זיכרונות מקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה
-
החלטתי להתחיל בשרשור משלי שהוא כל כולו מהווה אסקפיזם למצב .
פעם כניסה אל הפורום וקריאת סיפורי טיול הייתה בריחה משגרת היום יום שבין הטיולים (בין טיול שהסתיים לבין הטיול הבא...)
ועכשיו אין כמעט סיפורי טיול חדשים, והעתיד של השנתיים הקרובות לא כל כך ורוד לדעתי (ורשמתי מה אני מתכוונת לעשות או לא לעשות בהן...), כך שגם כאן אין כל כך לאן לברוח...
הדרך שלי להתמודד עם המצב ועם מציאות הקורונה (שרודפת את כולנו יום יום) היא להעריך ולהוקיר את מה שזכינו לו בשנים קודמות, ולהסתכל קדימה בתקווה אבל גם בראיה מפוקחת, ולכן מאחר ולדעתי לא נוכל לטייל כמו פעם בשנתיים הקרובות – לתכנן את הטיול הבא שלי לקיץ 2023 …
בינתיים מה שנשאר זה ללכת אחורה בזמן לזיכרון של הימים בהם טיילנו בלי חשש ומגבלות במציאות שהייתה מנת חלקנו פעם לא כ"כ מזמן – רק לפני שנה!
החלטתי לעשות כך בעקבות @יונה וקשת שרשמה בשרשור בשם: גגות! שהתמונות שלי מהישוב ונגן בשוויץ היו עבורה תזכורת מענגת...
בעקבות מה שרשמה החלטתי להרים את הכפפה ולהעלות שרשור עם תמונות וזיכרונות מהטיול שלי בקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה.
למרות שאין לי כל כך זמן פנוי אני אשתדל לרשום כמה שיותר מקומות שהייתי בהם, ותסלחו לי אם זה ייקח קצת זמן בין דיווח אחד לשני...
אז לא רק ונגן יהיה כאן - יהיו מקומות מיוחדים שטיילתי בהם בקיץ 2019 באלפים הברניים והצרפתיים, שאני מעריכה שעבור רבים כאן ישמשו כתזכורת מענגת גם כן...
מי שמעוניין וביקר באותם מקומות מוזמן להצטרף לשרשור זה ולצרף תמונות וחוויות שלו מאותם מקומות.
מבחינתי השיתוף שאתחיל כאן זאת דרך קצת לברוח קצת מהמציאות אל זיכרון של הקיץ הנורמלי האחרון שבו טיילנו בחו"ל.
אז נתחיל בFIRST תחילה, ובמסלול ההליכה מתחנת הרכבל של פירסט ועד אגם באכלפ:
העלייה למסלול באמצעות רכבל, ואנחנו החלטנו לעלות עליו רק מתחנת הביניים "בוראט" לשם הגענו עם הרכב בנסיעה בכביש חד מסלולי ומסוכן לנסיעה!
מזג האוויר שליווה את פנינו עם העלייה לפסגת הפירסט היה כזה שנתן את התמונה המושלמת של הנוף על רקע העננים במראה דרמטי.
בחזור כבר העננים כיסו לגמרי את הנוף מתצפית ה- sky walk .
בירידה עם הרכבל בדרך למטה חזרה צפינו בגולשים באומגות ובמתקן הנשר המעופף שטסו במהירות למטה (אנחנו החלטנו לוותר על זה כדי להספיק לעוד מסלול הליכה באותו יום).
טיילנו במחצית הראשונה של יולי אז היו מלא שלוגיות בהן נתקלנו במהלך הדרך עד האגם וחזרה.
סך הכול טיול בן שעתיים בדרגת קושי קלה עד בינונית ומתאים בהחלט למשפחות עם ילדים בוגרים – מומלץ ביותר!
מצרפת תמונות מפירסט תחילה ומאגם באכלפ:

____
______
--______

המשך עוד יבוא…
-
בדיוק היה לי רעיון דומה- לנסות לשחזר טיול מהעבר ( ושנה כבר לא חשובה….).. עוד לא הצלחתי לשכנע את עצמי לעשות את זה. אז בהצלחה לך! -
תודה גדליהו.
זה באמת אתגר לא פשוט ומקווה לעמוד בו.
נראה לי שאני בעצמי עוד לא יודעת לאן נכנסתי
…מקווה שיהיו עוד חברים מהפורום שטיילו שם ויצטרפו לשרשור ויספרו גם הם על חוויותיהם משם...
ואחרים שעוד לא היו שם ושחושבים לטייל שם בעתיד מוזמנים גם לשאול ולהתעניין.
המקום הבא שאדווח אודותיו הוא שינגה פלאטה (התרחש באותו יום טיול של פירסט).
-
יש לי חלום לעשות מסלולון רב-יומי באיזור המתואר. פחות או יותר על בסיס המסלול שמתואר במדריך של cicerone בשם “Tour of the Jungfrau Region״ (אני כבר לא נצמדת למסלולים מוצעים, מה גם שזה לא ״שביל רישמי״ אלה הצעה למסלול מעגלי על בסיס שבילים קיימים). זה אחד המסלולים ב “wish list״ שלי, רק שהיא ארוכה-ארוכה ורק מתארכת עם השנים…
בכל מקרה במבי, אני פה עוקבת

