שוב אותה שאלה -לאן נוסעים הקיץ?
-
שלושה שב. בת מצווש ברקע, זוג+2- 9,12. בעיקר טיולי טבע ומסלולים ארוכים בחוץ. פחות הרים, אין מצב לבטן גב
אין צורך באטרקציות – מקסימום פארק חבלים או סירת משוטים ..“הבעיה” שנה שעברה היינו בפינלנד ואחרי כל הטיולים- הילדים עדיין בהיי מהטיול וצריכים משהו שישתווה לזה אבל בעלות נמוכה (אני הייתי גם שלושה שב. בארגנטינה, אז בכלל ההיי ובקורלציה הפוכה לחשבון הבנק). ו.. טיסות קצרות (טיולים מוצלחים אחרים נרשמו בעבר בבולגריה וסלובקיה)
נקודה נוספת- שיהיה קריר ונוח לטיולים של יום שלם.
חשבנו על שילוב שתיים מהשלוש- מונטנגרו/סלובניה/קרואטיה.
דעתכם? קישורים?
-
-
ממש לא חובה, כ- שלושה שבועות. אבל בלי להיות בלחץ. גם אם זה אומר שלושה שבועות במדינה אחת.
-
היי,
מהיעדים שרשמת-רק בסלובניה ובהרים גבוהים בקרואטיה ומונטנגרו אפשר להימלט מהחום בקיץ. גם סלובניה עלולה להיות די חמה...חוץ מאשר במקומות הגבוהים יחסית.
אם אתם לא רוצים הרים אבל כן מקומות קרירים-מהמקומות שאני מכירה-הולנד מתאימה, רק שהיא לא זולה…
גם מקומות צפוניים נוספים-אולי אסטוניה-ליטא וכו’? שווה לבדוק.
-
אם אתם ממעטים באטרקציות, אז ההוצאות העיקריות שלכם הן על טיסות, לינה, רכב ואוכל. דווקא בפרמטרים האלה נדמה לי שסלובניה יקרה יחסית למדינות אחרות שביקרנו בהן (מתכנן טיול לקיץ). אגב, משום מה אני קורא שרבים משלבים את סלובניה עם קרואטיה, וזה בעיניי שילוב פחות טבעי (סלובניה משלתבת היטב עם אוסטריה – מבחינה גאוגרפית, קלות המעבר והמטבע).
אם אתם כבר שוקלים את סלובניה – מציע לכם לשקול את ויילס. מבחינת עלויות לינה ומזון – העלויות די דומות (לפי בירור שלי לפני טיול). רכב הרבה יותר זול באנגליה, ועלות של טיסות זה משהו שיהיה לכם קל לבדוק (תשוו טיסות למנצ’סטר מול טיסות ללובליאנה למשל).
מבחינת ה”בעיה”: אין לי ספק שויילס תתן “פייט” לפינלנד. אחת המדינות היפות שטיילנו בהן. מה שתמצאו בויילס זה שילוב של נופים הרריים (סנודוניה) עם חופי ים מהיפים בעולם. ויילס זה גם גן עדן למטיילים כולל מסלולים ארוכים יפים.
-
הרים בהחלט באים בחשבון. למעשה- בעיקר.
אסטוניה-ליטא- אני חוששת שבגלל הקרבה הנוף יהיה דומה לפינלנד ורצינו לגוון
-
נשמע מעניין!
השאלה אם זה כבר לא סדר גודל מבחינת עלויות של טיול במערב אירופה
אולי נרדמתי, אבל העלויות בסלובניה וכו’ כבר קרובות יותר למערב אירופה?
יש לך קישור לטיול לדוגמה בווילס?
-
מצרפת לינק לצפון קרואטיה וסלובניה.
זה היה די מזמן.
|סלובניה היתה ברמת מחירים דומה לאוסטריה.קרואטיה היתה מאוד זולה.
על מונטנגרו אני עדיין מפנטזת. -
אנחנו טיילנו בויילס לפני שנה וחצי אבל הטיול שלנו פחות יתאים לכם – אנחנו אוהבים בעיקר אטרקציות ואתם אוהבים בעיקר מסלולי טבע. אבל מה שיפה בויילס זה שזה מתאים גם לכאלה וגם לכאלה. מצרף את סיפור הטיול שלנו בכל מקרה:
בחיפוש אני בטוח שתמצאו עוד לא מעט סיפורים, כולל כאן באתר. כמו שכתבתי, בויילס יש כמה מהחופים שנחשבים ליפים בעולם, ובפנים המדינה יש את הפארק הלאומי סנודוניה שיתן לכם נופים הרריים יפים מאוד. אם אתם רוצים לשלב, אפשר להוסיף לטיול גם את אזור האגמים באנגליה (לייק דיסטריקט) או את אזור הפיק דיסטריקט.
