מכסת 1200 ישראלים ליוון
-
אני מעוניין בטיסה ליוון אך לא מבין איך עובדת המכסה של האנשים שיכולים להיכנס כל שבוע. מי סופר את זה? האם ייתכן מצב שבו אני מזמין הכל ואז כשאני מגיע ליוון הם אומרים לי שאני מספר 1201 ולא יכול להיכנס? -
המכסה ניתנת לחברות התעופה שטסות ליוון. אם אתה יכול לקנות כרטיסים לתאריכים מסוימים, זה סימן שאתה בתוך המכסה.
-
תודה!
-
שים לב לזה: https://travel.walla.co.il/item/3384124
-
הכוונה רק לטיסות ישירות!
למיטב ידיעתי המכסה התחלקה שווה בשווה בין ישראייר לבין Aegean Airlines.
-
פוסט זה נמחק! -
לתשומת לב-
יש כבר תלונות של אנשים שעשו את התהליך
קנו כרטיס טיסה- ביטוח-מלון
עברו בדיקת קורונה בארץ
העבירו את הטפסים של 24 שעות לפני הטיסה לממשלת יון
ו….. לא קיבלו אישור כניסה כי “נגמרה המכסה”.
איך זה עובד? לא יודעת.
אבל יש תלונות כבר.
אז שווה לבדוק לפני הזמנה את התהליך כולו ושלב אישור ההגעה ליוןן
-
-
רק המכסה מטרידה? ולצאת חיובי בטעות בבדיקה דקה לפני הטיסה זו לא בעייה ?? -
קראתי בפיסבוק, שהציעו קודם להכניס את מספר הטיסה אליה אתה מתכנן לעלות ולעשות את ההזמנה, יום שעה, אבל קודם לקבל אישור שהבקשה לא נדחתה, כלומר שהמכסה סגורה ולא תוכל לקבל אישור לבקשה, ורק אז לבצע את ההזמנה לכרטיס ולשלם.
אמנם את הקוד qr מקבלים רק יום לפני הטיסה בחצות, אבל ככה לא קונים כרטיס לפני שיש אישור בטופס המכסה היווני.
-
יש גם את ראיינאייר, שטסה בימי ראשון לאתונה.
ויש את בלוביירד, שטסה לכרתים.
מיעוט הטיסות הביא למחירים לא שפויים לטיסה לאתונה.
-
@Roco אמר:
קראתי בפיסבוק, שהציעו קודם להכניס את מספר הטיסה אליה אתה מתכנן לעלות ולעשות את ההזמנה, יום שעה, אבל קודם לקבל אישור שהבקשה לא נדחתה, כלומר שהמכסה סגורה ולא תוכל לקבל אישור לבקשה, ורק אז לבצע את ההזמנה לכרטיס ולשלם.
אמנם את הקוד qr מקבלים רק יום לפני הטיסה בחצות, אבל ככה לא קונים כרטיס לפני שיש אישור בטופס המכסה היווני.
מה זה קוד QR?
-
-
-
תודה, מכיר מהו ברקוד דו מימדי.
אני אסביר יותר טוב את כוונתי, האם כשנאמר “את הקוד qr מקבלים רק יום לפני הטיסה בחצות” הכוונה לכרטיס עליה אלקטרוני?
ואם כבר בנושא של טופס אישור הכניסה ליוון,
מישהו יכול להגיד האם חייבים קודם כל לרכוש כרטיס טיסה ורק אחרי כן למלא את הטופס? נניח חייבים מספר PNR?
האם חייבים כרטיס עליה למטוס?
-
כל המידע נמצא בקישור(אני מקווה).
הקוד שתקבל(מהרשויות ביוון)אינו קשור לכרטיס הטיסה וכו'.
