קולורדו-יוטה-אריזונה-נבדה
-
היי לכולם
במקור תכננתי טיול לקיץ הבא שיתחיל בסן פרנסיסקו, אבל לאור השריפות בקלינפוניה חשבתי על שינוי כיוון.
אשמח להערות/הארות לגבי המסלול (כרגע סוג של שלד ראשוני)
זוג +3 (16.5,15,11.5) – הכיוון הוא לאיזור ה-3 שבועות (יודעת שאקבל על הראש שזה מעט זמן) – אנחנו רגילים לימים אינטסיביים בטיולים ופחות רוגע (אין לנו בעיה לקום כל יום מוקדם בבוקר, לאכול ולטייל). אוהבים לטייל, מסלולים, תצפיות, לא מחפשים לעשות טראקים של 10 ק”מ אבל אין בעיה לצעוד.
תודה
-
זה טיול מעולה. אנחנו עשינו אותו בשני טיולים שונים. רק מאחר ופתחת פוסט חדש- כדאי שתזכירי לכמה זמן ומה ההרכב. ככה שיותר קל להתייחס לגבי הריאליות של המסלול . ואני גם הייתי ממליץ לכתוב אם אתם בעניין של הליכות קצרות/תצפיות/מסלולים ארוכים יותר. בקיץ אולי חם מאוד למסלולים ארוכים בשמורות המדבריות אבל בקולורדו יש יופי של מסלולים עם נופים מרהיבים. ומהרי הרוקיז האמריקאים אתם לא חייבים לחזור לכיוון בולדר- יכולים להמשיך במעגל משם לכיוון סילברטון -
תודה, ערכתי.
לא יודעת למה גוגל בחר באמת את המסלול הזה, לעשות את זה מעגלי למטה יותר הגיוני ויותר מהיר.
-
2 מקומות מרכזיים שפיספסתם:
סדונה: אחד המקומות היפים באזור.
מסה ורדה: פארק לאומי די מיוחד עם שרידי תרבות עתיקה
כמובן שכאשר יהיה תיכנון יותר מפורט יהיה אפשר לתת הערות יותר מדוייקות
-
מסה ורדה דווקא נמצא על הדרך שלכם.אבל ניסיתי לספור ימים על המסלול שלכם, וכמה שנגיד דחסתי נסיעות ארוכות וצימצמתי ביקורים במקומות, אני ממש לא חושב ש-3 שבועות זה מספיק זמן לסיבוב כזה, ואם אני אוריד עוד יותר את מה שחישבתי כביקורים/הליכות ( לא טרקים -קצרים יותר), זה ממש הופך להיות מירוץ סימוני וי.
ובכלל לא חישבתי וגאס, שאם היא יותר מאשר רק נקודת התחלה וסיום. אז באמת צריך להוריד פה. ואם אכן כך- אני תמיד בעד להוריד פינות. והייתי מתחיל מהורדת הסיבוב גרנד קניון, ואח”כ כנראה צריך לחתוך מהקצה המזרחי בקולורדו. אולי מדורנגו לעלות לאספן ולחתוך משם , או מדורנגו להמשיך לאלמוסה ( פארק הדיונות הגדול) וממנה לעלות לאספן.
-
פוסט זה נמחק! -
אנחנו עשינו מסלול מעגלי דומה מדנבר שלא כלל את פייג' אבל כן כלל את ילוסטון , 3 ימים מלאים בוגאס ויומיים בדנבר, זה לקח לנו 27 ימים לא בלחץ כך שאני חושבת שהמסלול שלכם אפשרי.
-
-
בשמחה, רק אומרת שהטיול הזה הותאם אלינו ולכל מיני רצונות ואילוצים שלנו:
נחיתה בדנבר, שני לילות בדרך, לילה בג’קסון וויומינג (יום בפארק טיטון), 4 לילות ילוסטון, שני לילות בדרך ללאס וגאס (באחד מהימים האלו ביקור בפארק הלאומי קרייטר אוף דה מון), 3 לילות לאס וגאס, שני לילות בספרינגדייל (יום מלא בציון),לילה בטרופיק (ליד ברייס), לילה באסקלנטה (יום הוקדש לשבילים על כביש 12, פארק קודקכרום), 2 לילות בטוריי (יום אחד הוקדש לשבילים באזור ובאזור בולדר, נסיעה ב-burr trail, יום נוסף הוקדש לפארק קפיטול ריף), 3 לילות במואב (בדרך, פארק הגובלינים, יום למחרת פארק ארצ’ס ויום למחרת שייט באזור, בקניונלנדס היינו בעבר והחלטנו לא לבקר בו שוב), לילה ב-bluff (יום גדוש ועמוס מאוד, goosenecks, natural bridges וגם מוניומנט וולי), לילה בקורטז (מסה ורדה), לילה ב-ouray (באזור יש הרבה מה לעשות, טליוריד וכו’), שני לילות באספן (בדרך, הקניון השחור של הגניסון), לילה בgrand lake (פארק הרוקי), דנבר.
