ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הדילמה האמיתית-סקר-נתב"ג 2020-טיסות בעידן הקורונה.

פורום אירופה
    19
    61
    4544
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Roco
      Roco נערך לאחרונה על ידי Roco

סקר בזמן אמת, טסים או נשארים?!

רב המטיילים עסוקים מטבע הדברים בשאלה מתי יפתחו את נחב"ג, מתי תחל שוב רכישת הכרטיסים, לאלו מדינות ניתן יהיה לטוס, מה הדרישות ועוד ועוד.

זו בהחלט סוגיה חשובה, בכל עת, ובזמן סגר עוד יותר, זה בהחלט נושא שנוגע בחופש התנועה של כל אזרח.

אבל, בעיני, הדילמה האמיתית היא, מי באמת חוזר לחיים של שגרת  טיסות כרגיל, ומי לא, עכשיו.

גם אם יוסרו כל המגבלות, וככל שיעבור עוד זמן אחרי הגל השני של הקרונה, הדילמה הזו היא הדילמה האמיתית.

יש אנשים, גם בפורומים שלנו, שלא עצרו את היציאה מהארץ, לרגע גם בעת הקורונה, מתי שרק היה אפשר, כאילו הקורונה לא קיימת. כולל תמונות ברשתות ללא הפסקה מאירופה בעיקר, כאילו אין מחר.

החלק השני עצר כל טיסה או יציאה הארץ, כולל הממתינים שייכים לקבוצת הנמנעים מיציאה.

בעיני ההחלטה לצאת/ לחזור לשגרת טיסות רגילה, היא בראש ובראשונה, החלטה ברורה, כן יוצא, לא יוצא, אמנם החלטה מורכבת, שלוקחת בחשבון הרבה נתונים משתנים,  אבל בסופו של עניין: אני מול הקורונה, כן או לא טסים.

כמוהן, יש שימתינו, כלומר לא יצאו, כי הקורונה -מסוכנת, אינה שווה את מחיר הסיכון וכו' אישפוז בחו"ל וכל מה שכרוך בסיכון הקורונה בעת השהיה בחו"ל.

ויש מי שקיבל החלטה מודעת, ממשיכים לטוס כמו תמיד, וראיתי בפורומים כאן, הרבה כאלה.

איני טוען שאין מתלבטים, או נקודות הקלה שיאפשרו לעבור בהחלטה מודעת מצד הנמנעים לצד הטסים.

אבל בכל נקודה בזמן, ישנן רק  שתי קבוצות.

לאיזו קבוצה אתם שייכים???

? papkin שקד sigal levi 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco אמר:

ויש מי שקיבל החלטה מודעת, ממשיכים לטוס כמו תמיד, וראיתי בפורומים כאן, הרבה כאלה.

לפני שאנסה לענות על שאלתך, אציין כי אני לא מסכימה עם הדרך בה אתה מציג את המצב הקיים, והרי אנשים מקבלים את החלטותיהם על בסיס קריאת המצב שלהם, אז כדאי ליישר קו לפני שמגיעים להצבעה.

הציטוט שהבאתי הוא רק דוגמא.

אני לא חושבת שאף אחד “ממשיך לטוס כמו תמיד”. גם אצל אלו שכן טסו בזמן האחרון, זה היה הכל חוץ מ”כמו תמיד”.

קח לדוגמא את איילת, היא היחידה שאני מכירה מהפורומים (או בכלל) שטסה בעת האחרונה.

למרבה השמחה הצליח לה מאוד, אבל לפי מה שכתבה כאן בפורום – אפילו אצלה ממש לא היה “כמו תמיד”. נתחיל מזה שהיעד שלה היה ברירת-קורונה ולא היעד אותו בחרה במקור. נמשיך בעבודת הכנה, ברורים והתלבטויות גדולות, בספיקות ודפיקות לב שהיו לה גם במהלך הטיול (יידרש בידוד בחזור או לא?) ובהוצאות כספיות נוספות לא זניחות.

ועכשיו ניקח לדוגמא ישראלים אחרים, כמו אלה שמככבים בכתבה שצרפתי מויינט בשרשור אחר. להם היה קצת פחות מזל מאיילת, וטיסות החזור שלהם בוטלו, מה שהכניס אותם שם לסחרור – במקום להנות מהחופשה ביוון הם עוסקים בקדחתנות וכנראה שבדאגה לא מועטה בחיפוש אחר טיסת חזור חלופית, עליה יידרשו לשלם הרבה יותר. 

או ישראלים שטסו ליעד שהיה ירוק ובמהלך הטיול שלהם הפך לאדום, מה שהשית עליהם בידוד של 14 יום עם שובם, שלא היה בתוכנית שלהם.

או אלו שנדבקו בתורכיה (או במקום אחר).

