אבסורד הגבלות הטיסה
-
-
זו הבעיה הקטנה,
כל מומחי המשפט והביראות, אומרים שאין כל הגיון בריאותי בהגבלת נוסעים בנתב"ג, בעיקר שאותן טיסות שאושרו מראש יוצאות, ויש עליהם מוקמות פנויים.
ההגבלה שלא לאפשר רכישת כרטיסים בטיסות שבמילא יוצאות כפי שקבע משרד התחבורה, הינן בלתי סבירות לחלוטין.
בנוסף, ככל שהסגר נמשך ולא ניתן לרכוש כרטיסים לטיסות מאושרות הן ישארו ריקות למחצה או פחות, ואולי יבוטלו.
כמו כן, אי מתן אישור יציאה מחוץ לישראל לכוון אחד, בזמן שישראל מוכת קורונה מספר 1 בעולם, לאזרחים זרים, נחשבת לעבירה על החוק הבינלאומי.
גם במקרי קיצון שכל הטיסות מופסקות, רשאיות המדינות הזרות לבקש להוציא אזרחים שלהן מישראל בטיסות חילוץ, כמו שעשתה ישראל בדרום אמריקה לדוגמא.
זאת מעבר להחלטה העקרונית הבלתי סבירה, לא לאפשר לאזרחי ישראל לצאת מהארץ, בניגוד לחוקי היסוד, חופש התנועה, כלשכן שאין מועד ידוע לרכישת כרטיסים ליציאה מישראל.
ישראל מתנהלת באופן בלתי סביר, עם החלטות ותקנות חרום, שמשפטית מעוררות תמיה, ובלתי סבירות עד כדי עבירה על החוק הבילאומי לכאורה.
הגישה של משרד התחבורה להשתמש בהחלטות מהרגע להרגע, ולכלוא אזרחים בכלל ואזרחים זרים בפרט בישראל, ללא אופק יציאה, בשם השוויוניות ולא עקב סיכון בריאותי, כפי שקבעו מומחי משרד הבריאות, לראיה הטיסות מתקיימות, היא מציאות שכל איש ציבור כולל שרים צריכים להתנגד לה, כי היא נוגדת את חוק היסוד ואת החוק הבילאומי.
בנתיים אף אחד מהם לא עשה או אמר דבר בעניין.
יצאו לחופשת החג.
מעבר לכך, שכל אזרח ישראלי כלשכן אזרח זר, שרוצה לצאת מכאן, זכאי לכך, ולו רק מהסיבה שרמת התחלואה בישראל היא הגבוהה בעולם, ומהבחינה הבריאותית גרידא, יציאה מישראל מפחיתה את הסיכוי להדבק בקרונה, זה טיעון מספיק בהחלט.
ימים יגידו, עד כמה עמוקה הדיקטטורה השילטונית שנכפת על אזרחי ישראל בכח תקנות לא חוקיות, ומי יתן על כך את הדין על פי חוק.
אלא שבישראל, צריך לבקש אישור מיוחד בכתב מראש, ממשרד התחבורה, בניגוד לחוק היסוד ולחוק הבינלאומי.
וזאת כאשר עדין יש טיסות מישראל לאירופה ולעולם, מה יהיה שנסגר יתארך, והטיסות יופסקו?
-
@Roco אמר:
אלא שבישראל, צריך לבקש אישור מיוחד בכתב מראש, ממשרד התחבורה, בניגוד לחוק היסוד ולחוק הבינלאומי.
אולי האזרחים צריכים לתבוע את המדינה בהאג?
או לחילופין צריך למצוא כל מיני קברים של רבנים קדושים ביוון איטליה וכו’, לא חייבים רק באוקראינה.
-
חברי הכנסת צריכים לפעול בעתירה לבגץ לשנות את החלטות הממשלה.
פנו בנדון, חברת הכנסת שרן השכל פנתה לראש הממשלה/שרת התחבורה, ח"כ אבידר כנ"ל.
כלום לא קרה.
-
אני צריך להסביר את המובן מאיליו?
חברי הכנסת הם חברי פרלמנט בפרלמנט הישראלי, הם הרשות המחוקקת.
תפקיד חברי הכנסת הוא לא לפנות לבג”ץ.
תפקיד חברי הכנסת לחוקק חוקים ולבקר את החלטות הממשלה.
ההיסטוריה הקרובה לא ידועה?
חברי הכנסת החליטו לעקר את ועדת הקורונה מתפקידה ולהפסיק לבקר את עבודת הממשלה. בהצבעה דמוקרטית.
חברי כנסת רוצים אחרת? אין בעיה, הם בדיוק הגוף שתפקידו להחליט אחרת.
