שלום חזרנו ביום שלישי מלאס וגאס והגוף לא מתמודד עם שעות השינה השונות .שמח לעצות וטיפים מנסיון כיצד אתם
-
כיצד להח -
-
לנו זה לוקח לפחות שבוע + לחזור לשגרה ..
סבלנות ... זה נורמלי..
יש כדורים אבל אישית לא ניסיתי.
-
לנו לוקח כשבוע להתאושש החזרה ארצה, סבלנות
-
בטיול האחרון , לקחנו מלטונין גם בהגעה לארצות הברית וגם בחזרה לארץ , עבד מצויין , תופעות הג’טלג עברו תוך יומיים
-
כמו שכתבו, רק סבלנות.
מאד אינדיבידואלי, עובר תוך שבוע עד עשרה ימים. פעם אחת לקח לנו שבועיים.
אני ממליץ לתת לגוף להסתנכרן מעצמו ולא לקחת שום תרופה, תוסף מזון או משהו אחר.
-
אהההה.
פעם פשוט הייתי קמה בכוח בבוקר , מסתובבת אפופה כל היום..כמה ימים וזה עובר.
בשנים האחרונות אני פשוט לא מצליחה להסתנכרן. לא משנה כמה זמן עובר. לא ישנה בלילות.
בטיול לפני האחרון אחרי 3 שבועות נשברתי ולקחתי כדור שינה במשך 3 ימים אחכ עוד חצי במשך יומיים והשינה הסתדרה.
בקייץ האחרון לא חיכיתי ואחרי 3 ימים התחלתי את ה”טיפול” והכל הסתדר. -
כדור אחד של מילטונין לפני השינה (גם אם מרגישים עייפים) למשך 4-5 ימים, מסדר את הג’ט לג. בדוק. -
א. כבר כתבו את זה בשרשור זה. בשביל מה לחזור בדיוק על אותו דבר פעם נוספת אם אין בכך משהו שמחדש?
ב. מלטונין הוא הורמון. אין סיבה לקחת הורמונים באופן יזום. אין סיבה לקחת תרופות בכלל בגלל ג’ט לג. תרופות לוקחים כשחולים, וגם אז צריך לקחת עם שיקול דעת.
ג’ט לג איננו מחלה ורצוי לתת לגוף להתאושש לבד.
ג. אני דווקא כן חוזר על עצמי בשרשור זה מתוך מטרה להמליץ להמנע עד כמה שאפשר מפתרונות כימיים מכל הסוגים לבעיות גופניות או נפשיות.
-
חוזרת על הנאמר-סבלנות.
ומחדשת טיפ שלי-לקחת את זמן ההסתגלות כחלק מהטיול,
כמו שההוצאות לא מסתכמות בטיסות ומלונות-כך גם זמן ההסתגלות מאריך את הטיול.
מהרגע שהבנתי שלוקח לי עד שבועיים ולא ימים בודדים,אני מנסה
להשתעשע במחשבה שלפחות בפעם הבאה אדע.
מנצלת את זמן הערנות לכתיבת סיכום טיול בפורום זה

סיגל
-
@sigalza אמר:
לקחת את זמן ההסתגלות כחלק מהטיול,
קצת בעייתי
כשאני מחליט כמה זמן יהיה הטיול אחד השיקולים הוא כמובן כסף (כל יום עולה הרבה כסף), אבל אחד השיקולים הוא היכולת להתפנות מעבודה / לימודים / סידורים
אז להניח שיום החזרה הוא בעייתי – ברור. יומיים – אולי.
אבל אם אנחנו מניחים שבוע שלם להתאוששות – המשמעות עשויה להיות לקצר את הטיול כדי שנוכל לחזור לתפקד בתאריך מסויים.
-
בעבר הסכמתי איתך, ולא העלתי בדעתי להשתמש בכימיה.
ועם השנים דברים משתנים, ואני פשוט לא מתאוששת שבועות בדרך חזרה. בלי לתת לגוף איזה RESET כימי שיאפשר לו לישון.
ואפרופו לדעתי, הנזק לגוף מ 2-3 כדורי שינה קטן בהרבה מהנזק של שבועות ללא שינה. -
אהה בודאי ברור שחוזרים לשגרה.
התכוונתי לקחת את ימי הגטלג כחלק מהטיול,לעבד ולחפור
בחוויות ולשבת ולכתוב הכל.
אם לא נחזור לשגרת עבודה/כביסות/חיי היומיום
הגטלג לא יעבור אפעם
….לקחת הכל בטוב.
זו כוונתי
-
תודה על התשובות -
יותר קל למנוע את הג’טלג מראש.טסים חזרה מהחוף המזרחי אחרי לפחות לילה נינוח שם עם חנית ביניים לפחות ללילה אחד באירופה.
המעבר ההדרגתי הזה מונע ג’טלג.
לי לקח בארץ יומיים להסתגל אחרי טיסה ישירה מניו יורק.
מערבה לא הרגשתי כלל ג’טלג, לא בטיסה לאמריקה ולא בחזרה ממזרח אסיה וגם בסין או בויטנאם אחרי טיסה מזרחה זה לא היה חזק ולמחרת הנחיתה טיילתי במרץ.
-
מלטונין הוא לא תרופה ורצוי לדייק בזה. שאלו מה כדאי לעשות וזו דעתי . אתה לא חייב להסכים כמובן ומוזמן להסתובב עם גט לג בזמנך הפנוי