית, מיטה אחורית זוגית, ומיטה שולחן אמצעי נפתח.
בכל מקרה צפוף אש.
לחשוב אם מתאים לכם המודל- היתרונות שלו והחסרונות שלו.