האם להילחץ מוירוס הקורונה?
-
התחלתי להילחץ...
כבר הרבה שנים אנחנו מתכננים את הנסיעה ובשבת הקרובה אנו נוסעים לחודש וחצי. אחותי (שמפחדת שניסע) שלחה לי הבוקר תמונות מבנגקוק ונראה שכולם שם עם מסכות בגלל הנגיף.
לדעתכם זה היסטרי עד כדי לבטל?
תודה רבה
-
כל אחד לוקח את זה אחרת.לא ניראה לי שמישהו מוסמך להגיד כן או לא.
-
בכל מקרה רבים בבנגקוק הולכים עם מסכות בשגרה (גם לפני הוירוס) מסיבות שונות (כמו זיהום אוויר).
-
הולכים עם מסכות בגלל זיהום אוויר, לא בגלל הנגיף.לפי המומחים כמו ה CDC יש ספק גדול אם המסכות בכלל עוזרות לעניין ההדבקה בקורונה.
ואתם צריכים להחליט לעצמכם.
-
תלוי, אתה יכול לקרוא כאן ובקיצור:
Dr. Michael Hall, a CDC vaccine provider, tells CNET in an email that N95 respirators are the most protective, but that surgical masks can be worn when taking public transport or entering crowded areas to help protect you from other people's coughs and sneezes.
-
כמו שכתבו פה באמת בלי קשר לקורונה הרבה תאילנדים הולכים עם המסיכות האלה ולא רק בבנגקוק..
כרגע אני באופן אישי לא חושב שהייתי מבטל, הפחד הגדול הוא מה קורה/יקרה עם הנחיל הסיני הגדול שמגיע לשם שככל שידוע לי לא עצרו אותו עד לרגע זה, כדי לחגוג את חופשת הספרינג פסטיבל ומה יביא איתו..
אני מתאר לעצמי שהתאילנדים עושים בדיקות מסויימות לנכנסים מסין אבל כפי שאתה יודע הנגיף יכול לדגור לך בגוף כשבועיים לפני ההתפרצות בלי שתדע מזה
אם יש משהו מנחם בכל הסיפור הזה, זה שאולי בעקבות התפרצות הנגיף הזה יעשו משהו בסין כדי שיפסיקו לנהל שווקים מהסוג הזה ששוחטים כלבים, חתולים, עטלפים, נחשים ומה לא... למאכל
-
היי גם אנחנו צריכים לטוס לבנקוק ומשם אחרי שעה לקוסמוי האםמיש מישהו שבקוסמוי שיכול לעדכן האם כדאי לבטל
-
ואם ההוא מקוסמוי יגיד משהו אז מה?
-
מבירור שעשיתי יש כרגע בתאילנד פחות סינים ממה שנהוג להיות בזמן כזה בשנה וזה מורגש, אבל יש.
לא ברור אם זה בגלל שמישהו בתאילנד התחיל לעצור את הכניסה שלהם (אחרת היו מצהירים על כך) או שסין מגבילה את היציאות מסיבות שלה(התקהלות וכאלה..)
-
גם וגם.
-
רוב הסינים כבר יצאו מתאילנד ומי שנשאר בדרך החוצה
-
יאאלה לא יודע מה לעשות מחר הטיסה לבטל או לא?
-
יש שם ישראלים שאומרים שהם לא מרגישים בהלה.הם מסתובבים עם מסכה ומטיילים כרגיל.תחליטו מה טוב לכם.
-
אני כרגע בקוסומוי אין חשש בכלל..הכל שגרתי.
-
סיכום .
כל יום מתגלים עוד ועוד מקרי חשיפה לקורונה .
רק היום עןד 7 והרשימה עוד תגדל.
האם אתם רוצים לשחק עם הסטטיסטיקה ?
האם כדאי לקחת סיכון מול אויב בלתי נראה ?
האם הכדור במגרש שלכם ?
האם זהו הזמן לתאילנד ?
האם זה שווה ????
התשובה מאוד פשוטה
לא ולא !!!!!
-
תאילנד לא יכולה למנוע התפשטות המגיפה בתחומה בגלל יעולות מערכת הבריאות שבה ורואים זאת בקצב ההתפשטות של המגיפה בתאילנד.