חזרנו מחופשה מצפאוריטית –או - אוגוסט במצפה רמון - איזה כיף היה!
-
תודה איריס, אבל יש תנודת טמפרטורות משמעותית בין היום ללילה. האם ניסית בינואר להיות בלילה בחוץ במקום חשוף לאורך זמן?
כבר עכשיו באוגוסט - טרנינג לא הספיק לי, ואפילו לשאר בני המשפחה שהם יותר עמידים לקור ממני היה קר עם טרנינג.
-
עניין של נוחות אישית. לא כזה נורא בעיניי בביגוד הנכון (טרנינג זה לא באמת ביגוד לקור).
-
מזל. לי היו ימים שהייתי צריך להיות שם בחורף ולפעמים היה קפוא.ההבדלים בין יום ליום יכולים להיות גדולים, בלילות החורף קר מאד (במונחי ישראל) לפעמים קפוא ממש ולפעמים רק כמעט.
-
פנינית – כמה כיף תמיד לקרוא סיפורי טיול שלכם עם המדדים , אפילו שהפעם בצל הקורונה, זה כאן אצלנו בהגעה נטולת נתב”ג.
סמדרולה – נהדר שהוספת גם את הסיפור שלכם, אהבתי מאוד.
ניב , KEVES, SAILOR – תודה על המידע הנוסף.
מצרפת גם את חלקנו (הצנוע עד מאוד) לשרשור ליל כוכבים קיצי זה.
אצלנו מסע הכוכבים היה ספונטני לחלוטין, ללא שביב תיכנון.
כי בניגוד למנהגי בימי שגרה, לעת עתה, (עד שהקורונה תגיד אחרת) אני בהפסקת תכנון מוחלטת .
במסגרת זאת, בערך יום לפני הסופ”ש המדובר באוגוסט, חשקה נפשנו לרדת המדברה.
לציין שבצוק העיתים, והעדר אלטרנטיבות מעבר לים, זה קרה במקביל לחצי מאוכלוסיית מדינת ישראל, רק שמרביתם התארגנו על זה בקצת יותר מ- 24 שעות לפני.
מה עושים עם הספונטניות המתפרצת הזאת?
חלילה לנו מלהכנע
אז עברנו באופן יסודי ושיטתי על רשימת אינסוף חאנים באיזור מצפה רמון, (במלונות לא היה סיכוי) לפי הרשימה המאוד מרשימה שנמצאת באתר טיולי.
ואם מאמינים – אז מצליחים – מצאנו חאן שהסכים לקבל אותנו בלב לבה של הפזורה הבדואית באיזור.
לא ממש קונקורציה למלון בראשית, אבל אינסוף כוכבים בהחלט היו שם.
אז למרות נבואות הזעם של צפיפות, פקקים עננות והעדר כוכבים.
לנו זה הצליח.
הגענו יחסית מוקדם (אז לא היו לנו פקקים וגם הספקנו טיולון קצר באיזור)
לאחר ביקור במצפה רמון במסעדה ולאורך טיילת המכתש עם רדת החשיכה , חזרנו לחאן –
פרשנו מחצלת , הבאנו שמיכות כריות והרבה מצב רוח.
ודווקא ראינו יבול נאה של כוכבים.
הניסיון שלנו לגמרי עולה בקנה אחד עם ההמלצה של פנינית – במקום לשלם על הדרכות יקרות, הכי כיף למצוא פינה חשוכה, להתארגן עם שמיכות וכריות שיהיה נוח (גם באוגוסט היה קר בחוץ), ולתת לטבע לעשות את העבודה
מצרפת תמונות (שבשל גילוי נאות אספר שצולמו ע”י חברים), אבל המציאות אצלנו היתה לא פחות יפה (ואף יותר).
למען תיאום ציפיות, לטובת כאלו שלא היו באירוע דומה קודם לכן (אצלנו זה לא הראשון), אספר שצריך להסתכל על השמיים הרבה זמן בכדי לראות מידי פעם מופע. אבל כשמצליחים לראות זה מרהיב לטעמי.
אנחנו באנו הפעם לגיחה קצרה (למרות המיקום הגיאוגרפי הצפוני), אז אין לי הרבה מה להרחיב על פעילויות היום שפורטו כאן בהרחבה .
בתור חובבת מדבר , מבחינתי אין על המדבר, אבל בכל זאת לטיולים משמעותיים האיזור מתאים יותר לביקור בחורף
ניתן לכוכבים לדבר (בתקווה שיצא מספיק ברור , ואם לא אז יש סיבה טובה לבדוק מקרוב, בדצמבר כהמלצת ניב, או גם באוגוסט הבא)
גמר חתימה טובה

