קיץ 2021
-
טיול ראשון לארצות הברית, בקרוון, בחודשי הקיץ (יולי אוגוסט), למשפחה (גילאי 10-16) אוהבי טבע ועיר לאן הייתם ממליצים ? -
הי, סנונית ראשונה לקיץ 2021! איזה כיף

השאלה שלך כללית ורחבה. יש המון אפשרויות נהדרות.
לכמה זמן הטיול מתוכנן?
בתור התחלה, כדי למקד אותך קצת, אני מציעה לך להתחיל לקרוא כאן כמה סיפורי טיולים בקרוואן – אתה יכול לעשות חיפוש ויש גם רשימת לינקים בצד שמאל של המסך (למשל טיול הקרוואן של רינת). כך תתחיל להכיר אתרים ולראות מה מדבר אליך. נסה למצוא סיפורי טיול עם נערים בגיל ילדיך פחות או יותר. אנחנו עשינו טיול בסתיו האחרון עם תאומים בני 15, בגיל הזה לרוב אוהבים קצת אקשן אז רצוי לשלב בטיול, אבל זה כמובן תלוי בילדים עצמם ואתה מכיר את שלך הכי טוב – עד כמה יש להם, למשל, סבלנות לטיולי טבע? ובכלל, לכל המשפחה – איך החלוקה המועדפת עליכם בין ערים גדולות (תרבות, מוזיאונים, שופינג) לטבע (פארקים עם נוף עוצר נשימה, טראקים במידת קושי משתנה?), ואולי לונה-פארקים?
הדרך בה אני ניגשתי לתכנון טיול ביעד כל-כך גדול כמו ארה”ב זה לקרוא סיפורי טיול, להתרשם ממקומות ולעשות לי רשימה התחלתית של מקומות שממש מצאו חן בעיני, שהוגדרו כ”עוגנים”. אני הגדרתי מהתחלה את טיולנו כטיול שלכת בניו אינגלנד, כך שהיה לי כבר תא-שטח מסויים להתחיל איתו. אתה נוסע בקיץ אז השיקולים שונים, ואם אתם אוהבים טבע פראי ועוצמתי אולי החוף המערבי יהיה עדיף. בכל מקרה, הכי טוב להתחיל מלימוד החומר… ואנחנו כאן נעזור לך בתהליך ההתמקדות. בהצלחה ובהנאה!
-
והערה חשובה: עוד מוקדם כמובן לדבר על רכישת כרטיסי טיסה, אבל כדאי לזכור: בטרם תרכשו כרטיסים, יש להוציא ויזות.
זה הזמן לבדוק מה תוקף הדרכונים שלכם, ולהאריך או להוציא חדשים אם צריך. תמיד קל, נוח ובטוח יותר לעשות את הפעולות האלה בצורה טורית ולא במקביל – 1. חידוש דרכונים 2. הוצאת ויזות 3. רכישת כרטיסים.
-
תודה על התשובה
יש ויזה והיה גם טיול מתוכנן לאס וגאס - הפארקים - סן פרנסיסקו - כביש 1 וחזרה.
אבל פתאום השינויים עשו לי חשק לחשוב על כיוונים חדשים שיותר מתאימים לעונת הקיץ (טיול כחודש)
-
אני חושבת שהטיול המתוכנן שלך מתאים מאוד לקיץ...
-
הכיוון שכתבת מתאים לקיץ, כמו גם כיוונים אחרים , ארה”ב ענקית אז יש המון אופציות.מי שמכיר הכי טוב את המשפחה שלכם ואת מה שיתאים לכם ( נסיונות עבר וכו’) זה אתם- לכן כדאי לכם להגדיר מה מתאים לכם יותר ולחבר בין יעדים.
אנחנו טיילנו רק עם קמפינג אוהל- באחת הפעמים טיילנו עם עוד משפחה שהיתה עם קראוון. מהחוויה המשותפת שם- תשימו לב שקראוון פחות מתאים לחלק עירוני- קשה מבחינת חנייה, התניידות וכו’, וגם מדובר בחוויה ולא בהכרח בחיסכון כספי- אז פחות כדאי לחנות איתו בעיר או להחנות אותו עם כל העלויות הכרוכות בכך ולא לנצלו כמעט..