שום דבר לא קרה? ברור שלא קרה. אם חבר כנסת מהקואליציה (בניגוד לאופוזיציה, או סתם אזרח מהשורה) אומר לך שהוא יגיש בג”ץ צריך להיות ברור לך דבר אחד – שאין לו שום כוונה לגרום לפתיחת השמים (אחרת היה משתמש בכלים המאוד יעילים שיש ברשותו – כחבר כנסת מהקואליציה) ואתה צריך להפסיק לתלות תקוות בעניין הזה.
זהו גזר דינו הדמוקרטי של הבוחר ואני מקבל אותו בין אם הוא מוצא חן בעיני ובין אם לאו.
-
שאלת תם: אמרת שחייבים להגיש בגץ, למה פעילי זכויות האדם לא יוצאים להפגין על זה, למה אף אחד לא מגיש בגצ על זה ועוד, איפה חברי הכנסת, איפה הארגונים, איפה גופים מסחריים, איפה המפגינים. אז למה לא אתה? אתה יכול להפגין, יכול להגיש בגץ ולפעול למען הנושא אם זה כל כך חורה לך (והודעות בפורום מנומנם לא מול קובעי ההחלטות לא משנה כלום בעניין אז זה לא ממש דרך פעולה אפקטיבית).
-
שמענו הבנו,
זה דיון עקרוני לגופו של עניין, לא לגופו של חבר פורום.
ראה התיחסותי לעניין הגשת בגץ בהודעה הבאה גם כן.
כמו כן, עתירה לבגץ צריכה ויכולה להיות מוגשת על ידי חבר כנסת נגד הממשלה. זה נושא שתוכל לקרוא ברשת.
-
הגשת בגץ היא אקט משפטי, בעל משמעות מחייבת מעשית, שיכולה להביא שינוי.
להבדיל מהפגנה או מחאה ציבורית.
בגץ צריך להיות מוגש על ידי גוף או עמותה הבקיאה בחוק יסוד בתקדימים לבגץ, ולא עתירה בשביל ההגשה עצמה, על ידי עורכי דין מקצועניים.
ראה לדוגמא את בגץ ישראייר, הוגש עם מיטב עורכי הדין, ונדחה על הסף טכנית, כי לא כיסה הבטים מסוימים בחוקים הרלוונטים, לכן לא כל אחד יכול להגיש בגץ שיוביל לשינוי אמיתי ולשינוי בתקנות באמצעות פסיקה, זה מצריך מיומנות ניסיון והתמחות ספציפית.
-
שוב חזרנו לבג”צ.
בג”צ איננו הכתובת לסוגיה הזאת.
לפי ההלכה הפסוקה בישראל, בבואם לבחון החלטה מנהלית, שופטי בג”צ לא ישימו את עצמם בנעליהם של מקבלי ההחלטות, אלא רק יפסלו אותה במקרה של אי-סבירות קיצונית שנפל, לדעתם, בהליך קבלת ההחלטות (למשל שההחלטה נתקבלה בחוסר סמכות).
במילים אחרות, תפקידו של בג”צ *איננו* להחליף את קובעי הנהלים, רק כי השופטים סבורים שהם יכלו לעשות זאת טוב מהם.
כבר ראינו בהחלטות קודמות של בג”צ בנוגע לסוגיות יוקדות בתקופת הקורונה, שהוא העדיף לנקוט בגישה שמרנית ולא להתערב בהחלטות שהרשות המבצעת או המחוקקת קבלה (“המבצר לא נפל” – א. חיות).
ההתנהלות היום היא כל-כך כאוטית, שלא ניתן לצפות מבג”צ לעשות לנו סדר וניקיון בברדק, עם כל הצער שבדבר.
אגב, שכחתם לציין שיש עוד דרך לטוס לחו”ל – אני מבינה שבימים האחרונים מי שהפרוטה בכיסו, ואוחז במטוס פרטי, ממריא חופשי לכל אי יווני בו יחפוץ ליבו.
יאמאס!!!!
-
@Roco אמר:
כמו כן, עתירה לבגץ צריכה ויכולה להיות מוגשת על ידי חבר כנסת נגד הממשלה. זה נושא שתוכל לקרוא ברשת.
חבר כנסת הוא גם אזרח ויש לו את כל הזכויות של אזרח מהשורה, כולל הגשת עתירה לבג”ץ.
אבל חבר כנסת לא נבחר לכנסת כדי להיות אזרח מהשורה, הוא נבחר כדי להיות חבר כנסת שמתפקד כמו חבר כנסת.
חבר כנסת מתפקד מציע הצעות חוק, מצביע בעד ונגד הצעות חוק, יושב בועדות כנסת שמפקחות על עבודת הממשלה וכו’.
