רומניה - כמה שאלות חשובות לגבי טיול עם תינוקת
-
שלום חברים!
אשתי ואני נצא בחודש מאי לטיול לחו”ל לראשונה עם הבת הטרייה והחמודה שלנו (היא תהיה בת חצי שנה במאי).
אנחנו רגילים לטייל שנינו בארץ ובחו”ל, אך טיול עם תינוקת די חדש לנו

התכנון הוא טיול של כ-13 יום ברכב שכור, נחיתה והמראה בחזרה – בוקרשט, בין היתר נטייל באזור בוקרשט, סינאיה, בראשוב, בראן, SIGIHISOARA וכביש Transfagarasan.
יש לי כמה שאלות, המתייחסות בעיקר לטיול עם תינוקת בת חצי שנה:
- סלקל – האם כדאי להביא מהבית, או לשכור מחברת ההשכרה? המחיר סביר? האם ייתכן שנקבל סלקל במצב לא טוב, מלוכלך וכדומה? ולחילופין, אם נביא סלקל מהבית, האם אין סכנה שיינזק בתא המטען? ואם להביא מהבית – איך מומלץ לארוז אותו?
- מסלול “7 הסולמות” ליד בראשוב – האם ניתן לעשות לפחות את ההתחלה שלו (עד הסולמות) עם התינוקת במנשא, או שזה מסוכן מדי? הבנתי שזה מסלול מאוד יפה, ואנחנו אוהבים מסלולי הליכה. השאלה אם אפשרי עם תינוקת?
- שמורת הדובים, BEAR SANCTUARY ובנוסף הפארק הלאומי piatra craiului natniol reservation: - הבנתי שנהוג לשכור ג’יפ עם נהג מקומי לשתי האטרקציו האלו לכ-8 שעות, ומשם לרדת לטייל בפארק + בפארק הדובים. האם ניתן והגיוני לקחת איתנו את התינוקת לטיול בג’יפ? זה מותר לתינוקות? יש אפשרות לסלקל בג’יפ? והאם ניתן להיכנס עם התינוקת לשמורת הדובים?
- האם ניתן לעשות את 2 האטרקציות מהסעיף הקודם עם הרכב הפרטי שנשכור (לא רכב שטח) במקום עם ג’יפ?
- האם יש לכם טיפים נוספים לטיול עם בת חצי שנה? כל דבר יתקבל בברכה
תודה רבה מראש לעונים,
אתם עוזרים לנו מאוד!!
תמיר
-
@tamir07 אמר:
סלקל
קצת ישן, אבל אני מפנה אותך למדריך כסאות בטיחות שכבתבתי
בשורה תחתונה – אני ממליץ להביא סל קל מהבית ולארוז בצימידן
בכל מקרה לגבי תינוקת – אומנם בגיל הזה אין לה הרבה דרישות, ובעיקר להיות קרובה אליכם. אבלזה לא אומר שצריך לגרור אותה סתם.
אני חושב שהיא יכולה מאד להנות מטיול רגלי (בעיר או בטבע) כשהיא במנשא או אפילו עגלה. אבל תינוקות בגיל הזה לרוב לא נהנים מנסיעה באוטו (אלא אם כן הם ישנים). ברור שאנחנו עדיין נוסעים כי רוצים להגיע למקומות רחוקים. אבל טיול ג’יפים או כל טיול נופשים שבו הנסיעה זה חלק מהמטרה מרגיש לי לא נכון. כמובן דעה אישית בלבד
-
קצת מורכב.
תינוק בן חצי שנה צריך מושב בטיחות לתינוק בן חצי שנה ולא סל קל. הכבישים חלקם לא הכי טובים,
מציע לך לשכור רכב רק בחברה גדולה ,הזמנה של מושב בטיחות לגיל הנ”ל ,התשלום על המושב מתבצע בחו”ל. עליך לבדוק עם הנציג בארץ שמשרינים לך מושב בטיחות. תבדוק באתר של אוויס בארץ, אני ממליץ עליהם.
לדעתי נסיעה עם תינוק בגיפ לא רלוונטי. כמו כן המסלול 7 הסולמות.
-
תודה רבה!
המדריך שכתבת לגבי ילדים ופעוטות מרתק ומעניין,
לקחתי לתשומת ליבי.
אם יש לך תובנות נוספות – אשמח
תמיר
-
אוקי, תודה רבה על הדברים,
הם עוזרים מאוד

אם יש לך רעיונות נוספים מה מומלץ יותר ופחות לגבי רומניה לתינוקת בת חצי שנה – אשמח
תמיר
-
7 הסולמות – עשיתי עם תינוקת בגיל הזה אין שום בעיה כולל בסולמות עצמם , באומגות בלתי אפשרי עם תינוקת.
-
-
היי
לגבי מושב הבטיחות לתינוקת כבר ענו לך, ובשמורת הדובים לא הייתי, אבל
לגבי קניון 7 הסולמות, אפשר בהחלט ללכת עד לקטע של הסולמות עצמם, זהו מסלול רגוע לחלוטין, אמנם בעליה מתונה
(אבל בדרך חזרה זו ירידה...).
-
מעולה, תודה רבה!
מסלול 7 הסולמות נראה לי ממש שווה, ואני שמח שלפי מה שעולה כאן – נוכל לעשות אותו, לפחות את התחלה עד הסולמות
-
ועוד הערה קטנה – עד כמה שאני יודע, כביש הטרנספגראשאן בכלל לא פתוח כולו בחודש מאי. יכוליות שאפשר להגיע עד אגם בליאה (מצפון)
עקרונית הוא פתוח כולו למעבר בין יולי לנובמבר.
ועוד משהו לגבי קניון שבעת הסולמות, ככה נראה רוב המסלול :

-
-
כן.
-
שאלה נוספת,
יהיו לנו הרבה טיולי יום סביב בראשוב.
האם אתם ממליצים ללון בתוך בראשוב בקרבת המרכז, או דווקא באחד הכפרים מחוץ לבראשוב?
תודה רבה