• טופס Pfl:
לפני הכל, עליכם להרשם כתיירים הנכנסים ליוון, למילוי הטופס לחצו כאן. לגבי טיסה - רק אישור על טופס זה מהווה הבטחה שאתם חלק ממכסת התיירים הישראלים השבועית המותרת. עם מילוי הטופס בהצלחה תקבלו אישור למייל על כך שנרשמתם בהצלחה ושאתם צפויים לקבל בר קוד (QR) בלילה שלפני מועד טיסתכם, באמצעות בר קוד זה תוכלו להיכנס ליוון, בלעדיו לא תועלו לטיסה כלל. חשוב למלא את הטופס מספיק זמן לפני הטיסה ולכל היותר 48 שעות לפני הטיסה (בתקווה שהמכסה לא התמלאה).• שימו לב : בשל הבעיות בנושא טופס ה PLF אנחנו רוצים לעדכן שרצוי לבצע את ההרשמה באתר ממשלת יוון לקבלת ה PLF לפני רכישת כרטיס הטיסה ובכך לא להסתכן בהודעה "שהמכסה הסתיימה" כמו כן רצוי להזמין את הטיסה אצל סוכן נסיעות שיכול לטפל בכם במקרה של בעיה ולא מאתר אג'יאן ישירות.
*וקרא בקישור האחרון שצירפתי על הבעיות.
-
אוקי ביררתי ולהלן הפרטים:
- נוסע יכול למלא את הטופס עוד לפני רכישת כרטיסי טיסה או הלינה. בקיצור לפני שהוא מתחייב כספית
- הנוסע כן צריך למלא פרטי טיסה ופרטים של מקום לינה
- זאת אומרת שלפי 1+2 סדר הדברים שנראה לי כדאי כדאי לנוסע לתכנן את הטיול, לבדוק שיש טיסה שמתאימה לו מבחינת זמנים מחיר וכו’ (ושיש כרטיסים זמינים), למצוא מקום לינה, למלא את הטופס ואחרי קבלת אישור לרכוש את הכרטיסים והלינה.
- האישור בצורת קוד QR (בר קוד דו מימדי) מתקבל אכן בחצות לפני מועד הטיסה, אבל בהחלט ניתן ורצוי למלא את טופס הבקשה (ולקבל את האישור) מוקדם ככל האפשר.
- אין יתרון לתושבי ישראל בעלי אזרחות זרה, כל תושבי ישראל כפופים לאותם כללים.
אני לא רואה יתרון במילוי הטופס דרך סוכן נסיעות ולא עצמאית. לסוכנים אין מלאי של מקומות פנויים נפרד משל התייר, הם ניגשים לאותו אתר אינטרנט וממלאים את אותם פרטים ומקבלים את אותה תשובה באם יש או אין מקומות זמינים.
טופס בקשת ויזה מארה”ב הרבה יותר מורכב ומסובך ואני בדעה שכדאי למלא לבד ולחסוך את הכסף.
כמובן שמי שמרגיש צורך/חוסר ביטחון יכול לשלם למישהו שיעזור לו למלא.
-
-
@aljaje אמר:
חשוב למלא את הטופס מספיק זמן לפני הטיסה ולכל היותר 48 שעות לפני הטיסה (בתקווה שהמכסה לא התמלאה).
זה ממש מרוץ נגד הזמן.
לראות טיסה רלוונטית ו…..מלון רלוונטי שאפשר גם לבטל עד רגע ההגעה ממש (בהצלחה)
למלא את הטופס 48 שעות לפני טיסה שלא הוזמנה כמובן מתוך תקווה שתאושר בין 1200 המאושרים
לקנות כרטיסים בפועל (על בסיס תיאורטי שתאושר)
להגיע לבדיקת קורונה גם 72 שעות מקסימום לפני הטיסה ולקוות שאתה בריא, ולא תעוכב .
לטוס ליוון ,לעשות בדיקות קורונה נוספת
לחכות בסמוך לשדה התעופה 24 שעות
ואז להתחיל לטייל.
בקיצור מסורבל למדי
-
"החירות נקנית בדם".