נופש רגוע
-
היי,
לאחר תקופה מאתגרת מבחינה בריאותית מחפש יעד לנופש רגוע למשך שבוע עד 10 ימים בסוף הקיץ/תחילת הסתיו. מנוחה, טיולים רגליים קלים מאד, אוכל טוב, נוף בצבעי ירוק וכחול, מדינה עם מערכת בריאות ברמה גבוהה, טיסה ישירה וקצרה.
-
שוויץ ....
-
-
נחיתה בג’נבה- טיול באלפים הצרפתיים במרחק של עד שעה משדה התעופה ללינה (תלוי איפה מתמקמים) שפע של מסלולים ,ואוכל יאמי ..שירותי בריאות טובים ,אחד מבתי החולים הטובים בתחום האורתופדיה בצרפת נמצא שם גם.
נחיתה בזלצבורג (אם יהיו עדיין טיסות ישירות) התמקמות באזור דרומה לעיר (גולינג למשל) או קצת יותר רחוק (שעה) באזור האגמים.לא יודעת לגבי שירותי רפואה למעט בזלצבורג עצמה.
נחיתה במילאנו- טיול באגמים המזרחיים (מאגורה ,אורטה וכו) בתי חולים בעיקר במילאנו ו..טורינו.
ואפשר להמשיך….
שתהיה לנו בריא!
-
תודה
-
-
אם אתן עוד דוגמאות ורק על שוויץ אז כנראה שאם עוד לא איבדת כיוון עד עכשיו עם כל ההמלצות אז אחרי שוויץ שהיא מדינה קטנה אבל איפה שלא תלך או תסתכל תראה גן עדן.
אני אומר שאלוהים לקח את כל היופי בעולם ושם בשוויץ ולאחרים לא נשאר.
אבל ... גם ככה העמיסו אותך בהמלצות .
אז תהנה ותנוח.
שוויץ באזור גרינדלוולד או זארמט או אזור האגמים המשותפים לאיטליה ויש עוד הרבה.
המיוחד הוא שהמרחק לכל עיר מודרנית הוא באזור שעה וכן שרותי הבריאות וכל השאר הם מהטובים בעולם.
אנשים מכל העולם באים לבתי מלון שהן גם בתי חולים אמנם בעלות סימלית
. -
הייתי במצב כזה בדיוק. נסעתי לכמה ימים בלוצרן. וידאתי שיש מרפאה בתחנת הרכבת ובנוסף, בעיר יש בית חולים של הקנטון. יש רכבת ישירה משדה התעופה של ציריך, והנסיעה היא שעה.
-
היי ענת,
מכיר את לוצרן, וגם את רוב היעדים האחרים שהוזכרו כאן. איפה בדיוק בלוצרן היית? האם בעיר או בפרברים? אשמח אם תוכלי לציין מיקום ספציפי (שם המלון). תודה.
-
תודה משה,
אתה מכיר (מניסיון) מקום ספציפי שעונה על הצרכים שפירטטי? אני מתכוון לא לכיוון כללי אלא לשם יישוב ואם אפשר שם המלון.
מצטער שלא ציינתי קודם לכן אבל אני מאד לא רוצה לשכור רכב בנסיעה זו.
-
זארמט הייתי מספר פעמים .
מקום פסטורלי כפר בקצה העמק מול המטאהורן השווצרי.
נקי ממכוניות וההגעה רק עם רכבת ו.
התנועה בכפר היא רגלית או עם מוניות חשמליות.
יש בית חולים לא רחוק באזור סיון / ויספ לפי מה שראיתי במפה ובגוגל.
מלונות .. זה עניין של תקציב.
בזארמאט לא זול .
יכול להמליץ לך אבל אני ישן במקומות יקרים.
אפשר בקלות למצוא אין ספור מקומות מפנקים בכפר בבוקינג.
תצטרך המלצה ממוקדת תכתוב לי ואשלח לך את מקום שישנתי בו.
אבל שוב יקר.....
-
תבדוק את מלון בדם שלוסהוטל .
4 כוכבים ממש במרכז הכפר ליד תחנת הרכבת וקרוב להכל.
מחיר בין 300 ל 400 פרנק ליחיד בחדר ללילה.
החדרים ענקיים והוא מצליח לשמור על האווירה המקומית וההנאה מובטחת.
-
יקר… אבל תודה.
-
לפני שנה וחצי במסגרת טיול רכבות בשוויץ ישנו במלון מתוק ולא יקר (171 פרנק) במרכז צרמט, על המדרחוב הראשי, שלוש דקות מתחנת הרכבת. שם המלון
HOTEL GARNI TESTA GRIGIA. לא מפונפן אבל עם חדרים מרווחים ונעימים, מקלחת מעולה ואחלה ארוחת בוקר.
