שעון חורף ושעונים אחרים-שרשור סופשבוע
-
כל מה שעולה בראש, על שעון חורף, על פספוסים של שעון, תערוכות שעונים, עיניני זמן ובכלל
-
Eastgate Clock, Chester, England
נחשב ל״שעון הכי מצולם באנגליה, אחרי ביג בן״…

-
ואם כבר, אז…
Big Ben

-
השעון הנמס. אנדורה להוולה
-
ואני פגשתי אותו בכלל במג’ב באלפים של צרפת.
-
-
-
הייתי צריך למצוא את שם המקום בעזרת גוגל לנס כי אין סיכוי שאני אזכור את שם המקום ובטח לא איך מבטאים אותו.
אומרים שבאידיש זה נשמע יותר טוב..
-
-
סיפור קטן על שעון – לגמרי לא מרשים, מוכר או ייחודי, בעל משמעות מיוחדת עבורי.

השעון הסדוק והלגמרי לא מרשים הזה נמצא (נכון לקיץ 2010) בתחנת הרכבת ב- Les Houches, עמק שאמוני.
תחנת הרכבת הזו היתה עבורי נק׳ ההתחלה של ה- TMB שהיה עבורי מסלול ההליכה הרב-יומי (טרק) הראשון שלי.
יצאתי למסע הזה מלאה בספקות וחששות לגבי היכולת שלי להשלים את המסלול. הייתי בכושר מצוין ובדיעבאד – מוכנה ומסוגלת לגמרי לעמוד באתגר. אבל כשיצאתי לדרך – לא היה לי מושג ירוק שאני כזו. מפאת חוסר הנסיון שלי.
למרות שעברו מאז מעל 10 שנים, הרגע הזה שבו, 11 ימים אחרי שיצאתי לדרך, המראה המוכר של תחנת הרכבת – והשעון הזה – הופיעו שוב מולי… עדיין מעלה בי צמרמורת. זה היה מן רגע כזה של ״עשיתי את זה!״. רגע מכונן שכזה.
-
חייב להגיד שזה היה ממש שירשור קשה בשבילי. יש לי מניח איפה שהוא את הביג בן- אבל מעבר לזה פשוט התחלתי לחפש ואז מצאתי את זה, ובדרך החכמתי ללמוד את השם:כנסיית Alter Peter במינכן. שאפילו לא זכרתי שצילמתי

-
שעון בכפר ליאונידיו בפלופונס יוון

ביום

-
שעון במרכז העיר העתיקה בבראשוב רומניה

עוד שעון רומני..

-
השעון הראשון שזכרתי בתמונות שלי. Musée d’Orsay, פריז. -

השעון הבא, השעון של גאסטאון בונקובר. מדי 15 דקות המוצג ההנדסי הזה משחרר קיטור לטובת התיירים הממתינים. השעון עצמו לא מאוד מאוד הרשים אותי אבל את השכונה, ״העיר העתיקה״ של ונקובר דווקא אהבתי, בעיקר כשהאורות היו נדלקים בערב.

השעון הבא, טוב, הוא לא ממש מראה את השעה. פסגת הבלאקומב, סמוך לויסלר (קנדה).
-
-
-
חנות השעונים בטיברג אם שוורצווארד-גרמניה היער השחור
טריברג אם שוורצוואר
ד -
סססססווטש
-
לא יפה להשוויץ, אבל לי יש יותר שווים(שאר האוסף בארגזים אחרים):
*לא התחשק לי להוציא מהקופסאות.

️