ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקי משפחתי בלה טוויל

פורום סקי וסנובורד
    גולש מתחיל לה טוויל סקי
    6
    17
    2341
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Amir_3446374
      Amir_3446374 נערך לאחרונה על ידי

הי, אודה לעזרת המומחים- אנחנו משפחה בת חמש נפשות, עשינו סקי רק פעם אחת.

חשבתי על לה טוויל כי האתר מומלץ מאוד למתחילים. מי יכול להמליץ על לינה קרובה יחסית למעליות (נגיד עד 10-15 דקות נסיעה גג)

במקום מקסים ובעלות סבירה?

כמו כן אשמח לשמוע עוד המלצות ואזהרות על הדרכת סקי, השכרת ציוד, מסעדות וכל מה שאפשר. 

תודה !!

ענבל אין על סקי 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ענבל אין על סקי
        ענבל אין על סקי @Amir_3446374 נערך לאחרונה על ידי

@Amir_3446374

הי אמיר.לפני שאנסה לענות לך על חלק מהשאלות אני רוצה לדעת כמה דברים.

1. בני כמה כולכם האם יש ביניכם ילדים?
        2. האם יש הבדלים ברמות הגלישה בין חברי הקבוצה?
        3. יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון. שאלתי אם יש ילדים כיוון שאת הילדים מלמדים בצורה אחרת ממבוגרים.וקח בחשבון שאם הילדים לא דוברים את שפת המקום ולא דוברים אנגלית והם בגילאים קטנים מישהו מהמבוגרים יצטרך ללוות אותם בהדרכה.
        4. לגבי ההדרכה אם פחות או יותר כולכם באותו גיל וכולכם פחות או יותר באותה רמה תוכלו לפתוח קבוצה משלכם עם מדריך אך כנראה יצרפו אתכם לעוד כמה אנשים.זה יהיה ביום הראשון.יום הראשון המדריך בודק אתכם רואה את הרמה שלכם ביום השני כבר מתחילים לפצל אתכם לפי רמות מי קלט יותר מי קלט פחות למי יש יותר ביטחון ולמי פחות.
        Amir_3446374 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ענבל אין על סקי

@Amir_3446374

ובוא נקווה שיהיה אפשר לנסוע לעשות סקי מבלי לקחת חמישה שבועות חופש מהעבודה כפי שנכתב פה לא מזמן.ממליצה מאד לברר את זה קודם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דורון1
            דורון1 נערך לאחרונה על ידי

אם כבר, עדיף לתכנן על אוסטריה ולא על איטליה בגלל הסיבה שענבל מנתה.

שווה לקרוא את זה – רעיון מאוד מעניין:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001327226

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • ענבל אין על סקי
              ענבל אין על סקי @דורון1 נערך לאחרונה על ידי

@דורון1

יפה כל יום יש עוד תקווה שכן נוכל לצאת לחופשה.

• dfl
                dfl נערך לאחרונה על ידי

ענבל, גם אני מחפש מידע על לה-טוויל. מה הנסיון שלך באתר?
                ענבל אין על סקי rozmar yohanand 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ענבל אין על סקי
                  ענבל אין על סקי @dfl נערך לאחרונה על ידי

@dfl

מודה שלא מכירה את המקום.אבל מה שאמרתי תקף לדעתי בהרבה אתרים אם לא בכולם.

• rozmar
                    rozmar @dfl נערך לאחרונה על ידי rozmar

@dfl וכן אמיר:

לה טוויל אתר שניתן להגיע אליו בקלות ממילנו או משוויץ. נמצא כשעתיים משדה התעופה מלפנסה. ירידה במורגקס (יש שילוט חום קטן לאתר, יש לעקוב אחריו, פשוט פשוט פשוט). אני מגיעה אליו במסגרת גלישת כוכב בעמק אאוסטה. צריך לקחת בחשבון שיש חיבור לצרפת (האתר לה רוזייר) ולכן במזג אוויר קיצוני יכולים לנתק את החיבור וגולשים רק בלה טוויל. במקום יש לעיתים רוחות סוערות, וצריך לקחת את זה בחשבון בתכנון הטיול כאמור. 

אפשר לישון באתר עצמו,   ואפשר לישון כפי שעשיתי פעם בפרה סנט דידייה, pre saint didier,  העיירה הקטנטנה שנמצאת למרגלות לה טוויל, במרחק 10 ק”מ של סללום נחמד, שיכול להיות פחות נחמד אם יש יותר מדיי שלג על הכביש. הייתי בודקת בבוקינג אם יש משהו מתאים או באתר או בפרה סנט דידייה. 