רוב חברי הכנסת הצביעו בעד חוק הקורונה, אלו הם חברי הכנסת מהקואליציה, שנתן לממשלה את הכוח לאסור טיסה על מי שרכש כרטיס אחרי ה 25 לספטמבר בשעה 14:00, והצביעו כך שועדת הקורונה לא תבקר את החלטות הממשלה בנושא הקורונה – כולל ההחלטה הזו.
אתה מדבר פה על חברי כנסת מהקואליציה שהתפטרו וירטואלית מהתפקיד שלהם (יש כאלה שיגידו שמועלים בתפקידם), ממשיכים לקבל את כל זכויותיהם כחברי כנסת אבל מסרבים למלא את תפקידם כחברי כנסת, מצביעים בניגוד לצו מצפונם בכנסת ואומרים שיפנו לבג”ץ, ומבחינתך זהו המצב הרצוי.
לא שותף לדעתך.
-
זו בדיוק מטרת העתירה לבגץ, פסילת תקנות שאינן חוקיות.
כאשר נכנסו תקנות הסותרות את חוק היסוד, ו-או עומדות בניגוד לחוק הבינלאומי, והן בתוקף, בגץ הוא הפתרון.
-
@יונה-וקשת אמר:
אגב, שכחתם לציין שיש עוד דרך לטוס לחו”ל – אני מבינה שבימים האחרונים מי שהפרוטה בכיסו, ואוחז במטוס פרטי, ממריא חופשי לכל אי יווני בו יחפוץ ליבו.
יאמאס!!!!
לא צריך לקנות מטוס פרטי, אפשר לשכור מטוס לטיסה פרטית.
נכון עולה הרבה יותר מטיסה בראיין, ליוון 3000-4000$ לאדם, הרבה כסף אבל לא בלתי אפשרי גם למי שאיננו ג’ף בזוז או ביל גייטס
-
אפשר גם לשוט.גם זה הרבה יותר יקר מטיסה מסחרית, אבל יותר זול מטיסה פרטית ואפשר לקחת “חצי בית” ולהביא חזרה מה שעובר במכס בלי הגבלת משקל משמעותית.
בדרך נהנים מלהיות עם הבית בכל מקום. יש משפחות שיוצאות עם אופניים לכל המשפחה לטיולים ביבשה.
-
@Roco אמר:
שמענו הבנו,
זה דיון עקרוני לגופו של עניין, לא לגופו של חבר פורום.
ראה התיחסותי לעניין הגשת בגץ בהודעה הבאה גם כן.
הצעתי כי נדמה שזה בדמך, מפריע לך אישית מאוד, יותר מכל שאר הבעיות הרבות כרגע, אז אולי הדרך היא למצוא לעצמך אופן לנסות לשנות, ולו בשביל ההרגשה שלך. בגץ גם בעיניי מוגבל ולאו דווקא הדרך, אבל יש דרכים אחרות אם זה כל כך חשוב לך. אתה בעצמך העלאת נושאים כמו הפגנות ועצומות. אנשים רבים, אולי גם חלק מאיתנו, כן עושים זאת בימים אלו למען נושאים שחשובים להם בתקווה כזו או אחרת לשנות או לפחות להביע מחאה.
-
הבנו, עברת לחוג הסילון.
-
אתה מתעקש לעסוק בגופו של אדם, מבלי שאתה יודע כלל מה אני עושה או לא עושה.
וזאת במקום שתביע הערכה לכך, שמשתתף בפורום מעלה נושא עקרוני, שנוגע לכלל הציבור, שהוא פגיעה בחוק יסוד בישראל, חופש התנועה, שנמנע על ידי תקנות שרירותיות.
ומה שמצאת לנכון להדגיש, שזה בדמי וזה מפריע לי.
אותי מפתיע, שלך זה לא מפריע!!!!!
ואתה לא מצאת לנכון להעלות את הנושא.
כי ברגע שפוגעים בחוק יסוד בצורה שרירותית כזו, וללא הצדקה, הדבר הכי חשוב זה להעלות את הנושא ולאפשר לכל אדם/קורא, ראשית להיות מודע לבעיה, ולתת לכל קורא לפעול כמיטב יכולתו.
לצערי, ניתן להתרשם כמו שעולה מהודעותך, כי העיקר לא מעניין אותך, ההפרה של חוק יסוד, אבל הטפל מסביב ממלא את תוכן הודעותיך.
מחאה היא טובה, אבל ללא התערבות בגץ במהירות בחסימת התקנות הלא חוקיות שנכנסו לחיינו, כל שאר המחאות אינן בעלות ערך שמביא שינוי, אולם במידה ובגץ יקבל את העתירות, כוחה של המחאה יקבל ביטוי במציאות האמיתית של חיינו, באופן מיידי, ויצור שינוי של ממש.