הערות למסלול של עצמי – א. את המסלול הזה יותר הגיוני להתחיל בסולט לייק סיטי
ב. מ-4 לילות באזור כביש 12 אפשר לקצץ, יש לא מעט שבילים באזור, כמעט לא מתויר, למתקדמים.
ג. כדאי להוסיף לילה באזור טליוריד
זה לא היה הטיול הראשון שלנו באזור יוטה, נבדה וויומינג, גם לא השני וזה השפיע כמובן על כל מיני החלטות שלנו.
-
טוב עשיתי קצת שיעורי בית, ותכננתי מסלול מעגלי שיוצא ומסתיים בווגאס. השתדלתי לעשות אחרי ימים של נסיעות ארוכות לעשות ימים רגועים יותר, שוב אני יודעת שזה מאד שאפתני, מניסיון של טיולים קודמים במזרח ארה”ב, עמדנו ביעדים השאפתניים (גם בימים של בלת”מ מזג אוויר שגרם לדוחק של אטרקציות ביום שלמחרת)
השאלה היא האם זה נראה הגיוני (יודעת שאלו זמנים משוערים של גוגל)? האם הייתם משנים משהו? מורידים? המטרה היא טיול מעגלי, יש יתרונות של הג’טלג בימים הראשונים שקמים מוקדם בכל מקרה. הרעיון הוא לטייל בבקרים, ובשעות אחה”צ להמשיך ללינה ביעד הבא וקח להתעורר בבוקר קרובים לפעילות.

-
אתם מכירים את עצמכם אז מניח שאתם יודעים מה אתם עושים. אצלנו ימי נסיעות לא אחת עם כל מיני עצירות בדרך נהיים ממש ארוכים. למשל מברייס למואב שיצאנו בצהרים , הגענו אחרי 9 שעות עם עצירות בדרך לאוכל, לעוד איזה פארק וכיוב ( ואפילו לא הספקנו להגיע בזמן לגובלינים כמו שחשבנו). אז למרות שמחשיך מאוחר בקיץ. ביום מספר 4 אולי קניונלנד לא ילך לכם- כשיש בתוך הפארק לא מעט נסיעה למיטב זכרוני.גם ממואב לאספן יש מלא מקומות לעצור. אני למשל הייתי ממליץ לעשות את המסלול של hanging lake ( אמרתם לא נורא ארוך והוא סביר באורך- יש טיפ שרשמתי עליו בזמנו למיטב זכרוני), אבל כל עצירה עשויה להכביד על ימי הנסיעות שלכם…
בקיצור – הבנתם את הרעיון. בגלל שיש לכם ימים עמוסים- אולי כדאי להחליט אם אתם עושים עצירות בדרך וכמה הן יקחו, או רק נוסעים ליעד.. ויכול להיות שזה ישפיע לכם על התכנון.
-
אני בעד לקדם נסיעה לכיוון היעד הבא, אבל אתם לקחתם את זה קצת לקיצון. לדוגמה, ארצ'ס הוא פארק מקסים עם הרבה מסלולי הליכה נחמדים, אנחנו גם בביקורנו השלישי הקדשנו לו יום מלא, נראה לי פספוס לקבוע לינה במרחק של כ-4 שעות ממנו כי זה בטוח יגרום לכם לוותר על חלק ממראות הפארק. יש עוד כמה דוגמאות כאלו.
-
האפשרות היחידה שאני רואה לרווח, זה כמו שהציע, להוריד את הסיבוב המזרחי בקולורדו, אבל אז יוצא שאין כמעט ביקור בקולורדו.
ניסיתי לחשוב אפילו אולי לא לעשות טיול מעגלי, להתחיל בדנבר ולסיים בווגאס, לוותר על הסיבוב של הגדה הדרומית של הגרנד קניון – אבל לא מצליחה ליצור מסלול הגיוני שלא עושה סתם נסיעות מיותרות.
זה מה שהצלחתי, יוצא שהורדתי איזה 800 מייל ו-13 שעות על הכביש – איפה עכשיו אני כדאי לי לרווח מלבד הקטע של מואב? מה עוד אפשר להוסיף אולי בקולורדו שאני פיספסתי ומתאים לסיבוב? (רשמתי לי את האגם התלוי). בגלל שה-Independence Pass סגור, אז גוגל לא נותן אפשרות להמשיך דרך הכביש. האם יש משהו בהמשך שאולי שווה לעשות את הסיבוב למעלה ממנו?

-
ענבל, זה הטיול הראשון שלכם במערב ארה”ב?
באיזו עונה אתם מתכוונים לטייל? בקיץ חלק מהמקומות חמים מאד והטיול הרגלי קשה
זמני הנסיעה בטבלה הם על הצד האופטימי מאד
אם זה טיול ראשון אני הייתי מוותר על דנבר וכו’ לטובת ילוסטון, גרנד טיטון, סולט לייק סיטי ואז ברייס וציון ומשם לווגאס.
זה לא מסלול מעגלי ותהיה עלות נוספת של השכרה חד כיוונית אבל ילוסטון זה פארק מדהים.
בהצלחה!!
-
לא הייתי בכל המקומות, אבל החלקים של אזור יוטה נראים לי סבירים.
אני הייתי דוחס הרבה יותר, אבל מצד שני גם לא טיילתי עם ילדים, ואני מטייל בקצב גבוה (כך אני אוהב את זה)
זמן נסיעה מברייס למואב זה 4:10 ש׳, אם עוצרים *רק* לפיפי, ונוסעים במהירות מינימלית של המהירות המותרת (אני יודע כי נסעתי במהירות *גבוהה* יותר, ומדובר בכביש די שומם)
קחו בחשבון שפרסת הסוס, זה יחסית קצר (ותראו אם מסתדר גם הגוסנק)
קניולנלדס – אתם מתכוונים לבקר בכל השמורות או רק במפורסמת שהכניסה שלה מול הארצ׳ז ? כי אם כן, לדעתי יום שלם זה די הרבה.. -
אני גם דחסתי – כמו שסיפרתי הסתפקנו רק בתצפיות ולא בטראקים כלשהם, מצד שני היינו לא מעט בלוס אנג’לס ועם חברים.
26 שעות נסיעה שגוגל מציג, ונניח מדובר ב-34ש’ זה לא הרבה.
רק ההלוך שלי לסן פרנסיסקו היה סה”כ 8 שעות. -
בגלל שכרגע הטיול הוא “על הנייר” ויש לכם די זמן לחשוב ולשפר, רציתי להציע לכם לשנות גישה קצת ולנסות לצמצם את הטיול מבחינה גיאוגרפית.
אפשרות מיקוד 1: אריזונה ויוטה בלבד. זה יאפשר לכם להעמיק יותר באריזונה (טוסון, סדונה, וויליאמס, מונטזומה, עמק האש, סולט לייק וכו וכו). מתאים במיוחדלטיולים בעונות הקרות אבל אפשרי בקיץ.
אפשרות מיקוד 2: חלק צפוני-מזרחי יותר, קולורדו, וויומינג (כולל ילוסטון) ואולי דרום דקוטה. מתאים במיוחד אם הטיול יהיה בשיא הקיץ. במקרה כזה אפשר לעשות טיול מעגלי שמתחיל בדנבר או בסולט לייק.
בכל אחת מהאפשרויות האלה יש המון נקודות עניין שגם אם תטיילו בקצב מוגבר כמו שאתם מורגלים לא תגיעו למיצוי של האתרים בדרך. אבל התחושה שלי היא שזה יאפשר לכם גמישות רבה יותר (בימים מסויימים אפשר להעמיק יותר ובאחרים להעמיק פחות וקצת להרפות).