לגבי עלויות: לפי בדיקה שאני עושה, מחירי הלינה בסלובניה גבוהים, יותר גבוהים ממה שמצאנו באנגליה. מחירי השכרת הרכב תלויים בשדה שבו תנחתו, אבל ללא ספק הרכב ששכרנו במנצ’סטר היה הזול ביותר שראיתי בכל המדינות שהיינו בהן באירופה. מחירי טיסות משתנים, ואת החיפוש אני משאיר לכם (לנו הייתה טיסה זולה מאוד למנצ’סטר עם איזיג’ט). מבחינת אוכל, הפאבים בויילס זולים (ארוחה עיקרית עולה 6-8 פאונד) והמחירים בסופר דומים למחירים בכל אירופה (חצי מחיר מישראל). כל אלה (טיסה, לינה, רכב ומזון) יהיו בכל מקרה ההוצאות העיקריות שלכם.
-
אם יוצאים ל 3 שבועות ורוצים ברגוע, הייתי שוקלת שבוע אחד בסירה בתעלות/נהרות בנהיגה עצמית (לא צריך להיות סקיפרים).
-
-
מנצלת כי כתבת שהייתם בבולגריה….
אשמח לשמוע על הטיול
-
היה מצוין.. שולחת קישור לבלוג
https://www.lametayel.co.il/%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%94+%D7%A7%D7%99%D7%A5+2017
-
-
אני תמיד תוהה כשיש יותר זמן טיול ( 3 שבועות כמו שאמרת)- האם אפשר לשלם הרבה יותר על כרטיס טיסה לאן שהוא רחוק, אבל מדינה זולה ( מה שאומר עולם שלישי- שאולי ממש לא מתאים לכם) מאשר לשלם פחות על כרטיס טיסה ואז יותר על לינות אטרקציות וכו’- ככל שזמן הנסיעה מתארך- לפי החישובים שלי ההבדלים במחיר נעלמים. אבל כמו שמארתי יש שאלה- האם אתם בכלל מוכנים למדינה לא מערבית או מסודרת ( וזו נסיעת בת מצווש- אז יש לה מה לומר בנושא אני מניח
)? והשאלה השנייה- איזו מדינה ולמי באירופה היא מושווית ( כי גם באירופה יש קשת מחירים בין מזרח למערב) -
העניין בטיסות ארוכות הוא פחות המחיר כרגע- כי כפי שכתבת- זה מצטמצם. אלא זמן הטיסה.. למרות שתקציבית זו אמורה להיות השנה שבה נוציא פחות על נסיעות במצטבר.
אנחנו פחות בעיניני אטרקציות ולינה מבחינתינו זה בסיסי+ (שירותים פרטיים ואפשרות לבשל, ולא מלון, כי השניים+אנוכי.. פה צריכים אוויר ומרחב)
הכוונה דווקא כן הייתה למדינה פחות מתוירת בגלל זה מערב אירופה פחות קורצת לנו, אבל לא בקיצוניות- לא שנהיה המשפחה הראשונה שדרכה שם
למשל גיאורגיה נפסלה כי אנחנו לא בנויים לבלות עם נהג ברכב ובשביל לראות את המקומות שבאמת היינו רוצים- זה אומר לקחת סיכון גדול בנהיגה מבחינתינו.מערב אירופה- למעשה טיילנו איתם רק בפינלנד (ולפני שנים בקנדה)- וזה יצא עלות של פי 2 ממזרח אירופה.
לצערי המזרח- נפסל ע”י אב הבית.. דרום/מרכז אמריקה- הייתי השנה והייתי חוזרת לשם, אבל זו טיסה ארוכה ובאמת אחת היקרות.
יש לה מה לומר, אבל בסופו של דבר אנחנו קובעים והם ייהנו בכל מקום.
-
לא יכול להתערב לכם בשיקולים, בטח לא כשמדובר בענייני תקצוב ( מכיר את הביעה היחסית “טובה” הזו של לנסות לתקצב חופשות ולסחוט מהן כמה שיותר),אבל לפי מה שאת מתארת – אתם בהחלט נראים כמו מי שיכולים לאזן טיסה יקרה ( ולגבי האורך אין הרבה מה לשפר, לצערנו) עם שהות. בעיקר כשאתם בעיקר לכיוון הליכות רגליות- שזה תמיד איזון כלכלי.. אנחנו למשל מטיילים בארה”ב בעיקר בקמפינג ועושים הרבה הליכות- ככה שזה יוצא תקציב מאוד נמוך לשהות ( אבל קמפינג זה לא לכל אחד, למרות שגם אצלנו במשפחה לא לכולם קמפינג היתה ועודנה הבחירה הראשונה בחיים- אבל כולם למדו להנות מזה...)