אם אתם חובבי טבע בעיקר, ואוהבים ללכת- הייתי מציע לחשוב על קולורדו כבסיס וממנה אפשר גם לסטות קצת לפארקים מדבריים ( עם חודש אפשרי לעשות סיבוב גדול שיתחיל ויסתיים בוגאס), אפשר גם פה ושם למצוא אטרקציות לילדים אם צריך… ואם הטיול יותר מוכוון להפעיל ילדים באטרקציות- אני חושב שאתם תצטרכו לכון יותר לוגאס- ל.א- ויותר כיוון עירוני ואז לחשוב באמת למתי וכמה זמן צריך את הקרוואן.
-
תודה
כן בדיעבד הבנו שחלקים מהטיול שתכננו פחות מתאימים לקרוון ולכן מנסים לחשוב על שינוי למסלול שכולו מתאים לקרוון.
עדיין מתלבטים
-
כדי שיהיה קל יותר להבין מה התוכנית תרשו לי כמה שאלות מנחות:
המטרה זה חודש טיול בקראוון? לטובת העניין פחות משנה לאן? או שיש יעד קונקרטי יותר על הכוונת?כלומר אם פתאום יפנו אתכם לצפון קנדה למשל זה יבוא בחשבון? או שהבסיס עדיין צריך להיות מערב ארה”ב במובן הרחב של המילה? או אפילו לאז וגסא המובן הצר של המילה?
מדובר על חודש שלם בקראון ללא פרק עירוני לפני או אחרי? או שמתוך החודש מורידים גם כמה ימים לטובת ערים?
האם יש צורך בערים (באמצע)? קניות? פארקי שעשועים? אטרקציות אקטיביות. מוזיאונים? משהו אחר? או שחודש שלם של טבע נטו
מה מעניין אתכם? הרים? ירוק? אגמים? חיות?מסלולי הליכה קלים או רציניים יותר?
מה בעניין עיירות? בסיסי צבא? אתרים היסטוריים?
תחומי עניין מסויימים? אתרים שקשורים לתוכנית החלל? תעופה?הבהלה לזהב? מכרות? ספורט?….
-
תודה על המיקוד
אנחנו אוהבי טבע אבל לא מטיבי לכת
הגדולים יותר בעניין אקסטרים ואטרקציות, לקטנה ולי זה פחות רלוונטי אבל כמובן שנרצה לשלב
נרצה שופינג אבל לא הרבה
בגלל הקושי בהתנהלות עם קרוואן בעיר מעדיפים לא לשלב עיר באמצע אלא רק בהתחלה ו/או סוף
כמו שאמרתי היה מסלול של לאס וגאס הפארקים, סן פרנסיסקו, כביש 1 וחזרה...
בגלל הקורונה התבטל ... ובגלל שבחלק מהפוסטים דובר שהקרוואן לא מתאים לחלקים מהטיול וגם מזג האוויר מאוד חם ... החלטנו לחשוב על כיוונים נוספים .. אולי כדאי לא להתבלבל ולהישאר עם התכנון המקורי ....
-
בגלל שהתחלת לתכנן מוקדם, יש לך עוד מספיק זמן “להתבלבל”, או במילים אחרות, לבדוק גם אופציות אחרות לפני שתגיע להכרעה.
המסלול שהיה לך הוא “קלאסי”, ואני דווקא נמנית על אלה שלא מזלזלים בחוכמת ההמונים וב”מסלולי החומוס”, (למרות שתמיד בודקת הכל בעצמי כמובן, ומבצעת שינויים והתאמות ככל הנדרש כדי לוודא תפירה מדוייקת של המסלול למשפחתנו). אבל אם אתה רוצה לבדוק עוד אופציות שיתאימו ליולי-אוגוסט, גם צפון-מערב ארה”ב בשילוב עם קנדה והרוקיז יכול להיות מסלול מרהיב שיתאים לכם.
