ישראלים עם דרכון אירופאי/זר מטיילים עכשיו באירופה-קיץ2020-מידע בדיקות ועדכונים.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
כאן נמחקו שרשרת של הודעות שאין בינן לבין תיירות, אנגליה, מדיניות תיירות או… כלום
סתם הערות אישיות שלא מקדמות את הדיון לשום מקום.
-
להונגריה ע’’פ התכתבות עם השגרירות וגם ע’’פ האתר שלהם אפשר להכנס בתור אזרח אירופי ללא חובת בידוד. אפילו אם הגעת מישראל. https://telaviv.mfa.gov.hu/eng/news/magyarorszagra-valo-beutazas-lehetosegei
למדינות אחרות באירופה איני יודע, אבל כרגע לכל מדינה אירופאית חוקים משלה בנושא. -
זה באמת הנושא שצריך לבדוק בכל תכנון ליציאה מישראל לאירופה. בנתיים רב ממדינות באירופה, שלהן טיסות מישראל מאפשרות להכנס למי שמחזיק דרכון אירופאי. ללא קשר אם הגעת מישראל וללא בידוד.
בריטניה כאמור, לא מאפשרת זאת.
-
עדכון רשמי לישראלים הרוצים להגיע ליוון -יוני 2020.
אתר שגרירות יוון בישראל:
-
נושא הביטוח הוא קריטי, ליוצאים לאירופה ולשאר מדינות העולם, בימי הקורונה.
המצב נכון להיום תחילת יוני 2020, מתוך עיון ברשת, שיש אולי 2 חברות שנותנות ביטוח עם קורונה.
אחת מהן היא הפניקס, אותה אני מציין כיוון שהצלחתי להגיע לנציג אנושי ולשאול שאלות בקלות, ולכן ההבהרות שקיבלתי, בנושא ביטוח הקורונה שאפרט, כמובן שמה שבסוף קובע היא הפוליסה עצמה.
חלק מהדבר שנאמרו בעל פה, הם עקרונית מוכרים כיסוי ביטוחי לקורונה, למי שאין מחלות רקע וכרוניות. יש כיסוי לאישפוז ויש כיסוי למלון בסכום מסוים במקרה בידוד.
אין כיסוי ביטול טיסה, ולכן הציעו לרכוש את הפוליסה סמוך ליציאה, שבטוחים שהטיסה יוצאת. אין כיסוי ביטוחי לקורונה בביטוח לארה"ב, כך הבנתי.
ניתן גם לרכוש הפוליסה באתר אונליין,
הנה הקישור למתעניניים, מצרפו כדי להקל על מציאת הקישור, אין לי שום קשר לחברה או כל עניין אחר בנדון.
לדעתי במצב כזה חשוב לדבר תמיד עם נציג טלפוני למידע והבהרות לפני ההזמנה, והתעדכנות על כל השינויים שישנם.
-
יש מקרים שאינם קריטיים,
נניח לגבי ביטול טיסה:
אני למשל בשגרה לא רוכש ביטוח ביטול טיסה, החשבון שלי אומר שעדיף לי לחסוך את דמי הפרמיה ומקסימום אם אני אצטרך לספוג את עלות דמי הביטול – אז אספוג. לשמחתי אני לא צריך למכור את הבית בגלל הפסד כזה.
יש כאלה שבאו להתייעץ בפורום (ראה שרשורים מהזמן האחרון), חברת התעופה ביטלה את הטיסה אבל לא נותנת להם אישור ביטול טיסה, כך שהם מקבלים דחיה מחברת הביטוח. כך שהם גם שילמו ביטוח וגם לא קיבלו כסף חזרה, הנזק רק גדל.
לגבי פגיעה בריאותית בגלל הקורונה, ככל שאני זוכר ממשלת יוון התחייבה לשלם הוצאות שנגרמות למי שחלה בקרונה, לא בדקתי את הפרטים, כך שיכול להיות שהתנאים שהממשלה היוונית נותנת עדיפים על הביטוח מחברת הביטוח הישראלית.
בקיצור ביטוח יכול להיות חשוב מאוד, אישפוז במחלקת טיפול נמרץ עולה הון לא קטן, צריך פשוט לשים לב לבטח את מה שצריך לבטח.
-
@דוקטור דו ליטל
בנושא ביטול טיסה, הנושא ניתן לפתרון בספיגת עלות המחיר -הכרטיס, כולו, במקרה הגרוע, למרות שבהרבה חברות יש הסדר פיצוי או שובר החזר לשימוש כזיכוי שניתן ישירות מחברת התעופה, כמו למשל, הסדר שראיתי באתר החברה היוונית שטסה לישראל וממנה ליוון וליעדים רבים באירופה בקונקשיין די טוב, האיגייאן, במקרה של דחית -שינוי מועד, או ביטול טיסה, אונליין.
מסקנה עקרונית הגיונית מהעניין הנ"ל, להזמין ישירות ולנהל את ההזמנה והשינויים ישירות באתר חברת התעופה.
דווקא בעניין ביטוח בריאותי, לדעתי, לא כדאי לעולם לטוס בלי ביטוח רפואי מלא שרכשת בעצמך מראש, כל שכן בעידן הקורונה, ולא להסתמך על הצהרות והכרזות של ממשלות, כי במקרה של שינויים בהחלטותיהן, או בעת צרה אמיתית, הנזק הכלכלי ואולי כמובן הבריאותי -בהעדר יכולת לממן טיפול רפואי מיטבי- הוא עצום, ובסכומים גדולים מאוד! כך שקניית פוליסה היא חובה בעיני.
דרך אגב החישוב העקרוני שהציגו לי בשיחה הטלפונית, של כיסוי ביטוחי שעשו פלוס מינוס לאדם בריא, בהפניקס הוא כיסוי ביטוחי כולל קורונה ובידוד, בערך 4 דולר יום בלבד. לכן לא שווה לקחת סיכון בכלל לצאת ללא פוליסה מישראל.
-
אני לא המלצתי לצאת ללא ביטוח בריאות,
ניסיתי להראות שיש הבדל גדול בין ביטוח ביטול טיסה לביטוח בריאות
-
בהחלט, כל מרכיב בפוליסת הביטוח הוא עניין לבחינה ושיקול דעת עצמאי ונפרד, עד כמה שהבנתי אין כיום ביטוח ביטול טיסה באף פוליסה.
בהודעתך המקורית, ציינת שיתכן וביטוח הבריאות של ממשלת יוון עדיף על הפוליסה, אז איך אומרים, יש פוליסה שרכשנו ביד בטוחה, ואם המארחים נדיבים יותר, נתכבד במה שהם מציעים, תמיד טוב שיש חלופות ויכולת בחירה, בעיקר שמדובר בנושא שירותי בריאות.
הנושא גם רלוונטי לאזרחי האיחוד האירופאי שזכאי לטיפול מינימלי מעצם היותם אזרחי האיחוד, ובכל זאת עושים פוליסות ביטוח בריאות אישיות בעצמם.
-
אשמח לדעת איזה חברות מצאת שעושות ביטוח כולל קורונה. יחסוך לי חיפוש.
-
תעיין מספר הודעות למעלה בשרשור, יש הודעה מסודרת, חברת הפניקס, איתם גם שוחחתי טלפונית נציג שהסביר.
בהצלחה.
לצורך הנוחות, זה הקישור לאתר שלהם ישירות,
https://online.fnx.co.il/Travel/
-
תודה!
-
פוסט זה נמחק! -
לאור מגבלות הקורונה,ובכלל, אנשים בעלי אזרחות ישראלית בלבד, ללא דרכון זר, בוחנים את מצבם מחדש,מצבו וערכו של הדרכון הישראלי.
השאלה כיום מה נלמד מבחינה מחודשת זו, ומהו המצב האופטימלי לאזרח ישראלי בעל דרכון ישראלי בלבד, כיום בעידן הקורונה ובכלל, בקניית חופש תנועה במדינות העולם, מה שמכונה פטור מויזה.
היכן מדורג כיום הדרכון הישראלי, ומה המצב האופטימלי בתחום הדרכונים הזרים:
רבות נאמר על טבלאות הדרוג של הדרכונים בעולם.
הכלל הראשון שערכו של דרכון, נקבע על פי כניסה למדינות בעולם ללא ויזה, היא מיושנת וחסרת ערך אמיתי.
חברות מסוימות יצרו דרוג ומדרג משולב פקטורים, שהן שקובעות בעצמן מה המרכיבים ואחוז ההשפעה שלהם על הדרוג הכולל.
ובכל זאת, ערכו של הדרכון הישראלי לכניסה למדינות ללא ויזה, הוא בינוני פלוס, מה שמאוד משפיע עליו, העדר הקשר עם מדינות מוסלמיות שאין להן קשר דיפלומטי עם ישראל, והוא אוטומטית מוריד אותנו בדרוג הכולל.
מה שכן, לדרכון הישראלי, יש כניסה חופשית לאירופה, (זה הולך להשתנות מעט מ2021, נצטרך להנפיק ויזה אוטומטית מראש באתר יעודי באינטרנט, לא ניתן לעלות לטיסה לאירופה, מהרגע להרגע).
כמו כן פטור מויזה למספר מדינות שקשה להכנס לתוכן בלי ויזה, בינהן רוסיה ומספר מדינות באפריקה. שלדרכון אירופאי אין. וכמובן גם להיפך.