במרכז אמריקה למשל- אנחנו ישנים בהוסטלים או לינות זולות- עם שירותים ומקלחת צמודים, עלויות נמוכות , נצמדים לאוכל של המדינה כמה שיותר, ואם אפשר גם לתחבורה של המדינה ( אם כי פה קצת התחלנו להתפנק..). היום הילדים מעדיפים למשל טיסה ארוכה יותר וחופשה ארוכה יותר ע”פ קצר..בהנחה שהיעד יהיה מעניין.
-
אני לא יודעת מה מטריד אותי יותר באורך הטיסה- העלות או ה.. אורך .. טסתי לפני שלושה חו. לארגינטיה בשלוש טיסות שארכו כ 30 ומשהו שעות. לבד כמעט שאיבדתי את זה, אז עם שני ילדים היפרים..
העניין הוא שגם אם בדקתי לגבי קוסטה ריקה נגיד (דרום אמריקה בקיץ זה לא הזמן..)- זו עדיין לא התקופה המתאימה).
אנחנו יכולים לשלב קמפינג אבל זה מצריך לוגיסטיקה וציוד מכאן או לרכוש שם
נמשיך לבדוק כיוונים, תודה!
-
רק חידוד קטן: יעד רחוק לא חייב להיות 30 שעות טיסה, יכול להיותך גם הודו עם 7 שעות טיסה אם לקחתם ישיר.
בהודו עלויות המחיה והנסיעות הן בדיחה, הטיול כולו מבוסס טבע ותרבות, וצפון הודו נפלאה עם ילדים בקיץ. יש מאות אם לא אלפי משפחות ישראליות שמבלות שם בקביעות את הקיץ שלהן...
-
לא רוצה להיות זה שמשכנע פה לעשות משהו שאולי לא רוצים. אבל אם מדובר רק בהתלבטויות האם זה בכלל בשבילכם, אז כן יש לי כמה תובנות להוסיף. ושוב שם רגע את ענייני התקציב בצד.
לגבי טיסות- מודה שהילדים שלי יחסית נוחים עם כל ימי הטיסות הארוכים שהם עברו בחייהם. אבל גם למדנו לתכנן איתם טיסות ואיך מעבירים אותם. לעיתים זה עובד ולעיתים לא. אבל תמיד יש איתי אמצעי הפעלת חירום להוסיף על מסכי המטוס ( שגם לעיתים לא קיימים)- האמצעים ינועו מאוכל למשחקים . אני גם מחשב את כל הטיסה כחלק ממשהו שמתחיל יום קודם. למשל אם אני רוצה אותם ישנים יותר בטיסה, אני נותן להם לישון פחות בלילה לפני או מעסיק אותם יותר לפני הטיסה וכ'ו. תלוי בשעות הטיסה. גם את העצירה לטרנזיט כדאי לחשוב מראש מה עושים... הכל למען הגעה שלווה ככל שניתן.
לגבי יעד- קמפינג. מניח שהכוונה לארה'ב. אז וודאי לקנות שם. ואחכ יהיה לכם מקסימום ציוד לארץ. וגם לא להשקיע יותר מדי. לנו יש אוהל משפחתי גדול אם אנחנו עושים נופש בקמפינג ואוהל איגלו מהיר הקמה ל-5 שעלה איזה 50$ ועושה את העבודה נהדר בטיול מתנייד. כמו שאמרתי יש מסלולים נפלאים בארה"ב להליכה רגלית. בקולורדו היה לנו טיול של שבועיים רק קמפינג שעבד טוב. לילה אחד היה אטרקציה לבנות המשפחה- לינה במלון
…לגבי מרכז אמריקה- קוסטה ריקה תהיה נזק כלכלי עבורכם. היא לא זולה וגם אם אתם לא עושים אטרקציות - יכולה להקשות תקציבית. תחשבו אולי על משהו כמו ניקרגואה. הם כבר די יצאו מהמשבר הפנימי שלהם. אבל תיירות עוד לא התחדשה. אפשר לטוס לסן חוזה כי זה בדכ יותר זול ולנוע בין שתי המדינות. אנחנו עשינו את זה לפני כמה שנים והיה טיול טוב. אפשר לחשוב גם על גווטמאלה או מכסיקו האופציות. אם בכל זאת קוסטה ריקה- לחשוב טוב מה עושים שם ולחשב תקציב.