המשך ההתפתחויות באל על
-
הסכום גדול מאוד ומדובר בהרבה מאות מליונים, ויש להם גם הוצאות נוספות מלבד החוב כי צריך להתחיל לשלם משכורות כי הם חוזרים לפחות לטיסות המטען, וכבר החזירו חלק מהעובדים מהחל"ת... נחכה ונראה מי צדק...
-
בעקבות הפרסום אתמול לפיו החלה החברה בתהליך השבת הכספים, לקוחות רבים ניסו ליצור קשר עם שירות הלקוחות של אל על ולא זכו למענה. מבדיקת ynet עולה כי פנייה טלפונית ישירה או דרך אתר החברה לא תסייע. ההחזר מתבצע בפעולה יזומה של החברה, הנעשית באמצעות פנייה במייל ללקוח הזכאי (שהזמין את הכרטיס ישירות מאל על).
ש לציין כי לא כל הלקוחות הזכאים יקבלו פנייה במקביל: מהחברה נמסר כי בשלב הראשון יקבלו פנייה אלו שטיסותיהם היו אמורות להתקיים בפבואר-מרץ, ולאחר מכן שאר הלקוחות. כזכור, הזכאים להחזר, הם אלו שרכשו כרטיסים לטיסות בין התאריכים 1.2.2020 לבין 24.10.2020 .
במכתבו כותב אוסישקין כי "לאור כמות הכרטיסים הגדולה והעומס הרב, פנייתנו ללקוחות נעשית בהדרגה". הפנייה עצמה מאל על היא קריטית לביצוע התהליך, משום שבפנייה מקבל הלקוח לינק לטופס מילוי פרטיו הנחוץ לזיכויו או להנפקת השובר.אל על חייבת כ-400 מיליון שקל לנוסעים ישראלים שטיסותיהם בוטלו. על פי "חוק טיבי" (שחל רק לגבי נוסעים ישראלים), החברה חייבת להחזיר את הסכום המבוקש עד ל-1 באוקטובר.
-
-
עכשיו באתר אל על:
זיכוי כרטיס טיסה עקב טיסה שבוטלה במשבר הקורונה
בחודשים האחרונים חברת אל על מתמודדת עם המשבר הגדול ביותר שפקד את ענף התעופה אי פעם על רקע מגפת הקורונה. הנחיות מדינת ישראל ומדינות אחרות, לצד חרדה לבריאות הציבור, הפסיקו כמעט לגמרי את פעילותנו.
רבים מלקוחותינו מחזיקים בכרטיסי טיסה לטיסות אשר בוטלו בחודשים האחרונים עקב מגפת הקורונה.
אנו מתנצלים בפניך ומודים לך על סבלנותך והבנתך.בתמורה לכרטיס הטיסה לטיסות שבוטלו, אנו מציעים 2 חלופות אפשריות:
אפשרות ראשונה זיכוי בערך כולל של 125% מעלות כרטיס הטיסה המקורי
במסגרת זו ניתן ליהנות משובר זיכוי גמיש בחברת אל על לכל יעד, לכל טיסה וזאת עד לניצולו המלא של הזיכוי. הזיכוי ניתן להעברה ו/או ניצול לכל נוסע אחר לפי בחירתך ויהיה בתוקף לרכישת כרטיסים ושירותים נלווים עד 31.12.21 לטיסות הממריאות עד 30.11.22.
שובר הזיכוי ישמש כסוג של כרטיס אשראי בעת רכישה באל על דרך האתר, מוקד השירות או סוכני הנסיעות, ניתן לממש עד שני אמצעי תשלום ברכישה אחת (שובר וכרטיס אשראי או שני שוברים).
בנוסף, במידה ולא ניצלת את הזיכוי עד לתאריך 31.12.21 תוכל לשוב ולהמיר את השווי המקורי שלו להחזר כספי (ללא תוספת 25% מתנה).
