האם יש ביטוח נסיעות לארה"ב
-
הי,
אני מתכננת לטוס באמצע אוקטובר למערב ארהב לביקור,
האם יש ביטוח נסיעות / ביטוח רפואי ?
תודה לעוניםאיריס
-
יש של דייוויד שילד (חברה ששייכת לפיניקס/פספורט קארד) עד גיל 64 כולל
גם דרך חברות חו”ל אבל גובה הביטוח המקסימלי הוא הולך וקטן ביחס לגיל, הנה כמה אתרים:
לשים לב שיהיה כתוב שמכסים COVID19, אבל אלה התוצאות שקיבלתי לגבי ביטוחים שמכסים גם הדבקה ב-COVID19, לקרוא היטב באותיות הקטנות
-
תודה
-
שלום לכולם,
בדקתי עכשיו את הצעות הביטוח באתר שהציעו כאן – INSUBUY.
יש כמה וכמה הצעות – במחירים מצחיקים. בין 20-30$ לעשרה ימים!
זה לא רחוק מהמחיר הרגיל.
מה אני מפספס? האם זה נראה לכם רציני? הייתם נוסעים עם ביטוח כזה??
-
בדקת שההצעות כוללות COVID19 ?
ההצעות יכולות להיות זולות בהתאם לגיל ובהתאם לחברה המבטחת
אפשר להתקשר (לא מהכרות אישית אבל דיברתי איתו בטלפון) לצביקה 054-492-1624 והוא ימליץ על איזה מהביטוחים ללכת, הוא מכיר ועובד עם INSUBUY, נראה לי שיש להוסיף עוד 260 ש”ח עבור מוקד שירות בעברית שפועל בארה”ב 24 שעות ביממה.
-
כן, מופיע COVID-19 Included.
אבל בגדול – מה המשמעות של קניית ביטוח ישירות מחברה אמריקאית?
זה נראה קצת מדאיג שאף חברה ישראלית לא מוכנה למכור ביטוח כזה.. למה שלא ימכרו פשוט את אותה פוליסה ויקחו את החברה האמריקאית בתור מבטח משנה?? -
ואם נניח שיקרה מקרה ביטוחי. ואם במקרה חברת הביטוח לא תסכים לשלם – איך מגישים תביעה? הרי תחום השיפוט של מקרה כזה הוא בארה”ב. איך מתבצעת הפרוצדורה של ישראלי שרוצה לתבוע מהארץ חברה אמריקאית בבית משפט אמריקאי?
-
אז זאת בעיה, אבל דרך צביקה יותר בטוח, הוא עובד בחברת ZIVINSURANCE הישראלית שיש לה שנים רבות בתחום הביטוחים
-
כדאי לקרוא את כל האותיות הקטנות חוץ מהמילים קוביד-19 כדי להבין מה זה מכסה. ארה”ב זו מדינה אדומה, זה עיתוי נוראי לבקר בה, ושירותי הבריאות בה יקרים רצח, כך שלא הגיוני שזה המחיר לביטוח שכולל את כל מגוון ההשלכות של הקורונה. באופן אישי בכלל לא נראה לי שכדאי להתקרב לארה”ב כרגע רק בשביל טיול, אבל זו כבר החלטה אישית שלכם.
-
@keves160 אמר:
שירותי הבריאות בה יקרים רצח
אכן, הייתי שעה במיון לטיפול רפואי קטנטן כי המצב החמיר ולא יכולתי כבר להמתין למרפאה בבוקר.
למרות שהופניתי ע”י חברת הביטוח הם ניסו לשלוח לי גם חשבון ישיר אלי.

-
@tlv2nyc אמר:
כן, מופיע COVID-19 Included.
אבל בגדול – מה המשמעות של קניית ביטוח ישירות מחברה אמריקאית?
זה נראה קצת מדאיג שאף חברה ישראלית לא מוכנה למכור ביטוח כזה.. למה שלא ימכרו פשוט את אותה פוליסה ויקחו את החברה האמריקאית בתור מבטח משנה??המשמעות היא שאם יהיו חילוקי דעות על כיסי תביעה ביטוחית הנוסע כנראה לא יוכל לתבוע את החברה בישראל, רק בארה”ב.
חילוקי דעות עם חברת ביטוח, במיוחד אם מדובר בסכומים גבוהים, אינם דבר נדיר אלא שכיח.
כל אחד שיעשה את השיקולים שלו – אני לא הייתי מבטח בחברה שלא נמצאת בישראל.