האתר מתאים לכל הרמות- יש בו ירוקים חמודים, כחלחלים, כחולים, כחולים אדומים, ושחורים שאינם מסובכים מדיי לטעמי. בצד של צרפת מעניין, אולם לעיתים יכול להיות קרחוני כשמגיעים במעלית לצד הצרפתי בו יש את התצפית הנאה לפסגות.   

אין מה לעשות בכל האיזור חוץ מתרמה שנמצא בעיירה פרה סנט דידיה. אם אתם רוצים סופרמרקט נחמד יש לכיוון האוטוסטרדה, די קטן אבל חינני ויש בו אוכל מקומי. אני מעדיפה לינה באאוסטה, מאחר ושם יש סופרים נחמדים וקניות טובות. 

גלשתי פעם באתר עם אדוארדו ויש סיכום בבלוג שלי על החופשה. ביום שמשי ועם מעט רוחות, האתר יכול להיות אפי ממש. אני מאד אוהבת אותו. 

ברגע שמגיעים לאתר, לוקחים ימינה עם הכביש ואז שמאלה, אחרי החניות השעתיות, ומחפשים את החניה הציבורית היומית שנמצאת בצד שמאל, יש להגיע מוקדם ככל האפשר כי החניה נתפסת די מהר. משם, עולים ברגל עם כולם, ובדרך לקופות יש מקום להשכרת ציוד, שם הייתי משכירה בעבר והם בסדר גמור.   

• yohanand
                      yohanand @dfl נערך לאחרונה על ידי

@dfl

אמנם גלשתי שם יום אחד, אבל ההתרשמות שלי, אתר גדול ביחס לאתרים האחרים באאוסטה. מגוון מסלולים לכל הרמות. גובה לגלישה דומה לסרפאוס. טיול סקי נחמד ללה-רוזייר בצד הצרפתי.לגבי לינה אין לי מושג.

• Amir_3446374
                        Amir_3446374 @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

תודה ענבל. הילדים בגילאים 19, 15, 9. הרמה של כולם די דומה (התחלתית) אם כי הילדים לומדים ומיישמים מהר יותר. 

עשינו חופשה אחת עם מדריך אחד לכולנו שדיבר אנגלית רצוצה והייתי רוצה לעשות זאת שוב, השפה לא היוותה מכשול.

תודה, ואם יש לך המלצה על מלון או בד אנד ברקפסט אשמח.

• Amir_3446374
                          Amir_3446374 @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

ממש ממש תודה, נראה לי שאת בר סמכא בעניין ואולי תהיה לך עצה מועילה:

אנחנו נוחתים במילאנו בכל מקרה. חשבתי על לה טוויל בגלל שלפי JET2SKI הוא אחלה למתחילים עם הרבה מסלולים כחולים ואפילו ירוקים.

אני מבין מדברייך שהגישה לאתר ומזג האוויר עשויים להיות מאתגרים, אם כך אולי תוכלי להמליץ על אתר אחר (ידידותי למתחילים)

במרחק נסיעה שלא עולה על שעתיים וחצי- שלוש? אולי משהו באאוסטה באמת?

yohanand rozmar 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • yohanand
                            yohanand @Amir_3446374 נערך לאחרונה על ידי

@Amir_3446374

אמיר, לא ציינת על איזה חודש אתה מתכנן את החופשה. אם אתם מתכוונים על אמצע ינואר-סוף פברואר ואתר קטן בן כ-50 קמ מסלולים, יתאים לכם, מציע לכם אתר מושלם למתחילים בשם Aprica. כשעתיים וחצי צפון מזרחית למילאנו. העיירה הרבה יותר אטרקטיבית ללינה מלה-טויל והעלויות נמוכות ביחס לאתרים אחרים. הפוסט שלי מאפריקה.

אתר נוסף שיכול להתאים לכם זה פאסו טונלה. תוספת של פחות מחצי שעה של נסיעה מאפריקה

אם בכל זאת אתם מעוניינים באאוסטה, הנסיעה ללה-טויל לא זכורה לי כקשה במיוחד, בהשוואה לנסיעה לצ'רביניה או גרסוניי.

