השמיים נפתחים: לאן מותר לכם לטוס? ואיך עושים את זה?
-
מישהו יודע לגבי הבדיקת קורונה האם אפשר לעשות בדיקה רגילה בקופת חולים ולומר להם שהייתי ליד חולה מאומת או יש לי תסמיני, ואז להדפיס את זה באנגלית.
או שחייב בדיקה פרטית ולשלם עליה?
-
האם נשמע לך הגיוני שימליצו לך לשקר ולרמות?
אתה רוצה לטוס לחו”ל – אחלה, תהיה הגון ותתמודד עם המשמעויות של הפעולה
-
@תלתל-הנודד אמר:
מישהו יודע לגבי הבדיקת קורונה האם אפשר לעשות בדיקה רגילה בקופת חולים ולומר להם שהייתי ליד חולה מאומת או יש לי תסמיני, ואז להדפיס את זה באנגלית.
או שחייב בדיקה פרטית ולשלם עליה?
אין לי מושג, אבל לדעתי כדאי שתבדוק שהתוצאה במקום טיול לחו”ל לא תהיה בידוד לשבועיים.
-
באסף הרופא, מחיר הבדיקה הוא 300 ש"ח, אם תרכוש כרטיס טיסה בחב' ישראייר, תשלם 50$.
-
אם יש לך סבלנות:
"חברת אומגה בשיתוף בית-חולים רמב״ם, זכתה במכרז להפעלת מעבדות הקורונה בנתב״ג. העלות לבדיקת קורונה תעמוד על סכום של 45 שקלים בלבד. באופן סמלי למחיר, המעבדה תפתח בעוד 45 יום".
-
@תלתל-הנודד אמר:
מישהו יודע לגבי הבדיקת קורונה האם אפשר לעשות בדיקה רגילה בקופת חולים ולומר להם שהייתי ליד חולה מאומת או יש לי תסמיני, ואז להדפיס את זה באנגלית. או שחייב בדיקה פרטית ולשלם עליה?
אם יש לך כסף לטוס לחו”ל ועוד עם הביטוח הרפואי היקר שיש בימינו, יש לך כסף גם לבדיקת קורונה.
ובכל מקרה, התוכנית הזו לא חכמה: אם היית ליד חולה או שהצגת תסמינים, אתה חייב להיכנס לבידוד. גם אם יבדקו אותך ותקבל בזמן לטיסה תוצאה (וזה לא בטוח שתקבל אותה כל כך מהר) אז קבלת תוצאה שלילית לא תוציא אותך מהבידוד חובה – תהיה חייב לסיים אותו. כלומר, לא תוכל לצאת לטיסה בזמן. -
עדיף שהקורונה הארורה הזאת תיגמר ונוכל לטוס בראש שקט בלי מסכה על הפנים -
נכון, אבל מכיוון שזה יקח כנראה המון זמן אולי כדאי שתהיה מטרת ביניים,
למשל עדיף שהתחלואה בישראל תרד לרמה כזו שנהפוך למדינה ירוקה ונוכל לנסוע ולטייל, גם אם הטיסה תהיה מסורבלת יותר – עם מסיכה.
-
אני מעריך (ומתבאס כמוך) שהמסיכות יישארו בחיינו עוד מספר רב של חודשים (ואולי אפילו שנה)
הסיבה: גם ולכשהחיסון ייכנס לחיינו, ייקח זמן עד שמסה קריטית תתחסן, הן בישראל והן במדינות היעד – וכל עוד לא הושגה מסה קריטית זו (שנקראת גם חיסון עדר) ניאלץ להמשיך ולחיות תוך מגבלות הריחוק החברתי.
לאור העובדה שייקח שהניסויים הקליניים טרם הסתיימו, וטרם יוצרו החיסונים עצמם, ודעת הקהל בישראל/בעולם בחלקה מכחישת קורונה או סתם מתנגדת חיסונים (משלל סיבות) – יש לצפות שזה ייקח עוד זמן רב.
-
אף אחד לא יודע מה משמעות החיסון ואם יהיה חיסון עדר.
בתסריט האופטימי החיסון יהיה כמו לחצבת, מקבלים את החיסון פעם (או פעמיים) ומחוסנים לכל החיים. התסריט האופטימי כנראה לא ראלי.
בתסריט הפסימי גם אם יהיה חיסון הוא יהיה אפקטיבי לכמה חודשים בלבד ו/או נגיף הקורונה יעבור מוטציות כמו נגיף השפעת, קרי החיסון של שנה שעברה לא תקף לזן הקורונה של שנה הבאה – והחיסון של שנה הבאה הוא ניחוש מושכל לזן הרלוונטי שלפעמים יפגע ולפעמים יפספס.
וכמובן יש כל מיני אפשרויות ביניים
בינתיים לצערנו המצב בישראל נראה מאוד לא טוב,
ועם קליטת מעל 15,000 תיירים שרובם מאזורי קורונה אדומים
וחזרה של אלפי חסידים מאומן שלהערכתי כחרדים פרופורציה מאוד משמעותית מהם לא יתפללו יחיד ביום הכיפורים אלא במניין (לא שמעתי על תוכנית לבידוד חובה במלונות קורונה).
