טיול מקיף לאירלנד ביוני 2021 ( בשאיפה )
-
שבת שלום חברים אנחנו 5 זוגות מטיילים רוצים לעשות טיול באירלנד בסביבות יוני 20201 מחפש חברת תיירות באירלנד שתבצע את כל סידורי הקרקע מהנחיתה ועד לעזיבה ( נהג כולל מיניבוס לכל השהיה ,מדריך אנגלית אני מניח , מלונות כלכלה אופציונאלי ) כמו טיול מאורגן רק באופן פרטי ולא מהארץ אורך הטיול שאנו מתכננים כ 10 ימים אשמח להמלצות שמי ששי חכם תודה מראש -
ממליץ לך לא להיכנס לזה בשלב זה.
מי יודע אם חברת התיירות תהיה פעילה / קיימת בתקופה הרלוונטית ולא תפשוט רגל
מי יודע אם בכלל תוכלו לנסוע לאירלנד בתקופה האמורה.
ממליץ לך לשמור את זה על אש קטנה ולהיכנס לתכנון רק ממש בסמוך לנסיעה
-
תודה
-
ראשית, כמו שנכתב לעיל לא להתחייב לכלום עד שיהיה ידוע בודאות שאפשר לנסוע ולטייל שם.אבל זה לא מונע מלתכנן.
פה באתר ובאתרים אחרים יש בלוגים עם סיפורי טיול באירלנד.
תקראו.
בקבוצה כזו גדולה כדאי לספר מה קראתם ולשוחח על כך. תמצאו מה מתאים לכולכם. הכנה משותפת כזו תעשה את הטיול יותר מעניין לכולכם.
אפשר לקרוא תוכניות טיולים מאורגנים ולבחור מהתוכניות מה שמתאים לכם.
אפשר גם לפנות לסוכנויות וחברות טיולים באירלנד ולבקש הצעות מסלול. יכול להיות שכעת, כשהפעילות שלהם נמוכה מאד או לא קיימת, הם ישמחו לעסוק בתכנון והצעת מסלול ואז תוכלו להשוות את ההצעות השונות.
-
מחקתי פרטים אישיים מההודעתך. לא בטוח בעידן הוירטואלי.
מי שרוצה לפנות אליך באישי- יוכל לעשות זאת דרך מערכת ההודעות הפנימיות כאן.
כל ההתייחסות שלי מכאן והלאה מתעלמת מוירוס הקורונה- שכל העיצות שנתנו לך עד כה,נכונות מאד. תלמד, תבחר ואל תתחיל כלום באופן אופרטיבי-כי בכלל לא בטוח שיוני 2021 יהיה הזמן לטיול.
נקודות שכדאי שתתנו עליהן את הדעת
- יש שני מודלים בסיסיים של טיול מקומי- הראשון אתם יודעים לאן אתם רוצים להגיע ברמה של תוכנית יומית, על מה מוותרים, מה נקודת חובה, החברה המארגנת מתקנת לכם את התוכנית (בגנים האלו יקח יותר מחצי שעה, אולי אפילו שעתיים) ואתם מגיעים להסכמה על התוכנית המלאה. הם מנפקים את כל שירותי הקרקע בהתאם +נהג. המודל השני- אתם מגדירים לחברה את מספר הימים של הטיול, תקציב אולי- ומקבלים תוכנית של החברה +שירותי קרקע+נהג. התעריף למדריך שונה ונפרד ברוב החברות.תשקלו אם אתם מחפשים גם נהג וגם מדריך.
- אתם קבוצה של 10 מבוגרים +ציוד. מציעה לשקול להגדיל את סוג הרכב למיניבוס ולא טרנזיט גדול. הדרכתי פעם טיול פרטי של משפחה גדולה (אחים בוגרים) בטרנזיט גדול, שהפך לריב מתמשך מי יושב באמצע, לפתוח/לסגור חלון, תמיד הוא זורק את המזוודה הכבדה שלו על התרמיל שלי--וכן הלאה.
- אחד מחליט- לקבוע מראש בין החברים מי האיש שנמצא בדין ודברים מול חברת התיירות/הנהג בטיול עצמו.
- להחליט מראש לגבי סוג הארוחות (צהרים קליל, ערב מלא) משך יום הטיול (זה רוצה עד חשיכה, השני עד 17.00) וכן הלאה.
- לפתוח קופה קטנה לכל ההוצאות תוך כדי טיול ולא להתחיל להתחשבן.הכסף בקופה נגמר- מכניסים עוד 100€ לאדם.
- לחשוב טוב אם קבוצה קטנה נכונה לכם במרקם החברתי שלכם לאורך טיול של ….. ימים. מדובר בשהייה בלתי פוסקת יחד, זה לא כמו בטיול מאורגן שכמו בתיבת נוח כל זוג מתיישב בספסל שלו. כאן אחרי עצירה כולם יחד בתיבת נוח, אוכלים ביחד בקבוצה בהפסקות וכן הלאה. רק בלילות ללינה אתם נפרדים. כדאי לנקות את כל המשקעים החברתיים טרום הטיול.
להלן רשימה של “חברות התיירות הטובות ביותר באירלנד” (לא היכרות אישית)- שווה להתחיל לפשפש, לראות מה הן מציעות, מחירים,גמישות וכל מה שחשוב לכם.
-
רק רציתי לציין שקשה לי לראות איך אפשר לעשות טיול מקיף באירלנד במשך 10 ימים. מקום כל כך גדול ועשיר באתרים. בטיול של 10 ימים אפשר אולי להתמקד באזור מסויים, או לעשות טיול מהיר (“טעימות”). בטח לא טיול מקיף.
באותו הקשר, ראיתי פעם פירסום לטיול עומק באנגליה למשך שבועיים. האירוניה במשפט הזה בולטת.
-
אוף טופיק – כרגע, עבורי, בשקלול טיולים שכבר עשיתי באנגליה (קצת וויילס, קצת איזור האגמים, קצת קוטסוולדס) פלוס האיזורים שארצה להיות בהם – ללא לונדון – אנגליה “שווה” בעיני בערך חודש של טיול במצטבר
-
הגדרה של “טיול מקיף” שונה אצל אנשים שונים.יש מי שרוצים לראות הי לייטס/לעשות V, ויש מי שגם חודש לא יהיה בשבילו מקיף.
ההיקף הוא בעיני המטייל.
-
ועוד משהו – החברים ורצים שיארגנו להם את הכול… כלומר גם את האטרקציות וסדר הטיול. הם לא רוצים לתכנן בעצמם .
-
אם רוצים להנות יחד מטיול של קבוצת חברים, כדאי לדבר על זה, הרבה, כולל תוכנית וציפיות של כל אחד.אם אין הסכמה מודעת לפני הטיול, עדיף לצאת לבד ולהשאר חברים מאשר לריב בחו”ל ולהפסיד חברים.
או לצאת יחד לטיול שמאורגן מהארץ ואף אחד מהחברים לא אחראי לטיול.
-
אני מסכים איתך לחלוטין!
אבל לפי נוסח השאלה של השואל – הוא מבקש מחברה שתארגן לו הכול ולהסיר אחריות מכל הטיול. אולי הבנתי לא נכון, אבל כך זה נראה לי
-