הזמנת טיסה לפראג
-
הכל כתוב באתר: Smartwings (גם באייר סרביה, תמצאי את המידע).
-
@shai אמר:
לורוצלב לא מצאתי (נראה שריינאיר הפסיקו לטוס לשם). וינה זה כבר מתחיל להיות רחוק נראה לי, אבל שמרתי את האופציה להתייעצות עם מי שמצטרף.
מצאתי רק את דרזדן ומינכן, אבל מחיר הטיסה זהה

לברלין את יכולה להשיג טיסות באיזיג’ט וראיין ב 100$ ופחות.מברלין יש רכבת לפראג (דרך דרזדן), זמן נסיעה של יותר מ 4 שעות, וצריך לקחת בחשבון הגעה לתחנת הרכבת. עלות רכבת הלוך ושוב צריכה להיות פחות מ 50$.
-
גם אני בדקתי באתר *הרשמי* של אלייך, אייר סרביה וסמארטווינגס(צרפתי קישורים, אם פספסת).
צילום המסך נמחק(אך הקישור לחברות עדיין נמצא).

-
אכן, כמו שאמרתי- אין לי חשיבות לתנאי הכרטיס כל כך, מלבד תוספת מחיר לטרולי במידה ולא כלול (ותודה למי שם את הלינק לסמארט ווינגס, אני רואה שזה כולל טרולי שזה מעולה).
אני מתכוונת לטוב בתחילת החודש, חזרה ב6.5. הסתכלתי על מגוון הטיסות וכרגע אני ממתינה עם זה להחלטות סופיות

-
גם ב- אייר סרביה.
-
תודה, אבל יש לי בעיה טכנית עם האתר של איר סרביה (התצוגה מזעזעת), אז אסתכל אח”כ מהסלולרי או ממחשב אחר.
-
בסלולרי, זה נראה בסדר ואם תכנסי מ- IP שונה, אז עוד יותר טוב.
-
פוסט זה נמחק! -
מעניין בסוף מה תהיה התוצאה ? ומה תהיה התועלת למול ההשקעה ?והאם זה המהלך הרציונאלי לבצע ?
בסוף הפרש של 50 – 100 דולר זה הקפה ומאפה בדיוטי והחנייה בנתב”ג לסופ”ש/מונית לכיוון אחד.
אבל יכול להיות שאני טועה ובאמת מאה דולר זה סכום קריטי.
-
זה נכון לכל טיסה, ובכל זאת אני אישית תמיד אעדיף לשלם כמה שפחות בשביל זה (כמובן, בתנאים שלדעתי הם סבירים).
גם לארהב יש טיסות ב1000 דולר ויש ב650, אני אעדיף לשלם 650 למרות שמה זה כבר עוד 350 דולר על פני טיול של חודשיים במערב?
אז לך אולי זה לא משמעותי, אבל לי זה כן. אז נכון- זה לא משמעותי מספיק כדי שטוס לעיר אחרת, אחליף אוטובוס ושתי רכבות ואז אסע עוד 4 שעות (ולכן ויתרתי על הרעיו כשהבנתי שאין עיר קרובה ונגישה מספיק), אבל זה כן משמעותי מספיק כדי לבחור בחברה הזולה יותר, אם זה כולל קונקשן סביר.
אז במיוחד לאירופה, כשאני באופן אישי התרגלתי שב400 דולר אני מבלה שבוע שלם כולל טיסות ומלון, ההפרשים האלה נראים לי הרבה.
או שפשוט התרגלתי יותר מדי לwizz….
-
יש אנשים ששותים קפה ב- 10 ש”ח בדיוטי, ונוסעים ברכבת לנמל התעופה.
ויש אנשים (רבים, וחלקם גם מתייעצים למטרות אלו בפורום) ש – 100$ משמעותיים עבורם.
-
אז אני כן נוסעת במונית לשדה (בעיקר כי מאצלי אין חלופה זולה/נוחה יותר), ואני אישית לא אוהבת קפה אבל אני כן מבזבזת על שטויות (הכרחיות) בשדה ובחו”ל, אבל חוסכת על דברים שבהם אפשר
-
אז בסוף זה לא מאה או מאתיים או יותר, זה עיניין של העדפות .
כמו שחשבתי דרך אגב!!!!!
-
כמובן, ההעדפה להיות עשירה יותר ב100 דולר.

-
מעולה.
האמת שאני גם לא כ”כ אהבתי את גישת הלואוקוסט. קצת צרות אופקים.
עד שהתנסיתי בזה.
בסופו של דבר (והיה כאן שרשור על זה בעבר) – לכל אחד יש פרמטרים שונים לאיך הוא בוחר את הטיסה שלו.
מחיר היה גורם אחד, אבל לרבים אחרים היה חשוב יותר התאמת שעת הטיסה לצרכים. וכאן הלואו קוסט פשוט מגדיל משמעותית את ההיצע ואת האפשרויות.
אבל אני קצת גולש.
תהני בפראג

-
אני גם אעדיף שעות נוחות יותר (שזה ממש לא לואו קוסט, שכמעט תמיד חוזר ב6 בבוקר מהיעד...), אבל שוב- תלוי בעלות.
אם בסופו של דבר אני לא ממהרת הבייתה, ומחיר המלון לעוד לילה מאפשר לי לטייל עד הרגע האחרון ועדיין יוצא לי זול יותר- אעדיף לחזור יום אחרי ב6 בבוקר, מאשר יום לפני ב15:00 (שזאת אחלה שעה לטיסה מבחינת נוחות).
ומלבד השעות- לא אכפת לי איזה מטוס יקח אותי, לא אכפת לי אם יהיה לי אוכל בטיסה (מדובר על טיסות קצרות לאירופה, כמובן), לא אכפת לי אם יהיה לי חלון או מעבר (מעדיפה חלון, אגב) , ובדרך כלל מאוד לא אכפת לי אם יש מזוודה או אין (פשוט כי אני לא צריכה...). כן חשוב לי להגיע ליעד ולהנות בו כמה שאפשר.
-
פוסט זה נמחק! -
למה יש פה בכלל ויכוח על כן או לא לואו קוסט, ניסיונות שכנוע והתערבות בכניסה לכיסו הפרטי של אדם שהסביר מראש מה הוא מחפש?
כל הקשקוש הזה רלוונטי למי ששאל כמו שנגיד ש”אבל רומא יותר מעניינת אותי, אז אל תסעו לפראג”.
-
מה שתבחרי בסוף אני בטוח שתהני אין על פראג בעולם.אני אמנם משוחד כי צ’כיה זו המדינה השנייה שלי היות ואני אזרח המדינה.
ודואג לבקר בה לפחות פעם בשנה.