ופתיחת שנת הלימודים שהתנאי של הפרויקטור לפני חודש היה מקסימום 400 נדבקים חדשים ליום והתנאי התגמש ליותר מפי 5
אני לא אופטימי לגבי ירידת התחלואה בישראל והאטרקטיביות של התייר הישראלי בחו”ל, ולכן אני (וזו המלצה רק לעצמי ולא לאחרים) לא הייתי ממהר להתחייב בסכומים כספיים משמעותיים לנסיעה לחו”ל.
-
הדרקון צודק. ובאמת כדאי להבין שזהו לא וירוס פשוט ומוכר ויש סימנים שמצביעים על כך שהנוגדנים אחרי המחלה לפחות אצל חלק מהחולים נעלמים אחר זמן מה, וזה מציב אתגר גדול ליצירת חיסון לטווח הרחוק, וגם בעל משמעויות של הדבקה חוזרת אחרי כנראה כמה חודשים.
בישראל יהיה יותר גרוע, לשם זה הולך עם הצעדים האחרונים של הממשלה, הסיפור עם אומן, החגים המתקרבים ותחילת שנת הלימודים, חוסר המשמעת של רבים מהאזרחים, ומקבלי החלטות שלא אכפת להם מספיק אפילו בשביל להתכנס לישיבה בעניין. זה לא שסטטוס ירוק נוחת לנו על הראש, צריך לעבוד בשביל זה, גם ברמת מקבלי ההחלטות וגם ברמה האישית של כל אחד מהאזרחים.
-
שאלה טכנית:
טיסה למדינה שמאפשרת כניסת אזרחים ישראלים ( ארה”ב ) – עם קונקשיין במדינה שאינה מאפשרת כניסה לישראלים (פורטוגל) – זה אפשרי? יתנו לי בפורטוגל לשהות בטרמינל עד לטיסת ההמשך לארה”ב?
-
פוסט זה נמחק! -
עדיין אין טיסות ישירות לפורטוגל, קרא כאן על ההנחיות:
EXCEPTIONS TO THE RULE OF MANDATORY PRESENTATION OF NEGATIVE TEST RESULTS BEFORE BOARDING:
- Passengers transferring in Portugal with a connecting flight outside of national territory are exempt from presenting the test as long as the connecting flight takes place on the same calendar day and they do not leave the boarding area within the airport;
-
בדברים כאלו צריך לוודא מול מקור רשמי. להתקשר לשגרירות למשל. ובכל מקרה גם אם הם אומרים היום שזה בסדר, עד הטיסה שלך החוקים יכולים כבר להשתנות.
-
ביוון התארגנו בתוך מספר ימים בשדות התעופה המרכזים באתונה והאיים עם מעבדות, הבדיקה בחינם בכניסה ליוון. כי היה חשוב להם הכנסת תיירים, אצלנו בארץ כלאו את האזרחים דרך שדה תעופה אחד, אבל אפשרו כניסה, ו"פתיחת השמיים" שרק הביאה גל חוזרים ממדינות שישראל הגדירה ירוקות....מה הפלא שיש 3000 נדבקים ביותר.
אורחים לחגים.......
העיקר המעבדות בנתב"ג יתחילו לפעול, בעוד 45 יום, שכבר יהיה סגר מלא כנראה.…
חשיבות המעבדה ודחיפותה היא בעיקר לנכנסים ממדינות "ירוקות" ברשימה של השרה, הכל פה עם הגיון לא מובן.
-
באם התכוונת שאנחנו מייבאים חולים אז אתה טועה.
בשביל להיות מדוייק עיינתי בתמונת המצב הלאומית אשר מופצת יומית לקברניטי המדינה והנתונים בה הם חלוטים וכמות החולים שבאים מחול נעה בים אפס לאחד או שניים ליממה. ממוצע חולה אחד ליום.
אז קצת קשה להעלות נתון שכזה מבלי שיש נתונים מוסמכים אלה אם לקחת את הנתונים מהתקשורת ואז הכל ברור. שזה מגמתי
-
מי שבאמת עסוק במאבק הקורונה והביטחון בימינו ומעיין בנתונים רשמיים חשאיים עסוק מכדי לכתוב בפורומים ובטח לא מזכיר זאת לעיני אנשים זרים בפורומים באופן תכוף או בכלל. לא ארחיב עוד בנושא כי עליי להתניע את מטוס הפאנטום כדי שיתחמם בזמן לצאת למשימה חשאית וקרבית של השגת מטושים בזימבבווה.
-
הדיון בשרשור זה הוא לאן מותר לטוס ואיך עושים זאת.
לא תפקידו של אף אחד כמציל לאומי.
לא מידע סודי על כמות הנדבקים בטיסה 4457 מרומא.
מי שלא יצליח להפנים זאת--- ...חבל.
-
@דוקטור-דו-ליטל עדיף באמת שהתחלואה בארץ תרד, אני מתה כבר לטוס לחופשה שתכננתי