עקב אכילס המרכזי, לדרכון הישראלי, אין פטור מויזה לארה"ב, במשך שנים, זה כרוך בהוצאות וחידוש ויזה, והליך מאוד לא נוח בעיקר בין מדינות ידודותיות. וכנראה זה לא עומד להשתנות בקרוב.
בעידן פוסט קורונה, הסיפור השתנה לחלוטין, הרבה מדינות שינו את משטר הויזה שלהם, ויש מסקנה אחת ברורה:
אם עד היום השאיפה לדרכון זר נוסף, היתה עניין של הטבות ויתרונות מעבר לפטור מויזה ותנועה חופשית לישראלים במדינות העולם,
הרי כעת זה ברור, שישראלים בעלי דרכונים זרים בכלל, בעידן הקורונה, נמצאים בעמדת יתרון חסרת תקדים ביחס למי שמחזיק דרכון ישראלי בלבד.
(כבר היום יציאה של ישראלים לאירופה אינה אפשרית, כניסה לאירופה לחלק מהמדינות שנפתחו כמו יוון, היא רק לבעל דרכון אירופאי, נכון ליולי 2020.!!)
הגמישות ביכולת לעבור בין מדינות בקלות, נתונה לבעלי דרכון זר בעיקר אירופאי.
וזאת מעבר להרבה יתרונות שהיו לו עד לפני עידן הקורונה.
כמו כן, היכולת להשתמש בדרכון זר, נתון גם ליכולת להפעיל שיקול דעת כיצד ואיך להשתמש בו, וזה אומר, ללמוד ולעקוב אחרי מידע משתנה והחליט איך ומתי להפעיל אותו. בין עדירי העולם יש מגמה רווחת היום, כמה שיותר אזרחויות זרות, בדרך כלל באמצעות רכישה ולא מקבלה על בסיס זכות אבות. ( בעיקר רכישת תושבות קבע, ולא אזרחות מלאה, שבפועל זה אותו דבר מבחינת פטור מויזה, חוץ מזכות בחירה).
והתחכום איך לשלב בין דרכונים שונים ממדינות שונות בעולם כדי להגיע למקסימום כיסוי, של פטור מויזה למדינות העולם, כלומר שילוב בין דרכונים שונים לכיסוי רחב מקסימלי.
המצב האופטימלי כיום בימי הקטרונה, ובכלל,תמיד היה, הוא: 3 דרכונים זרים בד"כ, שזה ריאלי, ישראלי ואירופאי, ודרכון נוסף שלישי שמכסה את המדינות שישראלי ואירופאי אינן מכסים.
בדרך כלל אסיאתי.
גישת שלושת הדרכונים מוכיחה את עצמה היום הרבה יותר מבעבר, בעידן הקורונה.
-
אז? גם הגישה להחזיק 3 מיליון דולר בחשבון הבנק מוכיחה את עצמה. זה לא אומר שכל אחד יכול לאמץ אותה.
עם כל הכבוד לחופשות, אפשר לעבור שנה בלי טיול בחו”ל, גם חמש. דרכון זר זו חתיכת פריבילגיה, והיא חשובה במיוחד למי שזקוק לו מסיבות עסקיות או להגירה ומטרות דומות שעבורן אין יותר מדי תחליף לדרכון זר. לטיול אפשר להסתדר, ופשוט להוציא ויזה, או בשנת קורונה פשוט להעביר קיץ אחד בלי חוף ביוון. זה לא יהרוג אף אחד. ברור שתמיד נוח יותר עם דרכון נוסף, אבל כפורום טיולים, לא זה מה שישאיר אותנו בבית לנצח. אם אפשר מה טוב, אם לא אז לא.
-
הנושא מורכב יותר ממה שהצגת אותו בתגובה,
רק כדי לסבר את האוזן, החשיבה של אדם עשיר,או אדם ממוצע, היא להשקיע את כספו, שיניב לו ערך כלכלי ונוסף.
רכישת דרכון בסכום ממוצע של איש מקצוע כיום, היא שולית ביחס להטבות הכלכליות לבעל הדרכון, ולמשפחתו וילדיו, מניה שעוברת בירושה לדורות הבאים, ולכן היא השקעה כלכלית מהטובות שקיימות בכלל.
רק לדוגמא, לימודים אקדמיים כמעט בחינם, זה עצמו מאות אלפי שקלים, לו לילדיו ונכדיו.
לכן, הבחינה של השיקול להחזיק דרכון זר, היא הרבה מעבר לרכישה סתמית-טכנית, כמו השכת פטור מויזה לכניסה למדינות בעולם, היא למעשה השקעה, המניה המניבה ביותר שאדם יכול לחשוב עליה, בעיקר אם יש לו אפשרות קבלתו בקשר רב דורי.
אבל, בשלב זה, נסכים כמו שכתבת, "אז אם אפשר מה טוב, אם לא אז לא".