קניית כרטיס מוקדמת.
-
אמנם לא כדאי להפוך את זה לדיון אקדמי על מגפות ווירוסים, אבל אעיר רק שלמטבע של הדיון הזה יש שני צדדים. לא רק הוירוס, אלא גם בני האדם. תזכרי ב”מופע הפתיחה” של וירוס השפעת הזכור כשפעת הספרדית. אז הוירוס של השפעת היה לא פחות קטלני מהקורונה, אלא כנראה אפילו יותר והמגפה הפילה עשרות מליוני חללים בעולם כולו. גם אז, דרך אגב, הגל השני היה קטלני בהרבה מהראשון. והנה, בכל זאת השפעת הפכה לוירוס שאנחנו חיים אתו ולצדו ומסתדרים. אני ראיתי לפחות כמה דיווחים על פרסומים (המדע שלי הוא אחר, אז אין לי לא זמן ולא יכולת אמיתית לקרוא את הפרסומים במקור) שטוענים שזה בגלל שבכל זאת פותחה רמה מסוימת של חסינות עדר בבני אדם ביחס לשפעת ששיפרה את התגובה החיסונית שלנו לוירוס הזה, ושכנראה איננה מושלמת בגלל היכולת שלו להשתנות. הדמיון ההיסטורי בין שתי הפנדמיות האלה הוא די מפתיע, והוא הסיבה העיקרית למה שכתבתי כתסריט שבעיניי הוא הסביר ביותר, אף שכמובן שהכל יכול בסוף להיות אחרת לגמרי… כדאי אולי להזכיר גם שאחד מהנגיפים שגורמים לקבוצת המחלות הנפוצה ביותר הידועה לנו כהצטננות (common cold) הוא מקבוצת הקורונה ובכל זאת מדובר במחלה שהיא כה קלה יחסית, עד שלא זכור לי שאנחנו מתחסנים כנגדה. מה שעוד יותר בטוח הוא שאנחנו כבר חורגים קצת מ”כללי יונית” ולכן אני לפחות יורד מהשרשור הזה... -
אני מקבלת את הבקשה לחדול מהדיון הזה פה, אבל אני אציין שמאחר שזה דווקא כן תחום ההתמחות המקצועית שלי, אני אשמח לדון בנושא הזה בפלטפורמות מתאימות יותר. בין היתר אני כותבת וקוראת על הנושא הזה במסגרת עבודתי ואם מישהו מתעניין אני אשמח להמשיך לחפור לו על זה.
-
תודה