אתר נוסף באאוסטה שיכול להתאים זה צ'רביניה. לינה בעיירה צ'רביניה או וולטורננש הסמוכה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • rozmar
                              rozmar @Amir_3446374 נערך לאחרונה על ידי

@Amir_3446374

לה טוויל הוא אחלה אתר. אני חושבת שהוא מושלם לכל הרמות, וכפי שציינתי בימי שמש וללא רוחות חזקות הוא יכול להיות מדהים. הנופים יפהפיים, השלג מטופל היטב, ויש שם מקומות למתחילי המתחילים. מאחר והייתי לא מעט בלה טוויל, יש לי חוויות מכל הפנים שלה- ימים מושלמים, ימים קפואים אך שמשיים, ימים עם רוחות חזקות ומפחידות שיכולות להגיע ל 110 קמ”ש (הייתי ביום כזה, אם לא מורידים חלילה את ה bar אפשר לעוף מהמעלית), ובימים ערפיליים שבהם ¾ מהאתר סגור. הסללום לאתר בתחילתו מאד חד, האיטלקים נוטים לנהוג מהר מדיי, ולכן צריך להזהר. אני עושה את הדרך באלגנטיות זהירה, אולם יש לא מעט עוקפים. אם הכביש מושלג, זה קצת יותר מורכב, אבל האיטלקים יודעים לטפל גם בכבישים ולכן דווקא לכיוון גרסוניי (האתר מונטה רוסה) פגשתי כבישים יותר מפחידים. מכל מקום, באיטליה הכבישים ממש טובים באיזור העמק. חוויות נהיגה קשות יש לי מקולורדו, שם הכבישים יכולים להיות קרחיים ומסוכנים מאד, אז תנוח דעתך, איטליה ואוסטריה ממש אחלה…

אתרי העמק שיכולים אולי להתאים לצרכיכם הם ואלטורננש כפי שציין יוחנן- אתר מושלם למתחילים ויש לו גם חיבור לצ’רביניה. לא חייבים את הבינלאומי לשוויץ כי אתם מתחילים או מתחילים בינוניים (ילדים נוטים להתקדם מהר). 

פילה הוא אתר חמוד מאד, וההגעה אליו מושלמת, אולם הוא יותר מתאים לבינוניים. הירידה במסלול 5 שדי מנקזת אליה את כל האתר, הופכת בסוף היום לממוגלת מעט עד הרבה, תלוי כמה שלג ירד שם, ואני נורא נהנית שם, אבל מתחילים ממש יפחדו. בהחלט אפשר ללמוד שם, יש מעלית גדולה שלוקחת את המתחילים, ויש את המסלול ממש אחרי הגונדולה למתחילים ממש.  גם לה טוויל וגם פילה, כפי שציינתי לא מעט בפורום בעבר, הם מהאתרים שלדעתי הם underated, והם מדהימים במיוחד כשיורד שלג כבד והם הופכים לסוג של קולורדו עם ערימות של שלג. 

יש עוד לא מעט אתרים באיטליה באיזור כפי שציין יוחנן, כל האיזור של פאתי מילאנו וטורינו, צריך לחפש ולמצוא, אבל דווקא כן הייתי שוקלת את לה טוויל בגלל היתרונות הרבים, וצריך לזכור שאיטליה שמשית מאד בד”כ. בשבוע ימים סביר להניח שתקבלו כמה ימי שמש טובים. כן הומלץ לי בעבר לבוא דווקא באמצע העונה ולא בתחילתה או בסופה, כי סופות השלגים המשוגעות יותר שכיחות אז ולא בינואר-פברואר. המלצה זו קיבלתי מבעל המלון המקסים בסינט וינסנט, המקום בו אני ישנה בדרך כלל, מלון ביז’ו. 

• ענבל אין על סקי

@Amir_3446374

הי אמיר.כיוון שזו  רק חופשת סקי שנייה שלכם אין יותר מדי למה להתפזר.תמצאו אתר נחמד שכולל מסלולים ירוקים וכחולים אולי בסוף החופשה תגלשו בקצת אדומים.מיצאו מלון נחמד או דירה שיתאימו לצרכים שלכם.אין מה לחרוש את כל איטליה בשביל פעם שנייה שאתם בחופשת סקי.תנו למדריך להוביל אתכם .בטוחה שתראו ותחוו דברים מדהימים.וכפי ששמת לב הספורט הלבן ממכר אבל יש מספיק שנים להנות מחופשות סקי באיטליה שוב או כל מדינה אחרת בעולם.