בקיצור – שום דבר הוא לא “כרגיל”, גם למי שכן מצליח איכשהו להשתחל לכיוון הנכון של נתב”ג בימים אלה ובימים הקרובים שיבואו, ואל תתן לתמונות היפות בפייסבוק לבלבל אותך.

ועכשיו לשאלתך – באיזו קבוצה אני?

בגדול – בזאת שנשארת בארץ, כמובן. עד שלא רק השערים ייפתחו, אלא, כמו שכתבתי בשרשור אחר, “יהיו פחות כדורים באויר”, כלומר תהיה יותר בהירות לגבי המצב.

אבל יש אצלי טוויסט אחד קטן בעלילה – כרטיסים לברלין שיש לי כבר לסוף מרץ 2021, שנדחו ממרץ 2020. הכרטיסים הללו ממש לא מעבירים אותי לקבוצה שתטוס בכל מחיר! בהתאם למצב שיהיה, ואני לא נביאה, ייתכן שהטיסות הללו יבוטלו בשל הקורונה, ייתכן שיבוטלו חלילה כי איזיג’ט לא תחזיק מעמד עד אז, וייתכן גם כי הטיסות יתקיימו כסדרן, אבל אנחנו נחליט לא לעלות עליהן כי המצב עדיין יראה לנו מסוכן מדי. אבל הכרטיסים כן מטים מעט את המאזניים שלי לכיוון נתב”ג… מה גם שעד סוף מרץ אני מניחה שהדודא שלי לנשום חו”ל רק תגבר…

אבל כאמור -לא בכל מצב. בפירוש לא.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Vadim3238398
          Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

אני לא טס בכל מחיר אבל אם אפול על הזדמנות "בטוחה". כלומר, מדינה ירוקה ברגע האחרון רק אחרי בדיקת קורונה במחיר סביר - אזמין. ולגיחה בלבד 3-4 יום. במחיר עד 400 דולר לכרטיס. סיכוי קטן אבל אפשרי.
          anisham12 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • anisham12
            anisham12 @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

הנוסע הסביר ימתין לירידה משמעותית של התחלואה וחזרה כמעט מלאה לשיגרה. ברגע ששומעים שבחו”ל הכל נפתח ,אין הגבלות על התקהלויות ( החזרת קהל למגרשי כדורגל זו דוגמא לאינדיקציה ) ואפשר להסתובב בלי מסיכה, אז יודעים שאפשר לנסוע. כרגע זה לא נראה באופק ושאלת מיליון הדולר שאנחנו שואלים את עצמנו 7 חודשים, מתי זה יקרה? 

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • bambi19
              bambi19 @anisham12 נערך לאחרונה על ידי

@anisham12

מסכימה עם הגישה הזאת, אם כי אצלי השיקול הוא יותר רחב בהסתכלות קדימה שצופה פני עתיד. אני מסתכלת לא רק על מצב שבו נחזור לנורמליות יחסית מבחינת המגבלות, ההתקהלויות, אתרים שסגורים וכו...כי הרי ברור שהמשבר שעובר ענף התעופה והתיירות ילווה אותנו לפחות בשנתיים הקרובות אם לא יותר מזה, ובתקופה זו האפשרות לתכנן חופשה גדולה שנה או חצי שנה מראש נראית לי לא ריאלית עם כל החוסר ודאות גם בהקשר הבריאותי וגם בהקשר של איתנות פיננסית של חברות התעופה, גם מבחינת הגמישות בבחירות היעד ובמועדי הטיסה והמחירים, וגם בהקשר של ביטוחי הנסיעות ועוד .. שום דבר לא יהיה דומה למה שהיה בשנת 2019!!! ולכן להערכתי הרבה יזמינו חופשות של הרגע האחרון ויתפשרו המון גם לגבי היעד שיבחרו, גם לגבי המועד וגם לגבי המחיר שהם ישלמו עבור החופשה שלהם שתהיה יקרה מאוד ומלאת סיכונים!  אני מעדיפה לחכות לימים שקצת יזכירו את שנת 2019,  ולכן אני  מכוונת מראש את החופשה לקיץ 2023 שזהו פרק הזמן המינימלי להערכתי שבו עולם התעופה והתיירות יתאוששו ויחזרו לשגרה שתזכיר אפיחו במעט את  מה שהיה בשנת 2019...

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ?
                משתמש שנמחק @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

אני מבינה את הניתוח שלך, ומסכימה איתו חלקית, אבל המחשבה על המנעות מטיסה לחו”ל עד 2023(!) עושה לי חלושס.