אפשרות שנייה - החזר כספי, בכפוף לתנאי הכרטיס המשולם
במסגרת זו תקבל החזר מלא על שווי הכרטיס והשירותים הנלווים שנרכשו ולא תיהנה מבונוס כספי. אולם, כהוקרת תודה על סבלנותך, נעניק לך 30 נקודות נוסע מתמיד במתנה אשר יעודכנו בחשבונך עם ביצוע ההחזר הכספי. במידה ואין לך חשבון נוסע מתמיד, תוכל להצטרף חינם בלינק הבא או לבחור להעביר את הנקודות לנוסע מתמיד אחר. ניתן לבקש החזר כספי גם ללא מתנת 30 הנקודות.ובהמשך:
תהליך בחירת זיכוי או החזר כספי
בתהליך זה אפשר לבחור את החלופה המועדפת עליך במקום הטיסה שבוטלה או במקום כרטיס הטיסה שברשותך (בהתאם לתנאים מטה)
לתשומת ליבך, בשלב זה ניתן להזין כרטיסים לטיסות שהיו מתוכננות לצאת בין 01.02.2020 לבין 18.03.2020.
על מנת להתחיל את התהליך עצמו, עליך להזין מספר כרטיס (e-ticket), שם משפחה ואת תאריך המראת הטיסה, כפי שמופיעים על גבי כרטיס הטיסה. אם ברשותך מספר כרטיסים, עליך לבצע את התהליך עבור כל כרטיס בנפרד. במסך האחרון אפשר לבחור לחזור לתחילת התהליך עבור כרטיס טיסה נוסף או לסיים את התהליך.
סוגי כרטיסי הטיסה שאותם ניתן להזין:- בשלב זה ניתן להזין כרטיסים לטיסות שבוטלו או כרטיסים שהוקפאו בין התאריכים 01.02.2020 ל-18.03.2020
- כרטיסים שהוזמנו דרך סוכנים או נרכשו ישירות דרך אל על
- כרטיסים מסוג בונוס קלאסי או כרטיסים ששולמו בשילוב של מזומן ונקודות
- לא ניתן להזין כרטיסי קבוצות
פרטי כרטיס הטיסה
שם משפחה כפי שמופיע על הכרטיס
מספר כרטיס טיסה
תאריך הטיסה
-
לפי הפרסומים שקראתי מהם 80,000,000$ לישראלים.
וחוק טיבי חל בישראל, להערכתי לא רלוונטי לנניח אמריקאים שרכשו כרטיס באל על.
אז לא מדובר במיליארד שקלים, מדובר ברבע מזה.
-
בהחלט דיון מרתק ומתאים בול לפורום אירופה
-
גם אני חושב כך ובגלל זה אני משקיע כאן זמן בדיווח שוטף.
לצערי השרשור הראשוני ננעל בלי קשר אלי.
-
-
אתמול אפשר היה לבקש החזרים לטיסות עד 18.3.20 והיום כתוב באתר אל על:
“לתשומת ליבך, אנו מבצעים תהליך הדרגתי, בשלב זה ניתן להזין כרטיסים לטיסות שהיו מתוכננות לצאת בין 01.02.2020 לבין 30.4.2020.”
-
עוד כתבה מעניינת על הרוכש.
-
-
היו לי 2 טיסות מתוכננות – טיסה לאפריל נותן לי לבחור מ 2 האופציות החזר כספי או זיכוי
ואלו טיסה ממרץ נותן רק אופציה של קבלת שובר זיכוי
לגבי שני הכרטיסים לא ביקשתי זיכוי בעבר
משהו נתקל בכך ?
-
בדוק את התקנון שפרסמתי בהודעה קודמת. אולי תהיה לך תשובה שם.
-
מה התאריך של מרץ?
-
-
אין לי מענה כי זה כבר בתחום ה”ביטול בגלל קורונה”.
אלא אם הטיסה של חודש מרץ הייתה במסגרת נקודות בונוס? טיול קבוצתי? נרכש דרך סוכן נסיעות.
-
יכול להיות ( תצטרך לבדוק את זה ) שהטיסה של מרץ יצאה לפועל והטיסה של אפריל בוטלה ביוזמת אלעל. כנראה שמכאן נובע ההבדל. אני הודעתי דרך הסוכן ממנו רכשתי את הכרטיסים 3 ימים לפני טיסת אלעל בתחילת מרץ ,שבגלל הקורונה לא אצא מהארץ. הטיסה הזו יצאה וקיבלתי זיכוי בשווי הכרטיסים למימוש עד סוף 2021.
-
תודה יונית וanishim
הטיסה בוטלה ביוזמת אל על ויש לי מיל המאשר זאת
אנסה לברר הנושא – מבין שהבעיה חוזרת אצל עוד אנשים
-
כמה סיכון יש לדעתכם בלקיחת זיכוי ?
-
אין לאיש אפשרות להעריך זאת, אבל לא אופתע אם תקבלי בקרוב שלל עצות.