בבקשה אל תציע לי איך לבטא את המחאה שלי, תתרכז באופן שאתה מוצא לנכון להביע את במחאה שלך, אני לא הנושא כאן.
-
-
הגאווה לא מאפשרת לתקן טעויות בזמן אמיתי,
תחכו עד ה15 לאוקטובר, גם אם הסגר ימשך,
אז מה נשתנה לא הבנתי?
מה יקרה ב15 לחודש, שלא קורה עכשיו?
עולם של עיוותים חשיבתיים שמצטרפים לגאווה, וזה מה שהאזרחים מקבלים, תקנות על גבול האבסורד.
המדינה מתנהלת כמו גנון, הבעיה שככה נקבעים הלכות חיינו בפועל.
ישראייר ויתרה על העתירה נגד מירי והמתווה?
כפיים.
-
@Roco אמר:
אותי מפתיע, שלך זה לא מפריע!!!!! ואתה לא מצאת לנכון להעלות את הנושא. כי ברגע שפוגעים בחוק יסוד בצורה שרירותית כזו, וללא הצדקה, הדבר הכי חשוב זה להעלות את הנושא ולאפשר לכל אדם/קורא, ראשית להיות מודע לבעיה, ולתת לכל קורא לפעול כמיטב יכולתו. לצערי, ניתן להתרשם כמו שעולה מהודעותך, כי העיקר לא מעניין אותך, ההפרה של חוק יסוד
קשה לענות על זה בלי לגעת בנושאים שרחבים ממה שאפשר בפורום, אבל כמו שאמרתי בעבר: נושא הטיסות היא לדעתי מהקטנות בבעיותינו כרגע בתחום של הפרות חוקי יסוד, הפרדת הרשויות ועתיד הדמוקרטיה בכלל. בעיניי כל ההתנהלות משונה וחסרת היגיון. או שעוצרים טיסות או שלא עוצרים טיסות בכפוף לנתוני תחלואה, זה אפשר להבין גם אם לא להסכים. אבל עצירת יציאה מהארץ על פי תאריך ושעה של קנייה שזה לא לפה ולא לשם ועוד בטענה משונה של “חתירה לשיוויון” היא הזויה, הרי מה ההבדל, הקורונה לא פוגעת או מסכנת במי שקנה כרטיס לפני שבועיים אבל כן במי שיקנה כרגע כן? ובכל זאת, אם לעלות על בריגדות כרגע עדיף בעיניי בהתמקדות בנושאים היותר בוערים מסביב. הנושא הזה הוא רק עוד סעיף ברשימה ארוכה של החלטות בעייתיות.
-
@Sailor אמר:
אפשר גם לשוט.גם זה הרבה יותר יקר מטיסה מסחרית, אבל יותר זול מטיסה פרטית ואפשר לקחת “חצי בית” ולהביא חזרה מה שעובר במכס בלי הגבלת משקל משמעותית.
בדרך נהנים מלהיות עם הבית בכל מקום. יש משפחות שיוצאות עם אופניים לכל המשפחה לטיולים ביבשה.
כשהייתי צעיר גם אני חשבתי ככה, כשכרטיס טיסה לאירופה עלה המון ובמיוחד בתקופת קנס הנסיעות כשאפשר היה להצהיר על הפלגה לפורט סעיד כשהקנס היה מחצית ליעד הזה ומתישהו לשנות קורס מדרום מערב לצפון מערב.
עכשיו שהיה ארוכה בים משעממת אותי, ומבחינתי הוצאת ימי חופש יקרים על השעמום הזה הופכת את אופציית ההפלגה ליקרה בהרבה מטיסה.
מבחינתי השילוב המועדף לפני היות הקורונה היה להגיע בטיסה (והאידיאל הוא שותף שכן רוצה להפליג את הקטע מישראל נניח ליוון) ולהתחיל להפליג כשכבר נמצאים ביעד, שם הנוף הוא לא רק האופק וההפלגה ממש לא משעממת אותי.
כמובן שאני לא פוסל את טעמו של אף אחד, יש לי חבר שלקח את הקטמרן וכרגע מדלג לו בבדידות מזהרת ביוון ושולח תמונות מהממות, לפני חודשיים הוא לקח איתו שני חברים שנמאס להם מארץ הסגר ושלושתם הפליגו יחד ליוון וכולם מאוד נהנו. לי מתאים פחות.
כרגע נראה שהממשלה מבינה שחלק ניכר מהציבור מתנגד להחלטה האומללה שקיבלה ואולי יהיו שינויים, מחזיק אצבעות
שאם הגיון בסיסי לא עובד שם לחץ ציבורי כן יעזור