מכיוון שהחופשות הבאות שלי (במגירת החלומות כרגע) פונות יותר לכיוון של טראקים זוגיים בטבע, להבדיל מחופשות משפחתיות מורכבות יותר, ביעדים שאיזיג’ט טסה אליהם עדיין, ובינתיים במחירים סבירים מאוד, אני רוצה להאמין שאוכל להגשים אותן קצת יותר בקרוב. מתי בדיוק? באמת שאי אפשר לדעת בשלב הזה. אני עדיין מתפללת ל-TMB2 לקיץ 2021, אבל לא אופטימית לגבי זה.

bambi19 אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • bambi19
                  bambi19 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

השנה הבאה 2021 נראית לי שנה שעבור רוב הישראלים תישאר ברדיוס של בין יוון לבלקן... מקווה בשבילך שתוכלי לחזור לאלפים האהובים אם לא בשנה הבאה אז אולי בקיץ 2022 זה יתאפשר לך... זה נכון שבהרכב זוגי או יחיד הייתי לוקחת יותר סיכון. מאחר ואני מתכננת טיול משפחתי גדול ל 4 נפשות ומדובר בטיול יקר ומורכב שיהיה מבוסס הרבה על טבע אבל גם יכלול חלק עירוני, שארצה בו לטייל רגיל כמעט ללא מגבלות, אז אני מנסה להיות מאוד ריאלית ומציאותית, ומכאן המסקנה שלי לגבי מה התוכניות שלי. אני מוכנה לחכות קצת יוצר וגם לחסוך עוד כסף בשנים הללו כדי להוציא לפועל את טיול החלומות שלי, ולתכנן זאת לשנה שאני מאוד מקווה שנחזור בה לשגרת טיולים שתהיה דומה ולו במקצת למה שהכרנו לפני בוא הקורונה.

• יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

אנחנו עדיין לגמרי בתוך תרחיש הקורונה כאן ובאירופה.

איך אפשר לנבא מה יהיה , ומתי,

האם יהיה חיסון, אפקטיבי, ואם כן המוני? מתי?,

האם מודלי התיירות יחזרו להיות דומים ל2019?

מה לגבי מחירים ?

האם יהיה מבחר טיסות גדול ליעדים רבים?

בקיצור-אנחנו בהחלט בתוך עידן אי וודאות מוחלט בנושא התיירות בוודאי

כל נבואה--- מייתרת את עצמה בלוח זמנים קצר מאד.

• royzor1972
                      royzor1972 נערך לאחרונה על ידי

ברגע שאירופה שאני רוצה לבקר בה תיפתח לישראלים ויותרו טיסות לאיטליה, צרפת, אוסטריה וכדומה אנחנו טסים.

מקווה שיקרה בקרוב ושאיזי ג'ט יחזיקו מעמד 

חג שמח ושנה טובה לכולם 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • גילץ'
                        גילץ' נערך לאחרונה על ידי

כל עוד לא יהיה חיסון לקורונה/הקורונה תיגמר, לא אקח סיכונים ואסע לחו”ל. 

אבל, כל עוד מתאפשר לי , בין סגר לסגר, אני מטיילת בארצנו הקטנטונת (דבר שלא עשיתי הרבה זמן, כי טיילנו בחו”ל בכל השנים האחרונות), ואני מגלה מחדש עד כמה המדינה שלנו יפה ולא חסר פה כלום מבחינת הנופים. הצפון מדהים,יפהפה וירוק גם בקיץ הלוהט, יש זרימה יפה בנחלים (תל דן – זרימה חזקה ושופעת, אפשר לטייל שם גם כשמאוד חם), שמורת החולה, מעיינות...  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • Vadim3238398
                          Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

אם החיסון של פוטין יעבוד ורוסיה תהפוך לירוקה ולא יחליט להגביל ישראלים שבאים לשם. סנט פטרסבורג נשמע לי אחלה דבר.

התגעגעתי. ויש ברוסיה עוד יעדים.

גם במחיר 400 דולר כרטיס טיסה ברגע האחרון. 

בלקנים לפי המתווה הקיים בהתאם לירידת התחלואה אלינו. 

מקווה שב 2021 כבר נתחיל לעשות גיחות קטנות. 

נאבל יראה שבאוסטריה ופריז שרציתי לבקר בהן השנה – זה כבר לא יקרה… 

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Vadim3238398

וקצת לאופטימיות זעירה 

https://www.israelhayom.co.il/article/807679

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Roco
                              Roco @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Roco

@Vadim3238398

הלוואי,

אני בעד תפילה, שהוירוס הזה, יעלם בעצמו, עוד לפני החיסון.

כמו שקרה עם הוירוס הקודם מאותה משפחה הסארס, שפשוט נעלם לפני שיצא חיסון.

ונאמר אמן.