-
אני לא סגור על המסלול האחרון שתכננת כי קודם דובר על סיבוב מעגלי מלאס וגאס ועכשיו אני רואה במפה נחיתה בדנבר? או שאולי אני טועה.בכל אופן, אני מצרף קישור לבלוג שלי המתאר טיול מדנבר ועד לאס וגאס (וחזרה בנסיעה מנהלתית) שלקח כשבועיים. הוא קצת שונה ממה שתכננתם, אבל יש לכם גם יותר זמן:
הטיול שלי לא כלל את הקטע של דורנגו – סילברטון, אבל אתם יכולים להוסיפו לאחר הביקור במסה ורדה (או לפניו. תלוי בכוון ההתקדמות).
אני מציע שתקחו בחשבון את זמני הביקור. למשל, אם בציון כוונתכם לעלות למעלה (ל- Canyon Overlook, שאני מניח שמדובר בעליה ממנה ממשיכים ל- Angel’s Landing), הרי שזו עליה ארוכה ולא קלה, והיא תקח זמן. גם הירידה (אם כי פחות). את מסלול ה- narrows טרם עשיתי, אבל להבנתי מדובר במסלול ארוך (ככל שתרצו, כמובן. תמיד אפשר לחזור אחורה). לא נראה לי שבאותו יום תספיקו את שניהם.
לגבי ברייס קניון – זמני הביקור נעים מכ- 3 שעות לתצפיות לבד ל- 5-6 שעות אם כוללים גם טיול רגלי שיורד למטה (ועולה חזרה). אני ממליץ על שלוב של ה- Queen’s Garden וה- Navajo Loop אם אתם יורדים למטה.
אם אתם מתכננים באמת ביקורים יחסית ארוכים בפארקים, אולי באמת כדאי להשאיר את מזרח קולוראדו להזדמנות אחרת. מבחינתכם זה אומר להשאיר בחוץ את , שלטעמי זה לא נורא (Aspen – Maroon Bells ופארק הרי הרוקיס). ואולי במקומם, אם יש זמן, לשלב את כביש 12, מזרחה מברייס קניון, כולל ביקור ב- Capitol Reef.
עוד טיפ, שמופיע גם בבלוג שלי – כביש 128 מ- I-70 למואב הוא “חובה” לדעתי. נסו לשלבו במסלול שלכם.
-
היי
מצרף קישור למסלול שעשינו ב 2019 מעגלי מדנבר (טיול דיי אינטנסיבי מבחינת נסיעות) יכול לתת רעיונות בחלק של קולורדו
-
טוב אני מרגישה כאילו אני ברכבת הרים, כל הזמן משנה כיוונים.
אז אחרי שקראתי בעיון את התגובות וההפניות שקיבלתי, קראתי עוד קצת חומר והתייעצתי בפרטי, שוקלת עכשיו על שינוי כיוון ובמקום קולורדו לעשות את ילוסטון.
הבעיה שאיך שאני לא מסתכלת על זה אני לא מצליחה לתכנן נכון את הימים, בלי לבזבז זמן מיותר על נסיעות ללא תכלית.
הכיוון הוא להתחיל בסולט לייק סיטי, אם אני מסתכלת על טיסות (טסה יונייטד) הטיסה נוחתת ב11:15. אז אם אני אופטימית (לא היו עיכובים ושום דבר) ונצא לדרך מקסימום ב13:00 מהשדה זו חתיכת נסיעה אחרי טיסה כזו ארוכה.
אז חשבתי אולי נטייל קצת בעיר, נהיה בכפר האולימפי, ב-Outlet אבל דווקא חשבתי לעשות את זה אולי בסיבוב חזרה דרומה לכיוון מואב. ודווקא הימים הראשונים של הג'ט לג טובים לנו המשקימים לטייל בפארק מוקדם בבוקר.
אז בהנחה שנוחתים בסולט לייק סיטי, רוצים לבקר בגרנד טיטון (או שאפשר לוותר אם כבר בילוסטון?) ,בילוסטון ובאיזור הפארק האולימפי (אולי גם בעיר - ממש לא חובה), ובהנחה שיש לי מבחינת החלוקה לימים לסיבוב הזה מהיום הנחיתה ועד הנסיעה למואב בין 5 ל-7 ימים (כולל יום ההגעה וכולל היום שנוסעים למואב) - איך הייתם עושים את זה?
*משיקולים פנימיים אי אפשר להתחיל בווגאס רק לסיים