בנוסף צריך לבדוק מה בדיוק הביטוח מכסה, גם אם COVID-19 מוזכר.
למשל יכולה להיות תקרת תשלום של סכום לא מספק, נניח 50,000$,
החרגה של כל מיני עניינים רפואיים, למשל לא כולל טיפול נמרץ,
כיסוי של טיפול רפואי בלבד, כך שלא מכסה אם אדם צריך לשהות בבידוד כמה שבועות,
מה קורה עם בני משפחה של אדם שחלה? האם השהות שלהם מכוסה?
וכו’
-
50K$ לא מספיק??
נשמע לי המון, אבל כנראה אני באמת לא מכיר את העלויות.
מה סכום הכיסוי המינימלי לדעתך? (אני בודק עכשיו כמה הצעות)
-
עלות יום אישפוז ממוצע היא 4000$ והעלות הממוצעת לאישפוז בבית חולים בשל קורונה היא 73300$. כמובן שממוצע זה דבר מאוד מטעה כי יש רבים שנשארים הרבה יותר. לזה צריך לצרף עלויות של טיפולים (ניתוחים יעלו עשרות אלפי $$), הוצאות מחיה ולינה למלווה, הטסה רפואית מיוחדת (מטוס פרטי, עם ליווי רפואי) וכו וכו. במקרים קשים במיוחד גם 500000$ עלולים שלא להספיק.
-
בביקור לפני יותר מעשרים שנה אחד מאיתנו ראה רופא לחמש דקות, וזה עלה 200$. בימינו 50 אלף דולר לתקופה של מגיפה עולמית שבה ארה”ב עומדת בראש כמות החולים וכמות המתים, זו בדיחה. לא נראה לי שישראלים תופסים את העלויות הרפואיות שם והסכנה הכלכלית העצומה הכרוכה בהן בביקור בעיתוי כזה. שום טיול לא שווה את זה. אף אחד מהקרובים שלי בארה”ב לא היה עולה עכשיו על טיסה או הולך לבית מלון. היחידים שטיילו לקחו קרוואן לכמה ימים בטבע במדינת מגוריהם עם כמה שפחות מגע עם אנשים אחרים.
-
@keves160 אמר:
נראה לי שישראלים תופסים את העלויות הרפואיות שם
נכון שהעלויות הרפואיות בארה”ב גבוהות במיוחד. אבל בכללי לנו כישראלים שמבוטחים בחוק בריאות ממלכתי קשה לתפוס שגם העלויות הרפאויות בארץ גבוהות, אנחנו פשוט לא חשופים עליהן כי הקופה משלמת.לפי תעריפון משרד הבריאות למטופלים בחו”ל (כלומר ללא שום סבסוד פנימי כזה או אחר)העלות של יום אשפוז זה 5500 ש”ח שהם 1500 דולר. מכונת הנשמה תוסיף לעלות עוד 11,000 שח וביחד 4500 דולר. כלומר שבוע על מכונה עולה בארץ 30 אלף דולר ויותר.
עוד פנינים מהתעריפון: בדיקת רופא עולה 150 דולר
צילום רנטגן 50-100 דולר
MRI – קרוב ל-1000 דולר
השתלות (לב, ריאה וכדומה) – כ-100 אלף דולר
-
לפי מה שדיברתי עם צביקה מ-ZIVINSURANCE, תקרת ההוצאות יכולה להיות מיליון דולר (גם במקרה של קורונה, חלילה), תלוי בסוג הביטוח ובגיל המבוטח. אבל לא מכסה החמרה של מחלות קודמות.
אל תראו בדבריי המלצה לרכוש ביטוח זה או אחר או לנסוע בכלל לארה”ב, כל אחד יעשה את החשבון שלו
חתימה טובה
-
תודה!
אכן בדקתי שוב את ההצעות שקבלתי, והכיסוי הוא עד 1M$.
(שאלה אחרת היא כמה עולה הפוליסה, וכמה ההשתתפות..)
אשמח לשמוע את דעתך לגבי הכדאיות והסיכון לנסוע עכשיו בכללי.
יש מה לעשות? מקומות פתוחים?
והאם אתה גם חושב שזה כל-כך מסוכן, כמו שכתבו כאן למעלה?
אני למשל לא רואה מה הבעיה לקחת חדר בבית מלון. (מקום נקי כמובן, גם בארץ אני לא לחוץ על סטרליזציה) -
קשה מאוד להחליט החלטות כאלה ועוד קשה יותר להמליץ למישהו לכאן או לשם.