-
הייתי ב hotel des balance. הוא נמצא ממש על גדות הרוס. בכניסה למלון יש כמה מדרגות אבל הצוות עזר לי עם הטרולי. חוץ מזה היה בסדר גמור. גם המעגן וגם תחנת הרכבת קרובים.
-
יש עוד הרבה מלונות אחרים חלקם גם זולים יותר.
אני מתחייב רק למלונות בהם התאכסנתי.
אני משוכנע שגם במלונות יותר זולים תהנה.
החשוב הוא ההנאה מהכפר ושפע האפשריות שבו בעיקר טבע ומנוחה.
רק צריך לקחת בחשבון שזארמאט נמצאת בגובה רב כ 1600 מטר אם זכרוני אינו מטעה והטיולים עולים למעלה עד לגבהים של מעל 3000 מטר ובהתאם לכך הלבוש.
-
אני לא משוכנע ששוויץ היא הצעה טובה עבורך
בצד היתרון – יש בה תחבורה ציבורית טובה במיוחד שמאפשרת להגיע כמעט לכל מקום בצורה דיי פשוטה
מצד שני – היא יקרה. הכול יקר בה, מהאוכל מסעדות או בסופר, דרך המלונות וכמובן גם התחבורה עצמה יקרה יחסית לשאר אירופה. בנוסף\ עקב היותה הררית מאוד, גם מסלולי ההליכה שבה נוטים להיות מורכבים יותר. בהחלט ניתן למצוא מסלולים פשוטים יותר, אבל אלו הם המיעוט.
אני הייתי שבוע באיזור גרינדלוולד / אינטרלאקן והמקום נהדר ועונה להגדרות שרשמתי קודם לכן. לכן לא משוכנע שהוא מתאים עבורך.
טוב שהעלית את הנקודה של תחבורה ציבורית – זה משליך רבות על היעד.
אני חושב שבאיטליה שהמלצתי לך לפני מספר הודעות התחבורה הציבורית פחות טובה.
בנוסף – אוסטריה שאף היא הומלצה קודם לכן – אף היא דומה בתוואי השטח לשוויץ, זולה ממנה ולמיטב ידיעתי התחבורה הציבורית בה פחות טובה.
-
רוצה למקד את נושא שוויץ.
אכן גם אוסטריה מאוד דומה לשוויץ באופי והטבע והתחבורה אבל מפסידה בנקודות לשוויץ בגלל הפרמטרים שציינת .
תחבורה המונית למשל .
שוויץ ידועה ברשת הרכבות והמנהרות שבה.
אנחנו למדנו רבות ממנה בנושא ואפילו העתקנו שיטות פעולה בתחום.
מנגד אוסטריה זוחה יותר משוויץ אבל ממתי הזול הוא הטוב ????
לא סתם שויץ יקרה ומושכת תיירות .
כי אנשים שמחפשים טיול איכותי ימצאו בשוויץ וגם מוכנים לשלם וכמה שצריך.
תוכל למצוא בשוויץ גם מלומות זולים ומסעדות זולות והכל יחסי .
ארוחה ממצועת במסעדה ממוצעת בשוויץ לאחד תעלה בסביבות 50 יורו .. מחיר סביר.
מחירי האטרציות כמו רכבלים יהיו יקרים יחסית כ 100 יורו לפחות .
שוויץ יותר גבוהה מאוסטריה וכך גם ריכוז הקרחונים הנגישים לאורך כל השנה.
סיכום אני כל שנה מבקר גם באוסטריה וגם בשוויץ לפחות פעמיים ותמיד מתחיל באוסטריה לצורך בניית מסלול טיול מהטבע רך ומתון לפראי .
בכל מקרה אני מחבב את שתי המדינות אבל המשתנה של עלות לא צריך להוות משקל בשיקולים שלך .
ל. ד. ע. ת. י.
-
צפון איטליה יכול להיות מעולה ועונה לכל הפרמטרים שציינת בהודעה.טיסה קצרה יחסית, אוכל טוב , מערכת בריאות טובה ( לא מכיר אותה לעומק אבל איטליה היא מדינה מתקדמת ). אתה יכול לעשות טיול כוכב במילאנו ולנסוע לאגמים קומו, לוגאנו, גארדה וגם לערים שנמצאות במרחק נסיעה סביר ממילאנו. -
אני הייתי חושב על עיר גדולה במדינה מפותחת. למשל לונדון.
יש פארקים גדולים שמספיק דומים לטבע, סיורים בעיר לא בלחץ, ותמיד אפשר לחזור למלון אם עייפים. תחבורה ציבורית מצוינת, גם מחוץ לעיר.
מדברים אנגלית ומערכת הבריאות כנראה טובה (אין לי ניסיון אישי).
אני מתקשה לדמיין מה אפשר לעשות בעיר קטנה כמו לוצרן או ג’נבה במשך שבוע ללא רכב.