• Amir_3446374
                                  Amir_3446374 @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

תודה לך. הדבר שאת מתארת (עיקולי כביש חדים בעלייה או ירידה) זה הסיוט הרשמי של אשתי.  תוסיפי לזה תנאי מזג אוויר או קרח על הכביש והרסתי לה את החופשה. אז אם לא נלון בלה טוויל עצמה ונצטרך לעשות את הדרך הזאת פעמיים ביום זה ירד מהפרק.  מה דעתך על Courmayeur? זה ממש שם בשכונה ובלי כל הפיתולים בדרך, יש שם מסלולים למתחילים וזה גם מתחבר לאאוסטה ואלי אם נרצה להרחיב (אני בספק, אנחנו טירונים).  ועוד שאלונת – מדוע בחברות השכרת הרכב לא נותנים מעכשיו את האפשרות להוסיף גלגלי חורף (לא snow chains)? תודה

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • rozmar
                                    rozmar @Amir_3446374 נערך לאחרונה על ידי rozmar

@Amir_3446374

זה לא כזה נורא. מאז שאני נוהגת במסלולים כאלה אני חושבת שסדום ערד זה משחק ילדים. אבל, ברור כשמש שצריך להתאים לכל המשפחה. אתם עדיין יכולים לישון בלה טוויל עצמה, אבל לקחת בחשבון שהעיירה משעממת בטירוף לדעתי. אין שם כמעט כלום. גם פרה סינט דידיה לא הכי להיט ברמת מה לעשות, למרות שהתרמה נראה לי די מרים. קורמאיור מתאים לרמה בינונית יותר ופחות למתחילים. הייתי שם בשתי חופשות (יש לי דיווחים מהמקום), אבל כשהייתי גולשת בינונית ושם עשיתי את הקפיצה הכי גדולה בגלישה שלי. היה לי אחלה מדריך. מצד שני, מדובר באתר הכי פחות חביב עליי בעמק, ומשנת 2012 לא ביקרתי בו (רמז). אם אתם לא בעניין פיתולים, לכו על פילה. הכי קל להגעה, תשנו באאוסטה או בכל אחת מעיירות הלווין- שאטילון, סינט וינסנט (שגם שם יש אחלה תרמה) ויש שם גם סופרמרקטים חמודים וקצת קניות, אבל ממש קצת. פשוט תיצמדו למסלולים הקלים כמו 15. גם ככה אנחנו חורשים את אותם המסלולים שוב ושוב כשאנחנו מתחילים. לעניין צמיגי השלג, אין דרך לקבל צמיגי שלג באיטליה בצורה מסודרת (אלא אם מישהו הצליח- אני לא הצלחתי עד כה, ואני עושה 2 חופשות בשנה באיטליה כבר 12 שנים, חוץ מהשנה מסיבות קורונאיות). מקבלים שרשראות שלג, ועד כה לא הרכבתי אותן אפילו פעם אחת. אם אתם נוסעים לפילה, הסיכוי שתפגשו שלג עבה על הכבישים קלוש ביותר. פעם אחת ירדתי מצ’רביניה כשהתחיל לרדת שלג, ולא “נתפס” אפילו על הכביש. בקולורדו אני נוהגת על שלג עמוק, ההבדלים בין החוויה האיטלקית לחוויה בקולורדו הם שמים וארץ מבחינת נהיגה. הכבישים באיטליה מטופלים היטב. מה שכן, תקחו suv, זה מאד עוזר בנהיגה, אם חלילה יש בעיה, וכאמור, לא פגשתי במהלך שנותיי באיטליה בעיה פרט לזמן שנהגתי באיזור מדונה די קמפיליו, אבל זה ממש לא המקרה באאוסטה.

yohanand תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • yohanand
                                      yohanand @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

ולסיכום מבחינתי, אם אתם נוסעים בשיא החורף, כלומר מאמצע ינואר עד סוף פברואר, aprica הכי תתאים לכם כמתחילים. גם אתר מעולה, גם עיירה נחמדה ומחירים זולים.

אם אתם נוסעים בדצמבר-אמצע ינואר או מרץ-אפריל, הכי יתאים צ'רביניה.

בכל מקרה תאלצו לעבור בדרככם לאתר עליות מפותלות. ככה זה ברוב האתרים באיטליה.

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון