ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה חלקית - פארק חבלים בסאסא

פורום טיולי משפחות
    פארק חבלים
    5
    6
    779
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אז כמו רוב מי שנשאר בארץ הקיץ חיפשנו חלופות פרי ארצנו לבילוי המסורתי בחו”ל, ובין היתר הגענו לפארק חבלים בקיבות סאסא בשם “אתגר בהר”

קיבוץ סאסא הוא עמוק בגליל העליון, במורדות הצפוניים של הר מרון על כביש הצפון, בערך באמצע הדרך בין צפת למעלות (אל תתפסו לקטנות). כשעתיים נסיעה מהמרכז

בגדול – היה מאד נחמד, אבל היה גם עמוס. הסיבוב עצמו לקח כשעה ורבע (מאז שעלינו ועד שירדנו). ובתוספת כ-20 דקות למנהלות (קופה, שירותים, ציוד)

המחיר סביר – 90 ש”ח לאדם (רשמית 100, אבל נותנים הנחה קטנה לכולם). לא מצאתי קופונים טובים. זה לא זול, אבל גם לא יקר במיוחד (22 אירו)

ויתרנו על האומגה שנפרדת מהמסלול (למרות שכבר שילמנו עליה) כי היינו מותשים והיה תור ארוך

הם המליצו להגיע עם הפתיחה ב-9 כדי לצמצם עומסים, אבל היות והגענו מהמרכז אז הגענו רק ב-11 לעומס.

תאמנו הגעה מראש (כמו רוב האנשים), אבל בפועל כל מי שהגיע נכנס. (לא שאלו מי אנחנו להצליב מול ההזמנה).

כמו רוב האנשים המשכנו מהפארק לגלידריה השכנה בקיבוץ (בוזה). היה בסדר ולא יותר. אבל זה מתחבר טוב ביחד.

יכול להשתלב כחלק מטיול עם לינה בצפון, או כחלק מטיול יום בצפון. המיקום לא קרוב לעמק החולה הפולולארי, וגם לא בגליל המערבי. אבל לגליל העליון יש קסם משלו. אפשר כמובן לשלב עם ביקור בהר מירון או בקטע שביל ישראל הסמוך. אבל יש גם אטרקציות שונות באיזור

מה טוב?

• הפארק מאד מזכיר לי פארקי חבלים שנתקלנו בהם באירופה.
      • קודם כל מדובר על פארק חבלים בחורשת עצים. מה שנותן צל ברוב הדרך וגם תחושה טבעית יותר. להבדיל מהמתקנים על עמודים בשטח פתוח שלחלקנו אולי מזכירים את מתקני הנינג’ה, אבל לי מזכירים משחקיות פעלתון בקניון או בגי’מבורי.
      • המסלול חביב. ולא רע מבחינת רמת הקושי. אין בו שום דבר מפחיד במיוחד, אבל הוא גם לא קליל מדי. בסופו גם מתנשמים וגם יש תחושה של סיפוק.
      • יש 18 גשרים (סביר ביותר) ברמת קושי עולה, וכולל גם כמה שלבים של “כלי רכב” – עגלה שיושבים בה, אופניים ועוד. מה שמספק גיוון נחמד
      • הפעילות ברובה בגובה של כ-3 מטר מעל הקרקע (לא מדדתי). כך שמצד אחד זה לא מרגיש “עלוב” אבל מאידך לא מאד מפחיד (הגובה לא משנה טכנית וגם לא משפיע על האבטחה, אבל משפיע על התחושה).
      • האבטחה היא בשיטת כבל ארוך שאין צורך להעביר אותו בתחנות לכבל הבא מה שיותר קל לתפעול על ידי הילדים
      • יש מתחם שנראה נחמד לילדים הקטנים יותר (לא התעמקתי)
      • נראה לי שיש אפשרות לשבת במתכונת “פיקניק” מתחמת למסלול למי שמחכה. לא זוכר אם ראיתי ספסלים.
      • יש המון “מדריכים” שמסתובבים בשטח עם חולצות כתומות בולטות.מתחת לכל כמה גשרים יש מדריך שמשגיח, נותן טיפים, וגם מוריד את מי שמפחד.

מה רע:

• עמוס. שבוע אחרון של אוגוסט,  כולם תקועים בארץ. ציפיתי שגלל התו הסגול והזמנת המקומות יהיה פחות עמוס והתבדתי. אולי במועדים אחרים טוב יותר. העומס גרם להמתנות ארוכות בכל מקום. החל מהתור בקופה, ובעיקר במסלול עצמו. וכמו שציינתי על האומגה בסוף ויתרנו כי היה עומס ארוך במיוחד
      • בגלל שהאבטחה היא בשיטת הכבל הארוך אין אפשרות לעקוף. לא לבקש לעקוף מישהו איטי, ולא להציע למישהו מהיר לעקוף אותנו. האמת – בגלל העומס זה לא מאד משנה כי אין אפשרות מעשית לעקוף. אבל אם פחות עמוס זה כן משנה
      • בגלל העומס הסיבוב לקח הרבה זמן. ופשוט היינו כבר צמאים. היות ולא השארנו נציג על הקרקע שיעזור לנו ויביא לנו שתייה ולא היה מה לעשות. המדריכים סרבו לעזור (בצדק מבחינתם). מבקשים להשאיר תיקים בצד, כך שאי אפשר היה לעלות עם מים איתנו. זה לא שבפארקים בחו”ל הייתה לי אפשרות לשתות, אבל בפארקים בחו”ל הסיבוב לקח לי פחות זמן.
      • מדובר על סיבוב אחד בלבד. ארוך, אבל אחד. אין “גיוון”. אי אפשר לחזור עליו עוד פעם (אפשר לשלם ולעמוד שוב בתור אבל זה לא מעשי). באופן אישי הייתי מעדיף שני מסלולים של 9 גשרים מאשר אחד של 18. זה גם היה נותן אפשרות נוחה להתרעננות, גם נותן נקודת יציאה נוחה למי שקצת מפחד (בלי להרגיש כשלון שביקש שיוציאו אותו באמצע) וגם אולי אפשרותל עשות חלק מהמסלול פעמיים
      • אין אומגה במסלול עצמו. ברוב המקומות שהייתי בהם השלב האחרון במסלול היה אומגה. בחלק מהמקומות הייתה גם אומגה באמצע המסלול. פה הייתה אומגה בנפרד. האומגה בסוף נותנת תחושה מיוחדת של סיום ופה לא היה. חבל
      • אין חניה – אין מגרש חניה צמוד אלא פשוט חונים לצד הכביש. בגלל העומס חנינו רחוק יחסית. לא מדובר כמובן על קילומטר, אבל מספיק רחוק שלא יהיה נוח לקפוץ לאוטו להביא בקבוק שתייה ואז לחזור להמשך. וגם מספיק רחוק שאם יש בן משפחה שמחכה, הוא לא יכול לחכות באוטו ולראות את הפארק עצמו מלמטה.
      • אין  מסעדה/מזנון. כלומר בקופה מוכרים ארטיקים ושתייה אבל זו הקופה עם התור של הכרטיסים ולא משהו נעים נפרד. אבל מצד שני גם אין ממש מתחם פיקניקים חביב.

לסיכום – נראה לי בהחלט פארק נחמד. אם מצליחים להגיע כשהוא לא עמוס (עם הפתיחה, לא בסוף אוגוסט) – עדיף.

שמחת הפרטים הקטנים imeshy 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
      • שמחת הפרטים הקטנים
        שמחת הפרטים הקטנים @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

זה אזור מדהים לטיולים אם מישהו רוצה המלצות.

לא הייתי מגיעה רק בשביל הפארק

Sailor אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Sailor
          Sailor @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

גם למי שמגיע רק לשם, הדרך נפלאה, דרך נוף מהיפות בארץ ובליגה העליונה בעולם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • imeshy
            imeshy @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה רבה על הסקירה!

טוב לדעת שיש פארקי חבלים איכותיים בארץ (גילוי נאות – מעולם לא הייתי)

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:

לא הייתי מגיעה רק בשביל הפארק

ברור שלעשות נסיעה ארוכה רק בשביל הפארק זה כביכול חבל. ויהיה נחמד לשלב בטיול רחב יותר

אבל אני לא בטוח שזה תנאי הכרחי. בחו”ל הימים שלנו יקרים. גם פיננסית (כל יום מחייה כולה הרבה כסף) וגם כי הם מוגבלים. אנחנו מנסים “להספיק”. מי יותר ומי פחות, אבל זה קיים איפשהו אצל כולנו.

לעומת זאת בארץ הכל יותר רגוע. נסיעה מהמרכז במיוחד לפארק החבלים תעלה סדר גודל של 200 ש”ח דלק. אבל אם נעשה אותה בשבת (או בשישי כי נראה שהילדים לא צפויים ללמוד בשישי) בזה מסתכנות העלויות. לא בהכרח צריך לקחת חופש, לא חייבים לשלב עם מסעדה.

אז אם מסתדר יום טיול (או יותר מיום) – למה לא. אבל אם לא מסתדר מכל בחינה שהיא – אפשר גם רק את פארק החבלים

@imeshy אמר:

טוב לדעת שיש פארקי חבלים איכותיים בארץ

אני לא השתמשתי במילה איכותי. אני חושב שהוא מאד נחמד. הייתי בפארקים טובים יותר ובטובים פחות. אבל זו פעם ראשונה שאני מבקר בפארק חבלים בארץ ואני חושב שהוא באמת נחמד. לא וואו ענק, אבל גם לא נפילה גדולה.

מה שמתחבר למה שכתבתי קודם – לבילוי נחמד של שבת זה לטעמי גימיק חמוד.

סמדרולה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • סמדרולה
                סמדרולה @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה רבה לך על הדיווח.

מאכזב העומס שתוקע את כולם על אותו המסלול.

שמתי עין על הפארק אך עדין לא ביקרנו שם.
                המיקום בצפון אכן מתאים לטיולים באזור בשילוב לינה.

ננסה לשלב באחד החמשושים בשנת הלימודים.
                אנו אוהבים לנסוע בחמישי אחה”צ, לישון במקום, לטייל בשישי ולהספיק לחזור הביתה לשבת.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון