שדה התעופה בבאזל והגעה ליער השחור בסוכות
-
רק שאלה
אם גרמניה מתירה כניסת ישראלים ומזמינים כרטיס טיסה לשדה התעופה באזל מולהאוס פרייבורג כשהכוונה להתביית על צימר באזור קרוב של היער השחור ולהיות שם כשבוע.
אפשרי?.
השאלה השאלת רק בפרטים הטכניים
תודה רבה לעונים
-
הי רוי, מכיוון שהשדה הזה ייחודי בכך שהוא משרת שתי מדינות, שוייץ וגרמניה, אני מציעה לך לבדוק מולם ישירות מה הנוהל לגבי הנוחתים מישראל.
-
לא דעת מומחה, רק נתון לחשיבה:
אתם לא יכולים לבחור אם אתם נוחתים בשוויץ או בגרמניה, אתם חייבים לגשת לביקורת הגבולות שנקבעה לכם מראש.
אם אני זוכר נכון כשאנחנו הגענו (איזיג’ט) נחתנו בשוויץ והמראנו משוויץ, אי אפשר היה לגשת לדלפק הגרמני.
כך שנראה לי שזה התנאי הראשון ששווה לבדוק.
-
השדה משרת את צרפת ושוייץ!! ושום נקודת ביקורת לא נקבעת מראש. (מאיפה לקחתם את כל הקשקוש הזה?)
כאשר היעד הוא גרמניה, יוצאים בביקורת הגבולות השוויצרית, לוקחים רכב שכור – או אוטובוס לבאזל SBB ומשם ממשיכים לתחנת הרכבת Badischer Bahnhof בתוך באזל אבל היא הפורטל לגרמניה.
בנוסף: חבל על הזמן שמקדישים לנושא – בסוכות לא תהיה שום תנועת תיירות מישראל, הארץ הכי אדומה (בהקשר COVID-19) במזרח התיכון
-
מקבל את התיקון ומתעלם מהקשקוש
נכון, ביקורת הגבולות לא של שוויץ או גרמניה אלא שוויץ או צרפת – והנוסע לא יכול לבחור ביקורת גבולות של איזו מדינה הוא רוצה לעבור.
איזיג’ט לפחות בזמן שאני הגעתי לשדה הזה נחתה בשוויץ
-
רציתי לכתוב משהו אבל וויתרתי. כשיהיו דברים רלוונטיים נסתדר
-
סתם שיעור בגיאוגרפיה: השדה נמצא בטריטוריה צרפתית (ממש בצרפת). כלומר הטיסות נוחתות בצרפת. צרפת הירשתה לשוייץ להשתמש בשדה, ואם יוצאים דרך הביקורת השוייצרית נמצאים במובלעת שוייצרית בתוך צרפת, ממנה ניתן להגיע רק לבאזל .
-
אז כל עוד צרפת לא תתיר כניסה של ישראלים זה בעצם לא משנה אם אני ממשיך לגרמניה לא יתנו לי להכנס, וגם אם כן אז אצטרך בידוד בחזור כי צרפת לא "ברשימה"
אני צודק?
-
@royzor1972 אמר:
אז כל עוד צרפת לא תתיר כניסה של ישראלים זה בעצם לא משנה אם אני ממשיך לגרמניה לא יתנו לי להכנס, וגם אם כן אז אצטרך בידוד בחזור כי צרפת לא "ברשימה"
אני צודק?
עד להודעה חדשה כל מי שמגיע לארץ חייב להכנס לבידוד, זה לא משנה אם מגיעים מצרפת או מגרמניה.
יש לך דרכון גרמני? אם לא, כדאי לדעת ש:
יש הגבלות למי שמגיע לגרמניה ממדינה עם תחלואה גבוהה.
-
אם אתה ניגש לביקורת הדרכונים השוויצרית אתה "יוצא לשווייץ", לא לצרפת. בכל מקרה כפי שציינתי אתה תגיע ממדינה סופר אדומה.
-
@אלי-2
סתם סקרנית, פתחת במיוחד בשביל התגובה הזו יוזר חדש?
-
ממש לא, גם אני סקרן…
הפעם גלשתי מהסלולרי ולא מהמחשב, ואתר למטייל כנראה החליט להדביק לי יוזר שונה
-
@אלי-2
סליחה, התבלבלתי בין צרפת לגרמניה.
-
@royzor1972 אמר:
אז כל עוד צרפת לא תתיר כניסה של ישראלים זה בעצם לא משנה אם אני ממשיך לגרמניה לא יתנו לי להכנס, וגם אם כן אז אצטרך בידוד בחזור כי צרפת לא "ברשימה" אני צודק?
אם אין כניסה לישראל במדינה מסוימת, ממש לא אכפת להם אם אתה ממשיך ממנה למקום אחר – אין כניסה אז אין כניסה, גם לא לשעתיים. בכל מקרה, מוקדם לדעת מעכשיו כי זה מסוג הדברים שיכולים להתהפך ולהשתנות גם יומיים לפני הנסיעה שלך. כרגע כל תכנון לחגים הוא הימור גדול.
-
עוד נקודה שכדאי לשים אליה לב
אנחנו מתייחסים למדינה-כמכלול שלם
אבל בתוך מדינה אירופאית יש נפות,מחוזות ,חבלים ויתר חלוקה.
רק לדוגמה אנחנו יודעים ששוויץ מדינה ירוקה.
אז לא בדיוק
כי בסוף שבוע אחרון יש חבלים (וואלה,טיצינו, פרייבורג) שהיו אדומים
והיום ראיתי ידיעה שהחבלים האלו חזרו להיות ירוקים.
יש משמעות לצבעי הרמזור גם בתוך מדינה.
והם מאד משתנים על בסיס יומיומי כמעט.
-
חשוב לציין שבשדה התעופה בבזל יש בדיקות מאוד קפדניות ואפיל מחמירות.