• Vadim3238398

ראמן, 

אבל ההוא נאלם בגלל החום אם אני לא טועה. זה ערמימי ועמיד.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • Roco
                                  Roco @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

לפי מה שהבנתי הוא נעלם בגלל שעבר הרבה מוטציות ושינויים, וזהו, נעלם.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • keves160
                                    keves160 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

אין מה להשוות לסארס. הוא פגע בקנה מידה הרבה הרבה יותר קטן, כך שהבידוד היעיל של הרבה מהחולים (ולא נעים לומר, אבל גם העובדה שהסארס היה הרבה יותר קטלני והרג אחוז ניכר מהם לפני שהמשיכו להדביק) הועיל מאוד. המדינות שבהן היה הסארס חמור יותר לא בזבזו זמן ופעלו במהירות. אחת מהן היתה טייוואן שגם בקורונה נלחמה במהירות ועד היום היו בה רק 7 מתים. דבר שני, אלו וירוסים מאוד שונים. הסארס עבר מוטציות שחלק מהן היו פחות גרועות מהמקור, כך שהוא התחלש, ומלכתחילה צורתו ומבנהו כאלו שהוא התחבר לקולטן האנושי בגוף בצורה הרבה פחות חזקה מקורונה, כך שהיה קל יותר לשבור את הקשר הזה מאשר בתפיסה החזקה של הקורונה בקולטנים. 

• אנשיםטובים
                                      אנשיםטובים @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

באופן אישי, אני לא מאמין שאצא את גבולות הארץ במהלך 2021.

אני מודה שאני גם בספק רק לגבי 2022.

כמו שנכתב, זה רק האם יהיה מותר וכמה זה מסוכן, זה גם ובעיקר מה אפשר יהיה לעשות. וכרגע לתחושתי – לא הרבה. כלומר כרגע כלום, ואני מניח שישאר ככה לפחות למחצית הראשונה של 2021.

זה כמובן תלוי בהרבה גורמים, אבל אני בספק אם ננצל את ההזדמנות לצאת ברגע שאפשר. כלומר אם למשל קרואטיה לא מושכת אותי אז אני לא אטוס לשם רק כי אפשר (אגב, בכלל לא בחנתי את קרואטיה).

• ?
                                        משתמש שנמחק @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

"מה אפשר לעשות" זה באמת פונקציה של מה אתה מחפש.

טראקים בטבע אין סיבה שלא ניתן יהיה לעשות, וזה מאוד בטוח.

כרגע המחסום המרכזי הוא איך להגיע אליהם…

מי שעיקר פעילותו בחו"ל מתרחשת במקומות סגורים וצפופים, יצטרך להמתין קצת יותר.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • bambi19
                                          bambi19 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אני מסכימה עם מה שרשם אנשים טובים, וזה בדיוק מה שגם אני רשמתי ובהרחבה לפני מספר ימים. זה הרבה מעבר למקומות סגורים וצפופים.. גם יונית חזקה את התיזה הזאת כשרשמה בדיוק את הנקודות שבסימן שאלה גדול שלהערכתי לא יאפשרו לנו לתכנן מראש את החופשה הגדולה לטווח של השנה - שנתיים הקרובות.  לגבייך באופן ספציפי יותר קל יהיה להוציא לפועל טיול שהוא מבוסס על טבע בלבד ובהרכב זוגי גם ברגע האחרון, ולכן את יכולה לחלום.  אבל תחשבי על טיול קיץ משפחתי גדול והעלויות הכרוכות בו שצריך לתכנן אותו זמן רב מראש ועם רמת ודאות גדולה שלא יקרה מה שקרה לרוכשי הכרטיסים מאל על השנה שרבים מהם עדיין לא קבלו את הכסף עד היום. כל עוד אנחנו בעחדן הקורונה שעדיין כאן ובאירופה מדתולח גל שני כעת זאת בעיה רצינית מאוד לתכנן דבר כזה לטווח הקצר והבינוני. לדוגמא: מי יזמין חופשה משפחתית גדולה לארצות הברית לקיץ הבא? 

• ?
                                            משתמש שנמחק @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

כתבתי את זה בעצמי בפוסט קודם בצורה מפורשת - יש הבדל בין טראק זוגי לחופשה משפחתית מורכבת. לכן לא חזרתי על זה שוב.

אני מודה לאל שאת חופשת החלומות המשפחתית שלנו בארה"ב הספקנו לעשות בסתיו 2019. זה היה מתוכנן: בשנתיים 20-21 התאומים כבר שוקדים על בגרויות, ואח"כ יתגייסו. כך שלראשונה מזה כמה שנים לא היו לי כרטיסים או אפילו תוכנית לטיול משפחתי ב-2020, בלי קשר לקורונה.

לבי עם מי שבוטלו לו תוכניות גדולות וחשובות שכבר לא יקרו, כמו טיול אחרי צבא (גם כאן התמזל מזלה של בתנו הבכורה שהספיקה לעשות את הטיול שלה ב-2019).

מי שילדיו קטנים יותר, יש לו עוד זמן לדחיות... מי שילדיו גדולים יותר, לקראת בגרויות או גיוס, זה כבר סיפור אחר.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון