שבוע באירלנד לבני 50
-
מנסה לתכנן טיול לאירלנד ולמרות שאני מנוסה מאוד בתכנון טיולים הסתבכתי.
אנחנו זוג בני 50. נוסעים בתחילת יוני. המסגרת של שבוע לא נתונה לשינוי.
מתלבטת. ברור לי ששבוע זה כלום, אז על מה לותר ועל מה לא. האם להתמקד רק בדרום אירלנד? האם לנסוע בדרכים ראשיות או ליד החופים? מהם הנקודות שלא הייתם מוותרים עליהן. אנחנו אוהבים לטיל בנחת. לנסוע ברכב ולעצור לטיולים רגליים קצרים.
אשמח לכל תובנה.
נעמי.
-
אגב, האם היעד הינו החלטה סופית?
שימו לב שהחל ממאי / יוני השנה יהיו לארקיע טיסות ישירות לדאבלין
במידה והטיסות האלה לא יתאימו לכם – קחו בחשבון שתבזבזו זמן בטיסות קינקשן.
-
למעשה, אנחנו יוצאים מדאבלין לשייט לפיורדים בנורווגיה. אחרי השייט אנחנו מעוניינים לטייל גם באירלנד אם אנחנו כבר שם. לא יודעת על טיסות ארקיע, אבל יש לנו כבר טיסה ישירה של אל על לדאבלין. אל על מתחילה להפעיל טיסות ישירות לדאבלין ואנחנו טסים, למעשה בטיסה הראשונה שלהם.
-
אפשר לעשות שבוע נחמד שיכלול רק את החלק הדרומי . איזור ווינקלואו , קורק , 3 הטבעות - נסיעה נינוחה באוטו לאורך הים לעצירות נוף וכפרים, איי אראן וצוקי מוהר.
אפילו בסוף אפשר איזה חצי יום בדבלין ( לא חובה..)
-
זה גם מה שאני חשבתי, אבל לא יודעת כמה זמן צריך להקדיש לכל דבר. אשמח אם תכוון אותי יותר לעניין הזמנים ואיפה כדאי למקם את הלינות. לדאבלין, אגב יש לנו יום לפני השייט כי אנחנו מגיעים לדאבלין 2 לילות לפני.
-
-
הי נעמי,
אני מצרף את סיכום הטיול שלנו מ-2017 לעיונך.
אורי
-
אשמח לקבל פרטים על שייט מדאבלין לפיורדים
תודה
ושבת שלום
-
אני עשיתי טיול מתגלגל וספונטני . לינה בכל מקום הייתה ברגע האחרון, ותמיד היה איפה לישון. זה בערך מה שאני זוכר -
איזור שמדרום לדבלין - וויקלואו /קאשל/ קילקני- יום אחד
קורק והסביבה כולל מוזיאון קטן לטיטאניק - יום אחד
שלוש הטבעות ( אל תוותרו על הפחות מפורסמות) - יום וחצי
צוקי מוהר ואיי אראן / דולין - יומיים
גאלווי וחזרה לדבלין וחצי יום בדבלין - יום וחצי
-
היינו עשרה ימים שני זוגות בני כחמישים. יש מגוון אפשרויות, אך כדי לצמצם ולרווח ממליץ להגיע לאתרים הבאים ולישון ב- B&B נחמדים מאד ולא יקרים:
מדבלין לגלווי, מצוקי מוהר, BUNRATTY כולל משתה במצודה, חצי האי קרי כולל הכביש ההיקפי ממש עד הקצה (לרדת מהכביש המהיר) כמוכן יש לי טיפ על מקומות לא קונבנציונליים בחצי האי ליד cahersiveen, קילרני וסביבתה כולל הפארק ממערב, מזקקת ג’יימסון במידלטון, קילקני, אחוזת פאורסקורט ליד דבלין וכן יום לדבלין.
מאד מומלץ לעשות מעגל מערבה ודרומה מדבלין, מאד מומלץ להקיף את חצי האי קרי ומומלץ לשוטט יום בדבלין כולל באיזור הפאבים. מומלץ לצאת כל ערב לפאב המקומי, עדיף כזה שמנגנים בו מוזיקה חיה. חוויה מקומית.
אישית לא ממליץ להגיע לאיי אראן או לנסוע רחוק לאטרקציה בודדת.
בכל אופן, אירלנד מדינה מאד סימפטית ונחמדה וכל מה שתראו מכל ההמלצות יהיה נחמד ומהנה.
בילוי נעים
-
שאלה שאלתית--- יש משמעות לכוון הנסיעה?
כלומר להתחיל בדבלין מטבע הדברים והטיסה- ולנסוע קודם דרומה או קודם מערבה לגלווי?
ולמה לא ממליץ על איי אראן?
-
בטבעת דינגל לא הייתם? מתלבטת אם לעשות גם את קרי וגם את דינגל. אני רואה, שהרבה ממליצים על דינגל, אפילו יותר מאשר על קרי.
-
היי רותי. אנחנו נוסעים בשייט של 8 ימים שיוצא ב- 28/5 מדאבלין. השייט הוא של חברת Celebrity Cruises באניה Celebrity Reflection
-
תודה רבה.
שוקלים טיול לאירלנד. וחשבתי שיכול להיות מאוד מענין לשלב בשייט לפיורדים.
אבדוק.
השאלה שמתעוררת היא האם שבוע מספיק כדי לטעום את אירלנד . או עדיף שבועים . ככלל אנחנו מאוד אהבנו את ניו זילנד ואיסלנד.
מקריאה ראשונית נראה לי דמיון עם אירלנד.
רותי
-
אנחנו בכוונה לקחנו שייט שיוצא מאירלנד ולא מאנגליה כי חשבנו שאם כבר נשלב. במיוחד לאור זה, שאל על מתחילים בטיסות ישירות לדאבלין. ברור שעדיף שבועיים, אם אפשר. אם היינו יכולים היינו מוסיפים שבוע, אבל ממה שראיתי עד עכשיו ניתן לעשות טיול נחמד גם בשבוע. מקסימום ישאיר טעם של עוד.
-
יש למעשה 3 טבעות. השלישית אני לא זוכר את שמה והיא הכי מבודדת . שלושתן הן למעשה כבישי חוף עם נוף מדהים. מצד שני אף אחת לא אמורה לקחת יותר מחצי יום .
כיוון הטיול באירלנד הוא לא באמת משנה..
-
תודה נעמי. אמשיך לעקוב אחרי שרשור שפתחת ולהתגבש על עצמי
-
אני הבנתי שטבעת קרי אפשרית ביום אחד בלחץ. כמובן שרוצים לעצור גם בכל מיני מקומות.
-
זה הרי כל כך תלוי בקצב וסגנון טיול.
הרוב עושים ביום אחד מלא.
אבל כמובן שתלוי בכמה מקומות עוצרים, לאן ממשיכים וכו.
(אני בשלבי בניית מסלול לעצמי- והקדשתי יומיים לטבעת והמעטפת שלה -כי אני מכירה את עצמי)
-
הי יונית.
תוכלי לשתף את מסלול.????
תודה