אני בן 70 ובת זוגי 65, לכן התקרה של הביטוח הרבה יותר נמוכה במקרה חלילה של קורונה.
בכל זאת החלטנו לטוס (הטיסה אמורה להתקיים ביום ד’ הקרוב, לך תדע אם יסגרו את הטיסות, עדיין אין החלטה נכון לרגע זה).
אבל, אנו טסים רק למשך שבועיים, בד”כ אנו טסים לארה”ב של תקופות של חודש או יותר.
המצב בארה”ב לא מזהיר, מקום ראשון בעולם מבחינת מתים וחולי קורונה, אבל ביחס לכמות התושבים, ישראל במקום יותר גרוע.
הבעיה שיש לנו כרטיסי טיסה גם של טיסות שרכשנו בעבר ובוטלו וכבר שיניתי תאריכים כמה וכמה פעמים ויש בעיה עם הטיסת חזור שהיא עם חברת דלתא ובפעם האחרונה רק אחרי תחנונים רבים החליטו לכרטס לי לתאריך החדש ללא קנסות ו/או תוספות.
נכון, הבריאות יותר חשובה מכסף, אבל החלטנו לטוס ונשמור עד כמה שניתן לשמור. דרך אגב, כבר טסנו לארה”ב במרץ (כאשר המגפה התחילה להתפשט) וחזרנו בחודש מאי בתקופת הקורונה (התכנון היה רק לחודש אבל ביטלו לנו את טיסת החזור ולבסוף נאלצנו לרכוש כרטיסים חדשים, שהינו חודש וחצי אצל משפחה בבידוד).
לגבי בתי המלון, אנחנו – כהרגלנו גם מלפני המגפה – מחטאים את החדר מא’ עד ת’. גם שומרים מאוד אבל ממש מאוד על הניקיון האישי ועל חבישת מסכות. גם במטוס – למרות הטיסות הארוכות – עתינו מסכות לאורך כל הדרך למעט בזמן הארוחות. מסכה צריכים לעתות גם – ובעיקר – בשירותי המטוס.
המטוסים לארה”ב ברובן לא מלאים, גם בחרנו הפעם לטוס דרך שיקגו (לא דרך ניווארק או ניו יורק) ולחזור ביום שישי כדי להימנע מלשבת עם אלה שטסים לניו יורק או ממנה (המבין יבין).
-
אפילו לא חשבתי על הסיוט של מסיכה ב-10 שעות טיסה ויותר.
-
מאד תלוי באופי הטיול, הגמישות שלכם לשינויים, והמצב הבריאותי.
ארה”ב עדיין מוכת קורונה.
בקליפורניה יש מתווה מאד איטי של פתיחה, לפי מחוזות, עם מדדים ברורים. במחוז שלי רק לפני שבוע-שבועיים פתחו קניונים ומספרות. מסעדות עדיין רק לטייק אאוט או ישיבה בחוץ. יש הרבה ערים קטנות שהפכו את הרחובות הראשיים למדרחוב כדי לאפשר למסעדות להוציא החוצה שולחנות, וזה דווקא נחמד. לימודים ברובם אונליין (למעט בתי ספר פרטיים שקיבלו אישור, וגם זה בעיקר לכיתות נמוכות). אוניברסיטאות סגורות, לומדים אונליין. אנחנו אישית עובדים מהבית, לפחות עד ינואר 2021. בחוף המערבי עדיין משתוללות שריפות ענק, אם כי בשבוע האחרון חזרנו לנשום קצת, ופתחו את כביש 1. אבל יש לנו לפחות עוד חודשיים של סתיו מועד לפורענות.
לאס ווגאס פתוחה חלקית, הקזינו פתוחים, בשולחנות יש מחיצות, הסלוטס פתוחים חלקית, חלק מהמסעדות פתוחות. מופעים, מסיבות, מועדונים וברים סגורים. בריכות עם הגבלת כמות אנשים אז צריך להזמין מקום ולחכות שיודיעו לך שיש לך מקום. רחוב פרימונט פתוח אבל בלי הופעות. חנויות אני חושבת פתוחות (אבל לא מידע אישי). אטרקציות אין לי מושג. יש מחירים טובים במלונות שרוצים למשוך קהל, מה שהביא קהל קצת פחות אופייני (הלכו מכות בווין!).
אם מדובר בביקור משפחתי, או בביקור ש95% ממנו טיולים בטבע, זה אפשרי במגבלות. טיול עירוני לא הייתי מתכננת לחודשים הקרובים.