-
תודה.
ממליץ לך ולשאר המצטרפים לחכות לטיול ממעבר גרוסה שיידג בירידה אל גרינדנוולד - טיול שעשינו כמעט לבדנו והוא שווה ביותר! שלא לדבר על האלפים הצרפתיים...
-
שוויץ היתה מתוכננת לקיץ 2020 אחרי שנדחתה מ-2019 לבקשת הקהל שדרש הולנד. הסוף הידוע הוכיח לי שאסור לדחות חלומות

עוקבת בשקיקה אחרי סיפור הטיול וממשיכה לקוות שנגיע לשם בכל זאת בקיץ 2021
-
במבי, איזה יופי של שרשור, ולכבוד הוא לי שנתתי לך השראה לפתוח אותו

אנחנו טיילנו באיזור הבלתי נתפש ביופיו הזה בסתיו 2010. זה היה הטיול המשפחתי השני שלנו, והראשון לבד.
הטיול הראשון היה בסתיו 2008, לצפון איטליה, ואת טבילת האש הזאת עשינו עם ביחד חברים (זוג + 2 בערך בגילאי שלושת ילדינו), שהם בעצם אלה שהכניסו אותנו לעולם המשפחות המטיילות. הטיול לשוויץ (שבוע כוכב בגרינדלוולד) פלוס היער השחור (יומיים בפארק אירופה ושלושה ימים בטיטיזי) היה מתוכנן גם איתם אחרי הצלחה מסחררת של הטיול הראשון, אלא שכמה חודשים לפני זה הם גילו הריון מפתיע והשאירו אותנו לטייל לבד. נסענו עם תוכנית הטיול + לינות שהם ארגנו, אבל אלתרנו ושינינו קצת תוך כדי. היה מושלם, ונתן לי מספיק בטחון (והמון מוטיבציה!) לתכנן את הטיולים הבאים כבר לבדי.
היום של פסגת פירסט + בכאלפזי היה היום הראשון שלנו. מזג האויר היה מושלם, הלכנו מפסגת פירסט לבכאלפ, וממנו ירדנו רגלית לבורט. הצטערתי קצת שלא נרשמנו מראש לירידה בקורקינטים מבורט לגרינדלוולד, זה נראה כיף… אז ירדנו משם באוטובוס. יום נפלא.

-
-
אני הייתי בשוויץ בשנה שעברה מדינה מהממת -
הי אביבית,
אני מסתכלת על הודעות ישנות מלפני שנה בדיוק (נובמבר 19) - אז ביקשת המלצות על מסלולי טיולי בשוויץ והמלצתי לך על הטיול מפירסט לאגם באכלפ... ומי היה מאמין שככה ייסגר מעגל שנה אחרי.
ומי היה מאמין שכעבור שנה כל התכניות לטיולי קיץ 2020 ירדו לטמיון, והטיול שלי מקיץ 2019 יישאר עדיין רלוונטי כאן בפורום.
זה רק מוכיח שאי אפשר להיות בטוחים בשום דבר!
אנחנו ביצענו הזמנה לטיסות לז'נבה חצי שנה מראש וחשבנו תחילה על טיול קלאסי של כוכב שאמוני וכוכב אנסי כפי שרבים כאן בפורום עשו...
אבל משהו באינטואיציה שלי אמר לי שאולי לא נספיק בהרכב המשפחתי המלא לטייל גם באלפים הברניים (כי מי יודע מה יקרה לקראת תקופה של בגרויות וצבא...)
אז בסוף לא ויתרנו על החלום הזה ועשינו אלפים בריבוע עם 2 כוכבים אחד בגרינדנוולד ואחד בשאמוני, ואיזה מזל שכך קרה!
אני חושבת שבהרכב המשפחתי שלך אולי בדיעבד טוב שקצת נדחה הטיול לשוויץ לטובת הולנד אם רוצים לטייל במסלולים קצת יותר אתגריים עליהם אדווח כאן, אך לגבי קיץ 2021 לצערי אינני אופטימית (ובכל מקרה אם זה יתאפשר לטוס לשם אז זה יהיה טיול בצל הקורונה).
הילדים שלך עדיין קטנים אז יש לך זמן להגשים חלום ולטייל במקומות המדהימים הללו ביחד איתם כאשר הם קצת יתבגרו.
שמחה שהצטרפת ואז מוזמנת להגיב גם בהמשך...
-
-
ועוד מהמסלול מפירסט

