אם נחזור לוויכוח עתיק היומין בין מזמיני החבילה למארגנים עצמאית
-
בלי לשפוך מלח על הפצעים (ויש לי אמפתיה עמוקה לכל מי שהסקי שלו בוטל), יצאתי מביטול של חופשה עצמאית בשבוע הבא באוסטריה במלון 4 כוכבים סופיריור ללא נזק:
- אל על – הטיסה שולמה ברובה בנקודות וקצת בדולרים של דוד סאם. הכרטיסים מוקפאים עד 1.1.2021 ללא עלות. ייתכן שיהיה חיוב נוסף בגין שינוי יעד אם לא אשתמש בהם למינכן.
- רכב באויס – בוטל. החזר מלא תוך 30 ימים.
- מלון – כתבו שישמחו לראותנו בשנה הבאה. את המקדמה ששילמנו 300 יורו יזקפו על חשבון התשלום העתידי. זוגתי כבר הודיעה שבכוונתה לשהות שם. זאת בלי לעשות ביטוח ביטול אוסטרי.
-
-
אגב, לנסיעה למלפנסה שאמורה היתה להיות בשבוע הראשון של מרץ, אלעל הבטיחה להחזיר את הכסף תוך חודש. כנ"ל גם הרכב שהוזמן ב-autoeurope.
-
יש לי שאלה.אם עשיתי חופשה בהרכבה עצמית והזמנתי מלון/דירה.איך עובד עניין התשלום?אני משלמת מיקדמה וכאשר מגיעה לשם משלמת את השאר או משלמת מראש על הכל?
אם חלילה אני מבטלת (ללא קשר לקורונה) האם אקבל החזר?
האם זה תלוי מתי ביטלתי אם זה סמוך לחופשה שרציתי או הרבה קודם?
-
שאלה לגבי הקפאת הכרטיסים,במידה ותרצה לטוס למינכן,תצטרך לשלם הפרשי מחיר בין הכרטיסים במידה ויהיו,
או שבאמת אפשר לבחור בכל טיסה למינכן שהינך חפץ בה עד ינואר 2021?
-
בדרך כלל שולחים מקדמה למקום הלינה (כ-100 אירו), על מנת לשריין את המקום.
אין לי מושג מה עולה בגורל המקדמה במקרה של ביטול. במקרה הגרוע מפסידים את הסכום הזה ואת עלות הטיסה. שאר המרכיבים משולמים במקום או זמן קצר לפני הנסיעה.
-
האם זה משתלם לבעלי הדירות/הצימרים? שנותנים רק מיקדמה? ואם לקוח יבטל ברגע האחרון בשל לדוגמא פציעה,מחלה דברים נוספים בלת”מהאם יהיה לו זמן לקבל לקוח אחר במקום?
-
במקרה שלי היו מס’ מלונות בשוייץ ששלחתי להם מקדמה(דרך פייפאל)
כתבתי להם שבוטלה לי הטיסה,הם ביקשו העתק של ביטול הטיסה,
שלחתי להם את המייל מאיזי ג’ט,וכך כולם ללא יוצא מן הכלל החזירו לי את המקדמה.