-
@taldar
יפה שהצלחתם לחמוק מההמונים, היו פקקים של שעות.
תפסתם את שביל החלב יפה מאוד! מניח שנראה כה ברור גם במציאות, אמנם דהוי יותר…?
היכן החאן ממוקם?
גמר חתימה טובה לכולם

-
@taldar
כמעט שכחתי שאכן הייתה לי איזו חופשונת פעם בקיץ... אבל טוב שבאת! כל הכבוד על הספונטניות והיישום המוצלח!
לא הייתי מאמינה שניתן להצליח ככה...
רמת העומס והפקקים בכביש למצפה רמון היתה מטורפת באותו לילה של ה "שיא".
כנראה שחלק מההצלחה נעוץ גם במיקומו של החאן שמצאתם לא באמצע ההמולה.
-
אם במטאורים עסקינן, יש המבלבלים בין המונחים השונים.
נתקלתי באיור נחמד שממחיש ומסביר אותם:

-
@Niv3267314 ופנינית גם
תודה על המידע .
בהקשר הלינה שלנו ועומס האנשים – חלילה לי מלהטעות, כי אולי ביקום מקביל לא היו אנשים.
אבל ביקום שלנו, ישראל אוגוסט 2020 במצפה רמון, לבד ממש לא היינו.
על פי רוב יש לי נטייה לעשות חישובים מסובכים כיצד לא להקלע לשיא העומס, בשביל לגלות בזמן אמת שכל ההמון עשה את אותם חישובים עצמם – והפעם היה המון של המון אבל טיפה פחות.
כי הפקקים ההיסטריים היו ביום רביעי אחהצ, ואנחנו נסענו למחרת בצהריים של חמישי (בארבע כבר היינו בחאן) ולא נתקלנו כלל בפקקים .
והחאן שהיה זמין גם ברגע האחרון, יחסית קטן ולכן בזמן הצפייה בכוכבים (שזאת היתה מטרתנו העיקרית) היה לנו שקט יחסי (וממש עמוק לתוך הלילה שקט מוחלט).
את החאן מצאתי ברשימת החאנים של טיולי
חאן מרחבא, אין המלצה או דיס-המלצה, פשוט היה בו מקום.
נמצא לא רחוק משדה בוקר, וכמו שתוכלו לראות מתמונת היוגה בזריחה , החאן ממוקם ממש בלב ליבה של הפזורה הבדואית על כל פחונים הלא ממש פסטורלים שלה .
את ההמון בשיא תפארתו פגשנו אגב למחרת בבוקר בטיול לגב ימין (שבניגוד לכמות האנשים , מים לא היו בגב )
ובעין יורקעם לשם הגענו בהמשך , אבל אפילו לא נכנסו כי בחנייה היו כמויות רכבים שלא היו מביישות את החניות של דיסני …

-
@taldar
אז כנראה מרבית האנשים שהו בסביבה הקרובה של מצפה רמון ואתם הרווחתם שקט כי לא הייתם ממש שם, בהמולה, אלא מעט צפונה יותר(:
יפה לראות את הנגב כה מעונן!
נדמה לי שזה חוד עקב שם ברקע, ההר החרוטי הבולט תחת פיסת השמיים האדומים. מסלול מסומן עם תצפית מרהיבה – אך קשוח, למיטיבי לכת.
https://www.haaretz.co.il/travel/travel-in-israel/MAGAZINE-1.8662454 -
פנינית וסמדר, קצת באיחור, אבל תודה על השיתוף.
לגבי חניון הגבס: העלות היא 75 לילד ו 100 למבוגר מגיל 13.
שילמנו 500 שח ללילה על קמפינג באוקטובר. סכום גבוה יחסית לתמורה...
התמונות שלכן משגעות ועושות חשק לחזור!