-
האגם

-
הי יונה וקשת,
תודה על השיתוף שלך ואיזה כיף לכם שכבר בגילאים הצעירים של הילדים טיילתם במקומות כאלה...
אנחנו חיכינו לטיול הזה באלפים לשלב שהילדים יגדלו ויוכלו לעשות אתנו מסלולי טיול גם יותר קשים ומורכבים (חכי שאגיע אל האגם הלבן שבקיץ 2019 ההליכה עד אליו היתה חתיכת אתגר מסובך!).
את כמובן מוזמנת להמשיך ולדווח על החוויות שלכם גם ממקומות אחרים עליהם עוד אדווח בשוויץ, וכמובן כאשר אגיע אל האלפים של צרפת שם גם אתם ביקרתם מספר פעמים.
לגבי ההמשך: זה ייקח מעט זמן עד שאמשיך בדיווח אז מבקשת מראש את סליחתכם.
-
הי,
תודה על התמונות היפות שצרפת!
אני מניחה שטיילתם באותו קיץ 2013 בתקופה קצת יותר מאוחר מאתנו (אנחנו היינו שם בתחילת יולי).
אצלנו היו שלוגיות סביב האגם עם מפלים -מצרפת עוד תמונות מהמקום המדהים הזה:

-
-
טיילנו בסוף יולי 2013 – אכן כנראה יש הבדל, עדיין היו מעט שלוגיות אך סביב האגם הקטן יותר, גם בדרך היו כמה.
התמונות שלכם יפהפיות.
וסתם מעניין אותי – האלפים הברניים או הצרפתיים – מה מנצח מבחינתכם?
-
יש הבדל ולכן את רוב חופשות הקיץ שלנו אנחנו מתזמנים למחצית הראשונה של חודש יולי – לדעתי זאת התקופה עם מראות הנוף הכי מרהיבים.
לגבי האלפים הברניים מול הצרפתיים: בהתחלה היתה לנו הרגשה שהאלפים של שוויץ מנצחים כיוון שהמסלול האחרון אותו עשינו שם מגרוסה שיידג בירידה לגרינדלוולד הותיר בנו רושם עצום, ובתחילת הטיפוס לאגם הלבן (שהיה המסלול הראשון שלנו באלפים של צרפת) הרגשנו שזה לא כוחות… עד שהגענו לגבהים של האלפים הצרפתיים ואז דעתנו השתנתה לטובתם.
-
במבי, תודה לך שאת מחזירה אותי לגן עדן הזה + בונוס.
מה הבונוס, תשאלי?
השלוגיות המהממות סביב אגם בכאלפ!!!! אנחנו היינו שם בסתיו, בסוף ספטמבר. מזג האויר היה מדהים, אבל שלוגיות לא היו. וואו כמה הן משדרגות את הנוף! בכל מקרה זה טיול שייזכר.
לגבי גילאי הילדים – כפי שכתבתי קודם, זה טיול ש”ירשנו” מחברים שהיו אמורים לצאת איתנו (או בעצם אנחנו איתם..) ובסוף, כאמור, הבריזו מסיבה משמחת מאוד. כך שהבחירה ביעד היתה שלהם, ועבורנו סוג של “אילוץ” שמאוד הצליח. התאומים היו בני 6, ואכן היו הצעירים ביותר על המסלול – אני ממש זוכרת ששמתי לב לזה בעיקר כשירדנו ברגל מבכאלפ לבורט, פגשנו רק פעם אחת משפחה עם ילדים בגילאי 11-12 וכל השאר מבוגרים. הם לא התלוננו ולהפתעתי אפילו לא השתעממו – בתקופה הזאת עוד לא היינו “משפחה מטיילת” במיוחד, גם לא בארץ, כך שלקחנו סיכון מסויים במובן זה, אבל אני כן מכירה את הילדים שלי ויודעת שבכל מקרה הם בעלי מזג נוח יחסית, אז לא דאגתי.
אני כבר סקרנית לראות מה היעדים הבאים שאת תמונותיהם תעלי כאן! (בלי לחץ אבל חחחח)
-
שאלת האלפים הברניים מול האלפ”צים:
אומר רק זאת: יש לי תאומים, וזה כמו שישאלו אותי איזה תאום “לוקח”

לאלפ”צים חזרנו שוב (ובתוכנית לחזור שוב, פעם שלישית גלידה) ולברניים לא, אבל לא כי הברניים פחות יפים בעינינו, אלא כי הם יותר יקרים.
בטיול שלנו לברניים ב-2010 שלושת הילדים היו בגילאים שנכנסו ל”כרטיס הג’וניור”, מה שחסך לנו מאות פרנקים, הוא כולל את כל הרכבלים האוטובוסים והרכבות כולל היונגפראויוך היקר מאוד – אז זה די התקזז. אבל כשמשלמים מחיר מלא על כל אלה – אמאל’ה.