-
לדעתי אתה צודק, קרוואן בעיר זה חתיכת תיק, עדיף רכב רגיל,
ולקטע של SF עצמה גם רכב רגיל יכול להיות מעמסה מיותרת.
כמו שאמרת קרוואן יוצר לך אילוץ, אתה צריך להתחיל/לסיים בעיר כי עיר באמצע ממש לא נוח.
תבדוק אם האילוץ הזה לא פוגם לך יותר מידי בתוכנית הטיול.
אם לא פוגם אז יופי, אבל אם פוגם אולי תשנה טיפה את הפוקוס
אולי תחליט שאתה רוצה טיול עם רכב רגיל, כשאת קטע הפארקים אתה רוצה לעשות עם קרוואן, ולתכנן בהתאם
-
תודה רבה ! אתחיל לחקור ואולי אחזור עם שאלות יותר ממוקדות
-
אם רוצים לשלב, אני ממליצה להתחיל מטיול טבע בקרואן ולסיים בטיול כוכב בדירה מפנקת בעיר.
טיול קרוואן הוא כיף מאד ונוח בטיול מתגלגל, עשינו זאת פעמיים, אבל לא "מפנק" ונחמד לסיים בנחת (כמה שאפשר לקרוא לדיסני וכדו "נחת"..).
-
אצלנו במשפחה יש ניגודיות בין אלו שעוסקים אקטיבית בספורט תחרותי לבין אלו שממש לא עושים כלום. האחרונים הם אלו שיכתיבו את הקצב בטיולים. ואם מחליטים ללכת ברגל ( ואצלנו כן עושים מסלולים) אנחנו מעלים בהדרגה במהלך הטיול את האורך/קושי.. תכלס למתבגרים- השלמות של מסלולים כאלו זה גם אתגר.. הרבה שאלה של איך בונים את הדברים לפני.אנחנו תמיד מכניסים איזה משהו שהוא אטרקטיבי למתבגרים, ובארה”ב תמיד יש פארקי שעשועים בכל מיני מקומות- הם לא בגודל של דיסני או סיקס פלאגס- אבל מעבירים בהחלט כמה שעות של כייף ומילוי מצברים מטיול שהוא טבע.. וחוץ מזה, כמובן בהתחשב בתקציב- תמיד אפשר למצוא פעילויות כמו רכיבה על סוסים וכאלו- שהן אטרקציות שאינן פארק שעשועים.
-
תודה . אנחנו אכן חושבים על סיום מפנק בעיר ללא קרוון.
-
תודה. הכיוון הזה מתאים לנו
-
@Avi_3853585 אמר:
אנחנו אוהבי טבע אבל לא מטיבי לכת הגדולים יותר בעניין אקסטרים ואטרקציות, לקטנה ולי זה פחות רלוונטי אבל כמובן שנרצה לשלב נרצה שופינג אבל לא הרבה
אז אני שואל – למה קראוון?
חודש נשמע הרבה, אבל זה לא כל כך הרבה. אם גם ככה אתם רוצים להפקיע כמה ימים בהתחלה או בסוף לטובת ערים, ואתם רוצים גם לשלב אטרקציות (שרובן לא דורשות קראוון ואולי אפילו קראוון מפריע), וקצת שופינג, וכו’ – אז אולי פשוט קראוון זה לא הדרך הנכונה?
אפשר לטייל בטבע גם בלי קראוון. יש מלונות ומוטלים ביעדים אסטרטגיים, ואפשר לשלב לילה או שניים בקמפינג (בשביל החוויה). אולי זה הפתרון שנכון עבורכם?
לטעמי אחד הדברים החשובים בטיול זה איזון. שבכל שבוע יהיה יום אחד של אטרקציה, יום אחד של טבע, יום אחד של שוטטות בעיר ויום אחד רגוע (או כל חלוקת ימים אחרת שמתאימה לכם). כשהטיול לא מאוזן (למשל 5 ימי אטרקציות ברצף ואז 5 ימי טבע ואז 5 ימי עיר) זה קשה יותר ומהנה פחות. אז ברור שלא תמיד השילוב הזה אפשרי (כי למשל בטיול שמשמלב ניו יורק ואורלנדו אי אפשר להיות יום פה יום שם) אבל זה עדיין צריך להיות היעד (לדעתי).
מהבחינה הזו דרום מערב שתכננתם במקור הוא יעד מעולה. לא רק שהוא משלב קצת מכל דבר (ערים, טבע, אטרקציות) אלא גם שהוא מאפשר לשלב כל שבוע קצת מהכל. למרות שלרוב פרק הטבע מרוכז בשבוע אחד (של וגאס), השילוב של כביש 1 בצד השני יוצר איזון, ולמי שמשלב את יוסמיטי עם כביש 1 זה עוד יותר מאוזן. השילוב של 3 ערים גדולות (לוס אנג’לס, סן פרנסיסקו ולאס וגאס) ונסיעות בינהם מאפשרים גיוון בערים, ואם עושים גם טיול מעגלי מלוס אנג’לס אז גם אפשר לשלב למשל את יוניברסל בהתחלה ודיסני בסוף (או להיפך).
טיול שהוא חצי קראוון וחצי עיר לא מאפשר את הגמישות הזו. בפרק הקראוון אתם מנסים להיות רק בטבע במשך כ-3 שבועות רצופים. ואז בסוף (או בהתחלה) יש כמה ימים צפופים של עיר ואטרקציות עירונויות.
יותר מזה, קראוון לרוב מכתיב מסלול מעגלי, וודאי שמכתיב רצף. כלומר אם שכרתם קראוון בוגאס, אולי תוכלו להחזיר אותו בלוס אנג’לס ואולי לא. אבל לא תוכלו לעשות שבוע קראוון באיזור וגאס, ואז לטוס לילוסטון ולעשות שם שבוע קראוון נוסף. הלוגיסטיקה שכרוכה בהחלפת רכב היא כעין וכאפס לעומת החלפת קראוון.
גילוי נאות – מעולם לא הייתי בקראוון
-
שלום ותודה על התשובה המפורטת
אבל...
אנחנו כבר טיילנו בקרוון (אומנם בארופה) ונדלקנו
בנוסף אנחנו שומרי כשרות וזו סיבה נוספת שאנו מעדיפים טיול בקרוון
-
אני חושבת שהשיקולים שפירט "אנשים טובים" מאוד רלבנטיים. גם אם נדלקתם עקרונית על הקונספט של קראוון צריך לחשוב באופן לוגי על התאמתו לטיול הספציפי שלכם. תזכרו שזה טיול מורכב ויקר שלא עושים כל שנה וכדאי למקסם את ההנאה. לגבי כשרות- יש שפע מקומות לינה עם מטבחונים.
-
לגבי דברי אנשים טובים לדעתי זה מאד אינדבדואלי.
אני אישית יכולה להיות שבועות בטבע בכיף
בארה"ב יש על הדרך מקומות לשופינג ועיירות כך שמבחינתי יש גיוון מספיק
מצד שני יש מי שהמלצתי להם על טיול קרוואנים ודי סבלו.. הקדימו את החזרת הקרוואן והתחילו להנות מהטיול במוטלים ובדירה בעיר.
אני לעומת זאת לא מסתדרת עם מעברים רבים,בכל מקום לינה משאירה מזכרת, ועדיין בטראומה ממעבר בין מוטלים בו איבדנו דרכון אחד ולמחרת במקום שייט בילינו בנסיעה להנפקת תעודת מעבר שצלחה בנס..
בעניין שמירת כשרות אכן נוח בקרואן ולא צריך להיסחב באוטו עם כלים וכו. קונים עוף ואוכל בעיר בה נוחתים ויש מקרר. בעיני זה יתרון גדול. אם כי חייבים להודות שהרבה יותר קל לשמור כשרות בארה"ב, וחוץ מעוף אפשר למצוא מצרכים כשרים רבים בכל מקום.
ד"א יש בתי חבד במרחק הליכה מאתרי קרוואנים אבל לא הרבה. אנו משתדלים שבת אחת להיות ליד בית חב"ד לפעמים זה משדרג את הטיול ונוצרים איתם קשרים ארוכי טווח.